Doktorlar İçin Mesleki İngilizce Öğrenme Rehberi

Online İngilizce
Son güncelleme: 27 Nisan, 2024

Doktorlar İçin Mesleki İngilizce Öğrenme Rehberi

Doktorlar için İngilizce dersi verecek kurslar aradınız ve yolunuz bu yazı ile mi kesişti? O halde, kariyeriniz ve geleceğiniz için İngilizce öğrenmeye çalışan bir doktorsunuz demektir.Biliyoruz ki yoğun tempolu hastane veya iş hayatında İngilizce eğitimi için zaman ayırmak bazen çok zor olabiliyor. Yurtiçi ve dışı konferanslarda akıcı şekilde konuşmak, eğitimleri anlayabilmek, belki daha iyi yaşam standartlarına sahip ülkelere gidebilmek... Bunlara sahip olabilmek için İngilizcenizi geliştirmeniz gerektiğini siz de biliyorsunuz. Fakat artık yaş veya iş dolayısıyla başarılması zor gibi geliyor; öyle değil mi? Biliyorum, fakat merak etmeyin. Size akıcı bir İngilizceye nasıl sahip olabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. 


İçindekiler:


  1. Doktorlar İçin İngilizce Öğrenmenin Önemi
  2. Doktorlar İçin Mesleki İngilizce Öğrenme Yöntemleri ve Online İngilizce Kursları
  3. Doktorlar İçin En İyi Online İngilizce Kursları
  4. Doktorlar İçin İş İngilizcesi Konusunda Sonuç ve Tavsiyeler

Doktorlar İçin İngilizce Öğrenmenin Önemi


iş ingilizcesi, doktorlar için ingilizce, doktor mesleki ingilizce

Geçen günlerde bir doktor arkadaşımla konuşurken bana İngilizcesini geliştirmesi gerektiğini ve bunu çok istediğini söyledi. Yoğun nöbetler ve hastane - ev arasında bunu yapamadığından dert yandı biraz da. Bunun için bazı çözüm önerileri arıyordu belli ki. Üzerine biraz düşündüğümde, gerçekten diğer birçok meslekte olduğu gibi doktorlukta da İngilizcenin çok önemli olduğunu ve buna dair benim de bir rehber yazmam gerektiğini anladım.

Artık günden güne sınırların kaybolduğu dünyada İngilizce kariyer ve başarı hedeflerinizde çok önemli bir yere sahip. Hangi meslek dalında ve hangi pozisyonda olursanız olun, ancak İngilizce öğrenebildiğiniz zaman bazı şeyleri başarabiliyorsunuz. Dünyada en çok konuşulan bir dili bilmemekle de aslında çok büyük bir kaynaktan ve iletişim ağından kendinizi koparıyorsunuz.


Özellikle doktorsanız, mesleğinizin temelinde insan ve iletişim yatıyor. İyi ve başarılı bir doktor olmak için hastalarınızla ve meslektaşlarınızla iyi bir iletişim kurmalısınız. En basitinden, doktorlar hastalarına tıbbi durumlarının kapsamlı bir açıklamasını sağlamak için iyi bir iletişim kurmalıdır. Ayrıca İngilizce bildiğinizde, katıldığınız konferanslarda farklı kültürlerden yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Böylece küresel tıp dünyasında rol sahibi olabilir ve belki yeni fırsat kapılarını açabilirsiniz. Ayrıca tıp literatürünü de unutmamak gerek! Dünyada tıbbi ve bilimsel literatürünün veya dergilerinin büyük çoğunluğu İngilizce dilinde yazılmaktadır. Bu nedenle, doktorların bilim dünyasını takip edebilmeleri için İngilizceye hakim olmaları şarttır. Şimdi anlıyoruz ki bu sebeplerle doktorlar için mesleki İngilizce öğrenmek isteyen sayısı epey fazla.


Peki bu kadar önemli bir şeyi neden herkes başaramıyor?


Çünkü etkili ve profesyonel bir yardım almıyorlar.


2. Doktorlar İçin Mesleki İngilizce Öğrenme Yöntemleri ve Online İngilizce Kursları


iş ingilizcesi, doktorlar için ingilizce, doktor mesleki ingilizce

İş İngilizcesi öğrenmek, kariyerinizi uluslararası düzeyde geliştirmenize ve iş dünyasında daha fazla fırsat yakalamanıza yardımcı olduğundan bahsetmiştik. İngilizce öğrenmek için bu dili gündelik hayatınıza entegre etmeniz şart. Okuduğunuz, izlediğiniz, dinlediğiniz ve hatta konuştuğunuz şeyler İngilizce olmalı. “E bunu biliyorum ama nasıl yapacağım?” diyorsanız bunu başarabilmek için sizlere bazı iş İngilizcesi öğrenme yöntemleri derledik, gelin bir göz atalım:


  • İngilizceyi gündelik hayata entegrasyon ilk olarak okumaktan geçiyor. İngilizce dilinde yazılan kitapları inceleyebilir veya online olarak İngilizce dilbilgisi kaynaklarına erişebilirsiniz.

  • Yerel dili İngilizce olmayan bir ülkede yaşıyorsanız bile, dil değişim partnerleri veya konuşma gruplarına katılarak pratik yapabilirsiniz. Bu platformlar, yerel konuşmacılarla iletişim kurmanıza ve dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

  • İzlediğiniz dizileri, filmleri, dinlediğiniz podcastleri ve haberleri olabildiğince İngilizce dilinde tercih edin.

  • İş dünyasında daha fazla itibar kazanmak için iş İngilizcesi sertifikalarını hedefleyin; örneğin TOEIC veya BEC sınavları.

İş hayatında yoğun tempoyla çalışırken bu önerilerin hepsini yapsanız bile verim almak bazen zordur. Çünkü bu öneriler İngilizce bilginizi pekiştirir. İleri seviyelere tırmanmak ve akıcı şekilde konuşmak için planlı ve programlı şekilde öğrenmek şart. Bu durumda bazılarınız online İngilizce platformu seçerek, işi öğretmenlik olan kişilerden özel dersler almayı tercih edebilir. Özellikle profesyonel bir yardım alarak kişiselleştirilmiş eğitim programlarıyla bu sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Bizim de tavsiyemiz bu yönde.


Sektörde bir sürü çevrimiçi İngilizce öğrenme platformu var. Fakat siz doktorlar için mesleki İngilizce eğitimi verenleri karşılaştırdık.



Bunu yaparken eğitmenlerin dil hakimiyetleri ve eğitim deneyimi, platformda kullanılan kaynakların güvenilirliği ve kalitesi, platformun ücreti ve sunduğu özelliklere dikkat ettik. Doktorlar için iş İngilizcesi öğrenmek istiyor ve kendinizi geliştirecek doğru platformu arıyorsanız gelin listeyi detaylandıralım.


3. Doktorlar İçin En İyi Online İngilizce Kursları


iş ingilizcesi, doktorlar için ingilizce, doktor mesleki ingilizce

Aşağıda, iş İngilizcenizi en iyi şekilde geliştirecek çevrimiçi İngilizce öğrenme platformunu bulmanıza yardımcı olmak için 6 uygulamanın özelliklerini, maliyetlerini, avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırıyoruz.


1. Flalingo


Flalingo, mülakatla seçilen profesyonel öğretmenleri ve zengin kaynaklarıyla İngilizce öğrenmek isteyen doktorlara gerekli fırsatları sunuyor. İş İngilizcesine yönelik kullandıkları Oxford Press Yayınlarının Business Result materyalleri ile benzerleri arasından sıyrılıyor. Özellikle de öğretmen mülakatlarını titizlikle işledikleri için listenin birinci sırasında yer alıyorlar. Flalingo, her bir bireyin ihtiyaçlarına yönelik gerekli özel dokunuşları yapma politikası da benimsiyor. Buna paralel olarak doktorlar için İngilizce dersleri de en doğru içerikle sizi buluyor. Aynı zamanda tüm satın alım sürecinde etkili bir iletişimle aklınızdaki soru işaretlerine cevap vermeye çalışıyorlar.


Flalingo’nun Artıları:


  • Taahhütsüz 100 TL'ye deneme dersi.
  • Oxford University Press içerikleriyle desteklenen profesyonel dersler ve 7/24 ulaşılan materyaller.
  • 7/24 ulaşılabilir çözüm odaklı müşteri iletişim merkezi.
  • Flalingo Akıllı Öğretmen Algoritması ile en iyi öğretmen eşleşmesi.
  • Tamamı profesyonel öğretmenlerden birebir online canlı İngilizce dersleri.
  • Sıfırdan İngilizce öğrenmek ya da sadece konuşma pratiği için ayrı ayrı tasarlanmış modüler yapı.

Flalingo’nun Eksileri:


  • KVKK izni alınmadan müşteri hizmetlerinin iletişime geçmesi.

2. EF English Live

EF English Live sektördeki en iddialı online İngilizce öğrenme platformlarından birisi. Çeşitli sektörlerdeki çalışanlara farklı kategorilerde kişiselleştirilmiş eğitim paketleriyle EF English Live iş İngilizcesi de sunuyor. Ayrıca ücretsiz Linguaskill İngilizce Seviye Belirleme Testiyle seviyesi belirlenen kullanıcılar interaktif araçlar, telaffuz pratikleri ve anında düzeltme gibi daha birçok hizmetle İngilizceyi aktif şekilde öğrenebiliyorlar.


EF English Live Artıları:


  • EF English Live’da satın alımdan önce yapılan platform tanıtımına yönelik sanal demo turları.
  • Zengin içeriklere sahip iş İngilizcesi materyal kütüphanesi.
  • EF English Live’da her yarım saatte yapılan online İngilizce dersleri.

