Lingoda Kullanıcı Yorumları- Lingoda Öğrencileri Neler Diyor?

Online İngilizce
Son güncelleme: 05-01-2024

Lingoda Kullanıcı Yorumları- Lingoda Öğrencileri Neler Diyor?

İçindekiler

  1. Lingoda Yorum İnceleme Özet
  2. Lingoda Artıları ve Eksileri
  3. Lingoda Hakkında Yorumlar- Truspilot (4137 Yorum)
  4. Lingoda Hakkında Yorumlar- Reddit (17 Yorum)
  5. Lingoda İngilizcetavsiye.com Sıralaması
  6. Lingoda Neden Tam Size Göre?
  7. Lingoda Neden Tam Size Göre Değil?
  8. Sonuç: Lingoda İngilizce Öğrenmek İçin İyi Bir Tercih Olabilir Mi?

1. Lingoda Yorum İnceleme Özet

Lingoda, kullanıcılarına günün her saatinde bire bir veya grup dersleri alma imkanı sunan online bir dil öğrenme platformudur. İngilizce, İspanyolca, Almanca , Fransızca dersleri veren Lingoda, ülkemizde henüz geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmamış durumda. Bu yüzden size fikir vermesi için  Ekşi Sözlük, Şikayetvar, Trustpilot ve Reddit gibi kullanıcı yorumları temelli platformlardaki değerlendirmeleri inceledim.

Ekşi Sözlük’te yer alan 11 yorumdan 10 yorum satış ve pazarlama açısından yapılmış, tek bir olumsuz taraf belirtmeyen,objektif olmayan,indirim kodlarının paylaşıldığı entrylerden oluşuyor. Bu yüzden ben de sadece 1 yorumun gerçek bir kullanıcıya ait olduğunu düşündüm. Bu kullanıcı, yorumunda platformu Almanca öğrenmek için kullandığını ve memnun kaldığını belirtmiş. ŞikayetVar’da ise Lingoda hakkında hiçbir yorum bulunmuyor. Bu yüzden Trustpilot ve Reddit yorumlarına göz atarak yurtdışındaki kullanıcı yorumlarını Türkçeye çevirdim.


Bulduğum toplam 4154 yoruma göre olumlu yorumların geneli Almanca öğrenimi üzerine. Olumsuz yorumlarda ise, öğretmenlerin profesyonelliklerinin değişiklik gösterdiğini anlıyoruz. Hatta çoğu kullanıcı ‘öğretmenler piyango gibi’ tabirini kullanıyor. Eğer öğretmen iyiyse doğal olarak ders iyi geçiyor. Fakat öğretmeniniz profesyonel değilse, dersiniz kötü geçiyor. Ayrıca müşteri hizmetlerine ulaşma zorluğu ve abonelik iptali yapınca kalan derslerin yandığı da platformun olumsuz özellikleri olarak yorumlara yansımış. Anladığım kadarıyla Lingoda Almanca öğrenme konusunda iyi bir gelişme gösterirken İngilizce öğrenme konusunda yetersiz kalmıştır. Bu nedenle, İngilizce öğrenmek için odak dili sadece İngilizce olan platformları kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanıcı yorumları da bu düşüncemi destekler nitelikte. Bu yüzden olumsuz tarafları iyi düşünüp, platformu satın almadan önce kullanıcı yorumlarını detaylı bir şekilde okumanız ve ona göre karar vermeniz size çok büyük fayda sağlayacaktır.


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

Arayüzü 4.0

★★★★☆

Kullanması kolay, güzel bir arayüzü var.


Öğretmenler 2.0

★★☆☆☆

Platformda profesyonel öğretmenler kadar profesyonel olmayan eğitmenler de var bu eğitmenler İngilizce konuşabiliyor olsalar da İngilizce öğrenme konusunda pek başarılı olmayabilirler. 


Müşteri Hizmetleri 2.0

★★☆☆☆

Müşteri hizmetlerine ulaşılamıyor.


Ders Materyalleri/ İçerik 2.0

★★☆☆☆

Derslerde açılan slaytlar pek yararlı olmuyor ve her ders benzer içeriklerle karşılaşıyorsunuz.


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

2. Lingoda Artıları ve Eksileri


Lingoda Artıları


  • %100 Esneklik: Lingoda, size programınızda tam esneklik sağlar. Kendi hızınıza göre öğrenmek için dersleri istediğiniz zaman alabilirsiniz. Herhangi bir katılım saatine veya günlük bir programa bağlı kalmadan istediğiniz zaman başlayabilir ve öğrenmeye devam edebilirsiniz.

  • Eğitim Materyali Sağlanır: Lingoda, size dersler için gerekli olan tüm eğitim materyallerini sağlar. Öğretmenlerinizi desteklemek ve öğrenmenizi kolaylaştırmak için zengin ve çeşitli kaynaklara erişebilirsiniz.

  • Kullanıcı Dostu Ara yüz: Lingoda, kullanıcı dostu bir ara yüze sahip. Bu sayede kolayca gezinebilir, dersleri planlayabilir, öğretmenlerinizle iletişim kurabilir ve ilerlemenizi takip edebilirsiniz.

  • Küçük Sınıf Mevcudu: Lingoda'da dersler Zoom üzerinden küçük gruplarda veya birebir özel dersler şeklinde gerçekleştirilir. Az mevcutlu sınıfta öğrenci-öğretmen etkileşimi artar.

Lingoda Eksileri


  • Profesyonel olmayan kişilerin ders vermesi: Bu özellik öğrencilerin motivasyonunu ve ilgisini kötü yönde etkileyebilir. Bir öğretmenin, öğrencilerin ilgisini çekmek ve onları motive etmek için gerekli öğretmen becerilerine sahip olması önemlidir. Profesyonel olmayan bir kişinin bu becerilere sahip olmaması durumunda, öğrenciler derslere olan ilgilerini kaybedebilir ve başarı düzeyleri düşebilir.

  • Ulaşması güç müşteri hizmetleri: Müşteri hizmetlerine ulaşmanızın zor olması, genel memnuniyeti olumsuz etkiler. Bir şirketin müşteri hizmetleri departmanı, müşteri taleplerini ve sorunlarını etkili bir şekilde ele almalı ve müşterilerin memnuniyetini sağlamalıdır. Bu nedenle, ulaşması güç müşteri hizmetleri, müşterilerin sorunlarını çözemez veya bilgi almak için iletişim kurmalarını imkansız hale getirir. 

  • Öğrenme materyalleri çok benzer: Lingoda'nın derslerinde kullandığı materyallerin oldukça benzer olması öğrencilerin çeşitlilikten yoksun bir eğitim süreci yaşamalarına neden olur. 

  • Öğretmeninizi seçemezsiniz: Öğrencilerin öğretmenlerini seçme imkanı olmadığı için, bazen öğrenci ve öğretmen arasında uyumsuzluklar ortaya çıkabilir. Bu da öğrencilerin motivasyonunu düşürebilir ve öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir.

  • Öğrenme deneyiminiz öğrenci sayısına göre, sınıftaki öğrencilere göre değişir: Lingoda'da grup dersleri sırasında öğrenci sayısı çok olduğunda öğrencilerin dersten aldıkları verim düşer bireysel geri bildirim alma şansları ve bu geri bildirimin kalitesi oldukça düşer.

  • Sertifika almak için sınava gerek yok: Sertifika almak için sınav zorunluluğunun olmaması verilen sertifikanın sadece katılım belgesi niteliği taşımasına yol açar.

  • Öğretmenler her seferinde değişebilir: Sürekli değişen öğretmenler, öğrencilerin süreklilik ve uyum sağlamasını zorlaştırır. 

  • Ödev düzeltmesi yok: Öğrencilerin gelişimini takip etmek ve geri bildirim vermek için ödevlerin incelenmesi önemlidir. Ancak Lingoda'da ödevler üzerine bir hizmet yok ve bu da öğrencilerin eğitimin en önemli parçalarından biri olan geri bildirim alamamasına neden oluyor.

3. Lingoda Hakkında Yorumlar - Lingoda Trustpilot

Truspilot kullanıcıların deneyimlerini şeffaf bir şekilde paylaştığı ŞikayetVar benzeri bir platform. Trustpilot yorumlarını okuyan marka, bu platformu önemser ve yorumlara genelde cevap verir. Trustpilot Lingoda sayfasında 4137 yorum mevcut. Bu yorumlardan anlayacağınız üzere bazı kullanıcılar platformu çok beğenirken, bazı kullanıcılar profesyonel olmayan öğretmenler ile olumsuz deneyimler yaşamış. Ayrıca ders içi materyalleri de yetersiz bulanlar olmuş. Bu yorumların dağılımı şu şekilde:


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

İşte Lingoda hakkında yapılmış bazı yorumlar:


‘’Profesyonelce Yürütülmedi.’’

