EF English Live Öğretmenleri Size İngilizce Konuşturur Mu? Profesyoneller Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29 Ocak 2024

EF English Live Öğretmenleri Size İngilizce Konuşturur Mu? Profesyoneller Mi?

EF English Live, hatrı sayılır bir bilinirliğe sahip online İngilizce platformlarından. Bu tarz uygulamalarda size sunulan asıl hizmet ise, eğitmenlerle buluşup birebir ya da grup dersi yapmak. Konuşarak öğrenme metodunu hayata geçirmek için dizayn edilmiş bu sistemde eğitmenlere çok iş düşüyor. Peki EF English Live, öğrencileri memnun edecek ve onlara İngilizce konuşturacak eğitmenlere sahip mi? İnceleyelim!


İçindekiler


  1. Online İngilizce Eğitiminde Eğitmenlerin Yeri
  2. Konuşarak Öğrenme Metodunun Hayata Geçmesi İçin Eğitmenlerde Bulunması Gereken Nitelikler
  3. EF English Live Eğitmenleri
  4. Sonuç: EF English Live Eğitmenleriyle Fark Yaratamıyor

Online İngilizce Eğitiminde Eğitmenlerin Yeri

Hepimiz, herhangi bir konuyu öğrenirken bir öğreticiye de ihtiyaç duyarız. Eğirim bilimleri ışığında, doğru teknikleri edindikleri deneyimle yoğuran eğitmenler ise, bize başarıyı garantiler. Peki bu durum neden online İngilizce için de geçerli olmasın?


Aslında, eğitmenlerin önemi online İngilizce dersinde daha da artıyor. Çünkü çok az kişiden oluşan grup dersleri ya da birebir eğitimde, öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim daha da zengin ve güçlü hale geliyor.


Geleneksel İngilizce kurslarında ise, genelde eğitmenler tahtada cümle yazıp, kelimelerden oklar çıkarıp, ezberleme yöntemiyle İngilizce öğrenirken kalabalık sınıfa düşen tek görev dinlemek ve not etmekti.


Oysaki, online İngilizce eğitiminde yer alan canlı dersler, öğrencileri konuşmaya ve soru sormaya itiyor. İşte bahsettiğim o güçlü ve yoğun öğretmen - öğrenci iletişimi bu sayede gerçekleşiyor.


Konuşarak Öğrenme Metodunun Hayata Geçmesi İçin Eğitmenlerde Bulunması Gereken Nitelikler

Aslında online İngilizce eğitimi ve uygulamalarının çokça sevilmesinin nedeni, yıllardır hasret kaldığımız konuşarak öğrenme metodunu bizlere sunmalarıydı. Fakat, bu tekniğe alan sağlayıp, öğrenciyi motive edip, geri bildirimlerle öğreten kişiler öyle de kolay yetişmiyor. Şimdi gelin, online İngilizce eğitimini başarıyla sürdürmenizdeki başat faktör olan eğitmenlerin niteliklerine bakalım:


  • Öğretmenin ana dilinin İngilizce olması bir artıdır.
  • Öğretmenin ana dilinden bağımsızca, İngilizce öğretimi için gerekli sertifikaları olması lazımdır.
  • Öğretmenlerin, eğitim fakültesi mezunu olması da bir artı sayılır.
  • Eğitmenler, bu alanda deneyim kazanmış kişilerden oluşmalıdır.
  • İyi bir online İngilizce eğitiminde, öğretmenler öğrencileri motive etmelidir.
  • Öğrencileri konuşmaya teşvik etmek için doğru konular açıp, seviyeye uygun bir şekilde sohbet sürdürmelidir.
  • Öğretmenler, öğrenciler hata yaptıklarında bunları işaret etmeli, ve düzeltmeleri için motive etmelidir.
  • Düzenli olarak derslerde konular tek tek işlenmeli, eksiksizce hedelenilen seviyeye ilerlemelidir.
  • Öğretmenler, öğrencinin anlayacağı bir aksan ve telaffuz kullanmalıdır. İngilizceye sıfırdan başlayanlar için ağdalı bir İngilizce, iletişim sorunları yaratacaktır.

Elbette bunlar, eğitmenlerin sahip olması gereken tüm yetkinlikleri kapsamasa da, konumuz özelinde yeterli sayılabilir.


EF English Live Eğitmenleri

Şimdi gelelim asıl konumuza... EF English Live eğitmenleri.... Sitesine girdiğimiz zaman, bizi öğretmenlere yönelten sayfaya geliyoruz. Baktığımız zaman, bize bazı öğretmenleri sırayla gösteriyor. Bu eğitmenlerin İngiltere'den katıldığını gösteriyor. 


Şayet bu öğretmenler EF English Live sistemine dahilse bile, bir cımbızlama yapılmış durumda. EF English Live, dünyanın pek çok yerinden öğretmeni bünyesine katıyor. Hatta, öğretmenler çoğu zaman gelir seviyesi pek de yüksek olmayan ülkelerden istihdam ediliyor. EF English Live, böylelikle eğitmenlere düşük ücret ödemesi yaparak kâr payını arttırıyor.


Peki EF English Live, öğretmenlere düşük bir pay ödeme yapmak için, nitelikten fedakarlık yapar mı?


Trustpilot isimli platformda okuduğumuza göre, öğretmenler çoğunlukla Güney Afrika'dan. Bu, anadil gerekliliğini yerine getiriyor. Fakat öğrenciler sıklıkla, eğitim kadrosundaki tutarsızlıktan yakınıyor. Özverili eğitmenler kadar, yaptıkları işten memnun kalmayıp bunu öğrenciye yansıtmakta beis görmeyen eğitmenler de var. Ayrıca, bazı öğrenciler bu eğitmenlerin gerekli altyapıya sahip olduğunu da düşünmüyor. Örneğin;


"Çok sayıda Güney Afrikalı öğretmeniniz var. Güney Afrikalı öğretmenler arasında çok yetenekli olanlar var, ancak çoğunluğunun kötü bir tutumu var ve bu platformda çalışmak için gerekli becerilere sahip değiller, bana göre. Biliyorum, EF bu öğretmenlerle para tasarrufu yapıyor, ancak bu EF'nin kalitesini etkiliyor."

-Jose Manuel, Trustpilot


"Kurs çok iyi çünkü çalışmak ve aktif olmak için birçok araç içeriyor. Grup derslerini seviyorum, ancak bazen zaman kısıtlamaları nedeniyle ve bazen de tembellikten dolayı onları gerektiği gibi kullanmıyorum. Özel dersler, öğretmenin sorular sorması veya yapıları sunması ve bizim de bu yapıları tekrar etmemizle daha ilginç olurdu; bize sürekli rehberlik yapmadan durumları kendi başımıza çözmeye bırakmazdı."

-Lucia Natalie, Trustpilot


Bu yorumlar da gösteriyor ki, EF English Lice öğretmen kadrosunda belli bir kalite standartı yok. Öğrencilerin de haklı olarak belirttiği üzere, işini özverili bir şekilde yapan eğitmenler var. Fakat öte yandan öğrencileri memnun etmeyen ve kurallar dışına çıkan eğitmenler de bu kadroya dahil ve öğrencileri bekler durumda. Görünen o ki, EF English Live öğrencilere tuttuğu sözü gerçekleştirmiyor. Öğrencilerin şikayetlerine kulak verip eğitim kadrosuna eğilmiyor ve öğretmenlere gerekli kuralları hatırlatmıyor. Böyle olunca, iyi bir eğitmene gelmek şans işine dönüyor.


Eğitmenler konusunda değinmem gereken ve EF English Live sisteminden kaynaklanan bir soruna daha değinmem lazım. Örneğin, bir derse girdiniz ve eğitmenle çok iyi anlaştınız. Bundan sonra, hedefinize ilerlemek için bu öğretmenden düzenli dersler almak istiyorsunuz. Ne de olsa EF English Live "dilediğiniz" eğitmenden ders alabileceğinizi söylüyor. Fakat bu mümkün değil. Derse girmek istediğiniz zaman havuzunuzda kim görünüyorsa ve müsaitse, o eğitmenden ders almalısınız. Bir nevi zar atıyorsunuz ve ya tutarsa diyorsunuz. Ve bu olay, belki de tüm eğitim süreciniz boyu devam ediyor.


Aslında, bu durum kronik olarak diğer online İngilizce platformlarında da var. Fakat bunu aşıp, öğrencilere dilediği eğitmenlerden düzenli olarak ders almalarını sağlayan bir uygulama var: Flalingo.


Bu uygulamada dilerseniz aynı, dilerseniz de farklı eğitmenlerden ders almak mümkün. Bunun için de esnek eğitim ilkelerinde ve rahatlığından vazgeçmek zorunda değilsiniz. Öğrenciler doğal olarak böyle bir talepte bulunduğu için olsa gerek, Flalingo bu sistemi aktive etmiş. Bu tarz bir sisteme yalnızca Flalingo'da rastlandım ve epey beğendim.

Sonuç: EF English Live Eğitmenleriyle Fark Yaratamıyor

Sonuç olarak baktığımızda, EF English Live, diğer standart online İngilizce uygulamalarıyla benzer bir seviyede eğitmen sağlıyor. Özellikle de eğitmenlerin takibini yapmaması ve öğrencilerin bildirimleriyle ilgilenmemesi çok fazla aksaklığa kapı aralıyor. Eğitmenler de muhtemelen muhattap bulamadıklar için, motivasyonsuz ve umursamaz tavırlara girebilir. Burada hem destek ekibi hem de EF English Live eğitmen topluluğu yöneticilerinin elini taşın altına sokması gerekiyor. Aksi halde bu kalitesizlik, tüm uygulamaya sirayet eder.


Örneğin, Flalingo eğitmenler ile sağlıklı bir iletişim halinde, bu yüzden öğrenciler aksaklılara maruz kalmıyor. Öğrencilerin bildirimleri ve öğretmenlerle iletişim sağlıklı olunca herkes mutlu oluyor. Özellikle de belirli eğitmenle devamlı derse girebilmek, bu platformu rakipleri arasından sıyıran bir özellik haline gelmiş. EF English Live da böyle inovasyonların peşinden gitmeli.

Blog ile İlgili Yorum Bırak