Akıcı İş İngilizcesi İçin 9 Öneri: Toplantılarda Öne Çıkın

Online İngilizce
Son güncelleme: 13 Nisan 2024

Akıcı İş İngilizcesi İçin 9 Öneri: Toplantılarda Öne Çıkın

İş İngilizcesi konusunda kendisini geliştirmeye ihtiyaç duyanların neredeyse tamamı çok acelecidir. Mesleki İngilizcem gelişsin diyenler bu konuda hızlı bir şekilde başarı sağlamak isterler. Çünkü genellikle bu kişiler ya uluslararası bir şirkette yeni bir işe başlamışlardır ya da yöneticileri gelecek yılki pozisyon için en iyi aday olduklarını söylemiştir. Eğer yöneticiniz geleceğe yönelik bir vaatte bulunmuşsa kesinlikle bunu takip eden koşul cümlelerinden en sık karşılaştığınız: “Eğer İngilizceni geliştirirsen...” şeklindedir. Nadir olarak rastlanan bir diğer durum ise çoktan terfi aldığınız ancak yeni pozisyonun gerektirdiği İngilizce konuşma becerisine sahip olmadığınızda ortaya çıkar. Bunlar en yaygını olsalar da, iş İngilizcesi öğrenmenin sebepleri ve kazandıracakları kişiden kişiye değişir elbet.


İş İngilizcenizi geliştirme ihtiyacınızın sebebinden bağımsızca, size yardımcı olacak ipuçlarımız var. Bu ipuçlarını düzenli çalışma programınıza dahil etmek, mesleki İngilizce kelime dağarcığınızı hızla geliştirmenize ve yeni bilgileri daha kolay içselleştirmenize yardımcı olacak. Ek olarak, iş İngilizcesi açısından en önemlisi konuşma becerinizi daha hızlı bir şekilde geliştirmenize yardımcı olacaktır.


Burada sıraladığımız 10 ipucu yoğun çalışma hayatınızın içerisinde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, çok zaman almayan öneriler. Her gün sadece 30 dakika bu ipuçlarına bağlı kalırsanız akıcı iş İngilizcesi konusunda geliştiğinizi fark edeceksiniz. İşte İş İngilizcesinde rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacak 10 değerli ipucu:


Birinci Öneri: Online Bir Uygulamadan İngilizce Speaking Dersleri Alın

İş İngilizcesi büyük oranda konuşma becerisine dayanır. Karşı tarafı anlamak ve kendinizi ifade etmek için pratik yapmak önemlidir. Online İngilizce uygulamalarından alacağınız bir abonelik hem bir yandan sizi düzenli pratik yapmaya teşvik eder. Hem de diğer yandan cevap oluşturmak için reaksiyon hızınızı arttırarak hayat kurtarıcı bir pratik sağlar. Size İngilizceyi konuşarak öğretecek en ideal uygulamaları merak ediyorsanız, linke bir tıklayın derim. Flalingo gibi iş İngilizce odaklı uygulamalarla da İngilizce iş toplantılarında dikkat çekeceğinize dair size inancımız tam.

İkinci Öneri: İngilizce Gazete Okuyun ve Alanınızla ilgili Siteleri Takip Edin

Bundan on yıllar önce İngilizce bir gazeteye ulaşmak çok zahmetli ve maliyetliydi. Ancak günümüzde gelişen online olanaklar bunu epey kolay ve ucuz hale getirdi. Online bir İngilizce gazeteye abone olmak ve iş haberleri bölümüne göz atmak, yazılı dili anlama becerilerinize çok yardımcı olacaktır. İngilizce gazete okumak, iş İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olmanın yanı sıra, dünyanın geri kalanında neler olup bittiğine dair bir fikir edinirken sizi motive eder ve eğlenceli ve ilginç bir öğrenme yolu olabilir. Tabii ki yalnızca iş sayfalarıyla sınırlı kalmanıza gerek yok; moda, sanat ve siyaset dünyasında neler olup bittiğini de öğrenebilirsiniz.

Üçüncü Öneri: İngilizce TED Konuşmalarını Dinleyin

Dünyanın dört bir yanından alanında uzman ve tanınmış kişilerin yer aldığı TED konuşmaları hem İngilizce etkili sunum becerileri edinmede, hem de konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştirmede çok işe yarayabilir. Altyazılı ve altyazısız izleme özelliği sayesinde vazgeçilmez bir İş İngilizcesi tanıtım aracı olan TED Talks, çeşitli aksanlara aşina olmanızı sağlayacak birçok yeni kelime ve kelime öbeği ile tanışmanızı da sağlar. Özellikle ticari, finansal veya politik bir teması olan içeriklere bağlı kalırsanız İş İngilizcenizi bir hayli ilerletirsiniz. Özellikle de kendinizi ifade etme konusunda kaptığınız ipuçları ile İngilizce iş toplantılarında kendinize daha bir güvenirsiniz.


