Livexp Kullanıcı Yorumları- Livexp Kullananlar Memnun mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 05-01-2024

Livexp Kullanıcı Yorumları- Livexp Kullananlar Memnun mu?

LiveXP kullanıcı yorumlarının bize anlatacakları var. Online İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak LiveXP platformu, ne kadar doğru bir seçim olur? LiveXP ile İngilizce öğrenmek ne denli mümkündür? Bu uygulamanın size akıcı İngilizce sağlama konusunda ne sunacaklarını gelin kullanıcılarının yorumlarından dinleyelim!


İçindekiler

  1. Livexp İnceleme Özeti
  2. Livexp Olumlu ve Olumsuz Özellikleri
  3. Livexp Hakkında Kullanıcı Yorumları
  4. Livexp Kullananlar- Trustpilot Yorumları (117 Yorum)
  5. Livexp Kullananlar- Google ve Play Store Yorumları (5 Yorum)
  6. Livexp İngilizcetavsiye.com Sıralaması ve Flalingo ile Pozisyon Farkı
  7. Sonuç: Livexp İyi Bir Seçim Olabilir Mi?

1. Livexp İnceleme Özeti

LiveXP online dil kursu, eğitmenlerle özel dersler yardımıyla insanların herhangi bir dili herhangi bir yerden herhangi bir cihazda öğrenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Özellikle de globalde geçerli olmasıyla LiveXP İngilizce dersleri büyük bir ilginin kalbindedir. Özel İngilizce dersleri için, uygulamada bini aşkın eğitmen aktiftir.


Ekşi Sözlük, Şikayetvar, Trustpilot ve Reddit gibi inceleme platformlarını araştırırken, çok sayıda öğrenci geri bildirimiyle karşılaşmadım. Ekşi Sözlük’te yapılan 4 yorumun satış ve pazarlama açısından yazılmış entryler olduğunu söyleyebilirim. Çünkü platformun ne kadar iyi olduğuyla ilgili uzun uzun anlatıp olumsuz taraflara hiç değinmemişler. Kısacası, LiveXP hakkında gerçek kullanıcı yorumuna rastlamadım.

Şikayetvar’da Livexp yorumu yok. Hatta marka, site tarafından tanınmıyor. Bunun sebebi Livexp uygulamasının Türkiye'de gerekli kitleye henüz ulaşmamış olması. Redditte ise 13 yorum bulunuyor. Onlar da Livexp’de çalışan öğretmenler tarafından yapılmış yorumlar.


Livexp hakkında Google’da doğrulanmamış 2 yorum bulunuyor. Google PlayStore’da ise 413 değerlendirme ve 3 yorum bulunuyor. Ayrıca bu yorumlar da olumlu olarak karşımıza çıkıyor.


LiveXP Trustpilot profilinde ise 117 yorum yapılmış. LiveXP, kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almış. LiveXP kullanıcıları, online İngilizce platformun esnekliğini ve çeşitliliğini takdir etmiş. Ayrıca, tek bir abonelik ile birden fazla dil öğrenme imkanı sağlamasından memnun kalmışlar. Bununla birlikte, bazı olumsuz yorumlar da görünüyor.


Yaygın bir şikayet, otomatik abonelik yenileme sistemi tarafından kullanıcıların hatırlatıcı gönderi almadan bir sonraki faturalandırma döngüsü için ücretlendirilmesidir. LiveXP kullanıcıları haklı olarak bu durumdan rahatsız olmuşlar. Ayrıca, platformda öğretmen kalite güvencesinin olmaması da önemli bir endişe kaynağı. LiveXP, herhangi bir sertifika veya okul gerekliliği olmadan geniş bir öğretmen yelpazesi sunarken, bazı kullanıcılar profesyonel olmayan öğretmenlerle karşılaşmışlar. Bu da kullanıcıların memnuniyetsizliğine yol açmış.


