Online İngilizce Kursu Seçme Rehberi

Online İngilizce
Son güncelleme: 11 Eylül 2024

Online İngilizce Kursu Seçme Rehberi

İngilizce öğrenmenin herkes için oldukça önemli olduğu bu dönemde İngilizce öğrenme yöntemleri de bir hayli gelişiyor. Son zamanlarda en çok dikkat çeken İngilizce öğrenme tekniği ise online İngilizce kursları. Online İngilizce kursları evden İngilizce öğrenme şansı sunduğu için birçok kişi tarafından seviliyor ve tercih ediliyor. İnsanlar tercih ettikçe elbette bu kursların sayısı artış gösteriyor. Birçok çeşidi bulunan bu online İngilizce kursları arasından seçim yapmak da günden güne zorlaşıyor. Çünkü bu online İngilizce platformlarının hepsi aynı mantıkla işlese de aslında hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Tam da bu sebepler bugün sizlerle online İngilizce kurslarının ne işe yaradığını ve online İngilizce platformu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini konuşacağız. Hazırsanız daha fazla vakit kaybetmeden online İngilizce kursu seçim rehberi yazımıza başlayalım.


İçindekiler

1. Online İngilizce Kursları Ne İşe Yarar?

1.1. Online İngilizce Kursu Fiyatları Konusundaki Sıkıntılar

2. Online İngilizce Kursu Tavsiyeleri

2.1. Flalingo

2.2. Cambly

2.3. Preply

2.4. Italki

2.5. LiveXP

3. İdeal Online İngilizce Kursu Seçiminde Son Karar: Flalingo

  1. İdeal Online İngilizce Kursu Seçiminde Son Karar: Flalingo

Online İngilizce Kursları Ne İşe Yarar?


Online İngilizce dersleriyle İngilizce öğreten bu kursların en büyük özelliği pratik olmaları. Evden İngilizce öğrenmek isteyenlere büyük bir fırsat sunan online İngilizce uygulamaları insanlara oldukça pratik bir yol sağlıyor. Yani online İngilizce kursları istediğiniz yerden istediğiniz zaman İngilizce derslerine girmenize olanak tanıyor. Bu da birçok insanın ilgisini çekmeye yetiyor. Çünkü yüz yüze İngilizce kursları daha eski bir yöntem olarak artık insanların ihtiyaçlarını karşılamayı başaramıyor. İngilizce öğrenmek isteyenler belirli bir mekana ve zamana bağlı kalmadan İngilizce öğrenme imkanını tanıyan online İngilizce platformlarını daha çok tercih ediyor. 


Online İngilizce Kursu Fiyatları Konusundaki Sıkıntılar


Farklı farklı yöntemlerle evden İngilizce öğretmeyi amaçlayan çeşitli online İngilizce kurslarının fiyatları da değişiklik gösteriyor. Örneğin bazı online İngilizce kursları ders sürelerini kısa tutarak ücretlerini düşürüyor. Ya da bazıları ders materyali maliyetini çıkarıp düşük fiyatlı ve kaynaksız bir İngilizce eğitimi sağlıyor. En çok sık rastladığımız eğitim maliyeti düşürme tekniği ise öğretmen kadrosunun kalitesini önemsemeden ilerlemek. Bu durumu yüz yüze İngilizce kurslarında da çok fazla görüyoruz. Birçok kurum İngilizce öğretmenlerini henüz okulunu tamamlamamış ve öğretmenlik eğitimi almamış insanlardan seçiyor. Bu da öğrencilerin eksik bir eğitim almasına neden oluyor. Aynı şekilde bazı online İngilizce kursları da öğretmenlerini ana dili İngilizce olarak tanıtarak aslında öğretmenlik eğitimi olmayan insanlarla çalışıyor. Yani ana dili İngilizce olan herkes öğretmenlik yapamıyor. Aksine bir kurs sizi ana dili İngilizce olan öğretmenleri ile etkilemeye çalışıyorsa bilin ki o kursun öğretmenlerinin çoğu eğitimsiz ve deneyimsizdir. Bu sebeple online İngilizce eğitimi alırken öğretmen konusuna çok dikkat etmelisiniz. 

İngilizce Kursu Tavsiyeleri


Online İngilizce kursları konusunda kilit noktalardan bahsettikten sonra şimdi de birkaç online İngilizce platformunu beraber inceleyelim. Böylece hangi İngilizce kursunun sizin için ideal olduğuna daha kolay verebilirsiniz. Hazırsanız online İngilizce kursu seçeneklerimize birlikte bir göz atalım.


Flalingo


Flalingo online İngilzce kursu online İngilizce dersleriyle İngilizce eğitimi veren bir platform. Bu İngilizce kursu alanında uzman öğretmen kadrosuyla dikkat çekiyor. Flalingo öğretmenlerinin hepsi eğitimli ve sertifikalı ileri düzen İngilizce öğretme kapasitesine sahip insanlardan oluşuyor. Ayrıca bu öğretmenlerden bazıları TOEFL, IELTS ve TOEIC gibi İngilizce sınavlarında daha önce jüri görevinde bulunmuş, profesyonel İngilizce sınavına hazırlık eğitimi vermeye uygun eğitimciler olarak karşımıza çıkıyor. Flalingo online İngilizce kursu öğretmenleriyle olduğu kadar eğitim materyalleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Flalingo’nun eğitim kaynağı tercihi olan Oxford Press kitapları kalitesi ile göz dolduruyor. Çünkü bu kitap yayını Oxford Üniversitesi kütüphanesinden çıkıyor. Ayrıca Flalingo’nun özel olarak geliştirdiği yapay zeka destekli FLAI eğitim aracı da bu kursta İngilizce öğrenenlerin eğitimini destekliyor. FLAI’nin her dersin sonunda oluşturduğu kişiye özel raporlar öğrencilere İngilizce öğrenme yolculuğunda yön gösteriyor.


Cambly


Cambly online İngilizce kursu da oldukça popüler bir online İngilizce platformu. Bu İngilizce kursunun reklamlarını görmeyen kalmadı diyebiliriz. Cambly, bolca İngilizce konuşma pratiği içeren dersleriyle ön plana çıkmayı başarıyor. Yani bu online İngilizce kursunun mottosunun konuşarak İngilizce öğrenmek olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Ancak bu platformun büyük bir sorunu var. O da öğretmen kalitesi… Yazımızın yukarıda kalan kısmında detaylıca yer verdiğimiz profesyonel öğretmen kadrosunun önemini artık biliyoruz. Fakat Cambly’i biraz araştırdığımızda bu kursun da ana dili İngilizce olan eğitmenleriyle öne çıktığını görüyoruz. Bu da Cambly’nin öğretmenlerinin eğitimli olup olmadığını sorgulamamıza neden oluyor. 


Preply


Preply online İngilizce kursu da evden İngilizce öğrenmenizi sağlayan bir başka platform. Bu platform bünyesinde görev yapan freelancer İngilizce öğretmenlerinden ders alınmasını sağlayarak ilerliyor. Yani Preply sabit bir eğitim programına ve müfredata sahip değil. Bu platformda online İngilizce derslerinin gidişatı tamamen İngilizce öğretmenlerine bağlı. Tabii ki bu durum bazı olumsuzluklara sebep oluyor. Örneğin Preply'de online İngilizce öğrenen her kullanıcı aynı öğretmen kalitesine ve ders sürecine sahip olamıyor. Bu noktada Preply kullanıcılarının kendi öğretmenlerini tamamen şans eseri seçtiğini göz önünde bulundurursak, online İngilizce derslerinden aldıkları verim de tamamen şansa bağlı oluyor.


Italki


Italki online İngilizce platformunun da çalışma şekli tıpkı Preply'e benziyor. Çünkü bu online İngilizce kursu da özel online İngilizce dersi veren öğretmenleri içeriyor. Yani Italki'de de dersin işleniş şekline ve ders ücretlerine her bir öğretmen kendisi karar veriyor. Bu durum ayrıca kullanıcıların ders başına ödedikleri ücretler açısından da sorun oluşturuyor. Çünkü her öğretmenin ders başına alacağı ücreti kendisinin belirlediği Italki'de fiyat standardı belirlenemiyor. Bu da her bir Italki kullanıcısının diğerlerinden farklı bir online İngilizce eğitimi deneyimi yaşamasına neden oluyor.


LiveXP


LiveXP online İngilizce kursu da online İngilizce dersleri almanızı sağlayan bir uygulama. Bu İngilizce platformu aynı zamanda bir online İngilizce uygulaması. Çünkü AppStore ve GooglePlay'de buluna uygulaması sayesinde telefondan da İngilizce öğrenebilmenizi sağlıyor. Ancak LiveXP de freelancer öğretmenlerle çalışan bir online İngilizce platformu. Yani LiveXP'ye giriş yaptığınızda 1366 İngilizce öğretmeni içerisinde kendi öğretmeninizi seçerek derslere başlayabiliyorsunuz. Fakat bu tür uygulamalarda aynı öğretmenden tekrar ders almanın ne kadar zor olduğunu, stabil bir İngilizce eğitimi almanın mümkün olmadığını söylemeliyiz.

İdeal Online İngilizce Kursu Seçiminde Son Karar: Flalingo


Önce online İngilizce kurslarının belli başlı özelliklerini sonrasında da bazı online İngilizce platformlarını incelediğimiz bu yazının sonuna doğru yaklaşıyoruz. İlk olarak Flalingo’yu daha sonra Cambly, Preply, Italki ve LiveXP'yi ayrıntılarıyla inceleyerek sizlerin seçim yapmasını kolaylaştırmayı hedefledim. Ancak bu karşılaştırmanın galibinin açıkça ortada olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Cambly, Preply, Italki ve LiveXP öğretmen kalitesi konusunda bizleri hayal kırıklığına uğratırken, Flalingo online İngilizce eğitiminde talep ettiğimiz her şeyi karşılayabiliyor. Yani ideal online İngilizce kursu seçimi yapmamız gerekirse bunun Flalingo olduğu açık. Eğer Flalingo hakkında daha fazla bilgi edinmek ve avantajlı fırsatlarından yararlanmak isterseniz buradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak