Flalingo 2024 İncelemesi – İngilizce Öğrenmek için İyi bir Seçenek mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 09-01-2024

Flalingo 2024 İncelemesi – İngilizce Öğrenmek için İyi bir Seçenek mi?

Merhaba, bu blog yazısında size Flalingo kullanıcı deneyimimden bahsedeceğim. İlk olarak kendimden ve dil seviyemden bahsederek söze başlayacağım. Ben Bilgi Üniversitesi Reklamcılık mezunuyum. Dolayısıyla tahmin edeceğiniz üzere, hazırlık sınıfı okudum ve sonraki yıllarda da üniversitede İngilizce ile iç içeydim. Türkiye’deki kaliteli reklam ajanslarından birinde stajımı yaparken neredeyse tüm toplantıların İngilizce yapıldığını görünce kariyer planlamamda İngilizce’nin önemli bir nokta olduğunu fark ettim. Sonra neler mi oldu, gelin anlatayım.


İngilizceye Ayağımız Takılıyor

İngilizce eğitim veren bir üniversitede eğitim almış olsam da bildiğiniz üzere ülkemizdeki yükseköğretim, doğası gereği, genellikle öğrencilerin pasif dinleyiciler olduğu, hocaların da elleri ceplerinde amfilerde ders anlatıp gittikleri bir metotla gerçekleşiyor. Haliyle de okulda çok fazla İngilizce pratiği yapma şansı bulamıyorsunuz. Ama çalışma hayatında durum farklı. Sürekli olarak konuşulanları anlamak ve onlara cevap vermek zorundasınız. 

Hazırlık Sınıfı Deneyimim

Hazırlık sınıfında essay yazma, dilin gramer konularının öğretilmesi gibi yoğun bir eğitim aldım. Böyle olunca da özellikle okuma ve yazma becerilerim çok gelişti. İngilizce’nin gramerine ilişkin neredeyse tüm bilgileri edindim. Şu anda da bahsettiğim bu İngilizce becerilerinde bir sorunum yok. Ancak konuşma için aynısını söyleyemem. Konuşma pratiği söz konusu olunca kelimeler zihnimde uçuşmaya başlıyor ve nerede ne kullanacağımı bilemez hale geliyorum.


Flalingo ile Tanışmam

Çalışma hayatına başlayınca ilk iş olarak konuşma becerisi konusunda yaşadığım sorunu çözmem gerekti. Çalıştığım şirket yan hak olarak çeşitli promosyonlar sunuyordu ve ben de bir dizi seçenek arasından İngilizce dil desteği istediğimi belirttim. Talebimin olumlu karşılanması sonucunda dil kursu arayışım başladı. 


Açıkçası İngilizce’yi online olarak öğrenebileceğime ilişkin bir seçeneğimin olduğunu bilmediğimden Levent’de yer alan İngilizce kurslarını araştırmaya başladım. Birkaç tanesi ile telefonda görüştüm ancak bir arkadaşımın uyarısıyla online bir platformun yabancı dilimi daha kolay geliştirmemi sağlayacağını fark ettim. İnternetteki yorumlar, arkadaşlarımın tavsiyeleri, ve müşteri temsilcileriyle yaptığım görüşmeler neticesinde Flalingo’da karar kıldım. 


Flalingo Deneme Dersi

İlk olarak abone olmadan önce bir deneme dersi yaparak sistemi anlamak istedim. Burada güzel haber birçok rakibinden farklı olarak Flalingo’da yaklaşık 100 TL’ye 25 dakikalık bir deneme dersi yapmanız mümkün. Ben de bu yola başvurarak ilk olarak bir deneme dersi satın aldım ve bu dersimi Jelena adlı bir öğretmenle gerçekleştirdim. Açıkçası ilk ders için ne konuşacağım, ne yapacağım gibi birçok endişem vardı ve bence bu çok normal bir durum. Jelena oldukça tecrübeli bir öğretmen ve benim endişelerimi boşa çıkardı ve çok keyifli bir ilk ders süresi geçirdim. Ve dersin sonunda Flalingo’dan 12 aylık haftada 3 gün 50 dakikalık bir paket aldım. 


Flalingo Akıllı Öğretmen Belirleme Algoritması

Bence Flalingo’daki en güzel özelliklerden bir tanesi bu. Bu sistem sayesinde yüzlerce öğretmen görmek yerine doğrudan doğruya sizin ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlenmiş 30 civarında öğretmen görüyorsunuz. Benim ihtiyacım sadece konuşma pratiği olduğu için ve daha çok Business English alanında kendimi geliştirmek istediğim için havuzumdaki tüm öğretmenler yabancı ve anadili İngilizce öğretmenlerden oluşuyor ve aynı şekilde bu öğretmenlerin tamamı Business English alanında  uzman. Böylece sürekli öğretmen değiştirmek zorunda kalmadan benzer alanlarda uzman olan dilediğim öğretmen arasından seçim yapabiliyorum. Bence bu Flalingo’yu rakiplerinden ayıran en önemli özellik. Bu, iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve Flalingo öğrencilerini de bir endişeden daha kurtarıyor.


2 Aylık Flalingo Deneyimim


Flalingo ile İlk Hafta

Flalingo’daki ilk hafta derslerimin tamamını April adlı Amerikalı bir öğretmen ile gerçekleştirdim. İlk hafta derslerim biraz platforma ısınma pratikleri ile geçti. Sevdiğim filmler, kitaplar, yaşamımdaki günlük rutinim gibi genel geçer ve daha basit kelime dağarcığıyla kendimi ifade etmeme yönelik içeriklerdi. 50 dakika boyunca karşınızda bir öğretmenin olması ve onunla sürekli olarak iletişim kuruyor olmanız bence İngilizce gelişiminiz için oldukça önemli. 150 dakika yani 2,5 saat boyunca öğretmeni anlamaya ve ona kendinizi tanıtmaya çalışmak beni ilk başlarda zorlasa da ne kadar faydalı olduğunu şimdiden görebiliyorum. Böyle düşünmemin sebebi, ilk hafta aldığım 50 dakikalık 3 dersin beni İngilizce konuşurken rahat ve özgüvenli olmaya nasıl hazırladığını biliyor olmam.


Flalingo Planımda İkinci Hafta

Flalingo’nun öğrencilerine sevdikleri öğretmenle devam etme özelliği sunuyor olması onu rakiplerinden bir adım öne taşıyor. Ben de bu özellik sayesinde ikinci haftamda da April isimli öğretmenim ile eğitimime devam ettim. Bu hafta April ile yavaş yavaş iş İngilizcesine başladık çünkü benim ana hedefim buydu. En büyük korkum iş İngilizcesi öğrenirken çok sıkılacak olmamdı. Fakat April ile dersler çok eğlenceli geçti ve 50 dakika hemen bitti. Bu sayede ikinci haftamı hem konuşma pratiği yapmış hem de yeni kalıplar öğrenmiş şekilde tamamladım.


Online İngilizce Eğitimimde Üçüncü Hafta

Üçüncü hafta yaşadığım deneyimi anlatmadan önce, Flalingo’nun bu kadar kısa zamanda bile hayatımda ne kadar etkili olduğundan bahsetmek istiyorum. İkinci haftamda öğrendiğim İş İngilizcesi kalıpları sayesinde üçüncü hafta derslerine kadar toplantılarda birçok şeyi anlayabildim ve iyi kötü cevaplayabildim. Üçüncü hafta derslerime kendimi biraz daha zorlamak için İngiliz bir öğretmenle devam etmek istedim. Bu yüzden, Cameron isimli yeni bir eğitmenle bu haftaki derslerime başladım. Bu hafta Cameron ile iş İngilizcesi ağırlıklı sohbetler ettik.


Burada benim dikkatimi en çok çeken şey farklı bir öğretmene geçtiğimde yine en baştan kendimi tanıtmadan devam etmek oldu. Eğitmen benim ne amaçla İngilizce öğrendiğimi ve seviyemi biliyor, nerede kaldıysam ona göre ilerliyordu yani. Bu konuda Flalingo’ya çok minnettarım çünkü okuduğum yorumlar sonucu Flalingo benzeri platformların bu konuda oldukça sıkıntılı olduğunu öğrenmiştim. Öğretmen değişikliği, sil baştan İngilizce eğitimi demek olmamalı... Flalingo’nun bu konuda öğrencisini mağdur etmemesi beni oldukça etkiledi. Bu noktada Flalingo kullanıcı değerine kafamda biçtiğim skor kesinlikle daha da arttı. 


Flalingo ile İngilizce Serüvenimde Dördüncü Hafta

Dördüncü hafta derslerimi yine April isimli öğretmenden aldım. Bu derslerde yine konuşma pratiği ve iş İngilizcesi ağırlıklı ilerledik. Bu hafta hem konuşurken daha akıcı olduğumu hem de gün içinde toplantılarda konuşulanları daha rahat anladığımı gözlemledim. 

