Lingoda Fiyatları Ne Kadar? Neden TL Olarak Göremiyorum?

Online İngilizce
Son güncelleme: 05-01-2024

Lingoda Fiyatları Ne Kadar? Neden TL Olarak Göremiyorum?

Lingoda fiyatları grup dersleri içinde en popüler olan 12 ders için ders başı 10 Euro ve toplamda 119,99 Euro’dur. Birebir dersler arasında ise en popüler olan seçenek yine 12 derslik bir plan ve bu planda ders ücreti saat başı 23 Euro ve toplamda 275,99 Euro. Ancak bu noktada bankanızın Euro ve TL transferi olarak sizden ekstra %8’lik ek bir komisyon alacağını da unutmayın.

İçindekiler:

  1. Lingoda Fiyat İnceleme Özeti
  2. Lingoda Fiyatları Ne Kadar?
  3. Lingoda Sprint ve Super Sprint
  4. Lingoda İade Politikası 
  5. Lingoda Fiyatları Neden TL Üzerinden Değil? 
  6. Sonuç 

1. Lingoda Fiyat İnceleme Özeti


Lingoda kullanıcılarına online dil eğitimi sunan bir platformdur. Bu diller Almanca, İngilizce, Fransızca ve İspanyolcadan oluşuyor. Çeşitli dillerde online eğitim sunan Lingoda’nın İngilizce eğitim ücretlerini öğrenmek üzere bir yolculuğa çıktım ve bu yolculuğuma sizleri de dahil etmek ve bilgilendirmek istedim. Böylelikle siteler içinde kaybolup bilgi kirliliğine maruz kalmadan tek yazıda merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


2. Lingoda Fiyatları Ne Kadar?


Lingoda web sitesinde maalesef hem Türkçe dil seçeneği hem de ders ücretlerini TL olarak görme seçeneği bulunmuyor. Bu yüzden fiyatları sizlere hem Euro hem de bugünün kuruyla çevirdiğim miktarda TL olarak ileteceğim.


Lingoda fiyatları grup dersleri içinde en popüler olan 12 ders için ders başı 10€ ve toplamda 119,99€. Yani, ders başı 224 TL ve toplamda 2694 TL. Birebir dersler arasında ise en popüler olan seçenek yine 12 derslik bir plan ve bu planda ders ücreti saat başı 23€ ve toplamda 275,99€. Türk Lirasına çevrildiğinde bu ücretler ders başı 516 TL, toplamda 6197 TL oluyor. 


lingoda-grup-dersleri.webplingoda-birebir-ders.webp

3. Lingoda Sprint ve Super Sprint


Lingoda ayrıca kullanıcılarına Lingoda Sprint ve Super Sprint isimli iki aylık meydan okuma seçeneğini de sunuyor. Bu seçeneklerde eğer şartları sağlarsanız - derslerin hepsine veya yarısına katılım sağlamak gibi- kaydolurken ödediğiniz ücretin büyük bir kısmını veya bazen tamamını geri alabiliyorsunuz. Tabii bu Lingoda’nın iddiası ve maalesef bunun aksine deneyimler yaşamış kullanıcılar da var. Bu kullanıcıların yorumlarına değinmeden önce Lingoda Sprint ve Super Sprint fiyatlarını sizlerle paylaşacağız. 


lingoda-sprint.webp

Yukarıda da görüldüğü üzere, Lingoda kullanıcılarına Sprint ve Super Sprint olarak iki seçenek sunuyor. Bu iki aylık meydan okumalardan birine katılmak ve ödediğiniz ücretin yarısını veya tamamını geri alabilmek için uymanız gereken bazı kurallar var. Örneğin, bu programlara kayıt oluşturmadan en az 60 gün içinde Lingoda’da deneme süreci hariç herhangi bir derse kayıt yaptırmamış olmanız gerekiyor. Gelelim bu seçeneklerin neler olduğuna: 


Sprint 

Sprint seçeneğinde aylık 15, haftalık en fazla 5 ders alabiliyorsunuz. Bu seçenekte her ay 190€ yani 6200 küsur Türk Lirası ödüyorsunuz. İki ay sonunda ise eğer 15 dersin tamamına başından sonuna kadar -60 dakika-  katılmışsanız, kayıt olurken ödediği ücretin yarısını geri alabiliyorsunuz. Bu seçenek ilk bakışta oldukça cazip görünse de geri ödeme alabilmek için uymanız gereken bazı kurallar var:


  • Derslerde öğretmeni veya diğer öğrencileri rahatsız edecek herhangi bir davranışta bulunmamak.
  • Günlük yalnızca bir derse katılmak.
  • Haftalık yalnızca 5 derse katılmak.
  • Grup derslerine katılmak, öğretmenle öğrencinin birebir ders işlediği özel dersler Sprint’e katılmıyor ve diskalifiye edilmenize yol açabiliyor.
  • Katılamayacağınız dersi 7 gün öncesinden iptal etmek.
  • Ne sebeple olursa olsun devamsızlık yapmamak. Lingoda kendisinden kaynaklanmadığı sürece hiçbir devamsızlık sebebini kabul etmiyor. 

Bu kurallara uyduğunuz takdirde ödediğiniz ücretin yarısını geri alabiliyorsunuz fakat bu kurallar çok sıkı olduğu için bazı durumlarda uyulamayabilir. Özellikle esnek eğitim ihtiyacı duyanlar için bu kuralları yerine getirmek epey zorlu olacaktır. Örneğin, eğer 14 dersin tamamını aldıysanız ve 15. dersinizi yapacağınız zaman hava koşulları nedeniyle internet veya elektrik kesintisi yaşayıp dersten düştüğünüz an diskalifiye ediliyorsunuz. Bu nedenle, göze oldukça cazip görünen bu iki aylık meydan okuma, kullanıcıyı yarı yolda da bırakabilir. 


Super Sprint

Super Sprint seçeneğinde aylık toplam 30, haftalık en fazla 7 ders alabiliyorsunuz. Her ay 380€ yani 12.540 Türk Lirası ödemeniz gerekiyor ve gerekli şartları yerine getirirseniz ödediğiniz ücretin tamamını geri alabiliyorsunuz! Tabii ki bu seçenek için de bazıları Sprint’in aynısı olan oldukça sıkı birkaç kural var:


  • Derslerde öğretmeni veya diğer öğrencileri rahatsız edecek herhangi bir davranışta bulunmamak.
  • Günlük yalnızca bir derse katılmak.
  • Haftalık yalnızca 7  derse katılmak.
  • Grup derslerine katılmak, öğretmenle öğrencinin birebir ders işlediği özel dersler Sprint’e katılmıyor ve diskalifiye edilmenize yol açabiliyor.
  • Katılamayacağınız dersi 7 gün öncesinden iptal etmek.
  • Ne sebeple olursa olsun devamsızlık yapmamak. Lingoda kendisinden kaynaklanmadığı sürece hiçbir devamsızlık sebebini kabul etmiyor. 

Sprint seçeneğine benzer bir şekilde Super Sprint de oldukça avantajlı görünüyor. Açıkçası ilk gördüğümde bu iki seçenek beni oldukça şaşırttı çünkü ücretin tamamını veya yarısını geri veren bir kurumun nasıl kâr ettiğini pek anlayamadım. Sonradan anladım ki bu kurallar sayesinde zaten kullanıcıların büyük bir kısmını yüksek ihtimalle elemiş oluyorlar. Bunun dışında platformun nasıl kâr ettiğini anlamama yardımcı olan diğer şey ise Trustpilot üzerinden yapılan yorumlar oldu.


4. Lingoda İade Politikası

Trustpilot Kullanıcı Yorumları

Trustpilotta Lingoda kullanıcı deneyimlerine göz attığımda anladım ki Lingoda bazı durumlarda kullanıcılara geri ödeme yapmayabiliyor. İşte bu konuda mağdur olmuş kişlerin yazdığı yorumlardan bazıları:


‘Lingoda Sprint Kurmaca!’

