Repetry İncelemesi: İngilizce'yi Öğretebilir mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 20 Haziran 2024

Repetry İncelemesi: İngilizce'yi Öğretebilir mi?

Repetry inceleme yazımızda uygulamanın işleyişini ve özelliklerini tanıtacağız. Oldukça yeni olan bu uygulama, sadece katıldığın dersin ücretini almasıyla bazı kullanıcıların dikkatini çekiyor. Repetry uygulamasını detaylı şekilde inceleyerek, İngilizcenizi geliştirebilir mi buna bakacağız.


İçindekiler

  1. Repetry Nedir?
  2. Repetry Özellikleri İncelemesi
  3. Repetry Öğrenme Planı
  4. Repetry Eğitmenleri
  5. Repetry İngilizce Öğretir mi?
  6. Repetry Tam Anlamıyla Güven Vermiyor

Repetry Nedir?

Repetry birçok dilde eğitim veren bir online İngilizce uygulamasıdır. Ancak bizim bugün ilgilendiğimiz İngilizce dilinde verdiği hizmet. Rekabetin oldukça sıkı olduğu online İngilizce alanında yer edinmek isteyen Repetry, aradığı yükselişi yakalayabilecek mi yoksa o da bu akıntıya kapılanlardan mı olacak hep birlikte göreceğiz.

Repetry İncelemesi: İlk Bakışta

Gün sonunda uygulamaları iyi ya da kötü olarak sınıflarken dikkat ettiğimiz şeyler; uygulamanın iyi bir eğitim verip veremediği, vaat ettiklerini karşılayıp karşılamadığıdır. 


Repetry web sitesine girdiğimizde oldukça sade ve göze hoş gelen bir sayfa ile karşılaşıyoruz. Öğrenebileceğin diller, eğitmenler hakkında bilgi sahibi olmanı sağlıyor. Hem öğrencilere hem de potansiyel öğretmenlere hitap ediyor. 


Repetry öğrencileri sadece katıldığı dersin ücretini ödüyor ve herhangi bir aboneliğe ihtiyacı olmuyor. Sadece katıldığın dersin ücretini ödemek ilk başta cep dostu gelse de düzenli bir eğitim almak isteyenleri yorabiliyor. Ancak Repetry buna da olanak sağlayarak birden fazla ders almak isteyen öğrencilere daha uygun bir fiyat biçiyor. 


Repetry uygulaması, topluluğumuzu yönlendiren beş temel değer olan erişilebilirlik, özgürlük, tutarlılık, dürüstlük ve ilerlemeyi savunuyor. Bu sayede eğitim erişimi engellerini kaldırmayı,  öğrenci ve eğitmenlerine esneklik ve kolaylık sağlamayı, istikrarlı eğitimi, rehberliği ve doğruluktu ve dürüstlüğü ilke edindiklerini belirtiyorlar ve sayfalarında da vurguluyorlar. 


Repetry Özellikleri İncelemesi

Repetry uygulaması interaktif dersler ile birebir online İngilizce eğitimi verir. Bakalım bu uygulama ne gibi özellikler sunuyormuş.


Repetry Öğrenme Planı

Her milletten eğitmene, eğitmenlerin de öğrencilere ulaşması için şans tanıyan uygulama, sürekliliği sağlamayı da öğrencinin kendisine bırakıyor. İlk olarak tek tek ders almak iyi gelse de, bir süre sonra İngilizce öğrenme şevkinizin kırılmasına neden olur mu? Bu oldukça olası. Kendini iyi hissetmediğin bir hafta ''bu hafta derse giremeyecek kadar kötüyüm ama haftaya kesin devam edeceğim''  bahanesinin arkasında bir bakmışsın haftalar geçmiş. Bu yüzden belirli bir aboneliğin olması öğrencilere zorunluluğu değil de sürekliliği sunmaktadır. Bu yüzden daha sağlıklı bir eğitim şeklidir.


Repetry Eğitmenleri 

Repetry eğitmen seçimi konusunda akıllı eşleşme mekanizmasını geliştirmiş ve 'ruh eşi öğretmenini' bulmayı vaat ediyor. Repetry'nin akıllı eşleşme mekanizması öğrencileri kendilerine uygun eğitmen aramaktan kurtarıyor. İngilizce gereksinimlerine yönelik tercih yapmalarına imkan tanıyor. Ruh eşi öğretmeni biraz fazla iddialı olsa da çalışıp çalışmadığı yönünde herhangi bir öğrenci geri dönüşüne ulaşamadık. 


Oldukça çeşitli ve dünyanın her yerinden özel İngilizce öğretmenleri olan Repetry, herhangi bir sertifikaya ya da lisans derecesine sahip olup olmadığına bakmıyor ve sadece anadili İngilizce olan eğitmenlerden oluşmuyor. İngilizce öğretebileceğine inanan eğitmenlere mülakatlardan geçirerek yer veriyor. Daha dilbilgisi ağırlıklı eğitim almak istiyorsanız, araştırmalar yaparak uzman eğitmenlere ulaşarak eğitim almanız gerekebilir.


Repetry İngilizce Öğretir mi?

Repetry incelememiz bu uygulamanın İngilizce öğretip öğretmeyeceği doğrultusunda şekillendireceğiz. Yani Repetry İngilizce öğrenmenize bir fayda sağlayabilir mi yoksa olduğunuz yerde saymayı mı sağlayacak bunu ortaya çıkarmak istiyoruz.


Sorunun cevabına gelirsek, bu sizin İngilizce öğrenme gereksinimlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre şekillenmektedir. Süreklilik ve profesyonel bir eğitim arıyorsanız, daha farklı alternatiflere yönelmeniz gerekebilir. Ancak aradığınız konuşma pratiği yapmak ve abonelik oluşturmak yerine aldığın ders kadar ücret ödemekse bu uygulama tam size göre. 


Repetry İngilizce öğrenmeye katkı sağlayabilir mi sorusuna yanıt bulmamız gerekirse, bu ne kadar uygulamaya bağlı olsa da biraz da bireyseldir. Çünkü deneyimler kişiden kişiye göre değişebilir. Bu yüzden, belki de böyle bir uygulama öğrenciye uyum sağlayamaz. Bu yüzden uygulamalara kayıt olmadan önce deneme dersi almanızda fayda vardır. 


Repetry Tam Anlamıyla Güven Vermiyor

Repetry inceleme yazımızın sonuna geldik. Bu uygulama umut vaat etse de tam anlamıyla oturmamış bazı şeylerin olduğunu düşünüyorum. Potansiyel kullanıcıya tam anlamıyla uygulamayı sunamadıklarını düşünüyoruz. Kaynak olarak ne kullandıkları belirsiz, çevrimiçi ve çevrimdışı kullanıma uygunlar mı ya da kapsamlı bir materyal mi yoksa internette bulunabilecek kaynaklardan mı oluşuyor tamamen bir bilinmez. Özel İngilizce öğretmenlerinin birinci sınıf kalitede olduğunu söylüyorlar ancak bunu destekleyecek herhangi bir şey sunmuyorlar. Bu eğitmenler uzman mı yoksa sertifikalı mı bunları merak ediyoruz. Profesyonel bir eğitim almak için 2024'ün en iyi uygulamaları listemize bakarak seçim yapabilirsiniz. Uygulamanın birinci sırasında yer alan platform olan Flalingo'yu inceleyerek işe koyulabilirsiniz. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak