EF English Live Fiyatları: Fiyatlara Güvenip, Maliyetin Altına Girmeye Değer Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 25 Ocak 2024

EF English Live Fiyatları: Fiyatlara Güvenip, Maliyetin Altına Girmeye Değer Mi?

EF English Live fiyat konusunu merak edenlerden misiniz? Sizin için önemli olan mahremiyetinizden ödün verip, tek bir bilgi için külfet altına girmek istemiyor musunuz? EF English Live ile online İngilizce öğrenmenin şartlarını araştırmak isteyenler, platformun sayfasından eli boş dönüyor. Çünkü bu uygulamanın hizmet politikasında şeffaflık yok. Bu yüzden aradığınız EF English Live fiyat ve maliyet bilgisine ulaşamıyorsunuz. Bu nedenle, bu yazıda gün yüzüne çıkarmayı amaçladığım şey, EF English Live fiyat bilgisi.


İçindekiler


  • EF English Live Tanımı
  • EF English Live Sistemi
  • EF English Live Fiyatları
  • Fiyat - Performans Analizi
  • Marka Karşılaştırması
  • EF English Live Fiyatları Özeti

EF English Live Tanımı

Öncelikle tanımları yapmaya başlayalım ki, neyin fiyatını incelediğimizi bir öğrenelim. EF English Live, dünya çapında boy gösteren "Education First" adlı bir şirketin online İngilizce eğitimi verdiği bir kanaldır. Bu kanal, yine pek çok ülkede hizmet veriyor. Fakat bu olay, markaya itibar kazandıran konseptle zıt. EF okulları, aslında yurtdışına öğrenci taşıyıp "yerinde dil öğrenme" konsepti ile tanınmıştır. Fakat online İngilizce'nin kolaylığı ile gördüğü talep karşısında bu çokça gezmeli sistemi terk etmeye başlamış olsa gerek. 


EF English Live Online İngilizce Eğitimi Tanımı

Bu konsepte yabancı olanlarınız için, kısaca online İngilizce eğitimini ve EF English Live platformunun bunu nasıl sunduğunu anlatacağım.


  • Platform aracılığıyla İngilizce derslerine 7/24 erişim,
  • Eğitmenin de bulunduğu canlı dersler,
  • Grup olarak katılım ya da birebir dersler,
  • Konuşma ağırlıklı ders ortamı,

online İngilizce eğitiminin ortak özelliklerinden. EF English Live penceresinden bakacak olursak;


  • Grup ve birebir dersler karma halde sunuluyor,
  • Fiyatlar özel olarak telefon yoluyla iletiliyor,
  • Materyaller sistem içindeki alıştırmalardan oluşuyor,
  • Öğrenciler seviye atlamak için bu alıştırmaları tamamlamak zorunda,
  • Çocuklara özel içerik sunulmamakta,
  • Ders rezervasyonu ve iptalini en az 8 saat öncesinde yapmanız mümkün.

EF English Live Sistemi

Bu başlık her ne kadar önceki konunun devamı gibi görünse de, EF English Live hakkında bazı noktaları açıklığa kavuşturmak için ele aldım. EF English Live'ın temel sistemi, öğrencinin amacı, hedefi, isteği ve bütçesi ne olursa olsun, karma bir eğitim sunmak.


Diğer platformlarda yalnızca birebir ya da grup dersi alma imkanınız oluyor. Bu tamamen tercih ve bütçe meselesi. Fakat EF English Live "süresiz" adı altında günde 1 saatlik grup dersini sağlıyor. Aldığınız birebir ders sayısı arttıkça fiyat da buna paralel olarak artıyor. Yani, burada grup dersleri bir nevi yer tutucu görevi görüyor. EF English Live için gelir ya da gider sayılmayıp, ürünü cilalamak için sunuluyor. Bu da ilgi gördükçe, EF English Live az giderle çok öğrenci ve az sayıda birebir ders avantajlarına sahip oluyor. EF English live sistemini bu şekilde özetleyebiliriz.


EF English Live Fiyatları

EF English Live, temel olarak 6 ve 12 aylık paketlerle gelip, dolar üzerinden bir fiyatlandırma ile sunuluyor. EF English Live aylık fiyatlar 109 Dolar'dan başlıyor.


