12 Aylık Flalingo Deneyimim: Flalingo’ya abone olmalı mısınız?

Online İngilizce
Son güncelleme: 7 Ocak, 2024

12 Aylık Flalingo Deneyimim: Flalingo’ya abone olmalı mısınız?

İçindekiler:


  1. Flalingo İnceleme Özeti
  2. Flalingo Artıları ve Eksileri
  3. Flalingo’nun En Beğendiğim Özelliği
  4. Flalingo’nun En Sevmediğim Özelliği
  5. Flalingo Ekşi Sözlük Yorumları
  6. Flalingo Şikayetvar Yorumları
  7. Flalingo Google Review Yorumları
  8. Flalingo Trustpilot Yorumları
  9. Flalingo İngilizcetavsiye.com Sıralaması 
  10. Sonuç: Flalingo İngilizce Öğrenmek İçin Doğru Platform mu?

1. Flalingo İnceleme Özeti


Flalingo birebir online İngilizce öğreten bir platformdur. Akıllı öğretmen algoritması, ders takip sistemi ve 7/24 canlı destek birimi ile kendisini rakiplerinden ayırmış yenilikçi bir metodolojiye sahiptir. Ekşi sözlük, Şikayetvar, Google yorumlar ve Product Hunt, Trust Pilot gibi platformlardaki gerçek kullanıcı deneyimlerini ve yorumlarını incelediğimde kullanıcıların neredeyse tamamı Flalingo platformundan memnundu. Ancak benim incelememde, 2 kullanıcı platformun müşteri temsilcileri tarafından KVKK izinleri olmadığı halde kendilerini aradığını ifade etmiş durumda. Sonuç olarak 12 aylık kendi deneyimim, internetteki gerçek kullanıcı yorumları, şikayetler ve değerlendirmeleri incelediğimde Flalingo’nun genel karnesinin başarılı olduğunu söylemem mümkün.

Benim Değerlendirme Puanım4.7
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması4.8
En Sevilen ÖzellikAkıllı Öğretmen Algoritması
En Sevilmeyen ÖzellikMüşteri Temsilcilerinin Satış Aramaları
Öğretmenler Konusunda SeçicilikÇok Seçici
Kullanılan MateryalOxford University Press
Görüntü ve Ses KalitesiKusursuz 
Müşteri Destek Birimi İletişimiKusursuz

2. Flalingo Artıları ve Eksileri


Artıları:


  • Akıllı Öğretmen Belirleme Algoritması ile binlerce öğretmen arasından seçim yapmak zorunda kalmadan yalnızca kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak öğretmenlerden ders alabilmek.
  • Oxford University Press Kütüphanesine sınırsız erişim imkanı elde etmek.
  • Öğretmenlerin tamamının profesyonel İngilizce öğretmenleri arasından seçilmiş olması.
  • Kullanılan Video Streaming Uygulamasıyla öğretmen ve öğrencinin kusursuza yakın bir bağlantı ile sorunsuz birbirine bağlanması.
  • Kendi anadilinizi konuşan müşteri temsilcilerinin canlı müşteri desteği sunması.

Eksileri:


  • Ücret olarak diğer platformlardan görece daha pahalı.
  • Diğer firmalara kıyasla çok az indirim ve kampanya sunmaları.
  • Satış sürecinde müşteri temsilcilerinin telefon ile arama yapmaları.
  • Mobil uygulamalarındaki dersten önce hatırlatma mesajlarının yalnızca derse 5 dakika kala gelmesi.

3. Flalingo'nun En Beğendiğim Özellikleri


Benim 12 aylık deneyimim boyunca platformda en çok beğendiğim özellik keisnlikle akıllı öğretmen belirleme algoritması oldu. Bu özellik sayesinde hangi öğretmeni seçsem diye vakit kaybetmeden, doğrudan doğruya ihtiyacınız olan öğretmenler arasından dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Örneğin, ben Business English’e odaklanmak, native bir hocadan ders almak ve Amerikan aksanıyla ders yapmak istiyordum. Benim öğretmen havuzumda sadece benim belirlediğim bu kriterleri karşılayan ve düzenli olarak available time açan öğretmenleri görmek işimi kolaylaştırdı. Hem istediğim zaman farklı hoca seçeneklerini deneyimleyebildim hem de aynı öğretmenle devam etmek istediğimde kendisini kolayca bularak gelişimimi sekteye uğratmadım.

