Engoo Kullanıcı Yorumları: Gerçek Öğrencilerin Deneyimlerini İnceledim

Online İngilizce
Son güncelleme: 07-01-2024

Engoo Kullanıcı Yorumları: Gerçek Öğrencilerin Deneyimlerini İnceledim

İçindekiler

  1. Engoo Kullanıcı Deneyimi İncelemesinin Özeti
  2. Engoo İngilizce Öğrenme Metodu: Güçlü ve Zayıf Yanları
  3. Engoo Kullanıcılarının ŞikayetVar’daki Yorumları (9 Yorum)
  4. Engoo Kullanıcılarının Ekşi Sözlük'teki Yorumları (20 Yorum)
  5. Engoo İngilizcetavsiye.com Sıralaması ve Değerlendirmesi
  6. Sonuç: Engoo İngilizce Öğrenmek İçin Doğru Seçim mi?

1. Engoo Kullanıcı Deneyimi İncelemesinin Özeti

Engoo pek bilinmeyen ve henüz bir kullanıcı kitlesi oluşturmamış Filipin merkezli bir online İngilizce öğrenme platformudur. Pek kullanılmadığından ve bilinmediğinden dolayı hakkında yapılmış az sayıda yorum bulunmaktadır. Ekşi Sözlük, Şikayetvar ve Trustpilotta toplam yapılan 33 yorumdan özellikle Ekşi Sözlük’te yapılan yorumların %90’ı satış ve pazarlama için yazılmış, genellikle indirimlerden ve indirim kodlarından bahseden, uygulamanın ne kadar iyi olduğuyla ilgili uzun uzun yazılmış tanıtım amaçlı entrylerdir.

ŞikayetVar’a baktığımızda 9 yorum yapılmış ve Engoo bu yorumlardan sadece 1 tanesini çözmüş. Trustpilot’ta ise sadece Engoo’da çalışan öğretmenlerin şikayetleri var. Toplam 33 yorumda gerçek kullanıcı olduğuna inandığım kişiler var. Ancak bu sayı oldukça az. Bu olumlu yorumlar Engoo platformundaki materyallerin iyi olduğuyla ilgilidir.


Engoo kullanıcı deneyimi ile ilgili yapılan olumsuz yorumlar epey önde görünüyor. Bu yorumları 3 başlıkta incelemek mümkün:


1-Kullanıcılar platformdaki öğretmenlerin profesyonel olmadığından ve yerli olmadıkları için telaffuzlarının hiç gelişmediğini, yanlışlarını düzeltmediklerinden yakınmışlardır.


2-Bir diğer konu ise abone olduktan sonra karttan izinsiz para çekilmesi, abonelik bittiğinde bile karttan para çekilmeye devam etmesi ve bunun haber verilmemesinden ve müşteri hizmetlerine ulaşamamaktan şikayetçi olmuşlardır.


3-Ayrıca aynı öğretmenden ikinci kez rezervasyon almanın sınırlı olduğunu söyleyen kullanıcılar da vardır.


Hakkında az yorum olan, henüz daha pek kullanılmamış platformları satın almaya karar verirken iki üç kez düşünülmesi gerekir. Bu anlamda kullanıcıların yorumlarını her yönden ele aldığım, platformun olumlu olumsuz taraflarını yazdığım bu yazımın değerli bir kaynak olduğunu düşünüyorum.


2. Engoo İngilizce Öğrenme Metodu: Güçlü ve Zayıf Yanları


Güçlü Yanlar

  • Birebir online eğitmenlerden videolu özel dersler alabilirsiniz. Bu derslerde, istediğiniz konuya odaklanabilir ve öğrenmek istediğiniz dil veya konu hakkında özel bir eğitim alabilirsiniz. 

  • Engoo platformunda sunulan İngilizce öğretim içeriklerine dersler dışında da erişim imkanınız bulunmaktadır. Bu sayede, öğrenme sürecinizin desteklenmesi ve geliştirilmesi için çeşitli kaynaklara erişebilirsiniz.

  • Ders programları, 25 dakikalık seanslar halinde sunulmaktadır ve size 8, 12, 20 ve 40 ders saatleri gibi farklı seçenekler sunulmaktadır. Bu programlar, sizin öğrenme hızınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenlenebilir ve istediğiniz saatlerde ders almanızı sağlar.

Zayıf Yanlar

  • Öğrencilerin kendi öğretmenlerini seçememesi ve aynı öğretmenle sürekli olarak ders yapma imkanının olmaması, öğrenim sürecinin kişiselleştirilmesini zorlaştırabilir. Böyle bir durum, öğrencinin kendisine uygun planı hazırlayabilen bir öğretmenle istikrarlı bir şekilde ilerleme şansını ortadan kaldırır.

  • Müşteri hizmetlerine ulaşılamaması, kullanıcıların karşılaştığı sorunları çözme ve hizmetlerden tam anlamıyla yararlanma kabiliyetini önemli ölçüde kısıtlar. Müşteri memnuniyeti ve güveni için, etkin ve zamanında bir müşteri hizmetleri desteği önemlidir.

  • Kredi kartı bilgilerinin kaydedilerek kullanıcılara haber verilmeden otomatik abonelik yenilemesi yapılmakta olup, iade işlemlerinde de zorluk çıkarılması, tüketicinin finansal güvenliği ve gizliliği konusunda endişeler yaratır. 

3. Engoo Kullanıcılarının Şikayetvar’daki Yorumları (9 Yorum)

ŞikayetVar gerçek kullanıcı yorumlarının olduğu ve markanın bu yorumları çözüp çözmediği ya da nasıl çözdüğüne dair süreci görmemiz için değerli bir kaynaktır. Engoo burada yapılmış 9 şikayetin yalnızca 1 tanesini çözmüş. Diğer yorumlara ise cevap vermemiş. Engoo ŞikayetVar yorumlarını toplu olarak değerlendirdiğimizde kullanıcılara haber vermeden aboneliklerini uzatması ve para iadelerinin yapılmaması, sevdikleri öğretmenlerden rezervasyon yapmanın sınırlı olması ve müşteri hizmetlerinin dönüş yapmaması dikkat çekiyor. 


İşte Şikayetvar’da Engoo için yapılmış yorumlar ;


‘’Engoo Türkiye Abonelikleri Otomatik Uzatıyor’’

Engoo bilgim dışında kredi kartından 900 TL para çekti ve geri ödeme yapmıyor. Kullanmak istemediğim uygulama için para ödüyorum. Müşteri hizmetlerine telefonla ulaşamıyorsunuz. Maillere 1 gün sonra cevap veriyorlar. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım. 

-Sezgin/ Şikayetvar


Sezgin Bey daha sonra gelişme olarak hala bir sonuç alamadığını, herhangi bir müşteri hizmetleri olmadığını yazmış. Ayrıca Sezgin Bey ile aynı problemi yaşayan 1 kişi Sezgin Bey’i desteklemiştir.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Engoo Türkiye Paramı İade Etmiyor!’’

Engoo İngilizce eğitim sitesi, üyeliğimi iptal edin dememe rağmen sonraki ay kredi kartımdan tekrar para çekti. Kullanmadığım bir ürünün ya da hizmetin parasını ödemiş bulunuyorum. Tüketici Hakları'na aykırı hareket ediyorlar. Defalarca yazdım ama paramı iade etmediler.

- Ediz/ Şikayetvar


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Aynı Öğretmenden Ders Rezerve Edemiyorum’’

Öğretmen müsait olsa dahi, eğer bir ders rezerve ettiyseniz, size farklı bir günde 2. Bir ders rezerve yapma şansı sunmuyor. Bu nedenle aynı hafta içinde, boş günleriniz için ileriye yönelik ders rezerve edemiyorsunuz. Size sadece 1 ders rezerve şansı tanıyorlar,2. Bir ders için ilk dersi işleyip bitirmeniz gerekiyor. 

Çok saçma bir uygulama. Engoo gözümden düştü…

-Cemalettin/ Şikayetvar


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Engoo Türkiye Ödeme Sorunsalı ve Ulaşılamayan Müşteri Hizmetleri’’

1 haftadır Engoo sitesinde günde 1 derslik eğitim paketini almaya çalışıyorum fakat ödeme talebiniz iptal edilmiştir diye uyarı alıyorum kredi kartımda herhangi bir problem yok güncel kullandığımız kart yurt dışı alışverişlerine de açık üstelik limit aynı şekilde bir sıkıntısı yok destek ekibe defalarca mail atmama rağmen geri dönüşümü günler sonrasına bazen hiç cevap vermiyorlar telefon ile aramama rağmen hiçbir şekilde ulaşamıyorum kendilerine böyle bir çalışma sistemi böyle bir sorumsuzluk olamaz gerçekten hiç yardımcı olmuyorsunuz, olamıyorsunuz. Tamamen sorumsuzluk. 

-Aliseydi/ Şikayetvar


4. Engoo Kullanıcılarının Ekşi Sözlük'teki Yorumları (20 Yorum)

Ekşi Sözlük’te Engoo ile ilgili 20 yorum bulunmaktadır. Engoo Ekşi Sözlük yorumların neredeyse hepsi satış ve pazarlama açısından yazılmış. Bunlar, reklam ve indirim kodları içeren entrylerden oluşuyor. Gerçek kullanıcı yorumlarına çok az sayıda rastlıyoruz. Bu kullanıcılar ise öğretmenlerin ana dilinin İngilizce olmamasından ve profesyonel olmamasından şikayetçi vaziyetteler. Profesyonel olmayan kişiler ile biraz İngilizce biliyorsanız pratik bir şekilde İngilizce konuşabilirsiniz. Ancak konuşma tarzınız konuştuğunuz öğretmenin kültüründen öteye geçemez. Ya da onun yanlış kelime kullanması, yanlış telaffuz etmesi sizin dilinize de yerleşeceği için kaliteli bir deneyim olmayabilir. Bunun dışında platformla ilgili gerçek kullanıcı tarafından yapıldığını düşündüğüm olumlu bir yorum da yapılmış.


İşte o yorumlardan bazıları:


‘’Harika Bir Sistem’’

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Garip garip ülkelerden ingilizce konuşabilen normal kişiler. ‘’

karşınıza hoca olarak koydukları kişiler, garip garip ülkelerden ingilizce konuşabilen normal kişiler. how are you, where are you'dan ileriye gitmek pek mümkün gelmedi bana. dil bilgisi ve telaffuzumu düzeltmediler. ingilizcemi nasıl geliştireceğimi anlamadım, pek oluru var gibi gelmeyince bıraktım.

-ipimle kusagimm / Ekşi Sözlük


5. Engoo İngilizcetavsiye.com Sıralaması ve Değerlendirmesi

Engoo en iyi online İngilizce öğrenme platformları arasında puan alarak 8. sırada yer almaktadır.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

ingilizcetavsiye.com’daki yorumlara da göz atmamızda fayda var çünkü bu yorumların gerçek kullanıcılar tarafından yapıldığı doğrulanmış durumda. Bu sebeple, bu yorumları etkili ve güvenilir olarak etiketleyebiliriz. O yorumlardan olumlu ve olumsuz olmak üzere iki yorum paylaşıyorum.


‘’Tavsiye Ediyorum’’

Engoo ile ingilizcemi geliştirmek için aylık 12 ders şeklinde 6 aylık ders satın almıştım. Telaffuzlarımı ve kelime haznemi geliştirmemde bana çok fayda sağladığını düşünüyorum kullanacak arkadaşlara tavsiye ediyorum.

-Batuhan Ö./ İngilizcetavsiye.com


‘’Paketi Kullanıyormuşum Gibi Ödeme Almaya Devam Etmişler.’’

Ekran görüntüsü 2023-06-12 104811.png

6. Sonuç: Engoo İngilizce Öğrenmek İçin Doğru Seçim mi?

Tüm bu yorumları inceledikten sonra ve Engoo’nun platformunu incelediğimde, öncelikle sitenin arayüzünün kullanımının kolay olmasının çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ders materyalleri olması ingilizce öğrenme sürecimizde çok etkili bir etkisi vardır. Çünkü grammer, kelime bilgisi, telaffuz gibi konular kaliteli bir deneyim için önemlidir. Ancak Engoo Filipin merkezli bir online İngilizce öğrenme platformudur. Dolayısıyla öğretmenler genelde ana dili İngilizce olmayan Filipinli öğretmenler. Yorumlardan anladığım kadarıyla elbette çok iyi öğretmenler, çok iyi öğretme becerisi olan kişiler de var. Ancak bu öğretmenlere oldukça rastlamak güç olsa gerek. Profesyonellik şu noktada önemlidir. Bir öğretmen öğrencisinin neyi nasıl anlayabileceğini bilir bunun eğitimini almıştır. Hatalarını düzeltir ve bu hataların üzerinde çalışması gerektiğini bilir.


Eğer bu şekilde donanımlı eğitmenler ile online İngilizce öğrenmek istiyorsanız, bunu bulabileceğiniz platformlara ve sıralamaya linkten erişebilirsiniz.

Ayrıca Engoo’daki aynı öğretmene tekrar rezervasyon yapamama durumu bu anlamda olumsuz bir deneyim yaşatmıştır. Sanırım Engoo bunu öğrencilerin farklı farklı öğretmenlerle konuşarak farklı deneyimler yaşamasını hedeflediği için dizayn etmiş olabilir. İyi niyetli ve öğretmeye dayalı bir yaklaşım olsa da öğrenci tarafından beğenilmemesi gayet doğaldır. Çünkü bir dersteki öğretmeni beğenip sevip başka bir öğretmene geçince konuşmalar tekrar başa sarıp kendini tanıtma seviyesinden başlayacaktır. Bu da İngilizce öğrenme yolculuğunuzda yüzeysel bir etki bırakacaktır. Yine de herkesin bakış açısı farklı olabilir. Kendiniz için en iyisini kendiniz bilirsiniz ve unutmayın paramız kadar zamanımız da değerlidir. Bu yüzden tüm yorumları incelemek, başka değerlendirmeleri okumak kıymetlidir.

Blog ile İlgili Yorum Bırak