EF English Live Fiyat Tablosu

Ayda 2 DersAyda 4 (Haftada 1) DersAyda 8 (Haftada2) Ders
6 Aylık Taahhüt119 USD (Aylık)139 USD (Aylık)169 USD (Aylık)
12 Aylık Taahhüt109 USD (Aylık)129 USD (Aylık)159 USD (Aylık)

Haftada en fazla iki bireysel ders sunan bu platformdaki özelleştirme zorluğu yerine, farklı avantajlarla ve uygun fiyatlarla gelen en kaliteli platformları görmek için üstteki linke tıklamanız yeterli.


EF English Live Fiyatları Güvenilir Mi?

Kısaca, 109 Dolar gibi pek de ucuz olmayan bir fiyatla gelip, asıl istediğimizi az fakat çok da değerli olmayan eşlikçisiyle göz boyayan EF English Live fiyatları 200 Dolar'a kadar uzanabilir. Çünkü bunu öğrenme girişimimde iki kez farklı paket içeriği bilgisine ulaştım. Burada süreç telefonla yönetildiği için ortada büyük bir bilgi kirliliği var, dikkatli olmanız lazım.


ef English live, ef English fiyat performans

Fiyat - Performans Analizi

EF English Live bu fiyata değer mi diye soruyorsanız, burada fikir edinmenize yardımcı olmayı amaçlıyorum. Öncelikle, EF English Live içinde özelleştirilmiş bir içerik yerine herkes için standart bir şema olması, analizimizi negatif olarak etkiliyor.


Öte yandan, EF English Live taahhüt süresi 12 ay olsa bile, sabit bir fiyat sunmuyor. Yani süreç boyunca gelecek zamlardan ve kur değişiminden etkileneceksiniz. 

EF English Live, dünyada geçerli bir kaynak sunmaktan ziyade tekdüze dizayn edilmiş, internette de rahatlıkla bulunacak seviyede bir içerik sunuyor. Daha kaliteli materyal sunan Flalingo gibi uygulamalar, doğrudan Oxford University Press gibi epey pahalı kaynakları ücretsizce sunuyor oysaki. Eğer Flalingo'nun bunları ne kadara sunduğunu öğrenmek isterseniz bu içerik size yardımcı olacaktır.


EF English Live, dilediğiniz öğretmenle ders imkanı sağlıyor. Fakat, düzenli bir eğitmenden ders almanız mümkün değil. Bunu mümkün kılan uygulamalardan biri ise yine Flalingo.


EF English Live, teknolojik olarak ilerici bir bakış açısına sahip değil. Yenilikçi bir içerik sunmuyor. Piyasada yapay zeka ile içeriğini ve sistemi destekleyen uygulamalar varken, aslında standart bir altyapıya sahip. İhtiyaç analizi ise bildiğiniz en standart filtreleme sisteminden daha farklı değil.


Bunların hepsini bir araya koyunca, EF English Live fiyat - performansı iç açar bir tabloyu yansıtmıyor. Daha da önemlisi, fiyat konusunda müşterileri koruma altına alacak bir sistemleri de yok. Öğrenciler ani zamlar ve kur değişimine karşın savunmasız durumda. 


Marka Karşılaştırması

EF English Live fiyatları şayet sizi şüpheye düşürüp merakınızı tatmin etmediyse, bir marka araştırmasına girişmelisiniz. Biliyorsunuz ki, internette çeşitli online İngilizce kursu mevcut. Özellikle verim kaybı istemeyenler birebir derslere yönelmeli. Hem fiyatlarıyla daha makul, hem de değişimlere karşı sizi koruyacak platformları bulabilirsiniz. Kaliteli içerik ve pozitif yorumlarla gözümüzden kaçmayan Flalingo başta olmak üzere diğer platformları da incelemek için linke tıklamanız yeterli olacaktır.

EF English Live Fiyatları Özeti

EF English Live fiyatları konusuna odaklandığımız bu yazıda, hiçbir yerde olmayan fiyat bilgisini meraklısına açtık. Şeffaf bir politika izlemeyi tercih etmeyen EF English Live umarız ki bu yöntemden vazgeçer. Çünkü bu bilgiyi mahremiyet karşılığı vermek etik sayılmıyor. Yine de burada marka ve politikasını baş başa bırakmak dışında elimizden bir şey gelmiyor. Fiyatları her bir özel ders başına çok fazla artan bu uygulamanın fiyat tablosunu siz inceleseniz de, platformun sunacağı ücret değişebilir. Bu tarz durumlara karşın gardınızı düşürmeyin.

Blog ile İlgili Yorum Bırak