italki Kullanıcı Yorumları: Öğrencilerin Gözünden Online Dil Öğrenme Deneyimi

Online İngilizce
Son güncelleme: Ocak 5, 2024

italki Kullanıcı Yorumları: Öğrencilerin Gözünden Online Dil Öğrenme Deneyimi

İçindekiler

  1. Italki Ne İşe Yarar?
  2. Italki Nasıl? Artıları ve Eksileri
  3. Italki Kullanmak İçin En Önemli Sebep
  4. Italki Kullanmamak İçin En Önemli Sebep
  5. Ekşi Sözlük Kullanıcıları italki Hakkında Ne diyor?
  6. Italki Trustpilot Yorumları 
  7. Italki Reddit ve Quora Yorumları 
  8. Italki hakkında ingilizcetavsiye.com Ne Düşünüyor?
  9. Sonuç: Italki’yi Denemeli Misiniz? Daha İyi Bir Seçenek Var Mı?

1. Italki Ne İşe Yarar? Italki Kullanıcı Deneyimleri Özeti

Italki kullanıcı deneyimlerini bir araya getirdiğim bu yazıya başlamadan önce italki’nin ne olduğundan biraz bahsetmek istiyorum. Italki kullanıcılarına online birebir ve grup dersleri sağlayan ve bunun yanı sıra kendi kurdukları topluluk sayesinde ücretsiz pratik yapma imkanı sunan bir online İngilizce öğrenme platformudur. Ekşi Sözlük, Trustpilot, Reddit ve Quora sitelerinde incelediğimiz 13 binden fazla yorumdan anladığımız kadarıyla, kullanıcılar italki aracılığıyla diğer öğrenciler ile karşılıklı dil öğrenme/öğretme dinamiğini oldukça seviyor. Fakat müşteri hizmetlerinin zor ulaşılır olması ve sesli arama imkanı sunmaması kullanıcıları zor duruma düşürüyor. Platformu deneyimlemiş insanların yorumlarından yola çıkarak karar vermek için okumaya devam edin!

Benim Değerlendirme Puanım3.8/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması3.2/5
En Sevilen ÖzellikKarşılıklı Dil Öğrenebilme ve Öğretebilme Özelliği
En Sevilmeyen ÖzellikMüşteri Destek Departmanlarıyla Hızlı İletişim Kurulamaması
Müşteri Destek Birimi İletişimiMüşteri Destek Sesli veya Görüntülü Arama İmkanı Sunmuyor

2. Italki Nasıl? Artıları ve Eksileri


İtalki Artıları

  • Farklı dillerde eğitim vermeleri,
  • Konuşma pratiği yapma imkanı,
  • İngilizce öğrenirken bir başkasına Türkçe öğretme imkanı,
  • Esnek programları sayesinde istediğin zaman istediğin yerden ders yapma imkanı,
  • Ücretsiz özelliklerinin bulunması.

Eksileri

  • Ana dili İngilizce olmayan öğretmenlerin ana dilinin İngilizce olduğunu iddia etmesi,
  • Müşteri hizmetlerinin sesli arama sunmaması ,
  • Müşteri Destek departmanıyla kolayca iletişime geçilememesi,
  • İade almanın oldukça zor ve uğraştırıcı olması,
  • Öğretmen kadrosunun bir standartı olmaması.

3. Italki Kullanmak İçin En Önemli Sebep

Kullanıcı deneyimi ve yorumlarını incelediğim 4 platformda bulunan 13 bini aşkın yorumdan gördüğüm kadarıyla italki'nin en sevilen özelliği kullanıcıların kendilerine partner bularak konuşma pratiği yapabilmeleri. Fakat bu noktada italki alışagelmişin dışında bir özellik sunuyor: yabancı dil öğrenirken kendi ana dilinizi başka birisine öğretme imkanı! Örneğin, italki topluluğunda ana dili Türkçe olan ve İngilizce öğrenmek isteyen birisi ve Türkçe öğrenmek isteyen ve ana dili İngilizce olan birisiyle eşleşiyor. Bu eşleşme sonucunda bu ikili birbirleriyle hem İngilizce hem Türkçe konuşarak pratik yapıyor ve kendileri yeni bir dil öğrenirken karşı tarafın da yeni bir dil öğrenmesine yardımcı oluyor. Bu özellik kullanıcılara daha kısa süreli ve daha eğlenceli bir dil gelişimi süreci sunuyor. 


