Engoo İncelemesi: İngilizcene Katkı Sağlar mı?

Online İngilizce
Son güncelleme:

Engoo İncelemesi: İngilizcene Katkı Sağlar mı?

Engoo inceleme yazımızda uygulamayı ve özelliklerini tanıyoruz. Uzun süredir hizmet veren, kullanıcı geri dönüşlerinin bir elin parmağını geçmeyen Engoo uygulamasını detaylı şekilde inceleyeceğiz ve İngilizcenize katkı sağlayabilir mi buna bakacağız.


İçindekiler


  1. Engoo Nedir?
  2. Engoo İncelemesi
  3. Engoo Özellikleri
  4. Engoo Eğitmenleri
  5. Engoo Ders İçi Özellikleri
  6. Engoo İngilizcene Katkı Sağlayabilir mi?
  7. Hayalet Uygulama Engoo

Engoo Nedir?

Engoo, online İngilizce eğitimi veren platform olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama bireysel dersler üzerinden ilerliyor. Online derslerin abonelikleri oldukça çeşitli ve esnek. İhtiyacınız olan eğitim süresine göre ayarlanabilen abonelikler öğrencilere birçok seçenek sunuyor. Uzun bir süredir Türkiye pazarında olan Engoo, istediği yükselişi elde edememesine rağmen merak edilen online İngilizce uygulamaları arasında yer alıyor. Engoo uygulamasını inceleyerek İngilizce seviyene katkı sağlayabilir mi sağlayamaz mı birlikte karar verelim.

Engoo İncelemesi

Bir uygulamayı incelerken baktığımız belli başlı kriterler vardır. Kullanıcı yorumları, eğitim şekli, materyal kalitesi, eğitmenlerin kalitesi gibi birçok konuyu araştırırız. Engoo uygulamasını incelerken de bu konuları ele alarak ilerlemek istiyoruz. 


Engoo uygulamasının web sayfasına girince oldukça ilgi çekici renkler bizi karşılıyor. Gözümüze direkt olarak indirim ile ilgili yazılar çarpıyor. Biraz aşağı inince Engoo eğitmenleriyle karşılaşıyoruz. Biraz daha ilerleyince, yapay zeka desteğiyle karşılaşıyoruz. Eğitim vereceği dil seviyelerine, daha önce eğitim almış global öğrencilere de değinilmiş. Oldukça dolu dolu bir anasayfayla bizi karşılıyor ve açıklayıcı kısa yazılarla bilgilendiriyorlar. Gizemli bir hava çizmiyorlar ve her şeyi kullanıcının yorumuna sunuyorlar. Hem göze hoş geliyor hem de potansiyel öğrencileri bilgilendiriyor. 


Engoo Özellikleri

Engoo uygulaması kullanıcılarına sunduğu özellikleri de inceleyerek devam edelim.


Engoo Eğitmenleri

Engoo, dünyanın her yerinden, belli bir seviyede İngilizce konuşabilenleri eğitmenleri kadrosuna katıyor. Yani Engoo eğitmenleri uzmanlığa veya herhangi bir sertifikaya sahip olmayı beklemiyor. Bu durumda eğitimin kalitesiyle ilgili şüpheye düşürüyor.


Eğitmen çeşitliliğinin fazla olması durumu aboneliklerine de yansıyor. Anadili İngilizce olan eğitmenler ve ikinci dili İngilizce olan eğitmenler farklı farklı aboneliklerde yer alıyor. Standart abonelikte, sadece ikinci dili İngilizce olan eğitmenlerle dersler ilerliyor. Premium Lite paketi sayesinde anadili ve ikinci dili İngilizce olan eğitmenlerle eşit şekilde ders alma şansı yakalanıyor. Yani yine sınırlı sayıda seçim yapma imkanına sahip oluyorsun. Ancak Premium pakette eğitmen seçimlerinde dilediğiniz kadar özgürsünüz. Eğer ben kesinlikle anadili İngilizce olan eğitmenlerle ilerlemek istiyorum diyorsanız, en üst aboneliği alarak büyük bir ücret farkı ödemek zorunda kalacaksınız demektir.


Engoo Ders İçi Özellikleri

Engoo ile pratik yapmak istediğiniz konuyu ders başlamadan eğitmeninize rezervasyon esnasında bildirerek ilerleyebilirsiniz. Ayrıca Engoo sisteminde bulunan materyaller sayesinde ders içi ve ders dışı tekrar yapabilir, alıştırmalardan yararlanabilir ve bildiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Engoo, çeşitli materyallerle dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi farklı becerilerinizi eş zamanlı geliştirmenizi sağlayacaktır. 


Engoo İngilizcene Katkı Sağlayabilir mi?

Engoo ile online İngilizce eğitimi almak İngilizcenize katkı sağlayabilir mi buna değinmek istiyoruz. 


Sorunun cevabını bulmak için, İngilizce eğitimini ne için almak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Gramer odaklı mı yoksa daha çok konuşma pratiği mi yapmak istiyorsunuz, buna karar vermeniz daha sağlıklı bir yol izlemenize yardımcı olur.


Örneğin, gramer odaklı bir eğitim arıyorsanız, sadece uzman eğitmenlerle çalışan eğitmenlikte tecrübeli kadrosuyla eğitim veren uygulamalara göz atabilir ve riske atmamış olursunuz. Konuşma odaklı bir eğitim almak istiyorsanız, tecrübeli eğitmenlere ev sahipliği yapan bir uygulamayı seçerek ilerleyebilir ve hızlı bir gelişim gösterebilirsiniz.


Bu soru karşısında bizi tereddüte düşüren nokta, bu kadar uzun süredir eğitim vermesine rağmen neden kullanıcı yorumları bulunmuyor. Neden öğrenciler aldığı eğitimi övmüyor ya da eleştirmiyor? Oldukça kafa karıştırıcı olan bu durum, potansiyel kullanıcıyı da itiyor. Açıkcası hiçbir yorumu olmayan bir uygulamaya kayıt olmak istemezdim. Bu durumu düşünmenizde fayda var.


Hayalet Uygulama Engoo

Engoo incelemesi yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. İncelememin sonucundan pek memnun kalmıyorum çünkü bu uygulamada tamamlanmamış bir şeylerin olduğunu düşünüyorum. Eğitmenlerin iyisini bulmak için çaba harcaman gerekiyor, bulduğun eğitmenin sana uyup uymayacağı da meçhul. Bu şekilde kaç ders hakkı kaybedeceğinizi bilemiyorum. Bir olmamışlık var gibi geliyor. En azından profesyonel bir eğitim almak için 2024'ün en iyi uygulamaları listemize bakarak seçim yapabilirsiniz. Bu listenin başını çeken Flalingo da profesyonel eğitmenler ve daha sade, öğreticiliğe odaklı planlarla profesyonel bir İngilizce öğrenimi deneyimi yaşatmak için sizi bekliyor. Tavsiye bizden!

Blog ile İlgili Yorum Bırak