English Central ile İngilizce Öğrenmek: Kullanıcı Deneyimlerine Yolculuk

Online İngilizce
Son güncelleme: Ocak 9, 2024

English Central ile İngilizce Öğrenmek: Kullanıcı Deneyimlerine Yolculuk

İçindekiler:

  1. English Central Kullanıcı Yorumları İnceleme Özeti
  2. English Central İyi ve Kötü Yanları
  3. English Central’in Tercih Edilmesinin En Büyük Nedeni 
  4. English Central’in Tercih Edilmemesinin En Büyük Nedeni 
  5. English Central Ekşi Sözlük Yorumları 
  6. English Central Şikayetvar Şikayetleri 
  7. English Central Google Review Yorumları 
  8. English Central ingilizcetavsiye.com Yorumları
  9. English Central Tercih Edilmeli Mi? 

English Central hakkında bilgi edinmek ve kullananlar ne yaşamış anlamak için çıktığım bu yolculukta öğrendiklerimi bu araştırma sürecinin sizin için daha kolay geçmesi için sizlerle paylaşmak istedim. 

1. English Central Kullanıcı Yorumları İnceleme Özeti

English Central kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde videolar izleme imkanı sunup, sonrasında birebir özel dersler almanız için tasarlanan bir platform. Özel ders satın almanız sonrasında izlediğiniz videolar üzerine eğitmenlerle tartışmanız, English Central'ın eğitim politikası diyebiliriz. Bu platform hakkında detaylara girmeden önce,  Ekşi Sözlük, ŞikayetVar, Google Review ve ingilizcetavsiye.com sitelerinde bulunan 200’den fazla yorumdan anladığım kadarıyla English Central uygulamasından da memnun kalmayan kullanıcılar olmuş ve bu şikayetlerini internet üzerinden diğer insanları bilgilendirerek çözmeye çalışmışlar. Benim en çok dikkatimi çeken ise English Central Şikayetvar değerlendirmeleri oldu. English Central ekibinin neredeyse hepsine yanıt vermesi ve büyük bir çoğunluğunu çözüme kavuşturması göze çarpan bir özellik. Fakat buna rağmen, kullanıcılarının üyeliklerini habersiz yenilemeleri güven kırıcı oluyor. Bu nedenle, kararı sizlere bırakıyor ve sizi bu yazıyı okuyup sonrasında karar vermeye davet ediyorum.


Benim Değerlendirme Puanım4/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması3,5/5
En Sevilen ÖzellikÜcretsiz İnteraktif İçerik Sunması
En Sevilmeyen ÖzellikHabersiz Otomatik Abonelik Yenilemeleri
Müşteri Destek Birimi İletişimiSatın Alım Yaptıktan Sonra Ulaşılamıyor

English Central İyi ve Kötü Yanları

Sizler için kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak English Central’in artılarını ve eksilerini bir liste haline getirdim: 


İyi Yanları

  • Ücretsiz özelliklerinin olması,
  • İnteraktif içerikler sunmaları,
  • Fiyatlarının net ve açık olması,
  • Birebir online eğitmenlerden videolu özel dersler sunması.

Kötü Yanları

  • Müşterinin bilgisi olmadan otomatik abonelik yenilemeleri,
  • Sevilen öğretmenden tekrar ders almanın oldukça zor olması,
  • Yüksek puanlı öğretmenlerden ders almak için çok önceden rezervasyon yapılması gerekmesi.

English Central’in Tercih Edilmesinin En Büyük Nedeni 

Okuduğum yorumlar ve yaptığım araştırmalar sonucu anladığım kadarıyla English Central’in kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin en büyük nedeni sitelerinde ücretsiz interaktif içerikler sunması ve eğitmenlerden birisiyle 20 dakika ücretsiz görüşme yapıp ders planı oluşturabilme seçeneği. Yani English Central deneme dersi sunmak yerine ücretsiz daha kısa içerikler sunarak kullanıcıların platforma göz atmasına olanak sağlıyor. Bunun çok sevilen bir özellik olmasının bence en büyük nedeni ücretsiz olması. İnsanlar online İngilizce eğitim platformuna başlarken büyük yatırımlar yapmadan önce deneme dersleri alarak platformun nasıl çalıştığını ve kendilerine uygun olup olmadığını anlamak istiyor. Bence bu direkt başlamaktan çok daha verimli ve sağlıklı bir İngilizce eğitim serüvenine adım atma imkan sağlıyor. 


English Central’in Tercih Edilmemesinin En Büyük Nedeni 

Kullanıcıların English Central’in tercih etmemesinin veya uygulamaya kaydolup kaydolmamak konusunda tereddütte kalmalarının en büyük nedeni ise habersiz bir şekilde kartlarından para çekilmesi veya aboneliklerinin rızaları olmadan yenilenmesi. Ekşi Sözlük yorumlarından gördüğüm üzere üye olurken veya ödeme yaparken kullanıcılara herhangi bilgi verilmiyor ve kullanıcıların abonelikleri otomatik şekilde yenileniyor. Bu konu bence kullanıcıların uygulamaya olan güvenlerini sarsarak bu markayı kullanma ihtimallerini oldukça düşürüyor. Bunun sebebi ise insanların güvenli ödeme konusunda bilinç sahibi olup, bu özelliği satın aldıkları hizmetlerde aramasıdır diyebilirim.


English Central Ekşi Sözlük Yorumları 

Araştırmamı yaparken detaylı ve tarafsız kullanıcı deneyimleri okumak için English Central Ekşi Sözlükteki 162 yorumun çoğunu okudum ve açıkçası istediğimi alamadım. Bunun nedeni, daha ikinci yorumdan komisyonlu referans linkleriyle karşılaşmam oldu. Bu linkler yorum yapan kullanıcıların samimiyetini sorgulamama neden olduğu için sizlerle link paylaşmamış kullanıcılardan bazılarının yorumlarını paylaşmak istiyorum.


'Video İçerikleri Oldukça Faydalı'

“video içerikleri oldukça faydalı olan site. kurs kısmını biraz daha geliştirmelerinde yarar olduğunu düşünüyorum. canlı özel derslere türk hocalar koymaları da sıfırdan başlayanlar için oldukça faydalı.” -chabalala, Ekşi Sözlük


‘Üyeliğin Otomatik Yenilenmesi’

“eğer üye olacaksanız kendileri sadece kullanıcı sözleşmesine yazdığı için göremeyebilirsiniz. kart bilginizi girdiğiniz anda ıyzıco alt yapısında saklanıp üyeliğin otomatik olarak yenilenmesini kabul etmiş oluyorsunuz. bununla ilgili opsiyon koymamışlar ve ödeme sırasında uyarı da bulunmuyor. birçok büyük sirket direkt ödeme sayfasında uyarırken kendilerinin böyle yapması çok yanlış olmuş.”


üyeliğin-otomatik-yenilenmesi.webp

‘Dersler Kendini Tanıtmayla Geçiyor’

“bana göre uygulamanın tek sıkıntısı devam etmeyi düşündüğünüz hocalardan tekrar randevu almanızın neredeyse imkansız olması. böyle olunca da dersler sürekli kendini tanıtmayla geçiyor.” -nefertitirilaylaylom, Ekşi Sözlük.


English Cetral Şikayetvar Şikayetleri 

english-central şikayetvar.webp

English Central hakkında Şikayetvar sitesinde 46 şikayet var ve bu şikayetlerin 36sı çözüme kavuşmuş. Ayrıca, son bir yılın verilerine göre 5 üzerinden 4.7 alan platform çözüme ulaşmayan yorumların da büyük bir çoğunluğuna yanıt vermiş. 


‘6 Aydır Para Alıyormuş’

English Central tarafından cevaplanmasına rağmen çözülmemiş bir şikayet: 

“English Center üyeliğimi yenilememe rağmen english Center bilgim olmadan aylarca kredi kartımdan çekim yapmıştır. Sadece 1 ay kullandığım uygulama için 6 aydır para ödüyormuşum. Eşim durumu fark etti. Son anda anladık üyeliği iptal ettik.” 


6-aydır-para-alıyormuş.webp

‘Müşteri Hizmetlerine Ulaşamıyorum’

Müşteri hizmetlerine ulaşamamış bir kullanıcı çareyi Şikayetvar’da bulmuş ve sorununu çözebilmiş! 

“31 Aralık'ta 12 ay 7 ders paketinden satın aldım. İlk hafta ders hakkım olsa dahi hoca olmadığından saatler de bana hiç uymadığından sadece 2 ders alabildim. 2 haftam da dolmamışken üyeliğimi iptal etmek için müşteri hizmetlerini aradım. Durumun genel bir problem olduğunu biraz düşünmem gerektiğini söylediler telafi amaçlı da hem ek 4 ders tanımladılar hem üyeliğime 1 hafta eklediler. Bu hafta da 1 hoca dersimi iptal etti ek 2 ders hakkı verdiler ama kullanamıyorum, 1 hocamla da 2 dersimi başka hocalara tanımlamışlar. Hani bugün 7-8 kere aradım asla düşmüyor. Engel mi yedim oyuna mı getirildim çözemedim.” -Burcu, Şikayetvar


'English Central Üyelik İptal Edilmiyor’

Yine English Central tarafından yanıt almasına rağmen çözüme ulaşamamış bir şikayet. 

