İngilizce Yaz Okulu ile Dilinizi Geliştireceğiniz Programlara Göz Atın!

Online İngilizce
Son güncelleme: 11 Haziran 2024

İngilizce Yaz Okulu ile Dilinizi Geliştireceğiniz Programlara Göz Atın!

İngilizce yaz okulu, okul ve iş yoğunluğundan kaçanların İngilizce yeteneklerini geliştirmek için kısa süreli ders programıyla öne çıkıyor. Özellikle de gençler tarafından tercih edilen yaz okulu maalesef çok seçenekle gelmiyor. Yazın tatili de getirmesiyle birlikte öğrencilerin İngilizce öğrenecekleri kurslar kapılarını kapatırken, öğretmenler valizlerini hazırlamaya koyuluyor. Ancak, yazın verimli geçmesi ve sizi İngilizce yetenekleriyle donatması adına İngilizce yaz kampı sağlayan programlara bu yazıda göz atıyoruz.


İçindekiler

1. İngilizce Yaz Okulu Ne Fayda Sağlar

2. İngilizce Yaz Okulun Katılmalı mıyım?

3. Online İngilizce Yaz Kampları Her Derde Deva

4. İngilizce Yaz Kampına Katılacaklara Tavsiyeler

5. Online İngilizce Yaz Okulu İçin Son Çağrı


İngilizce Yaz Okulu Ne Fayda Sağlar?

İngilizce yaz okulu, kısa süreli bir programla eksiklerinizi kapatmaya odaklı çalışma imkanı sağlar. Özellikle de yaz günlerinde eğitim veren kişi ve kurumların tatile çıktığı noktada, yaz okulları devreye girer. Örneğin, aldığınığınız eğitim kesintiye uğramasın istiyorsanız, yaz okulu bu noktada fayda sağlar. Ya da yıl boyu farklı telaşlarınız varsa, yine yaz okulları sizin boş vakitlerinizi verimli şekilde doldurmayı ve size İngilizce öğretmeyi hedefler. Yani İngilizce yaz okulunun temel faydası, eğitimin askıya alındığı süreçte, İngilizce öğrenmekten feragat istemeyenlerin karşısına kurtarıcı olarak çıkmasıdır.

İngilizce Yaz Okuluna Katılmalı mıyım?

İngilizce yaz okulu her ne kadar boş vakitlerinizi değerlendirmek için güzel bir fırsat sunsa da, tatilden vazgeçmek anlamına da gelebilir çoğunuz için. Bu noktada çoğu öğrenci, İngilizca yaz kamplarına katılıp katılmama konusunda çekimser hissedecektir. Her ne kadar tatilin cazibesi olsa da, İngilizce öğrenmenin de bir o kadar fazla getirisi var. İngilizce yaz okuluna katılma konusunda çekimser olanlara cevabımız evet. İngilizce yaz kampı, sizin için şu avantajları getirecektir.


  1. Kısa süreli öğrenim hedefleri için idealdir. Normal dönemde bulacağınız pek çok İngilizce kursu uzun süreli taahhütler yapmanızı ister.
  2. Eksikler kapatmak için en ideal zaman yazdır. Yeni okul ve iş dönemine tam hazır başlamanız, İngilizce yaz okulu sayesinde mümkün olabilir.
  3. Yaz tatilini verimli geçirmek için İngilizce kampları iyi bir motivasyon kaynağıdır.
  4. Doğru bir İngilizce yaz kampı, tatilden vazgeçmek anlamına gelmez. Nasıl mı?

Online İngilizce Yaz Kampları Her Derde Deva

Bu bölüme kadar yaz kamplarını ele alırken, genel olarak tatil ve eğitim ikilemiz karşımıza çıktı. Eğitime ara veren kurslar ve öğretmenler tatile çıktığı için yaz kampı arayışına girenler olabilir. Aynı şekilde üniversitelerin hazırlık bölümleri de yaz tatiline girince, İngilizce eğitimi sekteye uğruyor ve lisans başarınız üzerinde sandığınızdan daha ciddi bir kayıp yaşatıyor. Ancak, yılın yorgunluğunu atma noktasında da tatilden vazgeçip İngilizce öğrenmek sıkıcı geliyor olabilir.


Ancak, online İngilizce yaygınlaştıkça her ihtiyaç için de uyumlu hale geliyor. İngilizce öğrenme motivasyonunuz ne olursa olsun, online dil platformları ile yaz tatilini öğretici şekilde değerlendirebilirsiniz. Şu an pek çok online İngilizce kursu da yaz kampına hazırlanmakta.

Kısacası, yazınızı İngilizce öğrenerek değerlendirmek için okula ya da yüz yüze kurslara mecbur değilsiniz. Online İngilizce kurslarının sunduğu yaz kampları ile temel amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.


Elbette bunun en güzel yanı, online İngilizce uygulamalarının getirdiği esneklik. Yani aynı anda hem tatil yapar, hem de eğlenceden vakit bulduğunuz anlarda İngilizce öğrenebilirsiniz.


İngilizce Yaz Kampına Katılacaklara Tavsiyeler

Eğer İngilizce yaz kampına katılarak İngilizce öğrenme konusundaki hedefinize bir adım daha yaklaşmak istiyorsanız, bu önerilerle süreci daha verimli kılabilirsiniz. İşte İngilizcetavsiye olarak yaz kampı arayışındaki bireylere tavsiyelerimiz:


  1. İngilizce öğrenme hedeflerinizi belirleyin. 
  2. Hedeflerinizi 3 ay içinde ne kadar geliştireceğiniz konusunda size özel program hazırlayan bir kursu tercih edin.
  3. İngilizce derslere başlamadan önce muhakkak seviye tespit sınavı alın. İngilizceye doğru yerden başlamak, doğru yere varma konusunda büyük paya sahiptir.
  4. Online İngilizce yaz kampı ile derslerinizi tatile götürebilirsiniz.
  5. Online İngilizce derslerinizi mümkün mertebe birebir olarak almaya gayret gösterin. En kısa süreli adaptasyon ve en verimli sonuç için özel bir rehberlik olmazsa olmaz.
  6. Özel İngilizce dersleri kadar, ders dışında da İngilizcenizi pekiştirecek alıştırmalar yapın.
  7. Yazı ve tatili avantajınıza kullanın; turistlerle İngilizce konuşarak öğrendiklerinizi kalıcı kılın.
  8. Dersler sonrasında İngilizcenizi ne kadar geliştirdiğinizi ölçmeye çalışın. Bu sayede sürecin sağlığı konusunda bilgi sahibi olup, gerekli adımları atabilirsiniz.
  9. Yaz kampı sonrası seviyenizi test ederek hedeflerinize ne kadar yaklaştığınızı yeniden ölçün. 
  10. Süreç sonrası eğitimizi sertifikalandırın. Hem iş, hem eğitim gibi öğrenim amaçlarınız bu sayede daha kolay bir şekilde avantaja çevrilebilir.

Online İngilizce Yaz Okulu İçin Son Çağrı

Bugünkü konumuz yaz kampı ile İngilizce öğrenecekleri yakından ilgilendiriyordu. Yaz her ne kadar tatil getirse de, boş vakitler de İngilizce öğrenmek için en ideal zaman dilimi. Bu noktada yazın tatile kaçan öğretmenler ve kurslar, İngilizce eğitiminizi yarıda kesebilir ya da İngilizce eğitimine başlama noktasında vakit kaybı yaratabilir. Bu sorunla başetmenize yardımcı olacak yaz kamplarını ele aldık. Ancak tatilden de vazgeçmemeniz için online İngilizce eğitimi veren kurslar da yaz kampı açıyor. Örneğin Flalingo, sunduğu 3 aylık eğitim sürelerini her amaç ve hedef için özelleştiren birebir oline İngilizce platformlarından. Online İngilizce öğrenimine ve uygulamalarına dahil daha pek çok fırsatı kaçırmamak ve incelemeler yapmak için tek tık yeterli olacaktır. İyi günler.

Blog ile İlgili Yorum Bırak