10 Tavsiye ile İngilizce'yi Online Şekilde Öğren!

Online İngilizce
Son güncelleme: 1 Nisan 2024

 10 Tavsiye ile İngilizce'yi Online Şekilde Öğren!

Online İngilizce öğrenmek, kişisel gelişimin en büyük adımlarından yabancı dil konuşmanın en erişilir ve kolay hallerinden biri olarak beliriyor. Farklı bir dil öğrenmek yabancı ülkelere seyahat etmenize, özgeçmişinizi geliştirmenize ve hatta kendi dilinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra eğitim hayatınızı ve kariyerinizi de iyileştirme konusunda epey kullanışlı da. Ancak, özellikle bir yetişkin olarak daha önce yeni bir dil öğrenmeyi denediyseniz, muhtemelen bu sürecin parçası olan zorlukların farkındasınızdır.


Kelime ezberlemekle iş bitmiyor. Gramer kurallarını öğrenmek, farklı kalıpları öğrenmek ve telaffuzunuzu mükemmelleştirmek sadece en kritik adımlardan. Her bir adımın kendine has zorlukları vardır, hatta bazen pes etme noktasına getirebilir.


Ama endişelenmenize gerek yok. Size yardım etmek için buradayız! Dil öğrenirken sizi motive edecek en iyi 10 ipucumuzla bu süreçte yalnız hissetmeyeceksiniz! Belki de bu öneriler sayesinde online İngilizce öğrenme sürecinizi daha eğlenceli ve verimli bir hale dönüştürebilirsiniz.


Birinci İpucu: Online İngilizce Konuşma Pratiği Yapacak Birini Bulun


Bir dil öğrenirken konuşma pratiği olmazsa olmaz! Öğrendiklerinizi konuştuğunuz takdirde bunlar zihninizde kalıcı bir yer edinir. Gerekli kullanımları iyice özümser, durumlar dahilinde en uygun biçimleriyle kullanabilirsiniz. Ayrıca gördüğünüz, duyduğunuz ve düşündüğünüz kelimeleri sesli olarak ifade etmeniz de akıcı bir iletişime sahip olmanızda önemli rol oynar. Böylelikle hem karşı tarafı dinlerken kelimeleri ve cümleleri daha iyi anlar, hem de kendi derdinizi rahat ve kendinizden emin bir şekilde anlatabilirsiniz.


Online düzlemde konuşabileceğiniz bir partner veya öğretmen bulun ve düzenli olarak konuşmak için bir araya gelin. Yüz yüze bulmak bir miktar zor olabilir. Fakat internet sayesinde anadili İngilizce olan, ya da İngilizceyi anadil seviyesinde konuşan kişiler bulup konuşabilirsiniz. Bu nedenle de zaten online İngilizce çözümleri de popülerleşti.


İlk birkaç deneme biraz acı verici gelebilir, ancak ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar kolay hale gelecektir! Çünkü İngilizce, ancak İngilizce konuşarak öğrenilir. Bunu aklınızdan çıkarmayın!


İkinci İpucu: Bırakın Online Dil Öğrenme Uygulamaları Günü Kurtarsın


Online İngilizce öğretim uygulamalarının sunduğu olanaklar tüm diğer dil yöntemlerle kıyaslandığında hayat kurtarıcı olabilir. Bu uygulamalara dilediğiniz zaman erişmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır. Yani, İngilizce öğrenmek için bazı şeylerden feragat etmenize gerek kalmayacak. Örneğin, işten çıkıp kursa yetişmek gibi bir derdiniz olmaz. Ne zaman boşsanız, ne zaman isterseniz, bu platformlarla birlikte öğretmeniniz de orada olacak.


Öte yandan, gerekli eğitim tekniklerini de barındıran uygulamaların size sağlayacağı verim konusunda yüz yüze kurslardan eksikliği yok, fazlası var. Çünkü birebir dersler için yeteri kadar alan ve her öğrenciye yetişecek sayıda eğitmen, online dil öğrenme platformlarının demirbaşlarıdır. Eğer hangi platformu kullanmanız gerektiği konusunda eğim değilseniz, sıralama içeriğimize bir tıkla erişebilirsiniz.


Üçüncü İpucu: Hata Yapmaktan Korkmayın


Online İngilizce öğrenirken hata yapma lüksünüz olduğunu unutmayın! Hatasız kul olmaz! İngilizce öğrenme süreci de bizi hatalarımızla seviyor.


Birçok insan hata yapmaktan korktuğu için konuşamıyor. Siz de bu gruba dahilseniz, sizden bir ricam var. Gündelik hayattaki iletişim süreçlerini düşünün. Ne siz, ne de alıcı taraf mükemmel seviyede konuşmuyor. Elbette bazı hatalar, duraklamalar, devrik cümleler gibi aksaklıklar olacak. Bunlar çok doğal. Hata yapmaktan korktuğunuz sürece, bu doğal dil ortamına giremez; maalesef İngilizcenizi geliştiremezsiniz. Merak etmeyin, hiçbir aklı başında kimse sizi hatalarınız yüzünden yargılamayacak.


Ayrıca, dil öğrenirken hatalarınızı fark ettiğinizde not edin. Üzerine düşünüp yeni cümleler kurun. Böylelikle bu hatanın doğrusunu öğrenmiş olacaksınız. Hata yapmaktan korkmamak, doğrusunu öğrenmek için de ideal bir araçtır. Bazı online uygulamalar dersleri de kaydettiği için, not alma külfetinden de kurtulmuş olacaksınız. İşte bu, yüz yüze kursların asla sağlayamayacağı bir nimet!