Flalingo ile Öğrenimimde Beşinci Hafta

Beşinci hafta iş İngilizcesine ara verip daha günlük konuşmalar yapmak istedim. Bu yüzden, deneme dersinde de görüştüğüm Jelena isimli genç bir öğretmenden derslerimi almak istedim. Jelena ile ilk dersimizde ilk hafta olduğu gibi tanışma ve günlük rutinlerden bahsettik. Bu sırada, ilk haftaya kıyasla ne kadar geliştiğimi gördüm. Bu da özgüvenimi çok arttırdı ve bu hafta diğer derslerimi çok rahat ve güvende geçirdim.


Akıcı İngilizceye Doğru Altıncı Hafta

Altıncı hafta derslerime yine Jelena ile devam ettim. Yine günlük hayattan konuşmalar yaparak telaffuzumdaki ve dil bilgisi konusundaki eksikliklerim üzerine çalıştık. Bu hafta derslerim bittikten sonra da öğretmenlerimin bana ne kadar katkıda bulunduğunu fark ederek Flalingo’yu seçtiğim için ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar anladım. 


İngilizce Pratiklerle Geçen Yedinci Hafta

Yedinci hafta yine April isimli öğretmen ile derslerime devam ettim. Bu hafta ilk dersimde geçen haftalarda işyerinde neler olduğundan, nasıl toplantılara girdiğimden ve neleri anlayıp neleri anlayamadığımdan bahsettik. İkinci ve üçüncü derslerimizde ise bir toplantıdaymışız gibi davranarak konuşma pratikleri yaptık. Bu pratikler sayesinde daha sonrasında işyerinde özgüvenim daha yüksekti ve daha rahat konuşabildim.


Mülakatlar Öncesi Sekizinci Hafta

Flalingo ile geçirdiğim iki ay sonunda staj sürecim de bitmek üzereydi. Bu yüzden başvurduğum iş ilanları için mülakatlara gidecektim. Bu hafta April öğretmenle çalışırken mülakatlarda ‘Let’s continue in English’ denmesinin beni ne kadar strese soktuğundan bahsettim. Bu yüzden, mülakatlarda daha rahat olabilmem için öğretmenim bu haftaki derslerimde mülakat simülasyonları oluşturdu ve mülakat sorularına çalışarak sanki onunla mülakat yapıyormuşçasına konuşmalar yaptık.


Bu sayede girdiğim mülakatlarda akıcı bir şekilde İngilizce konuşabildim ve karşı tarafı rahatça anlayabildim. Sanırım bu yüzden de birkaç yerden dönüş aldım ve yakın zamanda yeni işime başlayacağım. Bu serüvende oldukça emek sarf etmiş olsam da Flalingo olmasa bu kadar hızlı ve verimli gelişemezdim. 


Diğer Kullananlar Ne Diyor? Flalingo Trustpilot'ta

Flalingo ile eğitim sürecimde kaydettiğim gelişmeden memnundum. Elbette Flalingo platformun çok katkısı vardı; haklarını yemek yanlış olur. Fakat şunu düşündüm; acaba diğer öğrenciler de benle aynı görüşte mi?


Bu merakımı dindirmenin en doğru yolu, Trustpilot uygulamasına uğramaktı. Fakat siteye girdiğim ilk saniyeden itibaren yalnız olmadığımı fark ettim. Diğer öğrenciler de tıpkı ben gibi bu uygulamayı çok sevmiş. Öğretmenler ve kaynaklar konusundaki kalite gözlerden kaçmamış. Sonuç olarak, Flalingo Trustpilot'ta 5 üzerinden 4.7 almış. Bu, rakiplerine nazaran Flalingo2nun aldığı epey yüksek bir kullanıcı deneyimi puanı.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

Flalingo ile İki Ay Sonrası Başıma Neler Geldi?

Sonuç olarak, iki aylık Flalingo deneyimim sonucu söyleyebilirim ki Flalingo kesinlikle İngilizce öğrenmek için en iyi seçenek! Online İngilizce öğrenme platformlarında yüksek fiyatlar talep edildiği için bu platformların para tuzağı olduğu düşünülebilir, fakat Flalingo bu platformlar arasında yer almıyor. Siz de Flalingo’yu deneyimlemek için sağladıklarını inceleyebilir ve deneme dersi alarak eğitiminize başlayabilirsiniz. Bu sayede hızlıca ve eğlenerek İngilizcenizi geliştirebilir ve gerek işyerinde gerek sosyal hayatınızda karşılaştığınız insanları kolayca etkileyebilirsiniz!

Blog ile İlgili Yorum Bırak