En İyi İngilizce Öğrenme Platformları Neler? En İyi Online İngilizce Öğrenme Platformu Hangisi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 09-01-2024

En İyi İngilizce Öğrenme Platformları Neler? En İyi Online İngilizce Öğrenme Platformu Hangisi?

İngilizce öğrenmek için en iyi platformları bu yazıda sizin için bir araya getirdik ve belli kriterlere göre sıraladık. Akıcı İngilizce konuşabilmek bazılarınca çok zordur ve bu düşünce, onları ilk adımı atmaktan alıkoyabilir. Ama bu yeteneği edinmek, gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değildir. Sadece, bu zamana kadar verim almakta güçlük çektiğiniz eğitim yöntemleri yanlıştı. Örneğin, gramer ağırlıklı dersler, günün yorgunluğu üzerine yol çekip gittiğiniz kurslar ve kalabalık sınıflar... Bu sorunları ortadan kaldırıp, bol konuşmalı derslere geçmekle beraber yavaş yavaş İngilizce öğreneceksiniz. Hatta öğrendikçe hızlanacaksınız. Sonunda akıcı bir İngilizceniz olacak. Buna da, online İngilizce platformları ile erişmeniz çok olası çünkü esnek eğitimi motivasyon sağlarken ders düzeni konuşma üzerine planlanmış.


Şimdi, İngilizce öğrenme sürecinizde size mentorluk yapacak olan online platformlarının neler sunduğunu daha yakından keşfedelim. Size de doğrudan faydasının olması için, en iyi İngilizce öğrenme platformlarından bahsedelim.


Zamanınız yoksa, sizler için kısaca, maddeler halinde değerlendirdiğimiz en iyi İngilizce öğrenme platformları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Flalingo


Flalingo, İngilizce öğrenmede devrim yaratmış online İngilizce öğrenme platformudur. ingilizcetavsiye.com sıralamasında en iyi İngilizce öğrenme platformları arasında 1. sırada yer alıyor.


Flalingo Olumlu Özellikleri


Flalingo’nun yenilikçi ve her gün yenilenen bakış açısıyla öğrencilerini memnun eden özellikleri şunlardır:


Sertifikalı Öğretmenler


Flalingo, titizlikle seçtiği ve elemelerden geçirdiği öğretmenleri ile profesyonel bir deneyim sunuyor. Bu sayede hem anadili İngilizce olan hem de dil öğretme üzerine mesleki becerisi olan eğitmenler ile konuşabiliyorsunuz. Eğitmen size uygun öğretim stilini seçme becerisine sahip olduğu için kişiselleştirilmiş bir öğrenim süreci yaşıyorsunuz. İster sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyin, ister pratik yapmak, Flalingo, öğrenme hedeflerinize ulaşmanızı sağlıyor.


Oxford University Press


Flalingo ve Oxford University Press, 7/24 erişilebilir içeriği en kaliteli şekilde sunmak için iş birliği içinde. Öğrenciler ders içinde bu kaynaklardan faydalandıkları gibi, ders dışında da egzersiz yapmak için Oxford kütüphanesine erişebilirler.


Akıllı Öğretmen Algoritması


Flalingo'nun kendine has bir özelliği de akıllı öğretmen eşleştirme algoritmasıdır. Bu sistemin çalışma prensibini şu şekilde açıklayabilirim. Sistem sizi tanımak için bazı sorular soruyor; mesela şu anki İngilizce seviyeniz ve hedefiniz gibi. Bunların tespiti sonrası, uygun eğitmeni bulmanız için iki binden fazla öğretmen arasından 24-30 tanesini öneriyor. Kısacası, öğrenciler deneme-yanılma süreciyle uğraşmak yerine Flalingo'nun akıllı öğretmen algoritması ile nokta atışı bir çözüm elde ediyorlar. Fakat bu konuda da sorun yaşarsanız, destek ekibi de size bizzat yardımcı oluyor.


Deneme Dersi


Flalingo taahhütsüz 100 TL'ye deneme dersi imkanı sunuyor. 25 dakikalık bu ders ile platformu kullanıp kullanamayacağınıza dair fikir sahibi olabilirsiniz. Bir nevi deneme sürüşü olan bu oturumdan memnun kalmazsanız başka bir deneme dersi hakkı daha tanımlanıyor. Bu uygulama neden ücret alıyor diye soracak olursanız, şöyle açıklamak isterim. Sonuçta bu derse bir eğitmen giriyor. Flalingo'da bu eğitmenin vaktini çalmamış olmak için yine bir ödeme yapıyor. Deneme derslerinin ücretsiz olduğu platformlarda ise öğretmenler maalesef ücret alamıyor. Öğretmenleri de üzmemek için Flalingo, oldukça cüzi bir deneme dersi fiyatı koymuş. Bu dersten memnun kalmazsanız farklı bir eğitmenden ders alabilirsiniz. Fikriniz değişmezse -hiç sanmıyorum- ücret iadesinde de bulunmayı teklif ediyorlar. 


Bu özelliklerin tümü, Flalingo'yu online İngilizce öğrenme platformları arasında en iyisi yapıyor. İster yeni başlayan bir öğrenci, ister dil becerilerini geliştirmek isteyen bir profesyonel olun, Flalingo herkes için ideal bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır.


Flalingo Olumsuz Özellikleri


Tabii ki hiç kimse ve hiçbir şey mükemmel olmadığı için, Flalingo’nun da olumsuz özellikleri bulunuyor. Bunları şu şekilde listeliyorum:


- Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi,

- Rakiplerine oranla daha az indirim ve kampanya sunması,

- Mobil uygulamalarındaki dersten önce hatırlatma mesajlarının yalnızca derse 5 dakika kala gelmesi.


Flalingo Trustpilot Yorumları


En iyi uygulamaları sıraladığımız bu yazıda, kullanıcı deneyimleri ve geri dönüşler de dahil olmalıydı elbet. Uygulamaya dair en doğru bilgileri, uygulamayı doğrudan deneyimlemiş kişilerden almak da potansiyel öğrencilerin faydasına oluyor.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

Flalingo, Trustpilot uygulamasında tam 4.7'lik bir puan alıyor. Bu puanları da elde etmenin çok kolay olmadığını belirtmek lazım. Yani, Flalingo'yu kullananlar çok sevmiş ve cömertçe puanlayarak da potansiyel öğrencilere bir nevi öneride bulunmuş.


2. Cambly


Cambly, İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin konuşma pratiği yapmaları için uygun ders ortamı sağlayan bir diğer uygulamadır. Cambly, ingilizcetavsiye.com’da, en iyi İngilizce öğrenme platformları arasında 2. sırada yer alıyor. Anadili İngilizce olan eğitmenlerle görüntülü konuşma yapma imkanı sunan Cambly, size günün dilediğiniz vaktinde ders alanı da veriyor. Fakat dersler haftalık olarak planlanırken, ders süresi ve gün sayısına göre uygulanan fiyat da değişiyor.


Cambly Olumlu Özellikleri

Cambly'nin kullanıcı sayısı fazla olsa da, öğrencilerin onayladığı elementler çok fazla değil. Peki bu platformun iyi yönleri neler? Gelin birlikte bakalım:


  • Gerçek zamanlı konuşma özelliği,
  • Günün her saati ulaşılabilir olması,
  • Anadili İngilizce olan eğitmenler ile çalışması.

Cambly Olumsuz Özellikleri 


Her platformda olabileceği gibi bu platformda da kullanıcıları memnun etmeyen özellikler bulunuyor. Ama bunlar sayıca fazla. Bu özellikleri şimdi başlıklarla anlatacağım.


Cambly Öğretmenleri


Geniş bir kadrosu olmasına rağmen eğitmenlerin çoğu profesyonel olmayan kişilerden oluşmuş. Her ne kadar ileri düzey bir İngilizce yeterlilikleri olsa da, bu eğitimci olmak için gerekli şartları oluşturmuyor. Yani bu durum öğrenme sürecinizi zorlaştırabilir. Her ne kadar Cambly'de sizin için ideal öğretmeni bulsanız da, ertesi dersi birlikte işleme garantisi de maalesef yok.


Abonelik ve Fiyat


Abone olup ders almaya başlamak için yıllık ücreti tek seferde tahsil ediyorlar. Bunun yanı sıra bazı durumlarda karttan habersiz para çekme gibi durumda kalan müşteriler de var. Buna benzer durumlar yaşamış ve Trustpilot'ta konudan muzdarip Cambly öğrencileri de var. Bu konuya diğer bölümde detaylıca bakalım.


Cambly Trustpilot


Cambly, maalesef Flalingo'nun gerisinde kalan bir performansa sahip. Kullanıcıların olumsuz yöndeki değerlendirmeleri de ilk başta görünüyor. Bunun nedeni, ödeme ve diğer müşteri destek konusundaki sorunlardan kaynaklı gibi görünüyor. 


Cambly, cambly trustpilot, online İngilizce

3. Preply


Preply, çeşitli eğitmenler ve farklı ücret imkanı sunarak öğrencilere özel, online birebir dersler alma imkanı sağlıyor. ingilizcetavsiye.com sıralamasında en iyi İngilizce öğrenme platformları arasında 3. sırada yer alıyor. 


Preply Olumlu Özellikleri


  • Preply, masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlarla uyumlu bir sistem sunarak herkesin erişimini kolaylaştırıyor.
  • Dersler, uzman öğretmenler tarafından videolu olarak sunuluyor. 
  • İhtiyacınıza yönelik olarak istediğiniz eğitmenden, dilediğiniz sayıda ders başı ödemeyle eğitim alıyorsunuz.

Preply Olumsuz Özellikleri


  • Ders takip sistemi bulunmuyor. 
  • Kredi kartı bilgilerinin kaydedilerek abonelik yenileme yapabiliyorlar ve bu durum öncesinde haber vermiyorlar. 
  • Gerekli bir eğitmen standartı yok; eğitmenliği amatör olarak yapanlar da mevcut.

Preply Trustpilot


Preply, rakibi Flalingo'dan kötü, Cambly'den daha iyi bir performans sergilemiş. Muhtemelen, İngilizce dışındaki dillere yoğunlaşması sonrası iyi bir izlenim bırakmış.


preply on trustpilot.webp

4. English Central

English Central, birebir online eğitmenlerden görüntülü konuşma imkanı sunan bir platform. ingilizcetavsiye.com sıralamasında en iyi İngilizce öğrenme platformları arasında 6. sırada yer alıyor. 25 dakikalık derslerin yanı sıra haftalık 2, 3, 5, 7 ve 14 günlük ders alma seçenekleri sunuyor. Ayrıca video içerikleri gibi bazı çalışmaları da ücretsiz sunmasıyla tanınırlık kazanmış. Bu uygulamanın öne çıkan bir diğer konusu ise eğitmenlerini ismen tanıtması. Kullanıcı yorumları da önemli olan English Central hakkındaki bu içeriğimize de bakmanızı tavsiye ederiz.


English Central Olumlu Özellikleri


  • Ücretsiz özelliklerinin olması,
  • İnteraktif içerikler sunmaları,
  • Fiyatlarının net ve açık olması,
  • Birebir online eğitmenlerden videolu özel dersler sunması.

English Central Olumsuz Özellikleri


  • Müşteriyi uyarmadan otomatik abonelik yenilemeleri,
  • Sevdiğiniz öğretmenden tekrar ders alma imkanının esneklik ilkesiyle çatışması,
  • Yüksek puanlı öğretmenlerden ders almak için çok önceden rezervasyon yapılması gerekmesi,
  • Müşteri hizmetlerinin zor ulaşılır olması.

English Central Trustpilot


English Central henüz Trustpilot kitlesiyle tam anlamıyla tanışamamış olsa gerek, tek bir değerlendirme ile kalmış. Bu değerlendirme de pek olumlu bir seyir izlememiş.

English central, Trustpilot, online İngilizce

Sonuç:


Sizler için en iyi online İngilizce öğrenme platformlarını bir araya getirdik. Bunlardan birini seçerek evinizin rahatlığında veya tatilde kısacası istediğiniz her yerde istediğiniz zaman İngilizce öğrenmeye başlayın! Hedefiniz ne olursa olsun bu platformlardan birinde istediğinizi bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir, istediğiniz platformları karşılaştırabilir ve değerlendirmelerimizi okuyabilirsiniz. Bu sayede, kendinize en uygun platformu kolayca bulabilirsiniz. Son olarak, kampanyalar sayfasını inceleyerek indirim kodu almayı ve uygun fiyatlı bir İngilizce eğitim alma fırsatını kaçırmayın!

Blog ile İlgili Yorum Bırak