Dördüncü İpucu: Doğru Kelimeleri Öğrenmeye Odaklanın


Size bir dilde en sık kullanılan 100 kelimenin günlük dilin %50’sini oluşturduğunu söylesek ne dersiniz? Araştırmaların ortaya koyduğu bu gerçeği, pratikte de doğrulamak mümkün. İngilizcede en sık kullanılan 100 kelime listesinin bir kopyasını oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Bazı öğrenciler de kelime kartı kullanmayı epey kullanışlı buluyor. Sonraki adımda ise bu kelimeleri kullanarak basit cümleler kurun. Fakat unutmayın ki, eğer özel bir amaç için İngilizce öğreniyorsanız öncelik tanımanız gereken kelimeler de farkılaşabilir. Bu noktada eğitmeniniz size gerekli desteği sağlayacaktır. Ayrıca, online İngilizce derslerini bir profesyonel öğretmen ile alırsanız, bizzat en doğru kelimeleri, en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.


Beşinci İpucu: İngilizce Dizi ve Filmler ile Egzersiz Yapın

Boş zamanınızın bir parçası olarak İngilizce pratiği yapmanın en kolay yolu dizi ve film izlemek olabilir. İngilizce filmleri veya TV şovlarını bulun ve bunları İngilizce altyazılı, hatta mümkünse altyazılı olmadan izlemeye çalışın. Dil öğrenmeyi, yapmaktan zevk aldığınız şeylere dahil ettiğinizde, çok daha az angarya olacak ve becerilerinizi kısa sürede geliştireceksiniz. Ayrıca, bu dizi ve filmler hakkında da online İngilizce platformundaki eğitmenlerle de konuşmak size çok yönlü bir deneyim kazandırır. Hem konuşmanızı pratik eder, hem eğlenir, hem de gerekli özgüveni hızlıca inşa edersiniz.

Altıncı İpucu: Arkadaşlarınızla İngilizce Olarak Mesajlaşın

Anadili İngilizce olan ya da İngilizce öğrenen bir arkadaş bulun ve karşılıklı olarak mesajlaşırken İngilizce kullanmak üzerine sözleşin. Mesajlaşırken yüz yüze konuşmaktan daha rahat olduğumuz için düşünmeye ve bilmediğimiz kelimelere bakmaya vaktimiz oluyor nasılsa. Ancak dürüst olmak gerekir ki, bu sürece insan dahil etmek imkansıza yakındır. Ancak online İngilizce uygulamaları, size bu arkadaşları kendi eliyle sağlar. Grup dersleri ile interaktif dersler sunan platformlarla, dünyanın dört bir yanından yeni konuşma arkadaşları edinebilirsiniz.


Yedinci İpucu: Başucunuzdan Sözlüğünüzü Asla Ayırmayın

Bir telefon ile çeşitli sözlükleri cebinizde taşımak çok kolay. Hele de yurtdışındaysanız sözlüksüz bir adım dahi atmayın! Şaka bir yana, söylemek istediğiniz kelimeleri sözlükten hızlıca öğrenip cümle kurmaya başlamak hayat kurtarıcı olabilir. Duyduğunuz bir kelimeyi sözlükten kontrol ederek gün içerisinde kelime dağarcığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Eğer nostaljik takılmak istiyorsanız dilerseniz basılı bir tanesini de cebinize atıverin.


Sekizinci İpucu: "Phrasal verb"leri Hayatınızın Bir Parçası Haline Getirin

İngilizce tam anlamıyla bir Phrasal verb cennetidir. Daha verimli öğrenmenize yardımcı olmak için mümkün olduğu kadar fazla phrasal verb öğrenin. Bunun yollarından biri de konuşa konuşa öğrenmeniz. Elbete doğaçlama olarak bu fiiller kelime dağarcığınıza girmeyecek. Bir eğitmen ile sindire sindire öğrenmeniz en isabetlisi olacaktır. Çünkü her seviye için tanımlanmış farklı phrasal fiiller bulunmakta. 


Dokuzuncu İpucu: İngilizce Öğretimi Üzerine Podcast’lerle Arkadaş Olun

İngilizce film ve dizi izlemekte olduğu gibi, podcast dinlemek de İngilizcenin nasıl konuşulduğunu öğrenmenize yardımcı olur. Çalışırken, yemek pişirirken veya seyahat ederken podcastinizi arka planda açık tutun. Bu İngilizce ortamına maruz kalın. Ders içinde öğrendiklerinizi kayıtlarda yakalamak sizler için çok tatmin edici olacak. Bu yolla hem öğrendiklerinizi teyit eder, hem de pekiştirirsiniz. 


Fakat gerekli altyapı ve müfredat olmaksızın bu tarz önerilerle bir ilerleme kaydetmeniz mümkün değil. İngilizce öğrenirken hedefleriniz doğrultusunda bir müfredatı takip etmelisiniz. Sizinle, sizin seviyenize göre konuşacak eğitmenler bulmalısınız. Bu süreçte sürekli geri bildirimlerle etkin bir online dil öğrenme süreçlerinde size asıl destek olacak uygulamaları gözden geçirmek için her şeyden önce linke tıklayın!

Onuncu İpucu: Günlük Tekrar Etmekten Asla Vazgeçmeyin


Unutmayın; mermeri delen suyun gücü değil sürekliliğidir. İngilizce ya da hangi dili öğreniyor olursanız olun düzenli tekrar her şeyden önemlidir. Diğer yandan da dil öğrenmek için yoğun çalışmanız gerektiğini asla unutmamalısınız!


Tekrar ve süreklilik, İngilizce öğrenmenin anahtarıdır ve ideal olarak her gün çalışmalısınız. O halde online İngilizce konuşma uygulamalarınızı, konuşma partnerinizi ve diğer öğrenim materyallerinizi hazırlayın ve hemen başlayın!

Blog ile İlgili Yorum Bırak