Engoo Fiyatları, Paket İçerikleri ve Maliyet Rehberi

Online İngilizce
Son güncelleme: 20 Mayıs 2024

Engoo Fiyatları, Paket İçerikleri ve Maliyet Rehberi

Engoo fiyatları, uygulamanın ismini duymuş ve online İngilizce kursu arayan kişilerce sorgulanıyor. Bu uygulama, gayet çeşitli paketler sunarken farklı ödeme planları da çıkarıyor. Ancak bu da bazen kafa karışıklığına yol açıyor. Bu yazıda Engoo fiyatları, paket içerikleri ve maliyeti en detaylı şekilde yer alıyor!


İçindekiler:


  1. Engoo Fiyatları Ne Kadar?
  2. Engoo Planları ve Paket Fiyatları
  3. Engoo Türkiye Ödeme ve Abonelik İptali Sorunları
  4. Özetle Engoo Online İngilizce Öğrenme Platformu Fiyatları Hakkında Düşündüklerim

1. Engoo Fiyatları Ne Kadar?


Engoo Türkiye’de henüz tanınırlık kazanmamış bir online İngilizce öğrenme platformudur. Engoo Standart Paket fiyatları 1 aylık 147,20 Dolar yani 4416 Türk Lirası, 6 aylık 772 Dolar yani 23.160 Türk Lirası ve 12 aylık 1.104 Dolar yani 33.120 Türk Lirası. Şayet bu rakamları Engoo için çok buluyorsanız, linke tıklayarak diğer uygulamaları da gözden geçirmenizde fayda var.

2. Engoo Planları ve Paket Fiyatları


Engoo kullanıcıların bütçesine ve göre 3 adet paket sağlıyor. Paketler 1, 6, 12 Aylık şeklinde seçenek sunuyor. Ancak paketler arasındaki fiyat değişiklikleri dikkat çekiyor. Bence Engoo’nun fiyat konusundaki en büyük dezavantajı fiyatlarını dolar üzerinden sunması. Türkiyede satış yapan bir platform, Türk Lirası üzerinden fiyat sunmuyorsa bu işte bir gariplik vardır diye düşünüyorum. Buna ek olarak, dolar üzerinden fiyatlandırma sizi kura karşı yenik duruma da düşürecektir. Bu gibi soru işaretleri sebebiyle Engoo fiyatlarını ve paketlerini detaylı bir şekilde paylaşarak bu konuda size yardımcı olmaya çalışacağım.


Engoo Standart Paket Fiyatları ve İçerikleri


Engoo standart paketin ayırt edici özelliği, bu tarifeyle abone olanların ders alacağı öğretmenler. Engoo standart paketle öğrenciler, "anadili İngilizce olmayan" şeklinde nitelendiren eğitmenlerle birebir dersler yapacak. Bunu takiben, fiyatlar da daha uygun oluyor. Ayrıca, bu pakette Engoo 122 farklı ülkeden 11.523 eğitmen ile çalışıyor. Bu özellik bence oldukça ilginç çünkü belli ki Engoo bunun övünülecek bir şey olduğunu düşünüyor. Fakat 122 ülkeden 11 binden fazla öğretmen ile çalışmaları bana sadece öğretmenlerinin işe alım sürecinde hiç seçici davranmadıklarını gösteriyor. Engoo Standart Paket fiyatları 1 aylık 147,20 Dolar yani 4416 Türk Lirası, 6 aylık 772 Dolar yani 23.160 Türk Lirası ve 12 aylık 1.104 Dolar yani 33.120 Türk Lirası. Ayrıca, 1, 6 ve 12 aylık paketler de kendi içlerinde o süre zarfında almak istediğiniz ders sayısına göre dörde ayrılıyor:


Plan TürüHaftada 1 SaatHaftada 1,5 SaatHaftada 2,5 SaatHaftada 5 Saat
Aylık PlanAyda 61 DolarAyda 84 DolarAyda 115 DolarAyda 197 Dolar
6 Aylık PlanAyda 49 DolarAyda 67 DolarAyda 92 DolarAyda 158 Dolar
Yıllık PlanAyda 43 DolarAyda 59 DolarAyda 81 DolarAyda 138 Dolar

Engoo Premium Lite Paketi Fiyatları ve İçeriği


Bu pakette derslerinizin yarısı premium’a yükseliyor ve bu derslerde anadili İngilizce olan öğretmenlerden ders alıyorsunuz. Diğer yarısı ise standart paketle aynı kalıyor ve İngilizceyi ikinci dilleri olarak bilen kişilerden ders alıyorsunuz. Engoo Premium Lite tarifesinde benim en çok dikkatimi çeken, Engoo’nun “Ana dili İngilizce olan öğretmenlerin bilgisinden, native olmayan öğretmenlerin deneyiminden yararlanın” ibaresini kullanması oldu. Bu ibare bana native eğitmen kadrolarının pedagojik eğitimlerini almamış amatörlerden oluştuğunu düşündürdü.

engoo-premium-lite.png

Premium Lite fiyatları 1 ay için 243 Dolar yani 7290 Türk Lirası, 6 ay için 1.276 Dolar yani 38.280 Türk Lirası ve 12 ay için 1.596 Dolar yani 47.070 Türk Lirası. Yine Premium Lite paketindeki 1, 6 ve 12 aylık seçenekler kendi içinde dörde ayrılıyor:


Plan TürüHaftada 1 SaatHaftada 1,5 saatHaftada 2,5 SaatHaftada 5 Saat
Aylık PlanAyda 100 DolarAyda 130 DolarAyda 195 DolarAyda 335 Dolar
6 Aylık PlanAyda 80 DolarAyda 104 DolarAyda 156 DolarAyda 268 Dolar
Yıllık PlanAyda 70 DolarAyda 91 DolarAyda 136 DolarAyda 234 Dolar

Engoo Premium Paket Fiyatları ve İçeriği


Engoo’nun ‘’en iyi planımız’’ dediği pakette ise tüm native öğretmenlere erişim sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda platformdaki diğer native olmayan kişilerle de isterseniz konuşabiliyorsunuz. Yani istediğiniz Engoo eğitmeniyle, sınırlama olmaksızın buluşma imkanınız var. Engoo Premium fiyatları ise 1 ay için 316 Dolar yani 9.480, 6 ay için 1.646 Dolar yani 49.380 TL ve 12 ay için 2.352 Dolar yani 70.560 TL. Yine Premium paketi de diğer paketleri gibi kendi içlerinde dörde ayrılıyor:


Plan TürüHaftada 1 SaatHaftada 1,5 saatHaftada 2,5 SaatHaftada 5 Saat
Aylık PlanAyda 122 DolarAyda 169 DolarAyda 260 DolarAyda 442 Dolar
6 Aylık PlanAyda 98 DolarAyda 135 DolarAyda 208 DolarAyda 354 Dolar
Yıllık PlanAyda 61 DolarAyda 84 DolarAyda 130 DolarAyda 221 Dolar

3. Engoo Ödeme ve Abonelik İptali Sorunları

Engoo Türkiye’de henüz sağlam bir zemine oturamamış platform. Bunun için fiyatları sadece dolar cinsinden gösteriyor ve olabildiğince kâr etmeye çalışıyor. Şunu düşünün, fiyatları TL'ye çevirecek kadar Türkiye marketine dair bir eğilimleri yoksa, sorun yaşadığınız noktada müşteri destek ekibi bulma ihtimaliniz de az. Ayrıca ödeme yaparken yaşadığı sıkıntılardan ya da abonelik iptali yaptıkları halde kartlarından hala para kaybeden bahseden pek çok kullanıcı yorumuna rastladım. İşte bu yorumlardan bazıları: 


"Engoo Türkiye Otomatik Ödeme Haksızlığı"


"Denemek amaçlı 1 aylık üyelik açtım. 1 ay kullandım bir daha giriş yapmadım. Ancak 5 aydır düzenli olarak ödeme çekmeye devam etmişler. Şans eseri maillerim arasında fark ettim. 5 aydır bir kere bile giriş yapmadığım halde hiçbir uyara ya da geri bildirim göndermediler.

Hadi ben normal bir şekilde unuttum. Ama insanların başından travmatik olaylar geçebilir ve akıllarına bile gelmeyebilir iptal etmek. Belli süre hiç login olmayanların hesabı otomatik iptal edilmeli. Bu çok kolay programlanabilecek iken neden yapılmaz? Çünkü yapılırsa kullanıcıları sömüremezler. Bu durumun çok açık kötü niyet olduğunu düşünüyorum"  -Ali/ ŞikayetVar


‘’Engoo Türkiye Ödemem Kabul Edilmiyor’’


“Bende günlerdir günde bir derslik eğitimi almaya çalışıyorum aylık ödeme şeklinde fakat ödemem kabul edilmiyor. Ödeme başarısız diye uyarı alıyorum. Kartımda para var ve yurt dışı harcamalarına vs açık. Bankamla konuştum hiçbir problem yok. Destek ekibine telefonla ulaşılmıyor bu nedenle bir sürü mail attım ama geri dönüş yapılmıyor. Türkiye ekibi çok sorumsuz” - Hilal/ ŞikayetVar


4. Özetle Engoo Online İngilizce Öğrenme Platformu Fiyatları Hakkında Düşündüklerim


Öncelikle, Engoo fiyatları oldukça yüksek ve mantıksız bir şekilde değişkenlik gösteriyor. Farklı paketler arasındaki fiyat farkları olması gerekenden daha fazla. Bu da kafamı karıştırdı dürüst olmak gerekirse. Hele de, Türkiye’de henüz yer etmemiş bir platform, online İngilizce öğrenmek isteyenleri caydırmamalı. Tam tersi şekilde Engoo hem paketleri hem fiyatları hem de Türkiye'ye yaklaşımıyla online İngilizce öğrenmek isteyenleri destekmeli. Bunu yapabilmelerinin yolu da bence fiyatlarını Dolar üzerinden değil TL üzerinden sunmalarından geçiyor ki, burada yaşayan insanlar da bu fiyatları karşılayabilsin. Sanmıyorum ki herhangi birimiz bir yıllık 70 bin liralık peşin ödeme yaparak ders alabilelim…

Ayrıca, Engoo'nun öğretmen kalitesi ve ders içeriği konusunda bazı şüphelerim var. Standart pakette, sadece İngilizce konuşabilen ancak ana dili İngilizce olmayan öğretmenler ders veriyor. Bu durum, öğrencilerin gerçek bir dil deneyimi yaşamalarını engelleyebilir ve doğru telaffuz ve akıcılık konularında eksiklikler yaşanabilir. Buna ek olarak, Premium Lite ve Premium paketlerde de öğretmenlerin kalitesi hakkında yeterli bir açıklama bulunmuyor. Öğrencilerin, ödedikleri yüksek ücretlere karşılık gerçekten yetkin ve nitelikli öğretmenlerden ders almayı hak ettiğini düşünüyorum.


Ben araştırmam sonucunda Engoo’dan pek memnun kalmadım ve denemeyi düşünmem. Eğer siz de alternatiflerine göz atmak isterseniz sitemizi ziyaret ederek değerlendirmelerimizi okuyabilir, istediğiniz platformları karşılaştırabilir ve güncel kampanyalara göz atarak indirim kodu kazanabilirsiniz! 

Blog ile İlgili Yorum Bırak