Bir Lingoda sprint planı satın aldım, tüm kurallara uydum ve hala% 50 iademi alamadım. Herkese böyle bir dolandırıcılığa düşmemelerini tavsiye etmek istiyorum. -Basel Saba, Trustpilot.


‘Lingoda'ya Asla Ama Asla Güvenmeyin!’

“Supersprint'in 60 dersinin hepsini zamanında bitirdim ve geri ödeme almadım! Paranızı güvenilir olmayan böyle bir şirkete kaptırmayın!!!”

lingoda-trustpilot.webp

5. Lingoda Fiyatları Neden TL Üzerinden Değil? 


Ben de Lingoda’yı ilk incelediğimde fiyatları Türk Lirası olarak görme seçeneğinin olmaması oldukça garip gelmişti fakat bu konuda kullanıcımız Buse Şener’in deneyimini ve incelemesinizi sizlerle paylaşmak isteriz:


“Lingoda’yı yabancı bir Youtuber’ın reklamını yaptığını gördüğümde incelemeye başladım. Beni en çok etkileyen Sprint ve Super Sprint seçeneklerini sunarak verdiğim ücretin yarısını ve hatta tamamını geri alma imkanı olmuştu. Fakat Lingoda’nın sitesini ziyaret ettiğimde öncelikle Türkçe dil desteğinin olmadığını gördüm ve bu platformu sorgulamama sebep oldu çünkü Türkiyede de eğitim veren bir platformun bizim ana dilimizi kullanmaya tenezzül etmemesi beni şaşırttı. Orta seviye İngilizce bilgim olduğu için İngilizce dil seçeneğiyle ilerleyerek fiyatları görmek istedim ama fiyatların sadece Dolar ve Euro üzerinden sunulması beni rahatsız etti. Sonuçta ben Türkiye’de yaşıyorum ve Türk Lirası kazanıyorum. Dolayısıyla, yabancı herhangi bir platformun da bu ülkede hizmet verirken Türk Lirası üzerinden de fiyat belirtmesini beklerim. 


Fiyatları Euro bazında hesaplayarak not aldım ve araştırmama sonra devam edip kesin kararımı sonra vermeyi seçtim. Bir süre sonra tekrar kontrol ettiğimde ise Lingoda’nın fiyatlarının sabit kalmasına rağmen kurdaki değişikliklerden dolayı benim ödeyeceğim ücretin artması oldu. Super Sprint fiyatı şu an aylık 380 Euro, bu fiyat 18 Mayısta 8113 Türk Lirası ile eşitken şu an (30 Mayıs) 8409 Türk Lirasına eşit. Bunu fark etmem bana ayrıca iki aylık bu meydan okumayı aldığım takdirde ilk ve ikinci ay fiyatları Euro olarak aynı ücreti ödeyecek olmama rağmen, Türk Lirası üzerinden fiyat artışı yaşayacağımı anlamama neden oldu. Bu noktada da Lingoda’nın Euro ve Dolar’ın değerinin artmasıyla fiyatlarını sabit tutarak kar etmek istediği için fiyatları TL olarak sunmadığını anladım.


Zaten okuduğum Lingoda kullanıcı yorumları incelemesi sonrasında platforma karşı tereddütle yaklaşıyordum şimdi kesinlikle kullanmamaya karar verdim. Bu deneyimimi de insanlarla paylaşarak bilgilendirmek ve farkında olmadan daha fazla ücret ödemelerini engellemek için yazmak istedim.”

6. Sonuç 


Kısacası, yaptığım araştırmalar ve kullanıcı yorumları doğrultusunda Lingoda fiyatlarını sizlere bu yazımda sundum ve sizlerin Lingoda’nın sitesinde uzun uzun gezip uzun sözleşmeleri okumaya vakit harcamadan detaylı bilgi edinmenizi amaçlayarak bu değerlendirmeyi yazdım. Bütün bunlar doğrultusunda Lingoda’dan eğitim almak istiyorsanız, başarılar! Fakat eğer istemiyorsanız sizi uzun araştırmalardan kurtararak web sitemizi ziyaret edip değerlendirmelerimizi okumaya ve kampanyalara göz atmaya davet ediyorum.

Blog ile İlgili Yorum Bırak