“Bir ay üyelik satın alıp daha sonra iptal etmek istedim. Sonraki ay 1050 TL para çekildi kullanmadığım halde. Aradık parayı geri gönderdiler. Şimdi bir ay sonra tekrar hesabımdan para çekilmiş. Aynı şekilde eşimdende para çekilmiş. Birçok kişi bundan şikayetçi. Bir anormallik olduğu ortada. Suçu Play Store a atıyorsunuz. Payment Google adresinde bu tarz bir ekranda görünmüyor zaten. Bu kadar zor olmamalı. Son alınan 1050 TL yi geri gönderin acilen ve şu üyeliği durdurun artık” -Fatih, Şikayetvar.


English Central Google Review Yorumları 

English Central Google Review’de 29 yorum ve 5 üzerindne 4.4 puan almış fakat 5 yıldız verenlerin çoğu sadece yıldız vermiş ve yorum yazmamışlar o yüzden bu yorumları değerlendirmeye almanın çok doğru olacağını düşünmüyorum. Diğer yorumları incelediğimde de bazı yorumların İngilizce yazıldığını gördüm ve bunun uygulamanın lehine olduğunu düşündüm çünkü demek ki bu kişiler İngilizceyi English Central sayesinde yorum yazabilecek kadar öğrenebilmiş. Fakat okuduğum olumsuz yorumların daha güncel yorumlar olduğunu ve kullanıcıların fiyat artışlarından şikayet ettiklerini de gözlemledim. İşte English Central Google Review yorumlarından bazıları:


‘Tavsiye Etmiyorum’

“Önceden kullanıyordum uygulamayı fakat artık kullanamaz oldum. Fiyatlarını arttırarak haftalık saat sayısını da düşürmüşler. Dolayısıyla onlar da bildiğiniz zam yapan marketlerin ideolojilerine uyarak bi anda hem zam yapıp hem de haftalık saat kısıtlaması getirmişler. Tavsiye etmiyorum.”


tavsiye-etmiyorum.webp

‘Kullandığım İçin Çok Mutluyum’

“Fazla zamanınız yoksa ve olabildiğince çabuk İngilizce öğrenmek istiyorsanız harika bir uygulama. İngilizcemi birkaç ay içinde geliştirdim. Kullandığım için çok mutluyum” -nyctalope, Google Review.


‘Teşekkür Ederim’

“İnanılmaz bir uygulama, çok şaşırtıcı şeyler öğrendim. Teşekkür ederim!” -Hilal Sarıteke, Google Review.


‘Üyelik Yenilemek Hayal Oldu’

“Türkiye'de insanlar sizi uygun fiyatlarınız için kullanıyordu. Onca pahalı yerli yabancı uygulama arasında yeriniz ayrıydı. Ama artık üyelik yenilemek hayal oldu. Hepimize geçmiş olsun…” -Aslıhan Aslıhan, Google Review.


English Central ingilizcetavsiye.com Yorumları

engllish-central-ingilizcetavsiye.webp

İngilizcetavsiye.com’da English Central 10 üzerinden 6.9 almış ve hakkında 8 yorum yapılmış. Bu yorumlardan üçü olumlu iken kalan beşi olumsuz yorumlar. Kullanıcılar olumlu yorumlarda gelişimlerinden, derslerin eğlenceli olduğundan ve istedikleri yerden derse girebilmelerinden bahsetmiş. Kullanıcılar, olumsuz yorumlarda üyeliklerinin otomatik yenilenmesinden ve ücretini ödedikleri dersleri alamadıklarına değinmiş. 


