IELTS Sınavına Hazırlananlar İçin Online Çözümler

Online İngilize
Son güncelleme: 4 Nisan 2024

IELTS Sınavına Hazırlananlar İçin Online Çözümler

IELTS sınavına hazırlananlar için bu yazıda online çözümler sunarak, adayların süreçte yanında olmaya çalışıyoruz. IELTS, dünya üzerinde en popüler sınavlardan biridir ve İngilizce yeterliliğinin ispatı için de bir o kadar güvenilirdir. Ülke dışında sizi pek çok yere götürebilecek IELTS skoru, aynı zamanda bulunduğunuz ülkede de size pek çok imkanın kapısını aralayacaktır. Bu tarz detaylara değinmeden önce sınavı ve sistemi, yenisi için özetleyeceğiz. Bu şekilde de temel hazırlık önerileri kendini gösterecektir. Sonrasında da online hazırlık konusunda adayların yardımına yetişecek çözüm önerilerinden de bahsedeceğiz. IELTS yolculuğuna başlayalım o halde!


İçindekiler

1. IELTS Sınavı Nedir?

2. IELTS Sınavında Neler Sorulur, İngilizce Seviyesi Nasıl Ölçülür?

3. IELTS Sınav Sonucunun Sağlayacaklarına Kısa Bakış

4. IELTS Online Hazırlık Önerileri

5. Sonuç: En İyi IELTS Online Hazırlık Kursu Flalingo


1. IELTS Sınavı Nedir?

IELTS, International English Language Testing System isimli sınama aracının kısa ismidir. Yani ismiyle de kendini açıklayan bu sınav, uluslararası düzeyde İngilizce yetenekler, ölçer ve belgeler. Bu sınavın tüm uluslar ve kurumlar tarafından kabul görmesi elbette IELTS'i önemli bir husus haline getiriyor. Ancak, kabul görmesine neden olan şey ise, sınavın gerekli İngilizce yeterliliğini çok hassas bir şekilde ölçmesinden geliyor.

2. IELTS Sınavında Neler Sorulur, İngilizce Seviyesi Nasıl Ölçülür?

IELTS sınavının İngilizce yeteneklerini ne kadar hassas bir şekilde ölçtüğünden bahsettik. Peki bunu nasıl bir sistemle yapıyor? Gelin, sınavın içeriğini inceleyelim.


2.1.  IELTS Dinleme Sınavı

IELTS dinleme bölümü, genel itibariyle sınavda sorumlu olduğunuz ilk kısımdır. Bu bölümde karşınıza çeşitli soru tipleri çıkacaktır. Bunlardan harita üzerinde soru cevaplama, tanıtım kartı doldurma, diyalog-monolog inceleme ve boşluk doldurma gibi sorular ve bölümler yer alır.


En kolay bölüm başta gelirken, dinleme bölümünün en zor kısmı sonda olur. İlk bölümde genelde telefon konuşması yer alır ve gerekli bilgiler doldurulur. En son bölümde ise monolog bir sunum vardır ve 300 kelimelik bir metin içinde eksik 10 boşluk doldurulur. Konular günlük konulardana akademik konulara bir akış içerisindedir. 


Bu bölüm 30 dakika sürerken, cevaplamanız gereken 40 soru bulunur. Bu bölümde 4 farklı kayıt dinlenir. IELTS Akademik ve Genel kategorilerinde aynı dinleme kayıtları yer alırken, cevaplanması gereken sorular değişiklik gösterir.

2.2. IELTS Okuma Sınavı

IELTS okuma bölümünde öğrenciler 400-600 kelimelik metinlerden sorumludur ve farklı türde soruları yanıtlamalıdır. Bu sorular çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi şekillerde gelir. IELTS genel ve akademik kategorilerinde metinlerin uzunluk ve zorluk derecesinin yanı sıra sorular da farklı şekilde gelecektir.


IELTS okuma bölümünü tamamlamanız için 60 dakikalık süreniz varken, 3 metinden ve alakalı sorulardan sorumlu olacaksınız. Bu bölümde zaman yönetimi kritik öneme sahiptir. Yanlışın doğruyu götürmesi mümkün olmadığı için, her bir soruyu yanıtlamaya çaba göstermelisiniz. 


2.3. IELTS Yazma Sınavı

IELTS yazma sınavı, sınavın en kritik ikinci bölümüdür diyebilirim. Yalnızca bir konu ve kısa bir yönerge ile sizden 2 görevi tamamlamanız istenir. Bunlardan kısa süreli olan görev belirli bir tabloyu, şemayı ve istatistiği yorumlamanız yönünde olacaktır. İkincisinde ise argüman oluşturmanız ve yeterince savunmanız beklenecektir. Bu aşamada fikirlerinizi kağıda doğru, etkili ve anlaşılır şekilde aktarmanız gerekmektedir. Aynı zamanda kullandığınız kelime ve ifadelerin de mümkün olduğunca ileri seviyeden gelmesi de kritiktir.


Bu iki görevli sınav için size tanınan süre 60 dakikadır. 60 dakikada iki bölüm için yönergelere uygun şekilde metinler yazmanız gerekmektedir. Bu bölümde kelime sınırına riayet etmeniz, gramer hatalarından kaçınmanız ve iyi bir planlama yapmanız elzemdir.


2.4. IELTS Konuşma Sınavı

Her ne kadar en kısa süren sınav olsa da, adayların en gerildiği IELTS bölümü konuşma testi olabilir. Bu bölümde deneyimli bir "examiner" yer alır ve tüm sınavı aynı zamanda da kaydeder. Bu sınav temel olarak 3 bölümden oluşur. İlk bölümde tanışma ve kişisel konular yer alırken, 2.bölümde seçilen bir diğer konu üzerine tartışılır. 3.bölüm öncesi size kağıt-kalem verilir ve bir önceki konuya dair konuları daha da detaylandırmanız istenir. Burada bir dakika içinde çıkardığınız notlardan 3.bölümde faydalanabilirsiniz.


IELTS speaking bölümünde gramer kuralları ve soruyu cevaplamanın yanı sıra tartışma yetenekleri, kendine güven, doğru bir ses tonu ve doğru hızda konuşma da oldukça etkilidir. Mizaç unsurlarının da dezavantaj yaratabileceği konuşma sınavına mümkün oldukça iyi bir şekilde hazırlanmanız ve tüm gerginliğinizi atlatmanız gerekir. 

3. IELTS Sınav Sonucunun Sağlayacaklarına Kısa Bakış

IELTS sınavının pek çok meraklısı var. Öncelikle eğitimini, işini ve yaşantısını yurt dışında devam ettirmek isteyenler bu sınava giriyor. Dil seviyesinin adaptasyon konusunda etkili olmasına binaen, vize başvurusundan iş kabulüne kadar geniş ölçekte pek çok kurum, bu sınav sonucunu sizden talep edecektir. Yurt dışında IELTS sınavının size sağlayacakları aşikardır. Bir de gelin, yurt içindeki önemine bakalım.


IELTS sınav sonucu yurt içinde iyi okullarda yüksek ihtisas yapmanız konusunda kriterken, iş bulma konusunda da size fayda sağlar. Özellikle de özel sektör çalışanlarının dil tazminatından faydalanmasında bilinenin aksine YDS değil, IELTS ön ayak olur. Bu yazıda belirtilen üzerine, özel bankalar başta olmak üzere kamuda çalışmayan kişilerin bu haktan faydalanması için daha sıkı koşullar geçerlidir. Bunun başında da IELTS sınav sonuçlarının tanınması gelir. Yabancı dil tazminatında daha fazla bilgi için tıklamanız yeterlidir. 

4. IELTS Online Hazırlık Önerileri

IELTS sınavına hazırlananların bir kısmı öğrenci olabilirken, bir kısmı da çalışan kişilerden oluşur. Yani herkesin kendine göre bir meşguliyeti olduğu için, bu sınava hazırlanmak için alternatif metotlar bulmak gerekir. Erişim imkanı ve esnekliği dolayısıyla online IELTS hazırlığı da adayların odağındadır. Bu süreçte hazırlığı aksatmamanız ve bu konuda uzmanlaşmış kişilerden rehberlik almanız tavsiye edilir.


4.1. En İyi IELTS Kursu Online Olarak Hangi Platformdadır?

Online çözümler IELTS kursuna hazırlık için ideal olabilir. Ancak bu esnada bir profesyonelden yardım almanız gerekir. IELTS belirli kuralları olan ve kolay denmeyecek bir sınav olduğu için, ihmale gelmemeli. Özellikle de binlerce lira maliyeti olan bu sınava tek girişte başarı kazanmak için doğru biriyle sınava hazırlanmanız gerekiyor.

Bu konuda IELTS konusunda özelleşmiş içerikleriyle gelen bir online İngilizce öğretim platformu seçmeniz isabetli olacaktır. Ayrıca bu kursta derslere birebir eğitmenlerle katılmanız ve IELTS kurallarını takiben ders işlemeniz de doğru olacaktır. Bu konuda size eşlik eden eğitmenin bu konuda uzmanlığa sahip olduğundan emin olmanız gerekir.


Tüm bunları göz önünde bulundurursak, Flalingo doğru IELTS hazırlığı sağlayan online İngilizce platformu olarak beliriyor. Özellikle de eğitmenlerin yabancı ve sertifikalı olmasıyla öne çıkan bu platform, IELTS için doğru kaynakları ve programı size sunacaktır. Ayrıca Flalingo öğretmenlerinden bazılarının IELTS ölçme değerlendirme görevlileri olduğunu da söylemeliyiz. Yani bu öğretmenler daha önce IELTS sınavında adayları değerlendiren kurul üyelerinden. Flalingo'da yer alan bu öğretmenler IELTS sınavına bu derece hakim oldukları için sizleri de bu sınava en doğru şekilde hazırlayabilirler. Sadece sohbet ederek İngilizce konuşmayı öğretmek yerine doğru müfredat ve sistem ile İngilizce öğreten bu platform, IELTS için de doğru yerdir. 


5. Sonuç: En İyi IELTS Online Hazırlık Kursu Flalingo

IELTS hazırlık konusuna online bir pencere açtığımız yazının sonuna geldik. En geniş perspektiften dahi baktığımızda bile bu sınavın detaylarında kaybolduk. Bu sınava doğru kişilerle hazırlanmak, başarının anahtarıdır diyebiliriz. İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, bu sınav başlı başına yeni bir konu öğrenmek demek. Bu sınav sonucuyla yüzünüz gülsün istiyorsanız, doğru bir online İngilizce platformu seçmeniz ve doğru eğitmeni bulmanız gerekiyor. Bu noktada Flalingo, paket çeşitliliği, akıllı eğitmen eşleştirme algoritması ve sınav hazırlık dersleriyle doğru platform olacaktır. Başarılar!

Blog ile İlgili Yorum Bırak