LiveXP yorumları konusunda,  destek ekibiyle iletişim kurma konusunda zorluklar yaşayan kullanıcılar dikkat çekiyor. Sınırlı iletişim kanalları ve yavaş yanıt süreleri, kullanıcıların endişelerini dile getirmesini veya hızlı yardım talep etmesini zorlaştırmış. Ayrıca, bazı kullanıcılar destek ekibiyle iletişime geçtikten sonra geri ödeme talepleri karşılanmasına rağmen, rezerve edilen derslere öğretmenlerin gelmediği durumlar yaşanmış. Livexp'den ders almadan önce henüz pek kullanılmayan bu platformun kullanıcı yorumlarını değerlendirmeniz vaktiniz ve yatırımınız için önemli.


2. Livexp Olumlu ve Olumsuz Özellikleri


LiveXP Uygulamasının Olumlu Özellikleri


  • Livexp, masaüstü, iOS, Android ve Mac bilgisayarlar da dahil olmak üzere çeşitli cihazlarda öğrencilere sorunsuz bir şekilde ulaşıyor. Her fırsatta erişilebilirlik ve kolaylık sağlayan yenilikçi bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcı dostu arayüzü, esnek program ayarlarına izin vererek kullanıcıların öğrenme deneyimlerini benzersiz tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre uyarlamalarına olanak tanıyor.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

  • Livexp'in göze çarpan özelliklerinden biri, öğrencileri özel video dersleri sunan olağanüstü online öğretmenlerle buluşturma yeteneği. Bu bire bir oturumlar, kişiselleştirilmiş ve etkileşimli bir öğrenme ortamını teşvik ederek öğrencilerin eğitim yolculuklarında bireysel ilgi ve rehberlik almalarını sağlar. Dünyanın dört bir yanından eğitmenlerle evinizin rahatlığında bağlantı kurabileceğiniz Livexp ile dünya sanal sınıfınız haline gelir.

LiveXP ile İngilizce Öğrenmenin Olumsuz Yanları


  • Livexp'in kredi kartı bilgilerini bildirimde bulunmadan saklama uygulaması, kullanıcı güvenliği ve mahremiyeti için önemli bir risk oluşturabilir. Livexp, tekrar eden ödeme prosedürlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, hassas finansal verilere yetkisiz erişimin ve kötüye kullanımın olası sonuçları yerine kolaylığa öncelik veriyor. Bu yaklaşım, kişisel bilgilerin korunmasına ilişkin endişeleri artırabilir.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

  • Livexp, önemli bir dezavantaj olan kapsamlı bir kurs takip sisteminden yoksundur. Bu özellik olmadan, öğrenciler ilerlemelerini etkili bir şekilde izleyemez ve derslerini takip edemezler. İngilizce öğrenmek isteyen öğrencilerin düzenli kalma ve çalışmalarına odaklanma becerilerini engeller. 

  • Livexp'de isteyen herkes koşulsuz şartsız öğretmen sertifikası olmadan aynı hesap içerisinde kolayca öğretmen olabildikleri için öğretmen kalitesi bu noktada kalitesiz, özensiz kalabiliyor.

  • Abonelik fiyatlarını kontrol etmek için bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bu, kullanıcıların abonelik maliyetlerini takip etmeleri için ek bir adım ve zaman kaybı yaratır.

  • Kullanıcılar, dersi en fazla 3 kez ve sadece dersin sonunda yeniden planlayabilirler. Bu kısıtlama, kullanıcıların esnekliklerini sınırlar ve derslerini daha uygun bir zamanda yeniden planlama ihtiyaçlarını karşılamalarını engeller.

  • Kullanıcılar, bir sonraki yeniden fatura tarihinde hatırlatma veya bildirim olmaksızın ücretlendirilirler. Bu, kullanıcılar için beklenmedik mali yükler yaratabilir ve zamanında ödeme yapmayı unutmaları durumunda hizmetlerin kesintiye uğramasına neden olabilir.

  • Fazla filtre uygulama durumunda, bir öğretmen bulmakta zorluk yaşanabilir. Bu durum, kullanıcıların öğretmen seçeneklerini daraltır ve ihtiyaçlarına en uygun eğitmeni bulmakta zorluk çekmelerine neden olabilir.

3. Livexp Hakkında Kullanıcı Yorumları

Livexp hakkında kullanıcı yorumları bulamamış olabilirsiniz. Çünkü Livexp Türkiye'de bilinirliği olmayan bir online İngilizce öğrenme uygulamasıdır. Sizler için Ekşi Sözlük ve Şikayet Var gibi sitelerin yurtdışı versiyonu olan Trustpilot sitesindeki kullanıcı yorumlarını Türkçe'ye çevirip derledim.


4. Livexp Trustpilot Yorumları

Truspilot, ŞikayetVar benzeri bir geri bildirim sitesidir. Markalardan bazıları buraya yazılan yorumları ciddiye alırlar ve cevap yazarlar. Livexp de genel olarak kullanıcılara cevap vermiş. Livexp kullananların Trustpilot’ta 117 yorumu bulunuyor. Sitenin ara yüzü ile ilgili olumlu yorumlar yapılırken genelde müşteri hizmetleri ve öğretmen kalitesinin düşüklüğünden bahseden olumsuz yorumlar var. Ayrıca öğretmen çeşitliliğinin fazla olmasını seven kullanıcılar da var. Abonelik iptali yaptıklarında  kalan derslerini alamamaktan da şikayetçi olan kullanıcılar mevcut. 


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Rahat Bir Platform’’

Dil öğrenmek için o kadar rahat bir platform ki hocamı ilk denemede buldum. Uygulama ve web sitesi basit ve kullanımı kolay, bu yüzden çok iyi bir deneyim yaşadım.

-Timur Polisçuk/ Trustpilot


‘’Belli ki şeffaf bir platform değil!’’

Bu eğitim platformuna bir tüketici gözünden bakıyorum ve bu platformun iyi bir seçenek olmadığını düşünüyorum. Sebeple: Fiyat detayları gizlenmiş, fiyat bilgisi olmadan nasıl karar verebileceğimi anlayamadım. Abonelik modeli, bu abonelikteki derslerin sayısı çok fazla olduğunda mantıklı. Diğer türlü, 8 ders satın almak 8 ders için abone olmaktan daha mantıklı çünkü kullandıkça peşin ödemekle aynı şeye geliyor. Fakat bu noktada kullandıkça ödemek daha mantıklı olur çünkü abonelikte herhangi mazeret sayılabilecek durumlarda öğrenci -aboneliğin aksine- mağdur olmaz.

-Sergi Stikhar/Trustpilot 


‘’Güvenilir Değil!’’

Kayıt yaptıran öğretmenleri kontrol etmedikleri izlenimine kapıldım, “ana dili İngilizce” olduğunu iddia eden bir öğretmen bir cümlede 3 hata yapıyor, bileşik formların çoğul halini bilmeyen bir İtalyanca öğretmeni! Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve “teşekkür ederim, soruşturma başlatacağız!” yerine “dil öğrenmek istemiyorsan bu platformda olmana gerek yok!” cevabını aldım.  Onlardan ücretsiz olarak bile ders almam!

-PH/ Trustpilot


‘’Parayı Doğrudan Hesabımdan Çektiğini Anladım’’

Merhaba, Stuart Chate'in başına gelen kötü deneyimi bende yaşadım, dün platformun parayı doğrudan hesabımdan çektiğini anladım. Bu durumla ilgili yanıtlarını bekliyorum. Teşekkürler.

-Rad Ramona/ Trustpilot


‘’Güvenilmez ve Kabul Edilemez!’’

Güvenilmez ve kabul edilemez bir öğrenme platformu. Bazen öğretmenler ilk ödemeyi yaptıktan sonra sınıfa bile gelmediler ve sonunda müşteri destek birimi bana bir dahaki sefere benzer şikayetleri geri ödemesiz olarak değerlendireceklerini söylediler!! Bu, önce onlara ödeme yapmamı istedikleri ve öğretmenleri derse gelmezse, bana geri ödeme yapmayacakları anlamına geliyor!! Bu platformu bir daha asla kullanmayacağım ve kimseye tavsiye etmiyorum.

