Online İngilizce Eğitim Sürecim: Flalingo ile Bir Hafta

Online İngilizce
Son güncelleme: 9 Ocak 2024

Online İngilizce Eğitim Sürecim: Flalingo ile Bir Hafta

İngilizce öğrenmek hayatımda ilkokuldan beri hep var oldu ve artık üniversite başlayınca da önemi iyice artmaya başladı. İngilizce kurslarının talep ettiği yüksek meblağlar yetmezmiş gibi; uzun yolculuklar, kalabalık sınıflar ve hocayla iletişim kuramama problemleri de tüm süreci olumsuz şekilde etkiliyor. Üniversite öğrencisi olarak klasik İngilizce öğrenme kurslarıyla olan tecrübem hep olumsuz yönde gelişmişti.


Sizler de farkındasınızdır ki artık dünya değişiyor; özellikle pandemiden sonra çoğu sektör kendini internete entegre etmeye çalışıyor. Bizler de istesek de istemesek de buna adapte oluyoruz. Artık internette bir sürü çevrimiçi İngilizce öğrenme platformu var ve hangisi en iyisi, hangisinin öğretmenleri daha profesyonel ve hangisine şans vermeliyiz; emin değiliz. Ben de benzer bir süreç yaşadım. Sorduğunuz bu soruları online İngilizce öğrenme platformu olan Flalingo’yu tavsiye ederek cevaplamaya ve bu platformla olan tecrübemi günbegün anlatmaya çalışacağım.


1. Flalingo: İngilizce Öğrenme Kursu


online ingilizce, online ingilizce kursu flalingo

Ben bir mühendislik öğrencisi olarak üniversitenin henüz birinci yılındayım. Hazırlık da okudum gerçi ama İngilizce öğrenmenin hala tam olarak üstesinden gelemedim. Derslerim de İngilizce olacağı için bir dil kursuna gitmek istedim fakat evimin etrafında hiç kurs olmamasıyla beraber semtime en yakın olanlarda absürt fiyatlar istiyorlardı. Her gün 3 saatimi yolda harcamak, bu yol ve gün içindeki öğünlerimin masrafı beni yüz yüze kurslardan vazgeçirdi. Ben de online İngilizce kurslarını araştırdım. Fiyatlarını karşılaştırdım, öğretmenlerin ana dilleri İngilizce mi, ders süreci nasıl işliyor hepsini tek tek arayıp bilgi almaya çalıştım. Tüm bulduğum cevap ve bilgileri birleştirince tek bir platform diğerleri arasından sıyrıldı; Flalingo.


Birinci Gün: Platform ile Tanışma


online ingilizce, online ingilizce kursu flalingo

Tüm platformları sıralayıp tek tek hepsini araştırdığım bu ilk gün Flalingo’ya kayıt oldum. İnternet sitesinde biraz gezinip kapatmıştım açıkçası. Fakat eğitim danışmanlarından birisi 1 saat sonra benimle iletişime geçti. O an müsait değildim açamadım ve mesaj atıp beni bilgilendirmek istediklerini söylediler. Ben de onlara müsait bir saat söyledim ve sonra bir görüşme gerçekleştirdik. Açıkcası bu ilgileri hoşuma gitmişti. Telefondaki hanımefendi çok sakin ve tatlı bir şekilde konuşarak bana Flalingo’yu tanıttı. Aklımdaki tek soru kullandıkları kaynaklar Oxford University Press yayınlarının nasıl olduğu ve benim seviyemi nasıl belirleyecekleriydi. Hanımefendi bu kaynakların Oxford’un 926 yıllık tecrübesiyle hazırlandığını ve yüzlerce etkileşimli materyalin olduğu ve aynı zamanda her seviyeye için farklı setlerin sunulduğundan bahsetti. Ek olarak, yapay zeka algoritmalı öğrenci öğretmen eşleştirme sistemlerini anlattı. Kayıt sırasındaki ankete gerekli bilgileri girdikten sonra, ihtiyaçlarım için en doğru eğitmenleri bulup sıralayan bir sistem kısacası. Ayrıca dilersem 100 TL’ye bir deneme dersi alabildiğimi ve deneme dersinden memnun kalmazsam, ücretsiz olarak başka bir öğretmenden ders alma hakkı vereceklerini ya da paramın tam iadesini sağlayacaklarını söylediler. Ben de doğal olarak kabul ettim.


Hemen o gün içinde deneme dersim ayarlandı ve bir anket çözdüm. Öğretmen havuzundan bana uygun öğretmenleri sistem önerdikten sonra ben de Brianne adında Amerikalı genç bir öğretmeni seçtim. Daha sonra eğitim danışmanım bana derse nasıl katılacağımı, Zoom sistemini anlattı ve mailime bir hatırlatma maili geldi.


Daha önce İngilizce öğrenme kursuna gitmiştim ama tabii ki bu fizikseldi ve hocalar Türk’tü. İlk defa anadili İngilizce olan birinden ders alacaktım ve bu yüzden çok heyecanlıydım. Brianne gerçekten çok iyiydi ve önce beni tanımaya çalıştı. Daha sonra nasıl ders anlatacağını, hangi seviyelere getirebileceğinden bahsetti. Herhangi bir seviyeme belirleme testi yapılmadı. Eğer abone olursam ilk dersimde seviyem belirlenip ona göre bir yol haritası çizilecekmiş. Deneme dersinden sonra o öğretmenle devam etmek istedim ve o gün Flalingo aboneliğim gerçekleşti.


İkinci Gün: İlk Ders Heyecanı!


doktor ingilizcesi, doktorlar icin ingilizce tavsiyeler

Okulum devam ederken artık haftada 3 gün online şekilde İngilizce öğrenecektim. Bu beni çok motive etti. Özellikle ilk dersim için çok heyecanlıydım. Ben abone olduktan sonra ders günlerim ve saatlerimi ben belirleyebiliyormuşum. Bu kadar kişiselleştirilmiş bir eğitim programı iyi bir özellik bence. Dilersem farklı öğretmenlerden de dersler alabilirmişim ama ben deneme dersinde tanıştığımız ve beğendiğim için Brianne ile devam etmek istedim. En sonunda ilk ders günü geldi çattı.


İlk derste deneme dersinden farklı olarak Brianne benim İngilizce seviyemi sözlü mülakat şeklinde belirledi. Bunun sonucuna göre beni bir seviyeye kaydedeceğine, benim isteğime göre de kurs modu veya rahat modu seçeceğimizi söyledi. Sanırım rahat modunda öğretmenlerle daha çok konuşmaya odaklı bir ders işleniyormuş. Kurs modu ise gramer ve dilin diğer yönlerini de öğrendiğiniz ve konuşma pratiği yaptığınız bir şey. Benim hangi seviyeye gelmek istediğimi sorduğunda ona ileride yurtdışına gitmek istediğim ve mühendis olacağım için Upper Intermediate ya da advanced seviyeye kadar ilerlemek istediğimi söyledim. İlk dersim genel olarak böyle geçti. Açıkcası biraz konuşmakta zorlandım ama bunun sebebi Brianne değildi, hata yapmaktan korkuyordum. Ayrıca başta internet üzerinden acaba çok verimli olmaz mı diye endişelerim vardı fakat Brianne’in profesyonelliği beni bu endişelerimden kurtardı. Sadece o da değil, eğitim danışmanım o kadar ilgiliydi ki aklıma gelen her soruyu ona sorabildim ve yardımcı oldu.


Sisteme ders materyallerinin tanımlandığını söylediklerinde şöyle bir göz attım. Çünkü bence öğretmen kadar kullanılan kaynağın da başarılı olmada etkisi var. Oxford Press Yayınları gerçekten çok güzel hazırlanmışlardı! Ünitelerde vocabulary, speaking, listening ve pronunciation yani telafuz kısımları mevcut. Kitap gerçekten dolu dolu gözüküyordu. Sonraki dersimi 2 gün sonraya planladım. Bakalım ikinci derste neler olacak!

Üçüncü Gün: Kurs Modu ve Rahat Mod. Bunlar da ne?


online ingilizce, online ingilizce kursu flalingo

Bugün Flalingo ile 2. dersime gireceğim ve bu 2 gün boyu "Perşembe gelse de derse girsem" diye düşündüm. Ne değişti hayatımda? Öncelikle, motivasyonum artmaya başladı. İngilizce bilmemek veya geliştirmemek bir sorundu ve artık bunu çözmeye çalıştığım için vicdani bir rahatlık hissediyordum. Bir de Brianne’in tavsiyesiyle okulumdaki Erasmus topluluğuna girdim. Artık derste öğrendiğim ve pekiştirdiğim şeyleri uygulayabileceğim bir alan da hazırdı.


Flalingo’nun kurduğu sistem gerçekten sizi ilerleme kaydetmeye ve bu ilerlemenizi görmenize imkan sağlayacak şekilde dizayn edilmiş. Ders almadığım bu iki gün aklıma bir fikir geldi ve eğitim danışmanıma sordum. Haftalık 3 ders hakkım vardı, bunun ikisini kurs modu, birini ise rahat mod olarak alarak bir dersimde farklı öğretmenlerle güncel olaylar hakkında falan konuşacak, diğer 2 dersimde de öğrenmem gereken şeyleri öğrenecektim. Danışmanım sağ olsun gerekli düzenlemeleri sağladı.


Derse girdiğimde artık daha rahattım. Öğretmenimle özneler konusuyla kaynağımızdan çalışmaya başladık. İstediğim yerde durup soru sordum ve her seferinde samimiyetle cevap verdi. Bu anlamda bir platformun öğretmenlik eğitimi almış insanları mülakatlarla seçip kullanıcılarıyla buluşturmalarının faydalarını görmüş oldum. Karşımdaki Brianne’in profesyonelliği benim rahat olmamı ve ona güvenmemi sağladı. Ana dili İngilizce olan biriyle ders yapmak çok farklı bir duyguydu. İstediği takdirde, çok ileri konuşabileceğini biliyordum ama Brianne ben anlayabileyim diye tane tane ve basit kelimelerle bana konuları anlatmaya çalışıyor, anladığımdan emin oluyordu.


Bu dersle beraber haftalık kurs modlu derslerim bitmişti. Diğer derste rahat modu deneyimleyecektim ve danışmanımla bir öğretmen seçtik. Bakalım neler olacak.


Dördüncü Gün: Ana dili İngilizce olan hocamla sohbet!


online ingilizce, online ingilizce kursu flalingo

Artık Flalingo’nun ders sistemine daha da alışmıştım. Ama bugün farklı olarak sadece bir olay ve güncel konu hakkında konuşacak olmak beni germedi dersem yalan olurdu. Tabii ki üç günde İngilizce bilgimde inanılmaz bir artış olmadı; olamazdı da, fakat kendime olan özgüvenim artmıştı. Konuşurken hatalar yapsam da konuşmaktan korkmamaya başlamıştım. Bu küçük gelişim bile artık beni daha mutlu ve motivasyonlu insan haline getirmişti. O yüzden derse de bu özgüvenle girmiştim. Bu seferki hocamızla gündemden çok ülkelerimiz ve kültürlerimiz hakkında bol bol konuştuk. Ülkemde hangi yemekleri sevdiğimi ve birbirimizin kültürleri hakkında neler bildiğimizi sorduk. Ders işlemeden sadece rahatça sohbet etmeninde çok faydalı ve keyifli olduğunu anladım. O yüzden gelecek haftalarda da hem kurs hem de rahat modunda dersler almaya devam etmeye karar verdim.


Beşinci Gün: Motive ve özgüvenli olmak!


online ingilizce, online ingilizce kursu flalingo

Derslere girdikçe artık dil öğrenme sürecimdeki zorlukları ve aşamaları anlamaya başladım. Ben her ne kadar gramer kuralları ve kelimeler bilsem de iş konuşmaya gelince tıkananlardan ve çekinenlerdendim. Bildiklerimi uygulayamadığım gibi kendimi İngilizcede ifade de edemiyordum. Cümle kuramıyor ve bazen de kurduğum cümle yanlış olur, insanlar bana güler korkusuyla hiç konuşamıyordum. Flalingo ile birlikte bunun üstesinden gelmeye başladığımı hissediyordum ve Flalingo da bana bunu hissettiriyordu. Bu tür eğitim süreçlerinde platformun size eğitim danışmanlarıyla yardımı kadar size sunduğu öğretmenlerin de çok etkisi var. Flalingo’nun benim için başardığı şeylerden birisi akıllı algoritmaları sayesinde Brianne gibi çok iyi bir hoca bulması ve bana atadıkları eğitim danışmanımla her zaman iletişimde kalabilmemdir. Bugünkü derste de artık Oxford Press kaynağımızda ilerlemeye ve yeni kelimeler, ifadeler öğrenmeye başladık. Zoom üzerinden ders işlemeye de alışmıştım. Öğretmenlerimin ders başında ve sonunda bana dair sundukları geri bildirimler sayesinde hem kendi İngilizcem hem de ulaşmak istediğim seviye hakkında daha da bilgili hale gelmeye başladım. Tek pişmanlığım 1 aylık paket almamdı. Şayet bir senelik alsaydım daha az para ödemiş olacaktım.


Flalingo Kullananlar Benle Hemfikir: Trustpilot Yorumları


Her şey iyi ve güzel giderken, içime bir kurt düştü. Acaba ben mi çok abartıyordum? Acaba daha iyi bir kurs mümkün müydü? Peki diğer kullanıcılar da benle aynı duygu ve görüşleri paylaşıyorlar mıydı? Flalingo kullanıcı yorumlarını araştırmaya başlamamla beraber, kendini Trustpilot'ta buldum. Bilmeyenler için kısaca açıklama yapayım. Trustpilot, bir çok kullacının, bir çok ürün, marka ve hizmet konusundaki görüş, beğeni ya da şikayetlerini içeriyor. Trustpilot, Flalingo'ya dair de görüşleri ben gibi meraklısına sunmuş durumda.


Neyse, Flalingo'nun Trustpilot karnesine baktım. Meğer diğer kullanıcılar da ben kadar sevmiş bu uygulamayı. Ayrıca 5 üzerinden edindiği 4.7 puanla tüm diğer rakip uygulamalarını da geride bırakmış. Kısacası sadece ben değil, diğer Flalingo öğrencileri ve mezunları da bu uygulamayı seviyor, ve İngilizce konuşma hayali ve hedefi olanlara öneriyor.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

Sonuç:


Flalingo ile geçirdiğim bu bir haftalık dil öğrenme deneyimi oldukça etkileyiciydi dürüst olmak gerekirse. Özellikle üniversite öğrencisi olarak, geleneksel dil kurslarından uzaklaşarak çevrimiçi bir platforma yönelme kararı almam, dil öğrenme yolculuğumu daha erişilebilir ve kişiselleştirilmiş hale getirdi.


Flalingo'nun sağladığı öğretmenlerin kalitesi beni çok etkiledi. Anadili İngilizce olan ve bu alanda eğitim almış öğretmenler, sadece dil bilgisi ve kelime dağarcığımı geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda konuşma becerilerimi artırmama da yardımcı oldular. Özellikle Brianne gibi profesyonel öğretmenlerin rehberliğinde, dil öğrenme süreci daha samimi ve özgüven dolu hale geldi.



Flalingo'nun sunduğu kaynakların güvenilirliği ve zenginliği de deneyimimde büyük bir rol oynadı. Oxford Press Yayınları'nın materyalleri, çeşitli dil becerilerini geliştirmek için harika bir temel sağladı. Bu kaynaklar, öğrenme sürecimin verimli ve etkili olmasına katkı sağladı. Ayrıca Flalingo'nun kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunma konusundaki yaklaşımı beni etkiledi. Ders saatlerini ve öğretmenleri seçme özgürlüğü, öğrenme sürecini kendi ihtiyaçlarıma göre uyarlamama yardımcı oldu. Ayrıca rahat mod ve kurs modu seçenekleri, dil öğrenme deneyimimi daha da zenginleştirdi.


Flalingo'nun etkili iletişim ve destek hizmetleri, herhangi bir soru veya endişe anında çözüme kavuşturulduğunu gösterdi. Eğitim danışmanları, öğrencilerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak deneyimi daha da özel hale getirdi.


Bu bir haftalık deneyim, dil öğrenme hedeflerime daha yakın olmamı sağladı ve İngilizce öğrenme sürecimdeki özgüvenimi artırdı. Flalingo, çevrimiçi dil öğrenme alanında güvenilir ve etkili bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Böyle bir deneyim yaşadığım için şanslı hissediyordum! Siz de hem Flalingo hem de diğer İngilizce öğrenme platformlarının karşılaştırılması ve çeşitli incelemelerini okumak için web sitemize göz atabilirsiniz!

Blog ile İlgili Yorum Bırak