Dördüncü Öneri: İngilizce İş ve Finans Haberlerini İzleyin

İngilizce televizyon kanallarının yalnızca iş ve finans haberlerine ayrılmış özel bölümleri vardır. Borsa hareketlerini takip etmekten; en son şirket devralmalarına kadar birçok İş İngilizcesini destekleyici içerik aslında kumandanızın ucunda bulunuyor. Bu içerikler sayesinde bir dizi ya da televizyon programına göre iş İngilizcesi konusunda düzinelerce kelimeye maruz kalabilirsiniz. İş İngilizcesinin gerçek anlamda konuşulduğunu duyacağınız için, iş liderleri ve çalışanları ile yapılan görüşmelerde özellikle işinize yarayan kelimelere odaklanırsınız. İş konuşmasını daha iyi anlamak için her gün sadece 15 dakika izlemeyi deneyin. Sonrasında ne kadar geliştiğinizi kendiniz test edebilirsiniz.


Beşinci Öneri: Ulaşmak İstediğiniz İş İngilizcesi Hedefini Belirleyin

Kendinize ulaşılabilir hedefler belirlemek, yalnızca daha hızlı öğrenmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda motive olmanıza da yardımcı olur. Kendinize günlük olarak İş İngilizcesiyle ilgili beş kelime öğrenmek gibi basit bir hedef belirlemeyi deneyin. Küçük gelebilir, ancak bir ay sonra kelime dağarcığınızda 100'den fazla yeni kelime olacaktır ve İngilizce iş toplantılarında rahat etmenizi sağlayacaktır.


Unutmayın rotası belli olmayan bir gemiye hiçbir rüzgâr etki etmez!

Altıncı Öneri: İngilizce Kelime Ailelerini Öğrenin

İngilizcede aynı kökten türeyen birçok kelime vardır. Bir kelime öğrenirken onunla aynı ek ve kök sistemine sahip kelimeleri de öğrenin.Bu çarpan etkisi yaratarak az eforla birçok kelimeyi aynı anda öğrenmenizi sağlayacaktır. Böylece toplantılarda zengin kelime dağarcığınızla istediğiniz havalı etkiyi yaratabilirsiniz.


Yedinci Öneri: Yatmadan Önce Gözden Geçirin

Beyniniz biz uyurken yeni bilgileri işler. O gün öğrendiğiniz önemli kelimeleri veya dersleri hızlıca okumayı (çalışmayı değil, sadece hızlıca gözden geçirmeyi) deneyin. Yatmadan hemen önce bu basit günlük gözden geçirmeyi yapın.Beynimiz uyurken bir bilgiyi daha iyi işleyebilir ve bu da hafızamızda kalmasına yardımcı olur.


Sekizinci Öneri: Öğrenirken Yüksek Sesle Tekrarlayın

Evde yada ofiste tek başınıza egzersiz yaparken her zaman yüksek sesle İngilizce konuşun. İlk başta biraz garip hissedebilirsiniz; ancak bunun sizi alıkoymasına izin vermeyin. Çünkü bu adım gerçekten daha hızlı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Yüz kaslarınızı kafanızdaki bilgilere bağlayarak beyninizin doğru kelimeleri seçerken düşünmeden dilinize ve dudaklarınıza komut vermesini sağlayacaktır. Bir nevi, İngilizce konuşmak yeni refleksiniz olacak.

Dokuzuncu Öneri: Rol Yapın

İş İngilizcenizi gerçekten hızlı bir şekilde geliştirmek istiyorsanız bunu uygulamaya koymanız gerekir. İngilizce konuşmak zorunda kaldığınız ve İngilizce konuşulan bir ülkeyi ziyaret etmek bunu yapmanın harika bir yoludur ancak bu herkes için mümkün değildir. Bu tip durumlarda online bir İngilizce öğrenme platformundan yardım alabilir ve İngilizce pratiği yapmak ve bir öğretmenle iş senaryoları üzerinden geçmek için düzenli bire bir özel dersler alın. İngilizce konuşan arkadaşlarınız varsa, haftada en az bir kez sizinle İngilizce sohbet etmeleri için onları teşvik edin.


Hangi Online İngilizce Öğrenme Platformunu Seçmeliyim?

Hangi online İngilizce öğrenme platformunu seçmeliyim? Online İngilizce öğrenme platformları birçok açıdan size eşsiz fırsatlar sunar. Ancak hangi platformu seçeceğinizi iyi bilmeniz gerek. Uzmanlarımız, gerçek kullanıcı deneyimleri ve yorumları ile belirlenmiş en iyi online İngilizce öğrenme uygulamalarını listelediğimiz sıralamamızı görmek için tıklayın!  

Blog ile İlgili Yorum Bırak