Sıfırdan Flalingo'ya Başlayanlar ve Başlayacaklar İçin Tavsiyeler

Online İngilizce
Son güncelleme: 3 Şubat 2024

Sıfırdan Flalingo'ya Başlayanlar ve Başlayacaklar İçin Tavsiyeler

Online İngilizce eğitiminde kendine Flalingo platformunu yol gösterici edinen öğrenciler... Ya da kafasında Flalingo'yu evirip çeviren ama online İngilizce'ye resmen başlamayanlar... Bu yazı sizin için. Sıfırdan Flalingo yolculuğu konusunda size vereceğimiz sırlar ve tavsiyelerle yeni başlangıçları daha özgüvenli bir şekilde selamlayacaksınız. Bu yazıda, Flalingo isimli platformun sıfırdan İngilizce için uyumluluk konusunu ziyaret edeceğiz. Sonrasında, uygulamayla birlikte İngilizce öğrenmeye geçiş aşamasında başınıza neler gelecek, bunları değerlendireceğiz. Hazırsanız başlayalım.


İçindekiler


  1. Sıfırdan İngilizce Konusuna İlk Bakış
  2. Flalingo Sıfırdan İngilizce İçin Uygun Bir Online Kurs Mu?
  3. Flalingo'ya Yeni Başlayanlar ve Başlayacakların Aklında Tutması Gerekenler
  4. Sıfırdan Flalingo ile İngilizce Öğrenenlere Tavsiyeler
  5. Sonuç: Flalingo'ya Yeni Başlangıçların Sonu Akıcı İngilizce Olsun!

Sıfırdan İngilizce Konusuna İlk Bakış

Aslında çoğumuz için İngilizce o kadar da yabancısı olduğumuz bir dil değil. Okulda öğrenmenin yanı sıra sosyal medyadan, dizi-filmlerden ve günlük akışın içinden bu dile epey maruz kalıyoruz. Fakat bunlar, bize İngilizce öğretmeye yetmiyor. İngilizce konuşma konusuna bakarsak, sıfırdan İngilizceyi de tanımlamış olacağız. Bu dili iletişim kurma amacıyla kullanmadığımız için, henüz ibre sıfırda. Fakat hedefler büyük, ancak ulaşılamaz değil. İşte sıfırdan İngilizce, henüz belli bir donanım, yeterlilik ve İngilizce bilgisi iletişim kurmaya yetmeyecek düzeydeki öğrenciler için başlangıç noktasıdır. Bu öğrencilerin de, hedeflerine erişmesi için eğitim aldıkları platform, okul ya da farklı kanallar başlangıç düzeyine uygun bir eğitim planında seyretmelidir.

Flalingo Sıfırdan İngilizce İçin Uygun Bir Online Kurs Mu?

Gelelim Flalingo'ya... Konumuz Flalingo'ya yeni başlayanlar aslında. Fakat bu demek değil ki, Flalingo yalnızca sıfırdan İngilizce konseptine uygun. Flalingo, 1, 3, 6 ve 12 aylık paket seçenekleriyle hem sıfırdan, hem de farklı bir birikimden ilerlemenize uygun olacak opsiyonları sunmuş. Fakat Flalingo yolculuğu, henüz bu işin başında olanlar için kritik bir öneme sahip olduğundan, iyice tartışmakta fayda var.


sıfırdan İngilizce flalingo

Flalingo, sıfırdan İngilizce konusunda size yardımcı olacak bir uygulamadır. Bu uygulamada uzun süreli planlar, sıfırdan hedefe bir yol haritası çizer. Bu platform ayrıca sıfırdan başlayanlar için de, kitabın ortasından gelenler için de uygun materyali sağlıyor. Flalingo, Oxford University Press materyallerini her seviye için uygun içerikle ücretsizce sağlıyor. Eğitmenler de profesyonel ve deneyimli olduğu için, yeni başlayanlarla iletişim oluşturma ve sürdürme aşamalarında başarılı sonuçlar almayı hedefliyor. Ayrıca, dileyenler de Türkiye'den eğitmenlerle başlayarak İngilizce konuşmaya karşın korkularını dizginleyerek başlangıç yapabilir.


Flalingo'ya Yeni Başlayanlar ve Başlayacakların Aklında Tutması Gerekenler

Flalingo'nun sıfırdan İngilizce için uygunluğu konusundaki şüpheler aradan çekildiyse, kapsayıcı bir "Flalingo'ya Başlangıç" dosyası açabiliriz.


Flalingo'ya yeni başlarken yapmanız gereken ilk şey, nerede olduğunuzu ve nereye gitmek istediğinizi kafanızda toparlamanız. Fakat sonrasında alacağınız seviye tespit sınavının sonucuna da kendinizi hazırlamalısınız. Belki İngilizce'nizin, sınav sonucundan daha iyi olduğunu düşünüyordunuz. Belki de geçen zamanda bazı bilgiler körelmiştir, ya da teorik bilgiler pratik taleplerde sizi yarı yolda bırakmıştır. Bunlar hem İngilizce, hem diğer diller, hem de farklı konularda herkesin başına gelebilir.


Flalingo'ya yeni başlarken aklınızda tutmanız gereken ikinci husus ise, eğitmenler. Muhtemelen, Flalingo'nun akıllı eğitmen eşleştirme algoritmasından haberiniz vardır. Ben yine de bu konuyu özetlemeliyim. Flalingo size ilk adımda bir anket sunuyor. Seviyeniz, hedefiniz, amacınız gibi kilit sorularda sistem sizi tanımaya çalışıyor. Sonrasında bu dataya binaen, öğrencinin ihtiyaçlarını tatmin edebilecek öğretmenleri sistemden çekip, size liste halinde sunuyor. Bu eğitmenlerden birini dilediğinizce seçebilirsiniz.


Üçüncü önemli bilgi ise, yine eğitmenlerle alakalı. Bildiğiniz gibi online İngilizce uygulamaları size 7/24 eğitmen sağlasa da, her ders yeni bir kişi ile öğreniyorsunuz. Flalingo'da, eğer sevdiğiniz bir eğitmen varsa ve düzenli ders almak istiyorsanız, sistem bunu sağlamak üzerine geliştirilmiş. Bu yüzden Flalingo'ya yeni başlayanların kulağına küpe olsun. Tabiri caizse, Flalingo'da eğitmenlere alıcı gözüyle bakın. Çünkü eğitmeni severseniz, sıfırdan zafere beraber yürüyebilirsiniz. Bir düzen üzerinde yürüdüğünüz takdirde derslerden aldığınız verim de artacaktır.


Dördüncü konu ise, Flalingo'nun size sağlayacağı rapor üzerine olacak. Bu rapordan kesinlikle haberdar olmalısınız. Flalingo, FLAI isimli bir yapay zeka teknolojisi geliştirip, online İngilizce'ye entegre etmiş durumda. Ama bu, muhtemelen bildiğiniz yapay zeka uygulamalarından değil. FLAI, bir analiz koçu. Siz, her zamanki gibi canlı derslere bir eğitmenle katılacaksınız. Bir yandan konuşacaksınız ve öğreneceksiniz. Ama öte yanda da, FLAI sizin her kelimenizi tek tek inceleyecek. 


Bu raporu ders sonunda oluşturabilirsiniz. Bu raporda göreceklerinizi;


  • Ders içinde konuştuğunuz seviye,
  • Hangi kelimeleri, kaç kere kullandığınız,
  • İlerleyen seviyelerde kullanacağınız kelimeler,
  • Hangi gramer kurallarında hata yaptığınız,
  • Hatalı cümlelerin düzeltilmesi,
  • Öneriler,
  • Dinleme, okuma ve yazma bölümünde hatalar ve öneriler

şeklinde sıralayabiliriz.


Bu detaylı analiz raporu, İngilizce eğitimine en doğru şekilde entegre edilmiş durumda. Bu durumda Flalingo'yu, insan etkileşimi ve teknolojiyi aynı potada eriten efektif bir sentez olarak tanımlayabiliriz.

Sıfırdan Flalingo ile İngilizce Öğrenenlere Tavsiyeler

Flalingo ile İngilizce öğreneceklere tavsiyeleri de derlemekte fayda var. Gerek sıfırdan, gerek farklı seviyelerden Flalingo'ya gelenler bu tavsiyeleri izleyebilir. Bu platforma yeni başlarken sizin de kafanızda bilinmezler dönüp duruyordur. İngilizce öğrenmenin ilk başlarda yaratacağı gerginliğin yanı sıra, yeni bir sisteme dahil olmanın verdiği yabancılık hissi de olacaktır. İşte bu öneriler, sizi bu tarz duygulardan arındırıp, rahatlatmaya yönelik ele alındı.


Birinci Öneri: Kaynaklarla Tanışın

Flalingo'nun size sağladığı Oxford University Press kitaplarını karıştırarak işe başlayabilirsiniz. Üniteleri tarayıp, hangi konuları işleyeceğinizi görmek İngilizce eğitiminizin haritasını zihninize çizecektir. Özellikle de ilk üniteye bakmak, görece rahat bir başlangıç yapmanıza fayda sağlayacaktır. 


İkinci Öneri: Eğitmenlerle Tanışın

Flalingo size en uyumlu öğretmenleri bir havuzda sunuyor. Hem seçtiğiniz eğitmeni, hem diğer seçenekleri bir inceleyin derim. Öğretmenlerin eğitim geçmişleri, deneyimleri, hangi ülkeden geldiklerini öğrenebilirsiniz. Bunun size sağlayacağı fayda, eğitmene karşı yabancı hissetmenizi engellemesinde yatıyor. Bu şekilde, ilk dersinizde gergin olmanın da önüne geçebilirsiniz.


Üçüncü Öneri: Flalingo'nun Yönergesini Okuyun

Tüm eğitim süreçlerinin online yürümesi için iyi çalışan bir sisteme ihtiyacınız var. Flalingo size derslere nasıl bağlanmanız konusunda bilgileri sağlayacak en doğru ve tek yetkili birimdir. Ayrıca rezervasyon sistemi konusunda da kuralları size sağlayacaktır. Bu konuda eğer kafanızda hala soru işareti varsa eğitim danışmanlarından da destek almaktan çekinmeyin.


Dördüncü Öneri: Modları Öğrenin

Flalingo'da iki farklı mod var; ders modu ve rahat mod. Ders modunda, daha çok konu işleme ve yetenek kazanma üzerine yoğunlaşmış bir düzen oluyor. Fakat bunu gramer işleme olarak düşünmeyin; derslerde yine bol bol konuşacak, farklı etkinlikler yapacaksınız.


Relax ya da rahat modda ise, dilediğiniz konu üzerinde eğitmenler karşılıklı olarak konuşacaksınız. İyi bir konuşma etkinliğinin yanı sıra, güzel de bir sohbet ortamında bulacaksınız kendinizi.


Beşinci Öneri: İngilizcenin Tadını Çıkarın

Bu tavsiyeleri uyguladıktan sonra, geriye sadece İngilizce öğrenmenin tadını çıkarmak kalıyor. Bu süreçte farklı insanlar ve kültürler tanıyacaksınız. Bu fırsat elinize her gün geçmez. Bundan faydalanıp kişisel gelişimize yatırım yapmaya bakın. Bunun yanı sıra, yanlışlarınızla büyüyeceğiniz ve asla yargılanmayacağınız bir ortamda olduğunuzu hatırlatın kendinize. Gergin olmanız ve korkmanız için hiçbir neden yok. İngilizce öğrenmenin eğlenceli bir deneyim olduğunu da Flalingo ile öğreneceksiniz.


Sonuç: Flalingo'ya Yeni Başlangıçların Sonu Akıcı İngilizce Olsun!

Bu yazıda, Flalingo'ya yeni başlayanlar için bir tavsiye rehberi ele aldım. Aynı zamanda bazı öğrencilerin online İngilizce'ye sıfırdan başladığını kabul ederek, bu platformun uygunluğunu sorguladım. Sıfırdan başlangıç için uygun görünen Flalingo'da öğrencilerin dikkatinden kaçmaması gereken noktaları açıkladım. En son tavsiyelerle de, ilk derslerinizde sizi daha rahat hissettirecek noktaları gösterdim. Bu başlangıcın sonu başarı olsun diyerek de bu yazıyı sonlandırıyorum.

Blog ile İlgili Yorum Bırak