Olumlu Yorumlar


‘İstediğim Yerden İngilizcemi Geliştirebiliyorum’

“İşlerim gereği ingilizcemi geliştirmek için english central den üyelik satın aldım istediğim yerde istediğim şekilde derse girip ingilizcemi geliştirmek adına derslerimi yapabiliyorum teşekkürler english central.” -Nevin S. ingilizcetavsiye.com


‘Eğlenceli Dersler’

“English central ile gayet hoş ve eğlenceli derslerim oldu ingilizcemin gelişmesine katkı sağladığı için teşekkürler.” -Zarife E.. ingilizcetavsiye.com


Olumsuz Yorumlar


‘Ders Hakkım Kullanmama Rağmen Silinmiş’

“Yakın çevremin tavsiyesi üzere geçtiğimiz aralık ayı içerisinde english central üzerinden haftalık 5 ders olmak üzere aylık 20 derslik bir paket satın aldım. Sisteme giriş yaptığımda yeni bir ders için randevu oluşturamadığımı fark ettim. Bu kapsamda 20 derse ödemiş olduğum ücret ile yalnızca (kayıtlarda da mevcut olduğu üzere) 6 ders alabilmiş durumdayım. Telefon ile english centrala ulaşmam sonrasında ders hakkımın kullanmamış olmama rağmen silinmiş olduğu tarafıma iletildi. Tüm bu süreçte ödeme yaparken, ders satın alırken veya üyeliğimin son günlerine yaklaşırken hiçbir şekilde ders hakkımın silineceğine dair en ufak bir uyarı veya bildirim tarafıma ulaşmadı. Bu kapsamda kalan 14 dersin tarafıma tanımlanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.”  -Erdal B. ingilizcetavsiye.com


'Paketi Aldıktan Sonra İlgilenen Olmadı’

“English Central internet sitesi aracılığı ile müşteri hizmetleri yardımıyla ile 1 yıllık Premium üyelik satın aldım. Fakat hesapta olmayan farklı işerimin çıkması sebebi ile programı kullanmaya zaman ayıramadığım için programı kullanamadım ve müşteri hizmetlerini arayarak dondurmaları konusunda destek istedim. Kimse ilgilenmediği gibi sonrasında bize ulaşılmamış kaydınız yok diye dönüş yapıldı. Paketi alana kadar herkes çok ilgili idi. Ancak paketi aldıktan sonra ilgilenen kimse olmadı. Şimdi paketi yenilemelerini istedim. Ancak ilgilenen kimse olmadığı gibi paketi yenileyemeyeceklerini söylediler. Arayan müşteri hizmeti oldukça dik bir şekilde konuştu. Sonrasında bir destek bulamayabilirsiniz.”  -Birgül Ç.. ingilizcetavsiye.com


‘Bilgim Dışında İşlem Yapılması’

“ürün hizmetini almadan önce ödemeyi yapıp hizmetimi aldım ve üyeliğim bitti. tabi üyeliğim biterken otamatik üyelik yenileme işlemi yapmaya kalktılar allahtan sanal kart kullanıyorum ve limitim yetmemiş yoksa otomatik yenileme işlemi ile çalışıyoruz diye bir açıklama ile işin içinden çıkıp al paranı geri alabiliyorsan artık ne zaman alırsın ne kadar uğraşırsın bilinmez. Sizin bilgilerimi kullanarak bilgim dışında her ne olursa olsun işlem yapmanız hiç hoş değil”  -Neslihan Y. ingilizcetavsiye.com


English Central Tercih Edilmeli Mi? 

Araştırmalarım ve incelemelerim sonucunda ben şahsen English Central’i tercih etmeniz gereken bir online İngilizce öğrenme platformu olduğunu düşünüyorum. Fakat kullanıcıların hesaplarındna habersiz para çekilmesi ve aboneliklerin otomatik yenilmesi kullanıcıları bu platformdan uzaklaştırıyor.  Bence English Central ücretsiz içerikleri için kullanabilirsiniz. Hem bu sayede kendinizi bir miktar geliştirmiş olursunuz. Bunun yanı sıra, kart bilgilerinizi vermediğiniz için hesabınızdan habersiz işlem yapılmasını önlemiş olursunuz. Fakat sadece video izleme üzerinde kurulu bir eğitimin yeterli olacağını sanmıyorum.

Dolayısıyla, size de naçizane tavsiyem diğer platformlara göz atarak bilginiz dışında işlem yapmayacak bir platform seçmeniz. Belirli bir ücret karşılığı daha kaliteli bir eğitim almanız İngilizce öğrenmeniz içim daha faydalı olabilir. Diğer platformları incelemek için sitemizi ziyaret edebilir, değerlendirmelerimizi okuyabilir ve farklı platformları karşılaştırarıp kampanyalara göz atabilirsiniz. Böylece çok vakit harcamadan kendinize en uygun online İngilizce kursu bulabilir ve kendinizi geliştirme serüvenine bir an önce başlayabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak