Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Tavsiyeleri ve En İyi Platformlar Burada!

Online İngilizce
Son güncelleme: 5 Ocak 2024

Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Tavsiyeleri ve En İyi Platformlar Burada!

İçindekiler: 

  1. Erken Yaşta Dil Öğrenmek
  2. Çocukların İngilizce Öğrenmesini Kolaylaştıracak 5 Tavsiye
  3. Çocuğunuz İçin Hangi Uygulamayı Seçmelisiniz? 

1. Erken Yaşta Dil Öğrenmek


Çocuklar için İngilizce öğrenmek, yetişkinler için olduğundan çok daha kolay olabilir. Çocukların İngilizce öğrenmeye başlaması için ideal bir yaş aralığı bulunmasa da ne kadar erken başlarsanız bu süreç çocuk için o kadar kolay olur. Eğer ebeveynlerden en az birisi İngilizce biliyorsa, çocukla bebeklikten İngilizce konuşarak çocuğun dili tanımasına katkı sağlayabilir. Ya da 4-5 yaşlarındaki çocuğunuza İngilizce çizgi filmler izleterek dile alışmasını sağlayabilirsiniz. Yazının devamında çocuklar için İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıracak tavsiyeler vereceğim. Fakat öncesinde erken yaşta dil öğrenmek neden önemli gelin birlikte bakalım.

Çocuklar hayatı ve dünyayı daha yeni tanıdığı için algıları yetişkinlere göre çok daha açık oluyor. Bu yüzden yeni bir şey öğrenmek onlar için daha kolay oluyor. Ayrıca, korku ve utanç hayatımızın ileri dönemlerinde öğrendiğimiz duygular olduğu için çocuklar cesurca ve utanmadan hata yapabiliyor. Bunlara ek olarak çocuklar erken yaşta İngilizce öğrendiklerinde ufukları daha geniş oluyor ve gelişime daha açık oluyorlar. Bu yüzden, ailelerin çocuklarının geleceği için yapabileceği en iyi yatırımlardan birisi de çocuklara erken yaşta İngilizce eğitimi sağlamak. Ayrıca, erken yaşta İngilizce öğrenen bir çocuk için büyüdüğünde farklı diller öğrenmek daha kolay olacaktır. 


2. Çocukların İngilizce Öğrenmesini Kolaylaştıracak 5 Tavsiye


Daha önce de belirttiğim gibi çocuklar için İngilizce öğrenmek yetişkinler için olduğundan çok daha kolay. Fakat çocuk bunu bir ders olarak gördüğünde İngilizce öğrenmekten sıkılma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden sizlere kızıma İngilizce öğretirken denediğim yöntemleri paylaşarak bu konuda tavsiye vermek isterim.


2.1. Çocuğunuzla İngilizce Konuşun


İmkanınız varsa çocukla İngilizce konuşmak çocuğunuzun dile alışmasını kolaylaştırır. Buna ne kadar erken başlarsanız çocuk için süreç o kadar kolay olur. Bebeklikten itibaren hem Türkçe hem İngilizce konuştuğunuz zaman çocuk iki dili birden kavrayarak öğrenebilir. Bir çocuğun yeni bir şeyi öğrenmek için en büyük motivasyonu ihtiyaç. Bu yüzden çocuğunuzla İngilizce konuştuğunuzda çocuk sizi anlamak için çabalayacak ve İngilizceyi yavaş yavaş öğrenmiş olacak. İngilizce seviyem çok iyi olmasa da bebekliğinden beri kızımla İngilizce konuşmayı deniyorum ve bunun dilinin gelişmesine büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum.


2.2. İngilizce Şarkılar Dinletin


Çocuklar eğlendiklerinde yeni bir şey öğrenmeleri daha kolay oluyor. Bu yüzden renkler için, şekiller için ve daha birçok şey için yapılmış çocuk şarkıları var. Çocuklar bu şarkıları İngilizce dinlediğinde ise hem İngilizce duymaya alışıyor hem de eğleniyorlar. Bu sayede sık sık maruz kaldıkları için İngilizce öğrenmeleri kolaylaşmış oluyor.


2.3. İngilizce Kitaplar Okuyun/Okutun


Okuma alıştırmaları yapmak İngilizce öğrenme sürecinde sadece çocuklara değil yetişkinlere de oldukça katkı sağlıyor. Dolayısıyla, çocuğunuzun seviyesine uygun ve sıkılmayacağı kitaplar okuması İngilizcesini geliştirmesini sağlayabilir. Eğer çocuğunuz okuma yazma bilmiyorsa bu kitapları çocuğa sizin okumanız da etkili olacaktır. Bu sayede İngilizce öğrenmek birlikte yaptığınız bir etkinliğe dönüşür ve çocuk bu etkinlikten daha çok verim alır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çocuğun sıkılma durumu olmalı. Çocuğunuz sıkıldığında onu zorlamadan, ona alan açarak ilerlemeniz çocuğun hem İngilizceye hem kitap okumaya karşı olan yaklaşımını olumlu etkiler.


2.4. İngilizceyi Hayatınıza Dahil Edin


İngilizceyi günlük rutinlerinize dahil etmeniz çocuğunuzun bu dile alışmasını kolaylaştıracaktır. Bu yüzden çocuğunuzla oynadığınız oyunlar sırasında onunla İngilizce konuşarak, izlediği çizgi filmlerin dilini İngilizce seçerek ve çocuğunuzun sık kullandığı basit cümle ve kelimeleri İngilizce kullanarak İngilizceyi günlük hayatınıza dahil edebilirsiniz. Böylece çocuk hayatında büyük bir değişim olmadan İngilizceye alışır ve rahatlıkla öğrenebilir.


2.5. Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Platformlarından Yardım Alın


Bir dili öğrenmenin en iyi yolu bir profesyonelden yardım almaktır. Dolayısıyla, çocuğunuzun bir öğretmen ile çalışması İngilizce öğrenme sürecini kolaylaştıracaktır. Fakat çocuğunuzun yüz yüze bir kursa gitmesindense evde İngilizce öğrenmesi onun için daha kolay olacaktır. Bu yüzden çocuklar için online İngilizce kursu uygulamalarının abonesi olmak, çocuğunuza ve size büyük bir katkı sağlayacaktır.


3. Çocuğunuz İçin Hangi Online İngilizce Kursunu Seçmelisiniz?

Her ebeveyn çocuğu için en iyisini istediği gibi, çocukların İngilizce öğrenmesini de ister. Fakat bu konuda doğru online İngilizce platformu nu seçmek çok önemli. Çocuğun İngilizce öğrenirken ilk başta yaşayacağı negatif deneyim onu İngilizceden soğutabilir. Dolayısıyla, herhangi bir online İngilizce öğrenme uygulamasına kayıt olmadan önce iyi bir araştırma yapmalı ve kararınız verdikten sonra da deneme dersi almalısınız. Sizler için araştırma sürecini kolaylaştırabilmek umuduyla çocuklar için online İngilizce kursu platformlarından 4 tanesini inceledim.


3.1. Cambly Kids


cambly kids.webp

Çocuklar için online İngilizce kursu önerilerinde karşımıza ilk çıkan platform Cambly Kids. Bildiğiniz gibi Cambly oldukça popüler bir platform. Bunun için, ebeveynler de öncelikle Cambly’e bir şans vermeyi düşünüyor. Fakat Cambly Kids’e kaydolmadan önce kesinlikle hakkında yapılan kullanıcı yorumlarını okumalısınız. ŞikayetVar üzerinde gördüğüm yorumlardan anladığım kadarıyla Cambly Kids öğrencileri ve ebeveynleri birçok konuda mağdur ediyor. Burada bulunan şikayetlerin büyük bir kısmı öğretmenlerin derslere katılmaması, uygun öğretmen bulmanın zorluğu, Cambly Kids’in sesli arama yapılabilecek bir müşteri hizmetleri biriminin bulunmaması ve kullanıcıların aboneliklerinin bilgileri olmadan yenilenmesi konularında yoğunlaşıyor. Kısaca, Cambly Kids öğretmen ve müşteri hizmetlerinin kalitesi ile ebeveynleri mağdur ediyor. Buna ek olarak profesyonel olmayan öğretmenler ile çalışan Cambly Kids bence çocukların İngilizce öğrenmesine hiç yardımcı olmuyor. Çünkü çocuklar için online İngilizce uygulamalarındaki en kritik faktör, elbette öğretmenlerdir.


3.2. Preply Kids


preply kids.webp

Yetişkinler tarafından esnek planları nedeniyle tercih sebebi olan Preply, çocuklar için online İngilizce kurs sistemi sunmuyor. Yine de olur da denemek isterseniz diye sizler için kısa bir araştırma yaptım. Genelde kullanıcıların deneyimlerini anlattığı ve platformlar hakkında yorum yaptığı forum ve yorum sitelerinde Preply Kids’e dair hiçbir yorum yok. Bu nedenle, yalnızca ingilizcetavsiye.com’da yapılan yorumları incelemek durumunda kaldım. Burada Preply Kids’e dair 13 yorum yapılmış; bu yorumlardan 6 tanesi olumlu 7 tanesi ise olumsuz yorumlar. Burada, olumlu yorumlar kullanıcılar platformun çocuklar için faydalı olması hakkında. Diğer yandan olumsuz yorumlar ise,


  • kullanıcıların almadığı derslerin ücretlerini ödemek zorunda bırakılması,
  • para iadesi almanın çok zor olması,
  • öğretmenlerin dersleri iptal etmesi
  • müşteri destek birimlerinin olmaması

hakkında yapılmış. Bu yorumları detaylı inceleyebilmek için tıklayınız.


3.3. Novakid


novakid.webp

Novakid son zamanlarda arttırdığı reklam çalışmaları ile her yerde karşımıza çıkan çocuklar için online İngilizce kursu temsilcilerinden. Bu yüzden de çocuklarının İngilizce öğrenmesini isteyen ebeveynlerin ilk seçeneklerinden birisi oluyor. Fakat ŞikayetVar’da yer alan yorumlar incelendiğinde insan tereddütte düşmeden edemiyor. Burada NovaKid hakkında 84 şikayette bulunulmuş ve bu şikayetlerden sadece 24 tanesi çözülmüş. Dolayısıyla, platform 5 üzerinden 3.5 puan almış. Burada yapılan şikayetler çoğunlukla;


  • kullanıcıların kartından bilgileri dışında para çekilmesi,
  • ücretlerin bilgileri dışında arttırılması,
  • müşteri hizmetleri biriminin kalitesiz olması ve
  • istediğiniz öğretmenden düzenli dersler alamamak

hakkında yoğunlaşmış.


3.4. Flalingo Kids


flalingo kids.webp

Flalingo rakiplerine oranla daha genç bir platform olduğu için yeterinde bilinir değil. Fakat kullananlar tarafından beğenilen bir platform olduğu ve kendi çocuğumla birlikte denediğim için sizleri Flalingo Kids hakkında bilgilendirmek istedim. Kullanıcı yorumlarına geçmeden önce Flalingo Kids hakkında düşüncelerimi belirteyim. Flalingo ve çocuklara özel Flalingo Kids’in en büyük artısı rakiplerinin eksik kaldığı noktaları tamamlaması. Cambly’nin profesyonel öğretmen açığına karşı Flalingo yalnızca lisans eğitimini tamamlamış ve İngilizce öğretme sertifikası kazanmış kişiler ile çalışıyor. Çocuklar için de gerekli donanımlara sahip eğitmenler kadroya dahil olmuş. Preply’nin aksine Flalingo’nun müşteri destek birimleri oldukça efektif çalışıyor ve dilerseniz sesli arama yoluyla dilerseniz mesaj yoluyla günün her saati iletişim kurabiliyorsunuz. Çocuklar için İngilizce sunan platformda da ek olarak eğitim danışmanları bulunuyor. NovaKid’in habersiz yaptığı fiyat artışlarına karşın da Flalingo kullanan hiçkimse mağdur olduğunu bildirmemiş.

Flalingo kullananlar ise ingilizcetavsiye.com üzerinden Flalingo’da öğretmenlerin profesyonelliğinden, zengin içerikli dersler sunulmasından ve istenen öğretmen ile düzenli dersler yapılabilmesinden memnun kaldıklarını belirtmiş.


Çocuğunuz için neyin en iyi olacağına ancak siz karar verebilirsiniz. Bu yüzden, dilerim sizlerle paylaştığım tavsiyelere kulak verir ve bu doğrultuda bir karar alabilirsiniz. Herhangi bir platforma kayıt olmadan önce hakkında yapılan yorumları detaylıca okumayı unutmayınız. Platformları incelemek ve karşılaştırmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak