British Council Online İngilizce Kursu Hakkında En İsabetli İnceleme Yazısı

Online İngilizce
Son güncelleme: 30 Nisan 2024

British Council Online İngilizce Kursu Hakkında En İsabetli İnceleme Yazısı

British Council, online İngilizce kursu ile günümüz dil öğrenme trendlerini yakalamaya çalışan bir kurum. Evet, British Council bildiğimiz online İngilizce uygulamalarından çok farklı. Öncelikle, bu kurumun asıl işi uluslarası düzeyde İngiliz dilini, kültürünü yaymak ve eğitim imkanı sunmak. Özellikle de IELTS sınavı sunması ve eğitim danışmanlığı hizmetiyle ön plana çıkıyor. Ancak, online İngilizce furyasının da tam kalbinde bir kurs haline gelmiş durumda. Eğer siz de British Council'ın sunduğu dil kursu imkanlarını merak ediyor ve online şekilde İngilizce öğrenmeye hevesliyseniz yazının devamında tüm sorular yanıtlanıyor.


İçindekiler

1. British Council Online İngilizce Dersleri Veriyor mu?

2. British Council ile İngilizce Öğrenmenin Yolları

3. English Online Platformu ile British Council Sahnede

4. English Online Platformu İncelemesi

5. British Council English Online Fiyatları

6. British Council Online İngilizce İçin İdeal Bir Platform Sunuyor mu?


British Council Online İngilizce Dersleri Veriyor mu?

British Council dediğimiz kurum büyük bir geçmişe ve etkiye sahip. Online İngilizce uygulaması arayanlar da internette bu isimle karşılaşıyor. Ama dediğimiz gibi, bu kurum çok daha farklı rollere sahip. Yani bu konuda biraz araştırma yaptığınız zaman sanki amacınızdan sapıyormuş hissine kapılmanız normal.


British Council, online İngilizce kursu hizmeti veriyor. Ancak daha farklı bir isimle ve daha farklı bir konseptle, alt hizmet kolu olarak çalıştırıyor. Yani British Council ile danışmanlık hizmeti almak da var, online İngilizce dersleri de, başka dil kursları da. Bu noktada yanılabilirsiniz. Ancak başlıktaki soruya dönelim. Evet, British Council ile online İngilizce dersleri alabilirsiniz. Ancak, bunun nasıl olduğunu ve ne yönleriyle ayrıldığını işlemek için bir sonraki konuda daha kapsamlı bir incelememiz var.

British Council ile İngilizce Öğrenmenin Yolları

British Council ile İngilizce öğrenmenin farklı yolları ve metotları var. Örneğin, özel İngilizce öğretmenleriyle kurslar alabilirsiniz. Ancak bunlar online değil, yüz yüze paketle geliyor. Bunun yanı sıra yurtdışında İngilizce öğrenme seçeneği de diğer bir kurs alternatifi. Ayrıca, British Council size İngilizce öğrenmeniz için faydalı siteleri de öneriyor. Ama en önemlisi, konumuz olan çevrimiçi İngilizce kursuna dair detayları birazdan inceleyeceğiz.


English Online Platformu ile British Council Sahnede

British Council, online İngilizce platformu ile dil kursu da sunuyor dedik. Ancak bu platformun ismini de söylememiz lazım: English Online. Her ne kadar bu platformun varlığı, tanımı, özellikleri ve ismi British Council'dan sonra gelse de, ne üzerine konuştuğumuzu bir netleştirelim. Eğer British Council'a bağlı şekilde online İngilizce dersleri arıyorsanız, adresiniz English Online.


English Online Platformu İncelemesi

English Online platformu, British Council's oluşturduğu bir dil kursu çözümüdür. English Online, tamamen uzaktan dil dersleri ile okul ortamını istediğiniz her yere ve zaman dilimine taşır. 7/24 vurgusu bu platform için de geçerlidir.


English Online Dersleri

English online dersleri, birebir ya da grup formatında geliyor. Ders süresi ise iki farklı seçenek halinde sunuluyor. Ancak bu iki seçenek de dersin kaç kişilik olacağına bağlı. Yani şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız.


Ders SüresiDers Formatı
25 DakikaBirebir İngilizce Dersi
50 Dakikaİnteraktif Grup Dersi

Yani birebir ders yapmak istiyorsanız, oturum süresi 25 dakika ile sınırlı olacak. Bunun yanı sıra, English Online grup dersleri 10 kişilik sınıflara ev sahipliği yapıyor. Bu da online İngilizce platformu normlarına göre çok fazla. İdeal grup dersi mevcudu ise 3-4 olarak limitlenebilir.


English Online Paketleri

English Online fiyatları elbette paketlere göre belirleniyor. Ancak burada belirleyici olan başka bir konu, detaylıca ele alınmalı. O da, paket içeriklerinin nasıl belirlendiği konusu. English Online esnek bir paket sunuyor ve burada öğrencilere "kredi hakkı" tanımlıyor. 


1 Kredi Hakkı İçeriği2 Kredi Hakkı İçeriği
50 Dakikalık Grup Dersi25 Dakikalık Birebir Ders

British Council English Online Fiyatları

British Council kurumunun online İngilizce desteği amaçlı oluşturduğu English Online platformunu inceledik. Online İngilizce kursu prensiplerine uygun 7/24 öğrenim, birebir ve grup dersi imkanı ve İngilizce eğitmenleri de burada pakete dahil. Peki bu, ne gibi bir ücretle geliyor. Bu soruya ilişkin, sizler için hazırladığımız tablo burada.


Ayda 5 Ders Kredisi Ayda 10 Ders KredisiAyda 15 Ders Kredisi
Aylık Plan₺1350 Aylık₺2100 Aylık₺2100 Aylık
Yıllık Plan₺11356 Yıllık₺22735 Yıllık₺33346

Ayrıca, bu paketler içinde gelen farklı özellikler de var. British Council önceden kaydedilmiş dersleri de paket içinde Live25 oturumu erişimi şeklinde açıyor. Bu dersler interaktif, soru cevaplı ve katılımlı değil. Ancak, öğrencilerin online İngilizce eğitimini destekler nitelikte sayılabilir.


British Council Online İngilizce İçin İdeal Bir Platform Sunuyor mu?

British Council, İngilizce öğrenmek için online dil kursu seçeneğini de bünyesine katmışa benziyor. Özellikle de esnek içerikli paketleri konsept için gayet uyumlu. Ancak artı yanları kadar, eksi yönlerini de tartışmaya açmak lazım. Bunları şu şekilde listeleyip, gerekçelendirelim:


  • Online İngilizce grup seçeneklerinin kalabalık mevcutlu olması,
  • Birebir derslerin yalnızca 25 dakikalık seçenekle gelmesi,
  • Paket içeriklerinde yer alan oturum sayısının çok az olması,
  • Kaynak kitap ve materyalin paket içeriğinde yer almaması,
  • Belirli bir eğitim planının olmaması,
  • Taahhüt süresi seçeneklerinin limitli olması,
  • Anlık yardım paneli ve müşteri desteğinin olmaması.

Özellikle de kalabalık grup dersleri, British Council'in online İngilizce eğitimi ortamına tam olarak adapte olamamasını yansıtıyor. Buna ek olarak, bu platforma ait yorum bulmanın güçlüğü de, güvenlik konusunda bizleri endişelendiriyor. Uygulamanın sunduğu deneyim ve destek noktasında da şüpheleriniz yatışmıyorsa, bu online İngilizce uygulamasını kullanmak bir maceraya dönüşebilir. Bu noktada siz düşünüp taşınırken şunu da hatırlatmamız lazım. Online İngilizce uygulamaları günden güne daha erişilir oluyor. Bu noktada pek çok alternatifiniz olduğunu hatırlatırız. Bu platformda bizler de online İngilizce konusunda size yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu takiben de her ay "en iyi online İngilizce platformları" sıralamamızı güncelliyoruz. Tek tıkla sıralamayı görebilir, uygulamaları inceleyebilirsiniz. Başarılar.

Blog ile İlgili Yorum Bırak