4. Flalingo'nun En Sevmediğim Özelliği


Evet burada kesinlikle fiyatı diyebilirim :)  Diğer benzer platformlarla kıyaslandığımızda fiyat olarak ilk bakışta pahalı gelebilir. Ayrıca çok fazla kampanyalar, büyük indirimler yapmıyorlar. Ya da daha gerçekçi kampanyalar ile geliyorlar diyebiliriz. Ancak fiyat-performans olarak değerlendirdiğimde alınan ücretle verilen hizmetin orantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tarz platformlarda en önemli kalite belirleyicisi bence öğretmenler. Öğretmenlere platformların ödediği ücretler arttıkça platformların ücretlerinin artması da normal. Bunu bir özel ders mantığıyla düşünebiliriz. Kaliteli bir öğretmenden ders almak her zaman daha pahalıdır!


5. Flalingo Ekşi Sözlük Kullanıcı Yorumları


Her Türk gencinin bir ürün yada hizmet satın almadan önce yaptığı gibi elbette benim içinde Ekşi Sözlük yorumlarını okumak çok önemli. Çünkü deneyimli bir internet kullanıcısı olarak Ekşi Sözlük’ün internet dünyasında manipüle etmesi en zor mecra olduğuna inanıyorum. Bu doğrultuda Flalingo yorumlarını incelediğimde Flalingo ile ilgili olumsuz hiçbir değerlendirme bulunmadığını görmek benim tecrübelerimle uyumlu bir sonuç ortaya çıkardı:


İşte Flalingo ile İlgili Ekşi Sözlük'te Yapılan Yorumlar


“Bir ay önce üye olduğum amerikan şeysi uygulama. cambly gibi ama değil aslında... online özel ingilizce dersi veriyorlar, yabancı hocalar falan tamam buraya kadar cambly gibiler. farklı olan kısım ise cambly gibi bir hoca buldum bir daha bulamama olmadığını iddaa etmeleri. bir aydır deniyorum şimdilik sözlerine sadıklar. aynı hocaları buluyorum. ama ilerde nolur bilmem. bulamazsam yazarım size zaten. akıllı öğretmen algoritması şeyetmişler. güya sisteme kayıt olunca sizin ihtiyaçlarınıza ilişkin sorulan sorulardan hareketle her şeye maydonoz olan yapay zeka 1600 öğretmeni tarayıp size uygun 30 tanesini buluyormuş. walla fena değil gibi bana bulduğu hocalar. şimdilik memnunum. ama aboneliğimin bitmesine daha 2 ay var. ne olur bilinmez ama iyi başladılar.” -ddeveloper, Ekşi Sözlük.


“Ocak ayında eşimin sınav randevusu vardı. hollanda'ya yeni yerleştiğimiz için maddi zorluğumuz vardı ve eşim ingilizler'in dediği üzere 'shy talker' olduğu için online bir platform seçelim dedik. preply, cambly vs. daha büyük firmaların twitter'da yorumlarına baktım, affedersiniz hayvan pazarı gibi. bir kere gördüğünüz hocayı bir daha göremiyorsunuz. burada tanıştığım bir developer arkadaşın arkadaşının firmasıymış, tavsiye etti biz de bir bakalım dedik. müşteri hizmetleriyle görüştük, mat ve oleg adında iki hocanın daha önceden ielts değerlendirmecisi(böyle bir kelime varsa) olduğunu öğrendik. ders materyallerini, içerik, derslerin nasıl işlendiğini falan çok güzel açıkladılar şansımızı deneyelim dedik...” -ryokosha, Ekşi Sözlük.


“Her yerde reklamını gördüğünüz malum ingilizce platformundaki 1 yıllık aboneliğimden sonra sözlükteki yorumlardan görerek denediğim ingilizce uygulaması. açıkçası cambly'de memnun olmadığım ne kadar özellik varsa flalingo'da çözmüşler. cambly'deki en büyük problemim sürekli olarak farklı öğretmenlerle çalışmak zorunda kalmaktı; adeta 50 ilk öpücük filmindeki lucy whitmore gibi hissediyordum, sürekli yeni öğretmenlerle tanışıyordum. aynı öğretmeni bulamadığım için gelen her öğretmenin film zevki, sevdiği yemekler gibi birbirini tekrarlayan dersleri farklı farklı öğretmenlerden aldım durdum. flalingo'yu 6 aydır kullanıyorum ve sistemli yaklaşımlarını sevdim…” -jeune et jolie, Ekşi Sözlük


“Daha once 6 ay cambly kullandıktan sonra kullanmaya başladığım ingilizce uygulaması. sözlükteki yorumlardan hareketle almaya karar verdim ve çok memnunum. Akıllı öğretmen belirleme algoritması dedikleri bir algoritma sayesinde benim ingilizce ihtiyaçlarıma uygun 30 adet öğretmen belirlendi. böylece cambly'deki gibi sürekli öğretmendeğiştirmeden doğrudan iş ingilizcesine odaklanabildim. ayrıca destek birimlerine canlı olarak bağlanabiliyor ve sorularına cevap alabiliyorsun…” -butterflytruelove, Ekşi Sözlük

6. Flalingo Şikayetvar Kullanıcı Yorumları


Türk Kullanıcıların bir platformu kullanmaya karar vermeden önce baktıkları diğer platformlardan bir tanesi de Şikayetvar olmalı. Buradaki kullanıcıların, ürün ve hizmetlere yönelik yaşanan sorunları bir nevi hem markanın kendisine hem de alıcıya bizzat şikayet etmesi nedeniyle, benim de alışveriş yapmadan önce baktığım en önemli sitelerden bir tanesi Şikayetvar haline geldi.


Flalingo Şikayer Var, Flalingo Kullanıcı Şikayetleri

Flalingo ile ilgili Şikayet Var sayfasında herhangi bir müşteri şikayeti görünmüyor. Ayrıca sayfada Flalingo öğrenci puanı 5 yıldız görünüyor. Platformun burada hiç şikayet almaması ve 5 yıldızlı bir müşteri deneyimine sahip olması oldukça önemli.


7. Flalingo Google Kullanıcı Yorumları


Bir ürün almadan önce muhakkak Google Reviews yorumlarına da bakıyorum. Flalingo’nun Google yorumlarını incelediğimde platformun burada da çok başarılı bir karne ile 5 yıldız üzerinden 5 aldığını gördüm. Tüm kullanıcıların 5 yıldız vermesi oldukça büyük bir başarı:


Ekran görüntüsü 2023-06-22 124924.png

İşte Sizin İçin Topladığım Flalingo Google Yorumlarından Bazıları:


“Hocalar ve sunulan materyaller sayesinde, İngilizce dil becerilerimi kısa sürede büyük ölçüde geliştirdim. Benzer platformları da deneyimlemiş biri olarak, şunu söyleyebilirim ki, bana en büyük katkıyı burası sağladı. Seçtiğim hocamla beraber 6 aylık bir süreçte, haftada 3 ders ile ingilizce konuşma korkumu yenmeyi başardım. Artık iş toplantılarında daha rahat konuşabiliyorum.” -Ferhat Açıkalın, Google Review


“İki çocuğum için İngilizce kursu ararken Flalingo'yu buldum, platformda 4. ayımız. Kendinizi aileden hissettirecek hızlı destek ekipleri ve tecrübeli eğitmen kadroları var. Öğretmenlerimizden çok memnunuz. Çocuklar kendi aralarında İngilizce konuşmayı deniyorlar, hem o korkuyu yendiler hem de aşırı eğleniyorlar. Velilere tavsiye ederim.” -İbrahim, Google Review


“Ben 6 yaşındaki çocuğum için ders alıyorum. Öğretmenler gerçekten çok ilgili. Çocuğum İngilizce derslerinde çok eğleniyor. Ayrıca gerçekten kullanıcı dostu bir uygulama. İstediğim zaman müşteri desteği alabiliyorum. Çok hızlı dönüş sağlıyorlar.” -Ömer Faruk, Google Review


“Flalingo ile İngilizce öğrenmeye başladığımdan beri, kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Daha önce hem cambly, hem de preply kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki, flalingo'da diğer platformlarda olmayan, tek bir eğitmenle ders yapabilme özelliği harika. Ayrıca derslerin Oxford materyalleri ile işlenmesi de profesyonelliği artırıyor. Yıllarca nasıl İngilizce konuşabilirim diyen ben, artık yabancılarla siyaset, uzay konularında bile konuşabiliyorum.” -Cemil Can, Google Review


“Yurt dışında yaşama hayallerimi gerçekleştirmek için İngilizce kursları arıyordum fakat fiziksel olarak bir kursa gidecek vakit bulamadığım için Online kurs arayışına girdim. Çeşitli araştırmalar yaptım ama Flalingo diğer kurslardan çok çok daha iyi bir danışmanlık hizmeti sundular. Aklıma takılan tüm soruların cevaplarını verdiler bu benim için çok önemliydi. İlgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Derslere başlayalı 3 hafta oldu ve her şey çok iyi gidiyor. Hayallerimi gerçekleştirebilirsem dil konusunu tamamen sizlerin sayenizde çözmüş olacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.” -Semih Balıkçı, Google Review


“Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve inanılmaz fayda sağladığını düşünüyorum. Konuşma pratiğimi inanılmaz geliştirdim öz güvenim yerine geldi diyebilirim. İngilizce dilini konuşan insanlarla hiç çekinmeden artık çok rahat konuşabiliyorum. Teşekkürler Flalingo.” -Hayrettin, Google Review


“Az zamanda çok gelişme imkanı. Cana yakın öğretmenler ve yardımsever müşteri desteği çok faydalı. Üst orta seviye kursumu Alisha Hanım ile bitirmeyi dört gözle bekliyorum.” -Karim, Google Review


8. Flalingo Trustpilot Yorumları


Flalingo, yine bazı kullanıcılar tarafından Trustpilot adlı mecrada değerlendirilmiş. Trustpilot, tüm dünyadaki kullanıcıların bir araya toplaşarak bazı ürün ve hizmetler hakkında yorum yapıp, yorum okuyabileceği bir yer. Flalingo, bu platformda tam 5 üzerinden 4.7 puan almış. Bu da, Flalingo'yu Trustpilot yorumları noktasında rakiplerinin üzerine taşıyor.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

9. Flalingo İngilizcetavsiye.com Sıralaması


Ekran görüntüsü 2023-06-22 125626.png

Flalingo, 2024 yılında İngilizcetavsiye.com sitesinin yaptığı sıralamada, en yüksek puan alan İngilizce öğrenme platformları arasında 8,5 değerlendirme puanı ile birinci sırada yer aldı.


İşte Bu Yorumlardan Bazıları:


“Arkadaşımın bir tavsiyesi ile kaydoldum. Açıkçası beklediğimden çok daha iyi başlangıçta giriş testi yapıp seviyenize göre yönlendirme yapıyorlar. Öğretmeninizin de sabit kalması çok iyi.” -Murat, ingilizcetavsiye.com


“Flalingo ile tanışana kadar gitmiş olduğum kurslar hiç tatmin edici değildi. Öğretmen gerçekten çok iyi ders esnasında dersten sizi koparmayarak derste kalmanızı ve ilginizi kaybetmemenizi sağlıyor dersin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile gerçekten bu işte çok başarılılar. Önümüzdeki yıl içerisinde küçük kızım için de düşünüyorum ingilizce dersi aldırmayı çocuğum için başlangıç olarak kesinlikle fayda sağlayacağını düşünüyorum. Destek ekibine de çok teşekkür ederim sürekli ilgilendiler hiç sıkıntı yaşamadım” -Veli, ingilizcetavsiye.com


“Son 6 aydır ingilizce öğrenmek için flalingo kullanıyorum. okuma ve yazma becerilerimi inanılmaz ilerlettim. İngilizce öğrenmeyi çekici hale getiren harika bir platform” -Candan, ingilizcetavsiye.com

10. Flalingo, İngilizce Öğrenmek İçin Doğru Platform mu?


Flalingo sunduğu akıllı öğretmen algoritması, aynı öğretmen ile devam edebilme özelliği, Oxford İngilizce eğitim materyallerine sınırsız erişim sağlaması, hızlı müşteri desteği sunması özellikleriyle kullanıcılardan olumlu değerlendirme almış bir öğretim platformu olarak öne çıkmaktadır. Bu platformun kullanıcı yorumları, farklı derecelendirme platformlarından başarı sıralaması Flalingo’yu online canlı İngilizce eğitimi platformları arasında oldukça başarılı kılmaktadır. Ancak her zaman söylediğim gibi İngilizce öğrenmek için araçlar asla amaç haline gelemez. Flalingo ya da diğer platformlar sizlere ancak kılavuzluk eder. İngilizce öğrenirken sizi amacınıza platformlar değil kararlılığınız götürür.

Blog ile İlgili Yorum Bırak