EF English Live Eksileri:


  • 1 yıllık ödemenin peşin alınmasına rağmen cezasız ücret iade süresinin yalnızca 14 gün olması
  • Satış sonrası kolay ulaşılamayan müşteri hizmetleri.
  • Aynı öğretmenle ders yapamama ve öğretmeni seçememek.

3. Cambly


Cambly en popüler İngilizce öğrenme platformlardan bir diğeri olarak bu listede yer aldı. Cambly'nin iş İngilizcesine biraz farklı ders paketleriyle birlikte yaklaştığını söylemek isteriz. Platform bu kurslar için iş hayatındaki olağan durumlara göre hazırlanmış paketler sunuyor. Mesela bu derslerin içeriklerinde iş görüşmeleri, şikayetler, telefon konuşmaları, toplantılar ve satışlar gibi konular var. Bu anlamda diğer rakiplerinden farklı olarak pozisyonlara değil iş hayatındaki aksiyonlara yönelmesi sizlerin tercihine kalmış bir durum. 


Cambly Artıları:


  • Cambly İngilizce öğretim içeriklerine ders dışında da erişme imkanı,
  • Birebir online eğitmenlerden videolu özel dersler,
  • 15 ve 30 dakikalık ders seçeneklerine ek olarak haftada 2, 3 ve 5 günlük ders alma.

Cambly Eksileri:


  • Cambly sisteminde çok sayıda öğretmen olmasına rağmen düzenli olarak ders alma imkanının olmaması,
  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilerek haber vermeksizin abonelik yenilemesi ve iadede zorluk,
  • Profesyonel mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin ders veriyor olması,
  • İş İngilizcesine dair iş paketlerinin tam olarak kapsamlı olmaması.

4. Preply


Preply, çalışanlara İş İngilizcesi öğrenme fırsatı sunan platformlardan bir diğer popüler olanı. Bu online İngilizce platformunun iş İngilizcesi için kullanıcılarına özel İngilizce öğretmeni sunması da bazıları için avantajlı. Ayrıca bu kursların yönetici ve insan kaynakları vb. pozisyonlarına göre kişiselleştiriliyor olması da başka bir artı. Fakat bunu yalnızca eğitmenler aracılığıyla yapabilirsiniz. Konuya dair bilgisi ve geçmişi olan eğitmenler, size mesleğiniz hakkında temel İngilizce becerilerini sağlamayı vaat ediyor. 


Preply’nin Artıları:


  • Belirlenen öğretmenden 6, 12, 20 ya da 40 derslik paketler satın alma,
  • İşteki pozisyonunuza göre donanımlı çeşitli eğitmenler
  • Birebir online öğretmenlerden videolu özel İngilizce dersleri.

Preply’nin Eksileri:


  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilerek haber verilmeden abonelik yenilemesi yapması,
  • Preply’e ait bir ders takip sistemi olmaması,
  • Paket satın aldıktan sonra memnun kalmadığınız öğretmenden başka öğretmene geçme aşamasında zorluklar yaşatması.

5. LiveXP


LiveXP her ne kadar ün kazanmış ve tercih sebebi olmuş bir online İngilizce kursu olsa da, İş İngilizcesine dair çok çeşitlilik veya kişiselleştirilmiş ders paketleriyle hizmet sunmuyor. Öğretmenlerinin hepsinin profesyonel olmadığını da düşündüğümüz de alacağınız hizmetin ne kadar iş İngilizcesi odaklı olacağı soru işareti olarak kalıyor.


LiveXP Artıları:


  • Masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlarla uyumlu Livexp sistemi,
  • Esnek program belirleme imkanı,
  • Birebir online öğretmenlerden videolu özel dersler.

LiveXP Eksileri:


  • Kredi kart bilgilerinin kaydedilip müşterilere haber vermeksizin abonelik yenilemesi yapması,
  • Ders takip sistemi eksikliği,
  • Profesyonel mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin ders veriyor olması.

4. Sonuç ve Tavsiyeler


Doktorlar için mesleki İngilizcesi eğitimi, kariyerlerini geliştirmek ve uluslararası alanda başarılı olmak için hayati bir öneme sahip. Bu sebeple doktorların İngilizce yeteneklerini geliştirmek için neler yapabileceğinden ve hangi online İngilizce kursu platformlarını tercih edilebileceğinden bahsettik.


Bu rehberi kullanarak, kariyerinizde daha fazla başarı elde etmek ve uluslararası düzeyde rekabet etmek için online şekilde İş İngilizcesi öğrenimine başlayabilirsiniz. Ayrıca web sitemizdeki diğer içerikler ve karşılaştırma araçlarıyla daha detaylı bir araştırmayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu yolculuğun aslında zor olmadığını biliyor ve İngilizce Tavsiye olarak sizlere başarılar diliyoruz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak