Preply İngilizce Dersleri Yeni Başlayanlar İçin Uygun mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 27 Nisan 2024

Preply İngilizce Dersleri Yeni Başlayanlar İçin Uygun mu?

Preply İngilizce dersleri, bu dili öğrenmeye yeni başlayan kişiler için ne kadar faydalı olur? Bugünkü konumuz, bu kritik soru çerçevesinde şekilleniyor. Her ne kadar Preply farklı konularda rehberlik sunan 10 binden fazla eğitmene sahip olsa da, durum İngilizceye yeni başlayanlar için farklı olabilir. Sıfırdan İngilizce öğrenenler için belki de doğrudan bir sohbet ortamına atılmak yanlış bir harekettir. Belki de, en doğrusu budur... Bu yazıda, bu konuyu irdeleyelim ve sonrasında sıfırdan İngilizce öğrenenler için Preply uygulamasının ne denli yeterli olduğunu inceleyelim.


İçindekiler

1. İngilizce Öğrenmeye Yeni Başlayanlara Hatırlatmalar

2. Sıfırdan İngilizce Öğrenenler Ne Tür Online İngilizce Kurslarını Tercih Etmeli?

3. Yeni Başlayanlar İçin Preply İngilizce Dersleri Neler Sunar, Neler Sunamaz?

4. Sıfırdan İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Özel En İyi Online İngilizce Siteleri


1. İngilizce Öğrenmeye Yeni Başlayanlara Hatırlatmalar

İngilizceye yeni başlayanlar; bu kararınız için sizi tebrik ediyoruz. Merak etmeyin, İngilizce öğrenmek, üzerine emek harcadığınız pek çok şeye nazaran, sizi daha kısa sürede mükafatlandıracaktır. Kendinizin de hissedeceği ilerleme, daha fazla öğrenme noktasında da itici güç olacaktır. Ancak bu yeterli mi? Hayır.


Doğru çalışma tarzını benimsemek ve öğrenim sürecinde yapmanız gerekenleri aksatmamak da bir hayli önemli. İngilizce, CEFR standartlarına göre farklı seviyelerde geliyor. Ancak, şunu biliyoruz ki, akıcı İngilizceye orta-son seviyelerde ulaşıyor ve ileri düzeyi hedefliyoruz. Bu hedeften de şaşmamak için size şu tavsiyelerimiz var:


  • Daha kısa sürede İngilizce öğrenmek için, olduğunuz seviyenin daha ilerisinden başlamayın. Bu, size zaman kazandırmaz ama kesinlikle kaybettirir.  Bu yüzden ilk seviyeden dersler alın.
  • İngilizceyi öğrenirken size yol gösterecek eğitmenlerle bir araya gelin.
  • İngilizce öğrenirken danışacağınız ya da pratik yapacağınız kaynak kitaplarınızı düzenlice takip edin.
  • Doğru konulara odaklanın ve size doğru konuları, doğru şekilde öğretecek kişi ve kurslardan dersler alın.
  • Seviyenizi takip edin. Bunun için seviye belirleme testleri alın.
  • Soru sormaktan çekinmeyin. Özel İngilizce öğretmeni ile çalışmanız size gerekli imkanı tanıyacaktır.
  • İngilizce öğrenme sürecinizi kişiselleştirin. Çünkü herkesin öğrenim yatkınlıkları farklıdır.

2. Sıfırdan İngilizce Öğrenenler Ne Tür Online İngilizce Kurslarını Tercih Etmeli?

Preply İngilizce kursları ve sıfırdan İngilizce hedefleri karşılaştırmamıza geçmeden önce, konuya genel bir bakış atalım. Online İngilizce kursları her geçen gün daha da benimseniyor. Bunun sebebi;


  • Online İngilizce kurslarındaki öğretmen çeşitliliği,
  • Herkes için esnek saatlerde ders imkanı sunması,
  • Dilediğiniz yerden katılma imkanı,
  • İnteraktif dersler kadar özel İngilizce derslerinin de kolaylıkla erişilir olması,
  • Hem kolay hem de bütçe dostu bir çözüm olması

şeklinde kısa bir liste hazırlayabiliriz. Bu kurslar, konuşarak İngilizce öğrenme hedefini gerçekleştirmek için yola çıkmıştır. Ancak, sıfırdan İngilizce öğrenenler bu konuda dikkatli olmalı. Niye mi?


Çünkü, İngilizce konuşmak için yeterli altyapınız yok. Ancak bu demek değil ki, İngilizce öğrenirken kendi anadilinizi kullanmalısınız. Bu çok yanlış; İngilizce, İngilizce şekilde öğrenilir. Ancak sıfırdan İngilizce öğrenenler konuşma, iletişim ve dersi anlama konusunda sıkıntı çekmemek için "doğru İngilize öğretmenleri" ile bu dili öğrenmeli. Yani, öğretmen sizin seviyenizin bilincinde olmalı ve doğru eğitim yöntemlerini kullanarak size sıfırdan İngilizce öğretmeli. Bu gayet mümkün. Ancak ve ancak doğru İngilizce öğretmenlerini sizler için sunan, doğru online dil kursunu bulursanız... Çünkü çoğu online İngilizce kursu, deneyim ve eğitim konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan kişileri sizlerle karşılaştırabilir. Burada işin anahtarı, doğru platformu bulmaktır. Buna ek olarak doğru kaynaklar, doğru müfredat ve seviye belirleme sınavları da bu pakette yer almalı.


3. Yeni Başlayanlar İçin Preply İngilizce Dersleri Neler Sunar, Neler Sunamaz?

Yeni başlayanlar için Preply İngilizce dersleri incelememize geçebiliriz. Bunun öncesinde gördük ki, sıfırdan İngilizce öğrenenler için dikkat etmeleri gereken çok detay var. Bunlar hem kesintisiz öğrenme hem de motivasyon kazanma anlamında önemli.


Bunu takiben, online İngilizce dersleri ile bu amaçlarına ulaşmak isteyenler, doğru seçimi yaptığı takdirde endişelenmelerine gerek yok. Doğru seçim ise öncelikle profesyonel İngilizce öğretmenleri bulmakta yatıyor. Buna ek olarak doğru çalışma programı, doğru kaynaklar, seviye tespit sınavı ve daha fazlası ile elimizde kalan uygun platformların sayısı azalıyor. Peki, sıfırdan öğrenenler için Preply İngilizce programı da bunlar arasında mı?

3.1. Preply Eğitmenleri

Preply İngilizce öğreniminin yeni başlayanlar için uygunluğunu tespit etmeye "öğretmenler" konusundan başlayalım. Bu platformda yer alan öğretmenler nasıl? Preply öğretmenleri ne kadar işinin ehli?


Siz de araştırırsanız şunu göreceksiniz; Preply işe alım yaparken aradığı tek kriter, öğretme isteği ve heyecanı... Yani Preply diyor ki, eğer herhangi bir konuda bir şeyler öğretmek istersen kapımız açık. Örneğin bir üniversite öğrencisi olarak boş zamanlarınızda diğerlerine yardım ederek cep harçlığı çıkarabilirsiniz. Preply öğretmeni olmak için üniversite bitirmek, eğitim bilimlerinde yetkin olmak ve sertifika almak ya da deneyim sahibi olmak zorunluluk değil. Bu noktada, Preply platformundaki İngilizce öğretmenlerinin profesyonel olmama ihtimali çok fazla. Bu da, yeni başlayanlar için Preply uygulamasını maalesef ideal bir yer yapmanın tam tersi bir durum.


3.2. Preply İngilizce Kurs Sistemi

Bu bölüme hızlı bir giriş yapıp, kısa bir açıklama yapacağım. Preply, bir kurs içeriği sunmuyor. Yani sizin için bir planlama yapmıyor, bir müfredat vermiyor. Bunu takip eder şekilde seviye tespit sınavı ve sertifika gibi konularda da yardımcı olmuyor. Peki neden?


Preply, bir online İngilizce kursundan ziyade özel öğretmen aracısı bir uygulama. Her eğitmen bu platforma üye oluyor ve tamamen kendi istediği fiyattan dersler sunuyor. Preply de her eğitmenden komisyon alıyor. Bundan sonrasına karışmıyor. Bu platform bir kursa abonelik değil, eğitmene abonelik sistemiyle işliyor. Bu yüzden ne yapacaksanız, eğitmenle anlaşmanıza bağlı. Bu da Preply'i ideal bir kurs yapmıyor. Bu yüzden ne kaynak, ne program, ne seviye belirleme sınavı ne de sertifika Preply'de yok. Bu da İngilizceye sıfırdan başlayanlar için uygun olmayan bir durum demek. 


3.3. Preply ve İngilizceye Yeni Başlayanlar: Özet

Bu bölümü özetleyelim. Sıfırdan İngilizce, en dikkatli davranmanız gereken öğrenim aşamasıdır diyebiliriz. Çünkü bu aşamada İngilizce temeli inşa edilir. Bu aşamada bir şeyler ters giderse düzeltmek de zor olur. Bunun için İngilizceye yeni başlayanlar doğru bir programla ilerlerken doğru eğitmenleri takip etmeli. Preply İngilizce derslerinde ise doğru bir müfredat olmadığı gibi eğitmenler de deneyim ve sertifika eksikliğiyle öne çıkıyor. Bu yüzden sıfırdan İngilizce öğrenmek için Preply ideal değil. Belki daha ileri bir düzeyde, Preply daha doğru bir platform haline gelebilir.


4. Sıfırdan İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Özel En İyi Online İngilizce Siteleri

Bu yazıda, Preply İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için ne kadar uygundur sorusunu yanıtladık. Sıfırdan İngilizce öğrenmek her ne kadar heyecanlı olsa da, temkinli olmanız gereken bir aşama. Bu aşama da ne kadar iyi şekilde yönetilirse, başarınız o kadar artar. Peki Preply bu saydıklarımı sağlıyor mu? İncelememizde gördük ki, Preply hem eğitmenler konusunda seçici davranmıyor hem de müfredat sağlamıyor. Buna ek olarak ne İngilizce çalışma kaynakları ne de sertifika Preply'nin bir parçası. Ancak bu önemli elementler olmaksızın İngilizce öğrenmeniz sekteye uğrayabilir. Sonuç olarak, Preply sıfırdan İngilizce öğrenecekler için doğru yer sayılmıyor.


Peki İngilizceye yeni başlayanlar ne yapmalı? Uygulamanın sunduğu imkanlar, kullanıcı deneyimi ve öğrencilerin yorumlarıyla her ay yeni bir sıralama ile karşınıza geliyoruz. İngilizcetavsiye olarak, hem sertifikalı eğitmen, hem program hem de kaynak gibi gerekçelerle birinci sırada Flalingo platformu yer alıyor. Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler Flalingo'nun da yer aldığı sıralamamıza göz atabilir, her online İngilizce platformunun öne çıkan özelliklerini inceleyebilir. Başarılar.

Blog ile İlgili Yorum Bırak