Online İngilizce Nasıl Öğrenilir? Online İngilizce Öğrenmek İçin 7 Tavsiye

Online İngilizce
Son güncelleme: 09.01.2024

Online İngilizce Nasıl Öğrenilir? Online İngilizce Öğrenmek İçin 7 Tavsiye

İçindekiler:

  1. Online İngilizce Öğrenmek
  2. Online İngilizce Öğrenmek İçin 7 Tavsiye
  3. Online İngilizce Kursları

1. Online İngilizce Öğrenmek


Globalleşen dünyada İngilizce öğrenmek bir lüksten çok gerekliliğe dönüştü. Bu yüzden iyi bir eğitim ve kariyer hedefleyen herkesin iyi derece İngilizce bilmesi gerekiyor. Hatta sadece iş hayatınızın için değil, sosyal hayatınız için de İngilizce bilmeniz gerekiyor. İngilizce bildiğiniz zaman dünyanın diğer ucundan insanlarla tanışabiliyor, yurtdışı gezilerine giderek arkadaş edinebiliyor ve farklı ülkelerde hazırlanan içerikleri kolayca tüketebiliyorsunuz. 

Fakat İngilizce öğrenmek için fiziksel bir kursa gitmek oldukça zor. Hem fiziksel kurs fiyatları çok yüksek hem de insanların bir kursa gidecek vakitleri ve enerjileri yok. Dolayısıyla, en iyi seçenek online İngilizce öğrenmek. Bu yüzden, sizlere online İngilizce uygulamaları ve süreçleri üzerine birkaç tavsiye vermek istedim. Bu tavsiyeler doğrultusunda İngilizceyi kolayca öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. 


2. Online İngilizce Öğrenmek İçin 7 Tavsiye


Online İngilizce öğrenmek göz korkutucu olabilir. Fakat şunu unutmamalısınız; yeni bir şey öğrenmek her zaman göz korkutucu olabilir. Dolayısıyla, aslında yapmanız gereken tek şey başlamak! Sizlere bu konuda yardımcı olabilmek için 7 tavsiye vereceğim. Bu tavsiyeler doğrultusunda İngilizce öğrenme yolculuğunuzu kolaylaştırabilirsiniz. 


2.1. Dizi/Film İzleyin


Bir dili öğrenmenin en iyi yollarından birisi kulak aşinalığınızın olmasıdır. Dolayısıyla, bol bol dizi izleyerek kendinizi günlük hayatta İngilizce duymaya alıştırarak kulak aşinalığı kazanabilirsiniz. İngilizce öğrenmeye yeni başlıyorsanız Türkçe altyazılı dizi ve filmler izleyerek kendinizi İngilizceye alıştırabilirsiniz. Bu sayede, bir süre sonra İngilizceye alışarak İngilizce altyazılı hatta altyazısız izlemeye başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, zevkinize en uygun türü seçmek ve dizi veya film izlemeye başlamak. Benim size bu konudaki tavsiyem günlük dil kullanan komedi dizileri izlemeye başlamanız olacaktır. Böylece, dile kolayca alışabilir ve günlük dile hakimiyet kazanabilirsiniz. 


2.2. Okuma Yapın


Bir dili öğrenirken okuma yapmak pek de kolay olmayabilir. Fakat basit metinler okuyarak başlarsanız ve yavaş yavaş okuduğunuz metinleri uzatırsanız okuma yetinizi geliştirebilirsiniz. Eğer İngilizceye sıfırdan başlamıyorsanız ilginizi çeken makaleleri okuyabilirsiniz. Veya eğer gündemi takip etmeyi seviyor ve dünyada neler oluyor öğrenmek istiyorsanız her gün birkaç İngilizce haber okuyarak okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz. İngilizceniz başlangıç seviyesindeyse gün içinde öğrendiğiniz cümleleri okuyabilir veya sosyal medyadan bu konuda içerik üreten hesapları takip ederek okuma yapabilirsiniz.


2.3. Şarkı Dinleyin


Kulak aşinalığı kazanmanın bir diğer yolu da şarkı dinlemek. Zevkinize uygun bir müzik türü seçerek sevdiğiniz şarkıları bulup dinleyerek kendinizi İngilizceye maruz bırakabilirsiniz. Bu süreçte yalnızca şarkıları dinlemekle kalmayıp şarkı sözlerini çıkartıp bilmediğiniz kelimeler üzerinde çalışır ve şarkıları ezberlerseniz hem telaffuzunuz hem de kelime bilginiz hızlıca gelişir.


2.4. Kelime Çalışması 


İngilizce öğrenmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi öğrendiklerinizi sık sık tekrar etmek. Böylece öğrendiklerinizi aklınıza daha kolay kazıyabilirsiniz. Ayrıca, her gün öğrendiğiniz kelimeleri yazarak veya sesli bir şekilde tekrar ederek bu kelimeleri ezberleyebilirsiniz. Buna ek olarak izlediğiniz dizi veya filmlerden ve dinlediğiniz şarkılardan çıkardığınız yeni kelimeleri bir yere not olarak günlük olarak tekrar edebilirsiniz. 


2.5. Günlük Yazın


Evde İngilizce öğrenmek için yapmanız gereken bir diğer şey ise yazma pratikleri yapmak. Yazma alışkanlığı geliştirmek hem cümle yapılarını doğru öğrenmenize yardımcı olur hem de yeni öğrendiğiniz kalıpları ve kelimeleri tekrar etmenizi sağlar. Bunun en faydalı yolu ise İngilizce günlük tutmak olacaktır. Böylece seviyenize bağlı olarak gerek birkaç cümlelik gerek birkaç paragraflık yazılar yazarak gününüzü özetleyebilirsiniz. Günlük yazarken o gün öğrendiğiniz kelimeleri cümlelerinizde kullanarak İngilizcenizi daha da geliştirebilirsiniz.


2.6. Podcast Dinleyin


İngilizce öğrenmek veya İngilizcenizi geliştirmek için edinmeniz gereken bir diğer yetenek ise dinleme yeteneği. Bu yeteneğinizi şarkı dinleyerek veya dizi film izleyerek geliştirebilirsiniz. Fakat bunlara ek olarak radyo programları veya podcast dinlemek sizlere yeni bir kaynak olabilir. İngilizce seviyenize uygun podcastler bularak gün içinde onları dinleyebilirsiniz. Bu sayede hem kulak aşinalığı kazanmış olursunuz hem de kelimelerin doğru telaffuzlarını öğrenebilirsiniz. 


2.7. Online İngilizce Kursları Deneyin


İngilizceyi yardım almadan öğrenmek oldukça zor çünkü her ne kadar kendiniz çabalasanız da konuşmadan ve pratik yapmadan bir dili öğrenmek neredeyse imkansız. Bu yüzden, evde İngilizce öğrenmek istiyorsanız online İngilizce eğitim veren platformları deneyebilirsiniz. Bu sayede hem bir eğitmen eşliğinde çalışırsınız hem de pratik yaparak konuşma yetinizi geliştirirsiniz. 


3. Online İngilizce Kursları


Herhangi bir online İngilizce öğrenme sitesine kayıt yaptırmadan önce detaylı araştırmalar yapmanız gerekir. Bu sayede kriterlerinize uygun bir platformu seçebilirsiniz. Örneğin, profesyonel bir öğretmenden düzenli dersler almak istiyorsanız ona uygun bir platformu, müşteri hizmetleri ile kolayca iletişime geçebilmek istiyorsanız canlı destek birimi etkili çalışan bir platformu seçmelisiniz. Online İngilizce öğrenme uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir veya yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

3.1. Flalingo


Flalingo ise rakiplerine nazaran daha yeni ve "underrated". Fakat daha az kullanılmasına rağmen hakkında yapılan yorumların neredeyse tamamı pozitif. Bu nedenle evde İngilizce öğrenmek için en iyi seçenek Flalingo gibi görünüyor. Akıllı öğretmen algoritması ile öğrenciye uygun öğretmenleri belirlemesi, başlangıç seviyesine uygun dersler sunması, profesyonel öğretmenlerle çalışması, Oxford Üniversitesi Yayınları’nı kullanması ve istediğiniz öğretmenden düzenli ders alabilmeniz Flalingo’yu rakiplerinden birkaç adım öne taşıyan özelliklerden sadece bazıları. Dolayısıyla, online İngilizce öğrenmek için seçeceğiniz platform bence kesinlikle Flalingo olmalı. Flalingo fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili yazımızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, kararınızı vermeden önce platformları karşılaştırarak kendinize en uygun olanı bulabilirsiniz. 


3.2. Cambly


Cambly yaptığı reklamlar ile herkesin bildiği bir platform haline geldi. Bu yüzden online İngilizce öğrenmek isteyenlerin ilk dikkatini çeken site de Cambly oluyor. Ana dili İngilizce olan öğretmenler ile canlı görüşmeler yapabileceğiniz Cambly iyi bir seçenek gibi görünebilir. Fakat Cambly’e kayıt yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken birçok konu var. Mesela, eğer İngilizceyi sıfırdan öğrenmek istiyorsanız Cambly dersleri size uygun olmayacaktır. Bunun nedeni hem öğretmenlerin çoğunlukla İngilizce dışında bir dil bilmemesi hem de büyük bir çoğunluğunun profesyonel öğretmenlerden oluşmaması. Ayrıca belli bir müfredat da olmaması, seviyeye uygun içeriklerle buluşamayacağınız anlamına geliyor.


3.3. Preply


Preply’de sabit ders ücreti olmadığı ve öğretmenler ders ücretlerini bireysel olarak belirledikleri için fiyatlar oldukça değişiyor. Bu nedenle öğrenciler uygun fiyatlı dersler bulabiliyor ve Preply’i tercih ediyorlar. Buna rağmen Preply ile istediğiniz öğretmen ile derslere devam edemiyorsunuz ve ders takip sistemi bulunmuyor. Bu da öğrencinin eğitimini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, internet üzerinde bulunan şikayetlerden gördüğüm üzere Preply kullanıcıların bilgisi dışında abonelik yenileyebiliyor. Ulaşıp sorununuzu iletebileceğiniz bir müşteri destekleri bulunmadığı için de kullanıcılar para iadesi alamıyor. Bu da öğrencinin platforma olan güvenini sarsıyor.  

İngilizce öğrenme yolculuğunuzu kolaylaştırmak için sizlerle 7 tavsiye paylaştım. Bu tavsiyeleri takip ederek kolaylıkla İngilizce öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Online İngilizce dersleri almak istediğinizde platformları detaylıca araştırmayı veya web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın! 

Blog ile İlgili Yorum Bırak