Italki Fiyatları Ne Kadar? Neden Sabit Fiyatları Yok?

Online İngilizce
Son güncelleme: 07-01-2024

Italki Fiyatları Ne Kadar? Neden Sabit Fiyatları Yok?

İtalki fiyatları bireysel dersler için 5 ila 80 USD arasında değişiyor. Grup ders fiyatları ise 6 dolar ile 16 dolar arasında değişiyor. İtalki üzerinden ödemeleriniz dolar cinsi üzerinden gerçekleşeceği için kredi kartınızdan ücret kesilirken bankanızı Amerikan Doları Satış ve Türk Lirası alış komisyonu olarak da yaklaşık %8 bir komisyonu ekstrenize yansıtacağını unutmayın. Benzer online İngilizce formatını kaliteli içerik ve avantajlarla almak için alternatif platformlara bakmayı unutmayın.

İçindekiler:


  1. Giriş: Italki Fiyatları Ne Kadar?
  2. Italki Neden Sabit Fiyat Sunmuyor?
  3. En Düşük ve En Yüksek Fiyatlı Öğretmenlerin Karşılaştırması
  4. Italki Dil Testi Fiyatları 
  5. Sonuç: Verdiğiniz Paraya Değer Mi?

1. Giriş: Italki Fiyatları Ne Kadar?


Italki fitayları web sitelerinden de görüldüğü üzere sabit değil. Bunun başlıca nedeni ise öğretmenlerin ders ücretlendirmelerini kendilerinin yapması. Her eğitmen kendi deneyimi ve profesyonelliği üzerinden bir fiyat belirliyor. Ayrıca, muhtemelen 150’den fazla dil öğrettikleri için fiyatlar konusunda bir standart oluşturmaları da zorlu olabilir.

Fiyatlar ise bireysel dersler için 5-80 USD yani 150-2400 Türk Lirası arasında iken grup dersleri için 6-16 USD yani 180-480 Türk Lirası arasında. Ayrıca, evet, italki fiyatlarını Türk Lirası üzerinden göstermiyor ve öğretmenleri incelediğimiz sayfanın sonunda “Son ödemeniz USD cinsinden yapılacak” uyarısı bulunuyor. Web sitesini ilk ziyaret ettiğinizde dil ve para birimi seçeneği bulunan sitede Türkçe dil desteği olmasına rağmen fiyatlar yine de Dolar üzerinden. 

2. Italki Neden Sabit Fiyat Sunmuyor?


Italki’nin sabit fiyat sunmamasına özet bölümünde kabaca değinmiş olsam da sizlerle yaptığım araştırmalar sonucunda nasıl bir sonuca ulaştığımı paylaşmak isterim.  Italki’de öğretmenler Preply ile benzer bir şekilde ders fiyatlarını kendileri belirliyor  ve bu yüzden fiyatlar çok değişken oluyor. Fakat fiyat aralığının bu denli geniş olması bence oldukça fazla. Elbette fiyatların bu denli değişken olmasında öğretmen sayısının fazlalığının da etkisi vardır çünkü platformda sadece İngilizce için 5299 öğretmen bulunuyor. Ayrıca, daha önce Italki’de öğretmenlik yapmış insanların yorumlarına göre Italki öğretmenleri ders vermeye yeni başladıklarında deneyim kazanmak ve olabildiğince çok değerlendirme alabilmek için ilk başlarda fiyatlarını çok düşük tutup sonrasında arttırıyorlar.


Bence hem öğretmen sayısının bu kadar fazla olması hem de fiyatların bu kadar değişken olması kullanıcının işini oldukça zorlaştırıyor. Buna ek olarak, bir de Italki’nin 150’den fazla dilde ders verdiğini iddia etmesi bana kalırsa plaftormun İngilizce eğitimi için kalitesini düşürüyor ve kullanıcıları platformdan soğutuyor. 


3. En Düşük ve En Yüksek Fiyatlı Öğretmenlerin Karşılaştırması

Fiyatlar oldukça değişken olduğu ve platformda çok fazla sayıda öğretmen bulunduğu için listeden seçtiğim en düşük fiyatlı ve en yüksek fiyatlı iki öğretmeni karşılaştırarak sizlere daha çok bilgi vermek isterim.


En Düşük Fiyatlı Ders Veren


Italki’de saatlik ders ücreti 5 Dolar olan birçok öğretmen var, ben de bu yüzden sizler için hepsine göz gezdirip sizi binlerce öğretmeni tek tek incelemekten kurtararak en donanımlı olduğunu düşündüğümü seçtim:


Ekran-görüntüsü-2023-06-07-104511.webp

Marwane, dokuz yıldan uzun süredir öğretmenlik yaptığını, ana dilinin Arapça olduğunu ama İngilizce ve Fransızcayı da profesyonellik derecesinde bildiğini belirtmiş. Italki üzerinden toplam 887 ders veren ve bu dersler sonucu değerlendirmelerden 5 üzerinden 4.9 puan alan Marwane, öğrencilerine başlangıç seviyesi İngilizce dersi ve konuşma dersleri sunuyor. Başlangıç seviyesi İngilizce dersi 30, 45, 60 veya 90 dakika seçenekleriyle geliyor ve 30-45 dakika 5 Dolar, 60 dakika 6 Dolar ve 90 dakika 9 Dolar üzerinden ücretlendiriliyor. Konuşma dersi ise 30-60 dakika seçenekleri ile geliyor ve fiyatı 5 Dolar. Kısacası platformun en ucuzlarından birisi olan Marwane’nin verdiği ders ücreti Türk Lirasına çevrildiğinde 114 ve 216 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar oldukça uygun görünse de yine de ana dili İngilizce olmayan birisinden bu fiyatlara uzun süre ders almanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Özellikle de her geçen gün artan dolar kurunu da düşünürseniz, bir aya bu fiyatlardan çok daha fazlasını ödüyor olabilirsiniz. Bunun yanına, eğitmenleri düzenli olarak bulamayacağınızı da hesaba katmalısınız.

En Yüksek Fiyatlı Ders Veren


Italki’de karşıma İngilizce için saatlilk ders ücreti 80 USD olan çok az sayıda öğretmen çıktı ve Italki’nin web sitesinde binlerce öğretmen arasında kaybolmayın diye bunlardan birisini sizinle paylaşmak isterim:


italki.eğitmen.webp

Madame Daria’nın ana dili Yunanca olsa da İngilizceyi profesyonellik seviyesinde biliyor. Ne kadar süredir ders verdiğini veya kaç yaşında olduğunu yazmamış fakat bana kalırsa oldukça genç ve çok deneyimli değil. Italki üzerinden şimdiye kadar 3916 ders vermiş ve bu derslerden 5 üzerinden 5 almış. Öğrencileri tarafından oldukça sevilen Madame Daria A2-C2 seviyelerinde İngilizce konuşma dersleri sunuyor. Daria’nın 30 dakikalık dersi 77 Dolar, 45 ve 60 dakikalık dersleri ise 80 Dolar olarak ücretlendirilmiş. Türk Lirası bazında baktığımızda ise bu derslerin 30 dakikası 1765 Türk Lirasına, 45-60 dakikası ise 1834 Türk Lirasına denk geliyor. Bir saat için oldukça pahalı olan bu ücreti özellikle de ana dili İngilizce olmayan bir öğretmenin dersine vermeye değer mi; ondan da şüpheliyim açıkçası. 


4. Italki Dil Testi Fiyatları


Italki fiyatlarına daha yakından bakabilmeniz için sizlerle bir kullanıcımızın deneyimini paylaşmamızın iyi olabileceğini düşündük. İşte kullanıcımızın Italki fiyatlarını araştırma ve dil testini yapmak üzere çıktığı bu yolda yaşadığı deneyim:


“Italki’yi ingilizcetavsiye.com üzerinden gördüğümde Italki yorumlarını okudum. Sonrasında Italki’ye belki bir şans verebilirim diye düşünerek fiyatları hakkında bilgi almak istedim. Bu süreçte Italki web sitesini ziyaret ederek öğretmenlerin sunduğu fiyatların çok farklı olabildiğini ve fiyatların Dolar bazında olduğunu gördüm. Türkiye’de ve diğer ülkelerde ders veren bir platformun sadece Dolar üzerinden ücret alması bana oldukça mantıksız geldi. Ayrıca dolar kuru arttığında ödediğim ücret de artacağı için tereddütle yaklaştım. 


Sonrasında dil testi yapabileceğimi gördüm ve denemek için testi yapmak istedim. Fakat gördüm ki bu test ücretsiz değil ve fiyatı da bence çok pahalı değil. Italki’nin hazırladığı test 692 TL! Üstelik kendi sitelerinde sundukları Oxford Placement Test sadece 231 Türk Lirası! Bir platform neden hem kendi testini hem Oxford testini sunar ve nasıl olur da Italki’nin testi Oxford’un dil testinden daha pahalı olur hiç anlayamadım. Ayrıca testin sonucunun 15 dakikada açıklanması ve ‘Gerçek Bir Test’ olarak sunulması platformun samimiyetini yitirmesine sebep oluyor bence.


Yani, anladım ki Italki uygun fiyatlı dersler sunsa da hem Dolar üzerinden fiyat verdikleri için hem de seviye testi bu kadar pahalı olduğu için bence kullanılmamalı. Online İngilizce öğrenme platformu arayanlara diğer platformları denemelerini tavsiye ediyorum.”


5. Sonuç: Verdiğiniz Paraya Değer Mi?

Yaptığım araştırmalar sonrası bir de kullanıcımızdan gelen yorumu da okuyunca Italki’nin en ucuz derslerini almadığınız sürece verdiğiniz paraya değmeyeceğini düşünüyorum. Bunun sebebi hem çok fazla öğretmen olması -yani öğretmenlerinde profesyonellik aramamaları- ve İngilizce dışında 150 dilde eğitim vermeleri -İngilizce ders kalitesi düşebilir-. Bu yüzden son kararı size bırakmakla birlikte bence bu fiyatlara ders alabileceğiniz diğer platformları araştırıp odağı İngilizcede olan bir platformu rehber edinmelisiniz.

Bu platformları incelemek isterseniz web sitemizi ziyaret edebilir, değerlendirmelerimizi okuyabilir ve kampanyalara göz atarak uygun fiyatlı bir İngilizce eğitimi almaya başlayabilirsiniz!

Blog ile İlgili Yorum Bırak