Öğretmenler. Tanışmaktan keyif aldığım bazı seçkin öğretmenler olduğunu belirtmek isterim. Slaytların üzerine ilgi çekici materyaller ekleyerek, bize sorular sorarak ve düşündürerek dersleri eğlenceli hale getirdiler.Ne yazık ki, bunlar nadirdi. Derslerin büyük bir yüzdesi profesyonelce yürütülmedi.

-Yean/ Trustpilot


‘’Öğretmenlik Sertifikası Olmayan Öğretmenler’’

Paranızı, öğretmenlik sertifika programlarını fiilen tamamlamış ve çok daha deneyimli öğretmenlerle bire bir yaparak harcamanız daha iyi olur. Lingoda'daki sınıflar, sadece saat işaretine kadar dakikaları sayan beceriksiz öğretmenlerle slaytları okumanızı sağlayacak. Müşteri hizmetleri çalışanları kanser.

-Minji Parkı/ Trustpilot


‘’Dersin Nasıl Olacağı Öğretmene Bağlı’’

Tamam. Derslerin yarısı oldukça iyiydi, diğer yarısı daha iyi olabilirdi. Bir piyango oyunu gibi hissettim. Dersin nasıl ilerleyeceği, üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayan öğretmeninizin ve sınıf arkadaşlarınızın kim olduğuna bağlıydı.

-Kevin/ Truspilot


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme


‘’Bazı Öğretmenler İyi Değildir’’

Bu uygulamayı beğendiğimi söyleyemem. Çalışma malzemesi düzeni en iyi ihtimalle özensizdir. Profesörler akıcı İngilizce konuşmuyor ve çoğu zaman hiç konuşmuyor veya konuşmamayı tercih ediyor. 3 dil biliyorum ve İngilizceleri kötüyse öğrenmek zor. Bazı öğretmenler iyi değildir, ancak bazen tamamen yararsız olan düşük kaliteli ses ve videoya sahiptir. Bir iş için kesinlikle bir sertifikaya ihtiyacınız yoksa ve bunu kabul etmiyorlarsa, bu fiyata bence değmez. Bu harika bir fikir ama öğretmenler yeterince incelenmemiş. Görünüşe göre tek nitelik, her iki dili de konuştuğunu söylemek.

-Tesa/ Trustpilot


‘’Öğretmenleri Seçme Şansı Yok’’

Öğrencilerin daha iyi öğretmenleri seçme şansları yoktur. Ve sorumlu olmadıkları bazı öğretmenler var, 4-5 ders hiçbir öğretmen gelmediği için yürümedi, öğrenciler ise öğretmeni beklemek için tüm programlarını iptal ettiler, çok zaman kaybı!!! Ve bir öğretmen 2 kez dersi 15 dakika erken bitiriyor! Bu hocanın dersinden gerçekten kaçmak istiyorum ama seçemiyorum. Sonuç olarak, gerçekten saygı duymadığım bu öğretmenle derslere girmek zorundayım. Bu sistemle ilgili birçok sorun var, umarım bunu kanıtlayabilirsiniz.

-Sasha/ Truspilot


‘’Ana Dili İngilizce Olduğu, Ancak Öğretmen Olmadığını Gördüm’’

Dil becerilerinizi yerli dilleri bulabileceğiniz herhangi bir okul veya platformda pratik yapmak çok daha iyidir. Bu, size birçok eski moda cümle/kelime içeren tamamen yapılmış sunumlar sunuyor. Pek çok öğretmenin ana dili İngilizce olduğu, ancak öğretmen olmadığı ve dilbilgisini açıklayamadığı gördüm.Ayrıca Pek çok ders iptal edildi, her ders giriş ve sınıfa uyum sağlamakla boşa harcanan zaman.

-İsimsiz/ Truspilot


‘’Nadiren Yararlı Tavsiyeler ve Bilgiler İçerir’’

Bir lingoda dersi, öğrencilerin sırayla ekrandakileri okumasından oluşur ve ben onları çoğunlukla yararsız buldum. Öğretmenler (reklamı yapılanın aksine) hiç de kalifiye görünmüyorlar ve bazen basit gramer sorularını yanıtlamakta zorlanıyorlar. Ses kalitesi doğru ancak telaffuzunuzu geliştirmek istediğinizde kesinlikle yeterince iyi değil. Dersten sonra gönderilen ders bilgilendirmelerinde sadece "Herkese iyi iş çıkardınız!" ve nadiren yararlı tavsiyeler ve bilgiler içerir.

-Seiji/ Trustpilot


‘’Öğretmenleri İçin Daha İyi Bir Tarama Süreci Olmalı’’

Sınıfta öğretmenler tarafından ayrımcılığa/hakarete uğradım, öğretmenleri için daha iyi bir tarama süreci geçirmeleri gerekiyor.

-Zen/ Trustpilot,


Ders Materyali/ İçerik


‘’Materyallerde Çok Fazla Hata Var’’

Materyallerde çok fazla hata var, sıkıcı. Zaten sahip olduğum tüm materyaller ... Wikipedia'ya dayanıyordu. 

-Katlyn/ Trustpilot


‘’Zayıf Materyal’’

Kararsız platform, zayıf materyal, iptal edilen birçok ders, imzalanan sözleşmeyi bozan para iadesi ile gecikme.

-lzzy/ Trustpilot


Müşteri Hizmetleri


‘’Çok Kötü Müşteri Hizmetleri.’’

Birçok kez lingoda müşteri hizmetlerine e-posta göndermeye çalıştım ama onlardan hiçbir zaman geri dönüş alamadım, Çok kötü müşteri hizmetleri. Kursumu iptal etmek istiyorum ama kredi kartı bilgilerim onlarda olduğu için. Süper bahar ödemesine kadar iptal etmeme izin vermeyecekler (2. ayın ödemesini yapana kadar). Kilitlenecek bir dolandırıcılık gibi çok kötü bir hizmet. Umarım müşteri hizmetleri e-postama cevap verir ve mevcut kredilerimi kullanmayı ve ödememi Lingoda hesabından kaldırmayı talep ederim.

-SCNCFL/ Trustpilot


Abonelik İptali/ Kalan Ders Hakları

Kullanıcılar herhangi bir aksilikte ders haklarının yanmasından ve telafi edilmemesinden. Abonelik iptalinin zorluğundan şikayetçi olmuşlardır.

İşte o yorumlar:


‘’4 Kredim Var Ama Kullanamıyorum. ‘’

Hesabımı kapattım ama hala 4 kredim var ama kullanamıyorum. Gerçekten dersler için para ödüyorsunuz ve kursu bitiriyorsunuz. Bence bu çok garip.


‘’Geri Ödeme Yapılamayacağı Söylendi’’

7 günlük deneme için kaydoldum ve tamamen unuttum ve kullanmadım. Aldığım bir sonraki e-posta, hesabımdan 250€ çekildiği yönünde (en başta hesabımda bile olmayan bir miktar). Faturayı aldığım gün, hizmeti herhangi bir şekilde kullanmadan önce geri ödeme talebinde bulundum, yalnızca geri ödeme yapılamayacağı söylendi. Kullanmak istemediğim bir hizmete kandırıldım. Kesinlikle tiksinti.

-Sia/ Trustpilot


‘’Aboneliğinizi İptal Edemiyorsunuz’’

Başlangıçta harikaydı, ancak geçen yıl boyunca sürekli bir yokuş aşağı oldu. Kurslarda %50'nin üzerinde fiyat artışı var ve eğer meşgulseniz ve hızınıza yetişemiyorsanız (ayrıca satın almanız gereken ayda en az 10 grup dersi var), o zaman kredileriniz sadece bir ay daha geçerli olacaktır.. ve aboneliğinizi iptal etmeyi unutun! Bunu yaparsanız, daha önce ödediğiniz kredileriniz artık kullanılamayacak..

-Katie/Trustpilot


‘’Kredilerim Bloke Edildi’’

Kötü hizmet! Satın aldığım 150 dersim vardı ve herhangi bir geri ödeme olmaksızın hesap tarafından bloke edildiler.

-Sylvia/ Truspliot


4. Lingoda Hakkında Yorumlar- Lingoda Reddit 

Reddit üzerinde Lingoda için yapılmış az sayıda yorum var ve bunları genellikle bu platformda çalışan öğretmenler yazmış. Ancak bir kullanıcının Lingoda deneyimini her kategoriye değinerek anlatması oldukça dikkatimi çekti. Türkçe’ye çevirdiğim bu yorumun fikirleriniz açısından değerli olacağını düşünüyorum. Bu yorumda kullanıcı abonelik iptalinin zorluğundan, herhangi bir aksilikte derse giremeyince ders planlamasının yeniden yapılmıyor olmasından ve müşteri hizmetleri sorunlarından bahsetmiş. İşte o yorum:


-Dersler yalnızca yedi günlük bir süre içinde iptal edilebilir. Evet, doğru okudunuz. Yedi gün! Hiç esnek olmamalarına rağmen esneklikleriyle böbürlenirler.