-Christopher/ Trustpilot


‘’Öğretmenin Gelmediği Dersler Telafi Edilmiyor’’

Öğretmenin derslere gelmediği ve o derslerin tedavi edilmediği durumlar var. Ayrıca, bakiyenizde bulunan ders hakkınızı kullandığınızda daha fazla ders alamıyorsunuz! Sıradan bir uygulama için hiç de iyi değil. Görünüşe göre dersleri satın almanızı ama derslere girmemenizi bekliyorlar ki para kazanabilsinler. Kesinlikle iyi bir deneyim değil.

-Jose Vicente Serrano Pardo/ Trsutpilot


‘’Öğretmen Derse Gelmedi, Telafi Yapılmadı’’

Gerçekten korkunç bir deneyim. Bir öğretmenden ders ayırttım ama öğretmen gelmedi. Evet herkesin başına gelebilir ama en azından LiveXP bu tür durumları hafifletmenin bir yolu bulunmalı. Tek umursadıkları şey para çünkü öğretmen derse gelmese de LiveXP parayı alıyor ve belki öğretmen de onlar tarafından yaratılmış hayali bir kişiliktir. YAZIKLAR OLSUN!

-Zeineb Ghireb


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

5. Livexp Kullananlar- Google ve Play Store Yorumları (3 Yorum)

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

Şimdiye kadarki en iyi uygulama!

-Valerija Šalja/ Google


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Dersler Harika Bir Deneyim’’

Başlangıçta sınıfa katılmakla ilgili sorunlar yaşadım, ancak destek ekibine ulaştım ve teknik sorunlar çözüldü. Bunun dışında dersler harika bir deneyim oldu; bire bir öğrenme oturumu, onu daha doğru hale getirir ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Harika şeyler öğrenebileceğim blog yazısı, makalelerden öğrenmek için mükemmel bir yer.

-Wells Edington/ Google Play Store


6. Livexp İngilizcetavsiye.com Sıralaması

Livexp en iyi online İngilizce öğrenme platformları arasında 7.1 puan alarak 5. sırada yer almaktadır. Bu sıralamanın birinci basamağında ise 8.5 ile Flalingo bulunuyor.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

7. Sonuç: Livexp İyi Bir Seçim Olabilir Mi?

En Sevilen ÖzellikBir çok dil öğrenme imkanı
En Sevilmeyen ÖzellikProfesyonel olmayan öğretmenler
EğitmenlerÖğretmen olma şartı aranmadan alınıyor
Müşteri HizmetleriOrta

Livexp, online dil kursu imkanı sunan iyi bir seçenek olabilir. Platformun kullanım kolaylığı, sitelerinin dizaynını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak otomatik abonelik yenileme, müşteri hizmetleri gibi konuların iyileştirilmesi gerekmektedir. Özellikle öğretmenleri sertifika denetimi yapmadan alması eğitim sistemi noktasında bu uygulamayı yetersiz bir noktaya konuluyor. Yani herkesin burada öğretmen olabiliyor oluşu büyük bir problem yaratıyor. Kullanıcılar da bununla ilgili bir çok geribildirimde bulunmuşlar. Eğer Livexp almak istiyor ve karar veremiyorsanız bu faktörleri değerlendirmeli ve ihtiyaçlarınıza göre en uygun İngilizce öğrenme deneyimini sağlayacak bir seçim yapmalısınız. İnternette pek çok alternatifi olan online İngilizce uygulamalarından hangisi daha iyi diye soracak olursanız, bu sıralama işinize epey yarayacaktır. Özellikle de birinci sırada yer alan Flalingo, yorumlarıyla da öne çıkan bir platform olmasıyla incelemeye değer. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak