Çocuklar için En İyi Online İngilizce Platformu

Online İngilizce
Son güncelleme: 07-01-2024

Çocuklar için En İyi Online İngilizce Platformu

İçindekiler:


  1. İngilizce Öğrenmenin Çocuklar için önemi
  2. Çocuklar için İdeal Bir Online İngilizce Platformunun Özellikleri
  3. Çocuklar için En İyi  Online İngilizce Platformları
  4. Sonuç ve Tavsiyeler

çocuklar için ingilizce öğrenme, çocuk ingilizce öğrenme platformu, çocuklar için en iyi kurslar

Dışarıda oyun oynamak isteyen ve ödevlerden sıkılan çocuklarımız için İngilizce öğrenmek kolay olmayacaktır. Biz ebeveynler olarak İngilizce öğrenmenin çok önemli olduğunu bilsek de, sadece teşvikle görevimizi yerine getiremeyiz.


Böyle durumlarda ebeveynler olarak ne yapmalıyız ve hangi profesyonel platformlara başvurmalıyız? 


Bu yazımızda bu gibi çeşitli soruları sizler için cevaplandırdık. Gelin birlikte çocuklarımıza İngilizceyi neden öğretmeliyiz ve hangi platformlar bunu en iyi yapıyor, bunları konuşalım.


1. İngilizce Öğrenmenin Çocuklar için Önemi


Artık gelişen dünyamızda İngilizce bilimin, bilgisayarların, diplomasinin ve turizmin dili haline gelmeye başladı. Genç yaşlardan itibaren çocuklarımız da okullarda İngilizce öğrenmeye çalışıyorlar. Bu bazen yeterli gelmeyebilir. Bazen de çocukların okul öncesinde İngilizce eğitimine yönlendirilmesi gerekir. Bu noktada ebeveynlere düşen, konu hakkında gerekli araştırmaları yapmak ve en iyi çözümü bulmaktır diyebiliriz.

Peki neden çocuklarımız İngilizce öğrenmeli? Bunu öğrenmenin onlara ne gibi faydaları olacak:


1) Uluslararası İletişim Kurabilmek


İngilizce dünyanın en çok konuşulan dillerinden biridir, öyle ki 50 ülkenin resmi dili ve dünya genelinde yaklaşık 375 milyon kişi tarafından konuşulur. İngilizce konuşabilmek, sadece ana dil olarak İngilizce olan insanlarla konuşabilmek anlamına gelmez, aynı zamanda dünyada en yaygın olarak konuşulan ikinci dil olduğu için başka bir ülkeden biriyle iletişim kurmak isterseniz, muhtemelen bunu yapmak için İngilizce konuşmanız gerekecektir. Çocuklarınızın da İngilizce öğrenmesi, onları gelecekte dünya genelindeki diğer insanlarla kolayca iletişim kurabilmesini sağlayacaktır.


2) Kariyer Basamaklarını Başarıyla Tırmanabilmek


İş dünyasında bildiğiniz üzere İngilizce en etkin dildir. Şayet insanlar küresel bir pozisyonda çalışmak istiyorlarsa İngilizce bilmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Çocuklarımızın genç yaşlardan İngilizceyi öğrenmeleri onların geleceklerinde birçok yükten kurtaracaktır. Hangi meslek dallarını seçerlerse seçsinler İngilizce bildikleri için kariyer basamaklarını daha kolay ve hızlı tırmanabilecek, farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurup genel kültür birikimlerini inanılmaz şekilde artırabilecekler.


3) En İyi Filmler, Kitaplar ve Müzikler İngilizce Üretilir


Her ne kadar kariyer çocuklarımız için çok önemli olsa da onlar İngilizceyi öğrendiklerinde bizim izlemekten, dinlemekten keyif aldığımız çoğu şeyi çeviri, altyazı ve benzeri bir gereklilik olmadan anlayabilecek, dinleyebilecek ve keyif alabilecekler. Dil öğrenmek aslında biraz da keyif almaktır. Ebeveynler olarak belki bazen kariyer, okul ve başarı gibi olgulara çok odaklanıp aslında çocuklarımızın bazen eğlenmeye de ihtiyaçları olduklarını unutabiliyoruz.  Sevdiğiniz bir oyuncunun filmini altyazısız anlayabilmek çocuklarınızın ufkunu çok genişletecek ve entelektüel birikimlerine fayda sağlayacaktır. 


4) İngilizce İnternet Dilidir


Kullandığımız interneti bizimle beraber günlük olarak yaklaşık 565 milyon insan daha kullanıyor. Bu sırada ziyaret ettiğimiz internet sitelerin yaklaşık %52’si İngilizce dilinde. Çocuğunuz ister akademisyen, ister öğretmen isterse de mühendis olsun, hangi meslek dalında çalışırsa çalışsın her zaman İngilizce bildiği için internetteki büyük sayıdaki kaynağa kolayca erişebilecek.


5) İngilizce Öğrenmek Çocuklarımızın Kişisel ve Zihinsel Gelişimlerine Katkı Sağlar


Her yabancı dil farklı bir yapıya sahiptir; bu da çocukların zihinlerini çeşitli yollarla çalıştırmalarına neden olur. Ayrıca erken yaşta bu farklı dil yapılarını öğrenip günlük hayatta kullanmaya başlamak çocukların farklı düşünme yollarını geliştirmelerine olanak tanır. Bu gelişme onların kendilerine olan güvenlerini de artırıp hayatta ayaklarının üstünde dik durabilen ve kendine güven bireyler olmalarını sağlar. Yabancı dili içselleştiren çocuklar, kültürlerarası farklılıkları daha iyi anlarlar ve entelektüel gelişimleri olumlu yönde etkilenir.


2. İdeal Bir Çocuklara Özel Online İngilizce Platformunun Özellikleri


Bir kız çocuğu babası olarak yıllarca kızıma kişisel olarak İngilizce öğretmeye çalıştım. Bazen ilgi gösterip birkaç şey öğretebilsem de genel olarak yeterli gelmedi. Bunun sebebi bir dili bilmek ve konuşmakla o dili birilerine öğretmek arasında çok fark olduğunu fark ettim. Özellikle öğretmeye çalıştığınız kişi çocuksa bu daha da zor oluyor. Çünkü öğretim aşamasında çocuğun mental durumu, psikolojisi ve ona nasıl yaklaşmak gerektiğini ebeveyn olarak bilmiyoruz; ki bu gayet doğal.


Ben de bu durumda kızımın geleceği için profesyonel bir yardım almaya karar verdim. Fakat kriterlerim neler olmalıydı?


Uzun araştırmalarım sonucu şu sonuçlara vardım. Çocuklarımıza İngilizce eğitimi verecek platformlardan beklediğimiz özellikler şu şekilde olmalı:


  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Çocuklar için tasarlanmış bir platform kolay ve anlaşılır bir arayüze sahip olmalıdır. Renkli, canlı ve çekici grafiklerle donatılmış olmalı.

  • Görsel ve İşitsel Materyaller: Çocuklar görsel ve işitsel uyarıcılara tepki verirler. Videolar, şarkılar, animasyonlar ve hikayelerle dersler daha eğlenceli ve etkili olabilir.

  • Adaptif Öğrenme: Her çocuğun öğrenme hızı ve stili farklıdır. Platform, çocuğun ilerlemesine göre özelleştirilmiş dersler ve aktiviteler sunmalıdır.

  • Gerçek Zamanlı Geri Bildirim: Öğrencilere yaptıkları çalışmalarda ne kadar başarılı olduklarına dair anında geri bildirim verilmelidir.

  • Güvenli Ortam: Çocukların güvende hissedebilmeleri için platform, güçlü gizlilik ayarlarına ve ebeveyn kontrollerine sahip olmalıdır.

  • Kültürel Bağlam: Dil öğrenimi sadece kelimeler ve gramerle sınırlı değildir. Farklı kültürleri tanıtan materyallerle dil öğrenimine derinlik katılabilir.

  • Dil Partnerleri veya Gerçek Öğretmenlerle İletişim: Canlı dersler veya dil değişimi partnerleri ile çocukların gerçek zamanlı pratik yapmalarını sağlamak oldukça faydalıdır.

  • Özelleştirilebilir İçerik: Çocukların ilgi alanlarına yönelik içeriklerin eklenmesi, motivasyonu artırabilir. Örneğin, bir çocuğun hayvanları sevmesi durumunda, hayvanlar hakkında içeriklere daha çok yer verilebilir.

  • İlerlemeyi Takip: Hem ebeveynlerin hem de çocukların ilerlemeyi takip edebilmesi için bir özellik olmalıdır. Bu, motivasyonu artırır ve nerede destek gerektiğini gösterir.