-Sınıflar yeniden planlanamaz. Bir şey olursa (diyelim ki, hastalandınız veya uçağa binmeniz gerekti veya işte acil bir şey oldu, bir araba kazası geçirdiniz, her neyse), uygulamada oturum açıp dersinizi yeniden planlayamazsınız. Bunu öğretmenleri korumak için yaptıklarını iddia ediyorlar ama bunun gerçekle alakası yok. Kredinizi hiçbir şekilde geri alamadığınız ve paranızı her türlü kaybettiğiniz için, dersiniz iptal oluyor.

-Gerçekten katıldığınız halde "bir dersi kaçırdığınız" konusunda müşteri hizmetlerine ulaşırsanız, şanslısınız. Müşteri hizmetleri hiçbir işe yaramıyor. 

-Müşteri hizmetleriyle yaşadığım berbat deneyimden sonra, hesabımı dondurmayı denedim ama almayı planladığım dersler için kredilerim bitene kadar bunu yapamayacağım söylendi, ancak sorun şu ki, aboneliğim son günümde yenileniyor. Bu da bir ay daha ödeme yapacağım anlamına geliyor. 

-Atasooryanne/ Reddit


5. Lingoda İngilizcetavsiye.com Sıralaması

Lingoda  2024 yılında en iyi İngilizce öğrenme platformları arasında 6.7 puan alıp 7.sırada yer alıyor.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

6. Lingoda Neden Tam Size Göre?

Esnek bir programa ihtiyacınız varsa, Lingoda size bu esnekliği sağlar. Kendi ders programınızı oluşturabilir ve öğrenme saatlerini kendi zamanınıza göre ayarlayabilirsiniz. 

Küçük bir grupta öğrenmek istiyorsanız, Lingoda size bu fırsatı sunar. Dersler genellikle 5 ila 7 kişilik küçük gruplar halinde yapılır. Bu, öğretmenle daha fazla etkileşim imkanı sağlar ve diğer öğrencilerle aktif bir şekilde katılımı teşvik eder.

Almanca öğrenmek istiyorsanız; Lingoda Almanya merkezli bir firmadır. Dolayısıyla Almanca öğretme konusunda kullanıcılar memnun olduklarını bildirmişler. 


7. Lingoda Neden Tam Size Göre Değil?

Amacınız İngilizce’yi profesyonel bir şekilde öğrenmek ise Lingoda size göre değil. Çünkü profesyonel olmayan öğretmenler çoğunlukta olduğu için sadece anadili ingilizce olan normal kişilerle konuşuyorsunuz. Bu da yüzeysel kalıyor.


Programınızı düzenlemede ve organize olabilmekte iyi değilseniz ve dersinize zamanında girmezseniz ders kredinizi kaybediyorsunuz.


Hiç İngilizce konuşamıyorsanız sıfırdan öğrenmek istiyorsanız, Lingoda size uygun değil. Çünkü genelde direkt konuşarak ilerlemek durumundasınız.


8. Sonuç: Lingoda İngilizce Öğrenmek İçin İyi Bir Tercih Olabilir Mi?

Lingoda genel itibariyle güzel bir platform diyebiliriz. Fakat İngilizce ile birlikte Almanca, Fransızca, İspanyolca dersi de verdiği için tek dile yani İngilizce’ye odaklanmıyor. Lingoda Almanya merkezli bir platform olduğu için Almanca öğretme konusunda daha iyi bir performans sergilemiş, İngilizce konusunda yetersiz kalmış. Bu da İngilizce öğrenme deneyiminizi olumsuz yönde etkileyebilir. Sonuçta bu platformlar en az 1 aylık abonelik paketi sunuyor. İptal gibi durumlarda yorumlardan anladığımız kadarıyla kalan ders haklarınızı kullanamıyorsunuz.

Eğer İngilizcenizi iyi bir seviyeye getirmek istiyorsanız ya da sıfırdan öğrenmek istiyorsanız, odak dili sadece İngilizce olan platformlara yönelmelisiniz. Kararsız kaldığınız noktada ise detaylı incelediğim yorumların faydası olacağını düşünüyorum. Kendiniz için en iyisini en iyi siz bilirsiniz ve unutmayın paranız kadar zamanınız da değerlidir.

Blog ile İlgili Yorum Bırak