İngilizce Seviye Belirleme Sınavı Sağlayan Uygulamalar

Online İngilizce
Son güncelleme: 13 Haziran 2024

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı Sağlayan Uygulamalar

Hepimiz İngilizce seviyemizin ne durumda olduğunu zaman zaman merak ediyoruz. Bu yüzden de İngilizce seviye tespiti yapan sınavlara ihtiyaç duyuyoruz. Ancak, bunun için de hemen TOEFL, IELTS gibi sınavlara girmek zorunda değiliz. Online ve hızlı olarak da benzer seviye tespit sınavlarını sağlayan platformlar mevcut. Böylece, İngilizce seviyemizin ne durumda olduğunu çok daha hızlı öğrenmek de mümkün hale geliyor. Bu yazımızda, İngilizce seviye belirleme sınavı imkanı tanıyan platformlardan bahsedeceğiz. Bakalım hangi platformlar bize hızlıca İngilizce seviyemizi gösteriyor:


İçindekiler:

  • İngilizce Seviye Belirleme Sınavları Neden Gerekli?
  • İngilizce Seviye Belirleme Sınavı Sağlayan Uygulamalar
  • Flalingo
  • EF English Live
  • Peki Bu Sınavların Ne Kadar Geçerliliği Var?
  • Sınav Formatlarına Özel Olarak Hazırlayan Kurslar da Mevcut

İngilizce Seviye Belirleme Sınavları Neden Gerekli?

İngilizce seviye belirleme sınavları, dil seviyenizi doğru bir şekilde tespit etmeniz için şart. Bu sınavlar; katılımcıların dil bilgisini, kelime dağarcığını, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin tamamını ölçer. Bu sınavlardan alacağınız sonuçlar doğrultusunda ihtiyaçlarınıza uygun eğitim programları da oluşturabilirsiniz. Çünkü İngilizce seviye belirleme sınavları, katılımcıların güçlü ve zayıf yönlerini de göstereceği için nelere yoğunlaşmanız gerektiğini daha net görürsünüz. Böylece, İngilizcede ilerlemeye devam etmek için tam olarak nereden başlamanız gerektiğini öğrenirsiniz. Bunun yanı sıra, okul ve iş başvurularınızda İngilizce sınav sonucu gösterebilmeniz diğer adaylardan sıyrılmanıza yardımcı olur. 

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı Sağlayan Uygulamalar

Elbette bu sınavları online ve anlık olarak da sağlayan pek çok platform bulunuyor. Ancak seçtiğiniz platformların güvenilir ve bilinen platformlar olması da oldukça önemli. Dolayısıyla sınav sonucunuzu mülakat ya da başvurularınızda kullanmak için geçerli platformların sınavlarına girmelisiniz. Aşağıda bu platformların hangileri olduğunu ve sınav formatları hakkında daha fazla bilgi bulabilmenizi umuyoruz. Bakalım hangi platformlar bu tarz İngilizce seviye belirleme sınavları sağlıyor:


Flalingo

En popüler ve yüksek puanlı İngilizce eğitim platformlarından Flalingo, seviyenizi ders paketi almadan da belirlemenize şans tanıyor. Bunun için de sistemlerine kayıt olmanız yeterli. Kayıt esnasında İngilizce seviyeniz tespit ediliyor ve dilerseniz hemen bir ders rezervasyonu yaptırma şansına da sahipsiniz. Sınav sonucunda da belirlenen seviyeniz Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na (CEFR) dayalı oluyor. Ayrıca, Flalingo öğrencileri için Oxford kaynaklarından yardım alan platform, yine Flalingo öğrencileri için Oxford Placement Test şansı da tanıyor. Eğer seviyenizi öğrenmek ve buna uyumlu dersler almak istiyorsanız Flalingo, uzman öğretmenleri ve Oxford kaynaklarıyla da sizin için iyi bir adres olacak. Çünkü hem periyodik seviye tespit sınavlarıyla hem de Oxford Placement testi ile ilerlemenizin nabzını tutuyor.


EF English Live

EF olarak da bildiğimiz eğitim şirketinin, English Live adında bir online İngilizce platformu da var. Bu platform üzerinden kendi hazırladıkları EF SET sınavı ile İngilizce seviyenizi görmeniz mümkün. Ancak bu sınav kendi içinde 3 farklı formata ayrılıyor. 15 dakikalık bir versiyonu olduğu gibi 50 ve 90 dakikalık versiyonları da mevcut. Ancak, 15 ve 50 dakikalık versiyonlar daha çok okuma, anlama ve dinleme becerilerinizi ölçüyor. Bu yüzden, tüm İngilizce becerilerinizi değerlendirmeleri için 90 dakikalık versiyona girmeniz gerekiyor. Sınav bittikten hemen sonra sonuçlarını görebilir ve mail adresinize de iletilmesini isteyebilirsiniz.


Ancak aklınızda bulunsun, iletişim adreslerinizi EF ile paylaştığınızda sık sık aranmaya başlayabilirsiniz. EF'den hizmet alanlar, istemedikleri halde şirketin sık sık kendisini aradığını belirtiyor. Bu aramalar bir süre sonra rahatsız edici hale gelebilir. 


Peki Bu Sınavların Ne Kadar Geçerliliği Var?

İngilizce bildiğinizi ve seviyenizi kanıtlıyor olabilmeniz elbette oldukça önemli. Ancak bilginizi de güvenilir kaynaklar aracılığıyla kanıtlamanız daha mantıklı olur. Çünkü bu tip sınavlar, genellikle temel dil becerilerinizi kısaca ve hızlıca ölçmek için tasarlanıyor. Yani daha çok İngilizce yolculuğunuza nereden başlamanız gerektiğini söylüyorlar. Özellikle de resmi kurumlar, daha detaylı ve net bir sonuç görmek için genelde daha kapsamlı sınavlara yönlendiriyor. Bu yüzden, bu sınavları bir basamak olarak görmenizi tavsiye ederiz. Ancak, tamamen geçersiz olduklarını da söyleyemeyiz. Yukarıda da yer verdiğimiz bazı online İngilizce kurslarının sınav sertifikaları, İngilizceye iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Örneğin, iş başvurularınızda bu kurslardan aldığınız İngilizce sınavı sonucunuz sayesinde öne çıkabilirsiniz.


Sınav Formatlarına Özel Olarak Hazırlayan Kurslar da Mevcut

Sonuç olarak, online kursların sınavları İngilizce seviyenizi tahmin etmede başarılı olabilir. Bu hızlı İngilizce seviye belirleme sınavları, ayrıca İngilizcesini ilerletmek isteyenlere nereden başlamaları gerektiğini de gösteriyor. Dolayısıyla bu sınavlar da bize hala yardımcı oluyor, özellikle de güvenilir bir online İngilizce kursu tercih ederseniz. Ayrıca, online İngilizce kursları size İngilizce sınavlarınıza nasıl çalışmanız konusunda yardımcı da oluyor. Yani resmi sınavların formatlarına çalışmak için sınav İngilizcesi derslerinden yararlanmanız mümkün. Örneğin bu kurslardan Flalingo, sınav formatlarına özel olarak hazırlayan bire bir dersler vadediyor. Bu dersler sayesinde sadece konuşma değil, sınavın tüm bölümlerinde başarılı olmanızı amaçlıyorlar. Bu yüzden, sertifika da alacağınız bir İngilizce sınavı ararken online İngilizce kurslarını da araştırmanızı tavsiye ederiz. Şimdiden sınavlarınızda başarılar!

Blog ile İlgili Yorum Bırak