3. Çocuklar için En İyi  Online İngilizce Platformları


Sektörde online İngilizce eğitimi veren platformlar aşağı yukarı belli. Sizler için tüm bu platformları tek tek incelemeden önce yukarıda sahip olmaları gereken özelliklere göre şöyle 5 üzerinden puanlayarak şöyle bir tablo hazırladık:

Kriterler Flalingo Kids Novakid Cambly Kids Preply Kids LiveXP Kids Lingo Kids
Kullanıcı Dostu Arayüz 4.5 4.0 4.0 3.9 3.7 3.0
Görsel ve İşitsel Materyaller 4.2 4.1 4.0 3.9 3.8 3.4
Adaptif Öğrenme 4.8 4.2 4.5 4.2 4.1 3.4
Gerçek Zamanlı Geri Bildirim 4.3 4.0 4.2 4.5 4.1 3.4
Güvenli Ortam 4.4 4.1 4.3 4.0 4.2 3.4
Gerçek Öğretmenlerle İletişim 4.7 4.2 4.5 4.6 4.4 3.4
İlerlemeyi Takip 4.2 3.8 4.1 4.3 3.9 3.4
Toplam Puan 31.1 28.4 29.6 29.4 28.2 23.4

1. Flalingo Kids


Flalingo Kids, modüler kurs sistemi ile çocuğunuzun gelişimini takip edebileceğiniz bir platformdur. Profesyonel, anadili Türkçe olan İngilizce öğretmenleri ile başlangıç seviyesindeki çocuklar için idealdir. Öğretmenler tamamıyla kids sertifikalıdır ve Oxford University Press materyallerine sınırsız erişim imkanı tanınır. Ancak KVKK izni olmadan müşteri hizmetlerinin iletişime geçme durumu dikkat çekici bir eksiklik olarak karşımıza çıkıyor.


Artıları:


  • Çocuğunuzun Gelişimini Takip Edebileceğiniz Modüler Kurs Sistemi.
  • Başlangıç seviyesinde olan çocuklar için Anadili Türkçe olan Profesyonel İngilizce öğretmeni seçenekleri.
  • 7/24 ulaşılabilir çözüm odaklı müşteri iletişim merkezi.
  • Tamamı kids sertifikalı öğretmenlerden birebir online canlı İngilizce dersleri.
  • Çocuklara Özel Oxford University Press Family and Friends materyallerine 7/24 Sınırısız Erişim.
  • Çocuklara İngilizce Öğretimi Konusunda Uzman Öğretmenler

Eksileri:


  • KVKK izni alınmadan müşteri hizmetlerinin iletişime geçmesi.

2. Novakid


Novakid, çocuklar için birebir online İngilizce dersler sunar. Kullanıcı yorumlarına göre %55 olumlu, %45 olumsuz geri dönüş almıştır. En büyük eleştirileri öğretmenlerin kalitesi, müşteri hizmetleri ve ödeme konularında almıştır. Kullanıcılara platformu seçmeden önce detaylı araştırma yapmaları tavsiye edilir.


Artıları:


  • Novakid, 4-12 yaş arası çocuklar için özel İngilizce dersleri sunan bir platformdur. Öğrenciler, 7/24 online olarak deneyimli öğretmenlerden ders alabilirler.
  • Novakid'in kullanıcı dostu arayüzü, öğrencilerin ve velilerin kolayca platforma erişmesini sağlar.
  • Novakid, esnek abonelik seçenekleri sunar. Öğrenciler, 8, 16 veya 24 derslik abonelikler arasından istediklerini seçebilirler. Bu sayede, ders programını kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirler.

Eksileri:


  • Sevilen bir öğretmeni yeniden bulmak ve onunla ders yapabilmek neredeyse imkansız. Bu durumda sürekli öğretmen değiştirilmesine neden olmaktadır. 

  • Deneme derslerinde öğretmenlerin çok profesyonel olmasına rağmen, paket satın alımı yapıldıktan sonra aynı kalitede öğretmen bulunamamaktadır. 

  • Öğrenciler veya veliler herhangi bir sorun yaşadıklarında veya desteğe ihtiyaç duyduklarında, Novakid'in müşteri hizmetleri ekibiyle iletişime geçtiklerinde müşteri hizmetlerinden yanıt alamıyorlar ya da çok geç yanıt alıyorlar.

  • Kullanıcıların kredi kartlarından kendilerinden onay alınmadan abonelikleri bitiminde yenileme yapılmaktadır. Haber verilmeden yapılan bu yenilemelerin iptal süreçleri çok uzun sürebilmektedir. 

3. Cambly Kids


Cambly Kids, 15 ve 30 dakikalık ders seçenekleriyle çocuklara videolu özel dersler sunar. Çeşitli öğretmen seçenekleri olmasına rağmen, düzenli olarak aynı öğretmenle ders alma imkanı bulunmuyor. Ayrıca, profesyonel öğretmenlik mesleği olmayan kişilerin de ders veriyor olması ve ödemeyle ilgili problemler platformun eleştirildiği başlıca konulardır.


Artıları:


  • 15 ve 30 dakikalık ders seçeneklerine ek olarak haftada 2, 3 ve 5 günlük ders alma.
  • Birebir online eğitmenlerden videolu özel dersler.
  • Cambly Kids İngilizce öğretim içeriklerine ders dışında da erişme imkanı

Eksileri:


  • Cambly Kids sisteminde çok sayıda öğretmen olmasına rağmen düzenli olarak beğenilen öğretmenden ders alma imkanının olmaması.
  • Profesyonel mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin ders veriyor olması.
  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilerek haber verilmeden abonelik yenilemesi yapılması ve iade de zorluk çıkarılması.

4. Preply Kids


Preply Kids, belirlenen öğretmenden farklı ders paketleri satın alabileceğiniz bir platformdur. Farklı cihazlara uyumludur ancak çocuklara özel içerik eksikliği ve memnun kalınmayan öğretmenden değişiklik yapılamaması platformun zayıf yönleri olarak görülmektedir.


Artıları:


  • Belirlenen öğretmenden 6, 12, 20 ya da 40 derslik paketler satın alma.
  • Masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlarla uyumlu Preply sistemi.
  • Birebir online öğretmenlerden videolu özel dersler.

Eksileri:


  • Kids sertifikası olmayan öğretmenlerin ders veriyor olması.
  • Çocuklara özel olarak hazırlanmış içeriklerin olmaması.
  • Paket satın aldıktan sonra memnun kalınmayan öğretmenden başka öğretmene geçilemiyor.

5. English Ninjas Kids


English Ninjas Kids, yarım saatlik canlı dersler ve zengin İngilizce materyalleriyle öne çıkar. Ancak, öğretmen seçimi, ödeme ve müşteri hizmetleri konularında bazı sorunlar yaşanmaktadır.


Artıları:


  • English Ninjas Kids’de satın alımdan önce yapılan platform tanıtımına yönelik sanal demo turları.
  • English Ninjas Kids'de her yarım saatte yapılan canlı İngilizce dersleri.
  • Zengin içeriklere sahip İngilizce materyal kütüphanesi.

Eksileri:


  • Kredi kartı bilgilerinin saklanarak haber verilmeden abonelik yenilemesi yapılması.
  • 1 yıllık ödemenin peşin alınmasına rağmen cezasız ücret iade süresinin yalnızca 14 gün olması
  • Satış sonrası kolay ulaşılamayan müşteri hizmetleri.
  • Aynı öğretmenle ders yapamama ve öğretmeni seçememe

6. LiveXP Kids:


Livexp, farklı cihazlarla uyumlu olup birebir online dersler sunmaktadır. Esnek program belirleme imkanı bulunsa da ders takip sistemi eksikliği ve profesyonel olmayan öğretmenlerle ders verilmesi platformun olumsuz yönlerindendir.


Artıları:


  • Masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlarla uyumlu Livexp sistemi.
  • Birebir online öğretmenlerden videolu özel dersler.
  • Esnek program belirleme imkanı.

Eksileri:


  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilerek haber verilmeden abonelik yenilemesi yapılması.
  • Ders takip sistemi yok.
  • Profesyonel mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin ders veriyor olması.

7. Lingo Kids:


Lingo Kids, çeşitli cihazlarla uyumlu olup esnek program seçenekleri sunmaktadır. Zoom üzerinden özel dersler ve küçük gruplarla ders alma imkanı bulunsa da, ödeme ve müşteri hizmetleri konularında bazı sorunlar yaşanmaktadır.


Artıları:


  • Masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlarla uyumlu Lingoda sistemi.
  • Esnek program belirleme imkanı.
  • Küçük gruplarla ya da 1’e 1 Zoom üzerinden özel dersler.

Eksileri:


  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilerek haber verilmeden abonelik yenilemesi yapılması.
  • Ulaşılamayan müşteri hizmetleri.
  • Profesyonel mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin ders veriyor olması.

4. Sonuç ve Tavsiyeler


Online İngilizce eğitimi, çocuklar için etkili ve esnek bir öğrenme yöntemi sunmaktadır. Ancak bu platformların her birinin kendi avantajları ve sınırlılıkları vardır. İşte bu nedenle ebeveyn olan bizlerin çocuklarımızın ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmeleri kritik bir öneme sahiptir.


Son olarak, çocuğunuzun öğrenme tarzı, ilgi alanları ve ihtiyaçları doğrultusunda bir platform seçmek, en etkili sonuçları elde etmenizi sağlar. Hangi platformun en uygun olduğuna karar verirken, deneme dersleri veya demo sürümlerinden faydalanarak, platformu ve öğretmenleri yakından tanımak da faydalı olacaktır.


Umuyoruz ki bu yazı da sizlere bu kararı doğru vermenizde yardımcı olacaktır.

Blog ile İlgili Yorum Bırak