4. Italki Kullanmamak İçin En Önemli Sebep

İncelediğim 13 binden fazla yorumdan anladığım kadarıyla italki’nin kullanıcıları tarafından en sevilmeyen özelliği ise Müşteri Destek departmanlarıyla iletişime geçmenin ve sorunları çözüme kavuşturmanın kolay olmaması. Halihazırda sesli veya görüntülü arama yapabileceğiniz bir müşteri hizmetleri birimi bulunmayan italki, kullanıcılarına yardımcı olması için sitelerinde ‘Destek’ isimli bir sekme sunuyor. Fakat bu sekmeye tıkladığınız zaman site İngilizceye dönüyor. İngilizce dışında başka dil seçenekleri sunan italki burada maalesef Türkçe dil desteği sunmuyor. Bu kısımda İngilizce öğrenmek için siteye kaydolmuş insanların yardım alması bence oldukça zorlaşıyor. Dolayısıyla, İngilizce öğrenmek isteyen birisinin italki kullanmamak için bunu geçerli bir sebep olarak görebileceğini düşünmekteyim. Çünkü online İngilizce öğrenme süreci pek çok soruna gebe.


5. Ekşi Sözlük Kullanıcıları italki Hakkında Ne diyor? 

Italki Ekşi Sözlük üzerinde 33 tane yorum bulunuyor bu yorumların 10 tanesinin komisyonlu link olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bu değerlendirmemde çoğunlukla kalan 23 yoruma değinmeye çalışacağım. İşte italki Ekşi Sözlük entrylerinden bazıları:


‘Gayet Güzel ve Keyifli Bir Site’ 

“online öğretmenlerden dil öğrenebileceğiniz gibi arkadaşlar edinerek ve onlarla sohbet ederek de bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. diyelim ki siz iyi derecede ingilizce biliyorsunuz, üstüne bir de türksünüz, yunanca öğrenmek istiyorsunuz. profilinizi bu şekilde dolduruyorsunuz ve anadili yunanca olan, bunun yanında türkçe ya da ingilizce öğrenmek isteyen insanların listesi çıkıyor önünüze. karşılıklı dil öğretiyorsunuz, gayet keyifli. tek olumsuz yanı chat aparatının kullanışsızlığı. mesaj geldiğinde sürekli garip bir ses çıkarıyor, eskiden o sesi bile kapatamıyorduk, şimdi kapatmaya izin vermişler allahtan. diyelim ki siz site içinde geziniyor, bir yandan da bir arkadaşınızla site üzerinden sohbet ediyorsunuz, o gıcık chat penceresi size gelen her mesajda gezmek olduğunuz sitenin önünde açılıyor. yani msndeki gibi o aşağıda turuncu turuncu yanıp beklesin, ben işim bitince sohbete devam ederim deme şansınız yok. illa herşeyi bırakıp sohbete devam edeceksiniz. siteye dair gördüğüm tek olumsuzluk bu. bunun dışında istediğiniz dilde döküman indirebiliyorsunuz, kendiniz dilinizle ilgili yardımcı döküman hazırlayıp siteye upload edebiliyorsunuz. sonuç olarak gayet güzel ve keyifli bir site.”-takhisis, Ekşi Sözlük.


‘Partner Kısmı Biraz Sıkıntılı’

“özellikle not defteri ve soru sorma kısmının çok faydasını gördüğüm site. bir yazı yazıyorsunuz not defteri bölümüne, yarım saat ya da bir saat içinde anadili ingilizce olan biri bu yazınızı düzeltiyor. soru sorma kısmı da aynı şekilde, genelde buralara cevap verenler italki üzerinden profesyonel ders veren öğretmenler oluyor bu da bir şekilde onlar için tanıtım yerine geçiyor. partner kısmı biraz sıkıntılı, türkçe öğrenmek isteyen ve anadili ingilizce olan çok az kişi var.


online olarak ders vermek mümkün hatta gerçekten güzel paralar kazanılabilir. saati ortalama 50-100 tl arasında değişiyor tabii italki'nin de bir kesintisi var ama yine de iyi para.” -suphe, Ekşi Sözlük


 ‘Konuşma Pratiği İçin Güzel Platform’ 

“cambly kadar reklamı olmasa da konuşma pratiği yapmak için güzel bir platform.


topluluk öğretmeni olanlardan grammar öğrenmeye çalışmayın zaten. türkçe'de sen ben ne kadar öğretebilirsek o kadar. dolar kurunun artmasından dolayı profesyonel öğretmenlerin saati arşa çıktığı için bunlarla takılıyorum.


zaten ortam güney doğu asya ülkeleri gibi görece ucuz ülkelere taşınıp ekmek parası için bu işi yapanlarla dolu. herif günde 20 saat konuşuyor mesela. ama pratik yapmak için hala nimet.”


konuşma pratiği.webp

'Nativemiş Gibi Yapanlar’ 

“artan dolar kuruyla öğrenci halimle bana çok uzak kalan uygulama ,inceleme imkanı bulduğum bazı profillerde fark ettim ki; cidden native speaker olanlar dışında "öyleymiş gibi" yapanlar da mevcut. bunu önlemek için öğreticilerin profillerini iyi incelemek en iyi seçenek.” -withben, Ekşi Sözlük.


6. Italki Trustpilot Yorumları 

italki-trustpilot.webp

İtalki Trustpilot sitesinde toplam 12070 yorum bulunuyor; bu yorumların %95i 4 veya 5 yıldız almış olumlu yorumlardan, %2si 3 yıldız almış yorumlardan ve kalan %3ü 1 veya 2 yıldız almış olumsuz yorumlardan oluşuyor. Fakat gözlemlediğim kadarıyla 4 veya 5 yıldız veren kullanıcılar bazen bu yorumlarında platformun kötü veya gelişmesi gereken yorumlardan da bahsetmiş. Çok fazla yorum olduğu için size yorumların hepsini sunma imkanım yok fakat birkaç yorumun Türkçeye çevrilmiş halini göstererek italki hakkında bilgi edinmenizi sağlamak istiyorum. İşte karşınızda italki Trustpilot kullanıcı yorumlarının bazıları: 


4-5 Yıldızlı Yorumlar


'Yabancı Dil Konuşma Pratiği İçin Harika Bir Yol’

“Yabancı dil konuşma pratiği yapmak için harika bir yol! Genellikle anadili İngilizce olan kişiler ikinci dil öğrenenlere karşı sabırlı olmayabilir, bu nedenle eğer kişi yeterli değilse sohbet edebilmek gerçekten zordur. Italki bu sorunu uygun maliyetli bir şekilde çözüyor. Harika iş çıkarmışsın, Italki!” -gail.martin, Trustpilot.


‘Dil Öğrenmek ve Pratik Yapmak İçin Harika Bir Platform’

“Amacına uygun harika bir platform, ancak bazı teknik sorunlarım ve önerilerim var… Her şeyden önce, görüntülü görüşme sınıfı hiçbir zaman düzgün çalışmadı, öğretmenin bağlantısı her zaman kesildi ve kalitesi daha iyi olabilir. Ayrıca birden fazla cihazla katılabilseydim harika olurdu.” -Yosef, Trustpilot.


3 Yıldızlı Yorumlar


‘Bazı Öğretmenler Sadece Sohbet Etmek İstiyor’

“Genel olarak çok kötü bir deneyim. Bazı öğretmenler öğretmek yerine sadece sohbet etmek istiyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda öğretmen var, ancak uygun olanı bulmak zaman ve para harcamayı gerektiriyor.” -User, Trustpilot.


‘Süreç Çok Daha Kolaylaştırılmış Olmalı’

“Bu web sitesinde mükemmel bir fiyata çok iyi bir öğretmen buldum. Ancak web sitesinin ve uygulamanın büyük bir yeniden tasarıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Derslerin nasıl satın alınacağı ve planlanacağı hiç de anlaşılır değil. Süreç çok daha kolaylaştırılmış olmalı. Sürekli olarak destek personeline bunu nasıl yapacağımı sormak zorunda kalıyorum. Web sitesinin görünümü de oldukça dağınık ve önemli bilgileri bulmak zor. Bir paket için ödeme yaptıktan sonra neden "kredi" satın almanız gerekiyor ve kredileri satın aldıktan sonra derslerinizi nasıl planlayacağınızı bulmak neden bu kadar zor? Tüm dünyaya dil öğretmenleri sağlamak harika bir hizmet ancak bu web sitesinin biraz yardıma ihtiyacı var.” -Thomas Bagwell, Trustpilot.


1-2 Yıldızlı Yorumlar


‘Profesyonel Olmayan Eğitmenler’ 

“Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok öğretmen var ama biraz pahalılar. İlk olarak iyi bir öğretmen buldum ama her hafta zar zor müsait oluyorlardı, bu yüzden başka birini bulmam gerekti. İkincisinin bebeği tüm ders boyunca kucağındaydı ve bana önceden haber bile vermediler. Şimdi, dersler için neredeyse 80 £ ödedim ve muhtemelen tekrar yeni bir öğretmen bulmam gerekiyor. Offf.. Kullanımı o kadar kolay değil ve kesinlikle derslerimi bitireceğim ve bir daha kullanmayacağım.” DT, Trustpilot.


‘Kötü Müşteri Desteği’

“Bir öğretmenle harika bir örnek sınıfım vardı. Bu yüzden onlarla haftada bir kez, her hafta aynı saatte birkaç ders rezervasyonu yaptım. Sonra iTalki hesabımı dondurdu ve şüpheli etkinlik nedeniyle derslerimi iptal etti. Bunun sebebinin aynı gün içinde birkaç ders rezervasyonu yapmam olduğunu söylediler. Bu, bu tür bir hizmet için oldukça normal bir şey gibi görünüyor. Hesabımın neden dondurulduğunu bana söylemeleri 5 gün sürdü. Bu sorun çözülmedi ve sınıfım için seçtiğim zaman aralığı artık mevcut değil. iTalki'yi kimseye tavsiye etmeyeceğim.”


kötü-müşteri-desteği.webp

7. Italki Reddit ve Quora Yorumları 

Reddit ve Quora’da dünyanın dört bir yanından insanlar deneyimlerini ve fikirlerini paylaşıyorlar. Bu yüzden, ben de italki kullanıcı deneyimi inceleme sürecimde bu platformlardan da yardım almak istedim. Anlaşılan o ki bu platformlarda çok yorum yapılmamış yine de sizlerle tarafsız bir şekilde bu yorumlardan bazılarını paylaşarak kendinize göre bir online İngilizce eğitimi alma serüveninizde size yardımcı olmak isterim. Kısaca, bu platformlarda kullanıcılar italki ile yabancı dillerini ne kadar geliştirdiklerinden, öğretmen bulmanın sancılı bir süreç olabileceğinden ve italki ile olan gelişiminizin büyük bir ölçüde size bağlı olduğundan bahsetmiş. Karşınızda bu yorumlardan bazıları:


Italki Reddit Kullanıcı Yorumları


‘Keşke italki Kullanmaya Başladığımda Okumuş Olsaydım’

“Bu yazı için teşekkür ederim! Keşke italki kullanmaya başladığımda bunu okumuş olsaydım. İlk birkaç öğretmenle gerçekten bağlantı kuramadım ve neredeyse vazgeçiyordum ama son denememde pahalı ama harika birini buldum. Ve onunla ders rezervasyonu yapmak çok zor. Genellikle, istediğim aralıkları almak için 3 hafta önceden rezervasyon yaptırmam gerekiyor. Derslere karşı öğretilen öğrenci oranına dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Bunu hiç düşünmemiştim ama önceki öğretmenlerimi kontrol ederken en azından benim için bunun kesinlikle doğru olduğunu fark ettim!” -bluelakeshine, Reddit.


‘Italki Denemeye Değer Mi?’ 

İşte bu soruya bir kullanıcının verdiği cevap: 

“Hedeflerinize ve öğretmenin nasıl biri olduğuna bağlı. Benim deneyimlerime göre, "genel bir ders" almak o kadar da faydalı değil. Ancak belirli bir hedefiniz varsa ve bunu onlara bildirirseniz, çoğu zaman faydalı olur. Uzun vadede süper ucuz da değil.” -Anonymus, Reddit.


Italki Quora Kullanıcı Yorumları


‘Alıcı dikkatli olsun!’

“italki'de bir ders için kaydoldum ve öğretmenim gelmedi. italki paramı iade etmedi, benzer bir durumda sizinkini de iade etmeyecekler. Kısaca, alıcılar dikkatli olsun!”


eğitmen-derse-gelmedi.webp

‘Italki dil öğrenme deneyiminizin en çok hangi aşamasında yardımcı oldu’ 

Bu soruya orada uzun yıllar hem öğretmenlik hem öğrencilik yapmış birisinin cevabı: 

“Orada 10 yıldan fazla öğretmenlik yaptım. Bu sizin hedeflerinize bağlı. IELTS veya TOEFL veya PTE yapıyorsanız, bu belirlediğiniz hedef tarihlere bağlıdır. Sadece ilerlemek istiyorsanız, bu size kalmıştır. 2013'ten beri neredeyse her hafta bazı öğrencilerim oldu. Bir Çince öğrencisi olarak ben de italki kullanıyorum, ancak Çince okumak istediğim için amaçlarıma uymuyor.” Lao Gui, Quora.


8. Italki hakkında ingilizcetavsiye.com Ne Düşünüyor?

ingilizcetavsiye-italki.webp

İngilizcetavsiye.com’da italki 10 üzerinden 6.3 puan almış ve 8 yorum yazılmış. Bu yorumların hiçbiri 5 yıldız alamamış. Ve genel olarak olumsuz yorum yapan kullanıcılar, kendinize uygun öğretmen seçmenin zor olmasından, iade işlemlerinin zor olmasından, habersiz üyeliklerinin yenilendiğinden bahsetmiş. Öte yandan olumlu yorumlar yapan kullanıcılar konuşma pratiği için iyi bir uygulama olduğundan bahsetmişler. Peki, kullanıcılarımız italki hakkında tam olarak neler demiş? Gelin birlikte yorumlardan bazılarına bakalım: 


‘Öğretmen Bulurken Çok Zaman Kaybedilliyor’

“Benim için genel olarak çok kötü bir tecrübe idi çok sayıda öğretmen var ancak uygun olanı bulmak için çok fazla zaman kaybı yaşanıyor ve öğretmenlerde fiyat farkı çıkıyor maddi olarak külfet ekleniyor bu sebeple. Ayrıca öğretmen ile bir türlü istediğim konu üzerinde İngilizce konuşma gerçekleştiremedim öğretmen kendi istediği şekilde dersi yönlendiriyor.”-Barış Ç. ingilizcetavsiye.com


‘Kesinlikle Tavsiye Ederim’ 

“Ana dili İngilizce olan bir öğretmen ile çalışma fırsatı buldum benim için inanılmaz bir deneyim oldu İngilizce konuşmamı ilerlettiğini düşünüyorum. İngilizce konuşup pratik yapmak için güzel bir uygulama kesinlikle tavsiye ederim.” -Serap G. ingilizcetavsiye.com


‘Çok Fazla Seçenek Mevcut’

“Öğretmen bulmak kolay ama seçim yapmak zor çünkü çok fazla seçenek mevcut ve insan hangisini seçeceğine karar veremiyor. İlk kez kullanan biri olarak, dersim başladıktan sonra etrafta dolaşmak biraz karmaşıktı. Zoom aramasının bağlantısını bulmam biraz zaman aldı. Daha sonra onaylamam gerektiğinin farkında değildim, bu yüzden daha sonra onayladım.”  -Melih S. ingilizcetavsiye.com


‘Üyeliğimi Otomatik Yenilemişler’ 

“Yurt dışında kısa bir çalışma tecrübesi edinmek ve yaşamak için iniglizce kursu almaya karar verdim. İtalkiden ingilizce konuşma becerilerimi geliştirmek maksadıyla 3 aylık ders aldım ve derslerin bitimine yakın hiç bir bilgilendirme araması ve mail atmadan üyeliğimi otamatik olarak yenilemişler ve iade işlemlerini yapamadığım için mecburen bir 3 ay daha derslere girmek zorunda kaldım”-Kamuran S. ingilizcetavsiye.com


9. Italki’yi Denemeli Misiniz? Daha İyi Bir Seçenek Var Mı?

Bence eğer temel düzey İngilizce bilgisine sahipseniz ve sadece konuşma pratiği yapmak için bir öğretmen arıyorsanız italki’ye bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında, kelime ve dil bilgisi konularında da eğitim almak veya sıfırdan ingilizce öğrenmek istiyorsanız italki sizin için uygun platform olmayabilir. Sizin için daha iyi bir seçenek olup olmadığı konusunda net bir şey söyleyememekle beraber, kendinize ve gelişiminize yatırım yapacağınız zaman iyi ve detaylı bir araştırma yapmanızı ve kararınızı ondan sonra vermenizi tavsiye edebilirim. Bunun nedeni, bu tarz platformlarda, iyice araştırma yaptıktan ve deneme dersleri aldıktan sonra ‘acaba daha iyi var mıdır?’ diye düşünmeden karar vermenizin daha sağlıklı olacağına inanmam.

Araştırma yolculuğunuzda ise size yardımcı olması için sitemizi inceleyerek online İngilizce eğitim veren platformlarla ilgili hazırladığımız değerlendirme yazılarını okuyabilir, istediğiniz platformları karşılaştırabilir ve güncel kampanyalara göz atabilirsiniz. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak