Preply Alternatifi İngilizceyi Konuşarak Öğreten Uygulamalar

Online İngilizce
Son güncelleme: 5 Nisan 2024

Preply Alternatifi İngilizceyi Konuşarak Öğreten Uygulamalar

Preply benzeri online İngilizce çözümü arayanlara bu yazıda tam 4 alternatif platform sunuyoruz. Tüm benzerlikleri ve farklarıyla bu platformlar sizin de ilginizi çekmeli. Biz bu uygulamaları sizler için inceledik. Sizin kişisel İngilizce öğrenim ihtiyaçlarınıza en uyumlusunu bulup, İngilizce'yi ertelemeden öğrenmek kalmış. İşte o platformlar!


İçindekiler:


  • 1. Giriş: Preply ile İngilizce Öğrenmek
  • 2. Preply'de İlk Dersler: Öğretmen ve Fiyat Avantajları
  • 3. İngilizce’yi Keşfetme: Preply'nin Alternatifi Uygulamalar
  • 3.1. Flalingo
  • 3.2. Cambly
  • 3.3. LiveXP
  • Online İngilizce Siteleri Arasındaki Deneyim Farkları
  • Sonuç: En İdeal Preply Benzeri Uygulama Flalingo mu?

Preply gibi online İngilizce öğretim hizmeti sunan birçok web sitesi mevcut. Bazı yönlerden Preply uygulamasına çok benzerken, bazı yönleriyle daha farklı deneyimler sunuyorlar. Bazıları sizin ihtiyaçlarınız için dizayn edilmişken, bazıları da farklı öğrenciler için daha uyumludur. Peki bunları nasıl değerlendirmeliyiz? Bugün ingilizcetavsiye.com olarak, sektördeki Preply benzeri ve alternatifi sayılabilecek platformları inceleyip sizler için değerlendik. Gelin birlikte bir göz atalım.


preply en iyi alternatifleri neler?

1. Giriş: Preply ile İngilizce Öğrenmek


Online İngilizce uygulamaları farklı ihtiyaç ve seviyeler için karşımıza çıkıyor. İlk başta bu konsepte şüpheyle yaklaşsak dahi, aslında varlıklarına hızlıca alıştık. Yüz yüze kurslardan daha efektif olmasında rol oynayan esnek eğitim, anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşarak öğrenme ve birebir dersler, Preply gibi online İngilizce platformlarının öne çıkan avantajlarından.

Peki alternatiflerine ve benzer platformlara bakmadan önce Preply nasıldı? Hangi yönleriyle İngilizce eğitimime katkı sağlamış, hangi yönleriyle benim ondan vazgeçmeme neden olmuştu?


2. Preply'de İlk Dersler: Öğretmen ve Fiyat Avantajı


Üniversite öğrencisi olarak Preply ile yollarımın kesişmesinin en önemli sebebi benim İngilizce konuşma pratiği yapma ihtiyacımdı. Sektörde ve internette bunu sağlayan tabii ki birçok uygulama ve platform var. Preply'i diğerlerinden sıyıran benim için en önemli özelliği 10 bini aşkın öğretmen seçeneğiyle her fiyat bandından seçenek sunuyor olmasıydı.  Preply'de öğretmenler farklı farklı ücretler talep ettiği için çok uygun fiyatlı dersler bulunabilme şansınız var bu da diğer yüksek ücretli platformlardan Preply'i ayırıyor. En azından, benim Preply ile İngilizce öğrendim sırada bu böyleydi. Sonrasında kur farkı ile, Preply ve uygun fiyat yan yana gelemez oldu.


Başlarda tabii ki bunun önemli ve güzel bir özellik olduğunu düşündüm. Çünkü online İngilizce eğitimime tecrübem olmadığı için çok yüksek bütçeler ayırmak istemedim. Benim gibi İngilizce öğrenmeye online olarak yeni başlamış insanlar için pek de fena değildi Preply. Ders saati ve öğretmen konusunda özgürlükler sunuyor ve ders başı ödenen fiyatlarla beni cezbediyordu. İtiraf edeyim, başlangıçta gerçek bir öğretmenden çok, ana dili İngilizce olan biriyle konuşmak istemiştim. Pratik yapmak için herhangi biriyle konuşmak yeterli gelir diye düşündüm. İlk dersime de bu motivasyonla girip daha sonra hayal kırıklığı yaşadım. Muhakkak İngilizceyi ana dili olarak konuşan biriyle konuşmak önemlidir. Fakat ders profesyonellikten çok uzaktı. Mesleği öğretmen olan biriyle konuştuğunuzda arasındaki farkı çok kolay anlayabilirdiniz. Fiyatı düşük diye seçtiğim Preply öğretmeninden memnun kalmamış, değiştirmek istemiştim. Preply ile kırılma noktamız da burada yaşandı. 


Öğretmenimi değiştirmek için bir muhatap bulmak benim için çok zor oldu. Herhangi bir numara yoktu ortada. Sadece Preply destek merkeziyle iletişime geçmemi tavsiye eden ibareler vardı. Destek merkezi sekmesinde Preply hakkında Türkçe bir bilgi yoktu. Genelde telefonla bağlanabileceğimiz müşteri hizmetleri Preply'de mevcut değilmiş meğer. Artık istediğim şey öğretmen değiştirmekten çok, aboneliğimi iptal ettirmekti. Sonunda da böyle oldu. 


Preply'den vazgeçtikten sonra öğrencilerinin seviyelerini umursayan, öğretmenlerinin profesyonel olduğu ve müşteri hizmetlerinin düzgün çalıştığı daha kapsamlı platformları araştırdım. Bunu takiben, pek çok online İngilizce kursundan deneme dersleri aldım. Sizin de anlayacağınız, artık yoğurdu üfleyerek yiyordum.


Peki bunu yaparken nelere dikkat ettim? Hangi platformlar Preply platformuna benziyor? Peki benzeyenlerin hangisi Preply'den daha iyi? Sizler için bu sorulara tecrübelerim ışığında cevap vermeye çalıştım.

3. Preply'nin En İyi Alternatifleri


1. Flalingo


Preply'e alternatif olacak bir platform ararken, Flalingo'ya denk geldim. İlk araştırmalarımda müşterilerin bu platformdan memnun kaldığını gördüm. Ayrıca websitelerinde belirttikleri özellikler de dikkatimi çekti. Bunlara binaen müşteri temsilcisiyle de görüşüp çeşitli konuları sordum. Fiyat politikaları, iptal konuları ve ders içerikleri hakkında görüştükten sonra denemeye değer buldum. 100 TL karşılığında deneme dersi aldım. İşte profesyonel eğitmenin farkı ilk saniyeden ortaya çıktı!


Flalingo ile devam etmeye karar verdim. Flalingo'ya başlarken, seviyemi ve ihtiyaçlarımı girdikten sonra bana en uygun 30 öğretmen listesi, akıllı öğretmen eşleştirme algoritmasıyla geldi. Ben de bir tanesini seçtim ve bu eğitmenden düzenli olarak ders aldım. Derslerde bol bol konuştum ve konuları pratikle kavradım. Derste de Oxford University Press English File kaynağına odaklandık. Arada da buradan bireysel olarak sorular çözerek pratik yaptım. Sonucunda da İngilizceyi adım adım öğrendim; ya ne olacaktı?


Özetle, sunduğu bu özellikler ile Flalingo'yu, İngilizce öğrenme konusunda tercih edilebilecek platformlardan biri olarak nitelendirebilirim.

Kriterler Değerler
Benim Değerlendirme Puanım 4/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması 4.5/5
En Sevilen Özellik İçeriklerin ve öğretmenlerin kalitesi
En Sevilmeyen Özellik Müşteri hizmetlerinin habersiz iletişime geçmesi
Öğretmenler Konusunda Seçicilik Sıkı bir mülakatla profesyonel öğretmenler var
Kullanılan Materyal Oxford Press University Materyalleri
Müşteri Destek Birimi Müşteri hizmetleri gayet ilgili

2. Cambly


Cambly, online İngilizce öğrenme konusunda epey tanınan bir platform. Canlı dersler üzerinden ders aldığınız bu platform yine eğitmen çeşitliliğiyle beliriyor. Fakat müfredat takibi olmamasının yanı sıra, belli bir materyal de yok. Derslerin de ana amacı konu işlemek yerine sohbet etme üzerine. Bu da eğitmenlerin bir kısmının da eğitim konusunda deneyimsiz ve sertifikasız olduğu anlamına da geliyor.


Benim için platformun sevilecek özelliklerinden biri, İngilizce seviyeniz ne olursa olsun sizlere uygun ders ve eğitmen seçeneklerini sağlaması oldu. Aynı zamanda, çeşitli indirim kampanyalarıyla yeni öğrencileri cezbetmeye çalışıyorlar. Özellikle de internette karşımıza ilk çıkan platform olması da bizi Cambly uygulamasına ısındırıyor.


Platformun web sitesinde, ana dili İngilizce olan öğretmenlerden ders alma imkanı olduğu ifade ediliyor. Ancak platformda, ana dili İngilizce olmayan bir dizi eğitmen de mevcut. Şirketlerin bu tür konularda daha açık olmaları gerektiği kanaatindeyim. Cambly ile yaşadığım deneyimde, başlangıçta fiyatlandırma konusunda bir tutarlılık eksikliği nedeniyle aynı gün içerisinde farklı fiyatlarla karşılaştım ve bu beni rahatsız ederek aboneliğin iptal edilmesini talep etmeme yol açtı. Ancak, bu süreç de ne yazık ki pek sorunsuz geçmedi. Çünkü anlık iletişim kuracağınız bir birim yokken, iptal politikası da çok sıkı. Paramı zor kurtardım diyebilirim.

Kriterler Değerler
Benim Değerlendirme Puanım 3.6/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması 3.8/5
En Sevilen Özellik Birebir dersler
En Sevilmeyen Özellik Seviyeye uygun dersler
Öğretmenler Konusunda Seçicilik Çok fazla seçici değiller
Kullanılan Materyal Bilinmiyor
Müşteri Destek Birimi Ortalama bir müşteri hizmeti


4. LiveXP


LiveXP, Preply gibi diğer online dil öğrenme platformlarından biridir. Aslında eğitmen temelli İngilizce çözümü ile ideal platform olmasa da, Preply'e epey yakın bir deneyim sunuyor. Henüz tanınmayan bir platform ve hakkında internette yer alan yorumlar da göze organik gelmiyor. Belirli müfredat ve kaynak eksikliği yanı sıra, süreç sonunda herhangi bir sertifika da elde edememeniz büyük eksikliklerden.


Bunların yanı sıra, platformun bana diğerleri kadar güvenilir gelmediğini belirtmeliyim. Karşıma çıkan reklam içerikli yorumlara ek olarak şikayetler de çoktu. Özellikle öğrencilerin başına habersizce kredi kartından para çekme, abonelik yenileme gibi durumlar gelmiş. Hele de sağlam temelleri olmayan bir müşteri hizmetleri eksikliği, işleri daha da karmaşık hale getiriyor.

Kriterler Değerler
Benim Değerlendirme Puanım 2.5/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması 2.9/5
En Sevilen Özellik Birebir dersler
En Sevilmeyen Özellik Öğretmen ve materyal kaliteleri
Öğretmenler Konusunda Seçicilik Çok fazla seçici değiller
Kullanılan Materyal Bilinmiyor
Müşteri Destek Birimi Kötü bir müşteri hizmeti

4. Online İngilizce Siteleri Arasındaki Deneyim Farkları


Çeşitli online İngilizce eğitimi platformları olan LiveXP, Cambly ve Flalingo kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatıyorlar. Yukarıdan ve internetti kullanıcı yorumlardan yola çıkarak:


  • Öğretmen Kalitesi: Flalingo ve EF English Live, öğretmenlerin sertifikalı ve eğitimli olduklarına dair vurgu yaparken, LiveXP, öğretmen seçiminde belirli bir sertifikasyon veya eğitim gerekliliği aramıyor.

  • Öğrenci Deneyimi: Flalingo, kullanıcının İngilizce seviyesine ve yaşına özel olarak hazırlanmış materyaller ile kişiselleştirilmiş bir eğitim deneyimi sunma iddiasındayken, Cambly geniş kitlelere hitap eden standart ders materyalleri sunuyor.

  • Kullanıcı Geri Bildirimleri ve Şikayetler: Cambly ve LiveXP, kullanıcılar tarafından fiyatlandırma ve otomatik abonelik yenileme sistemleri konusunda eleştirilirken, diğer platformlar bu konuda daha az eleştiri almış olabilirler.

  • Fiyatlandırma ve Üyelik Politikaları: Cambly'nin fiyatlandırma politikası hakkında bazı tutarsızlıklar göze çarparken, LiveXP'de otomatik abonelik yenileme konusunda kullanıcılar sıkıntı yaşamışlar.

  • Müşteri Destek Servisleri: Cambly ve LiveXP, müşteri hizmetleri konusunda kullanıcı eleştirileri almışken, Flalingo  bu alanda daha olumlu geri dönüşler almış.

  • Arayüz ve Erişim Kolaylığı: Flalingo ve Cambly, kullanıcı dostu arayüzleri ile dikkat çekiyor.

  • Promosyonlar ve İndirimler: Cambly, çeşitli indirim kampanyalarıyla yeni öğrencileri cezbetmeye çalışırken, diğer platformlar bu konuda daha mütevazi olabilir.

5. En İdeal Preply Benzeri Uygulama Flalingo Mu?


Preply benzeri uygulamaları aradığımız ve listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Asıl vurgunun online İngilizce kursu üzerine olduğu bu yazıda en trend uygulamaları ele aldık. Bu noktada iyisi ve kötüsüyle bu uygulamaları ele almak ve karar vermek sizin göreviniz.



Sonuç olarak, dil öğrenme sürecinizde hangi faktörlerin sizin için en önemli olduğunu belirlemek önemlidir. Bireysel ihtiyaçlarınız ve tercihleriniz doğrultusunda, belirlediğiniz kriterlere en uygun platformu seçerek, dil öğrenme sürecinizde daha etkili ve verimli olabilirsiniz. İyi bir dil öğrenme macerası dileriz!

Blog ile İlgili Yorum Bırak