THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce Sınavı ve En Doğru Hazırlık Önerileri

Online İngilizce
Son güncelleme: 15.02.2024

THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce Sınavı ve En Doğru Hazırlık Önerileri

THY kabin memurluğu için adayları zorlu bir İngilizce sınavı bekliyor. Havacılık alanında boy göstermek isteyen kabin memuru adaylarını İngilizce testi kadar, bu konuda ortaya atılan bilgi kirliliği de ayrı bir sınava sokuyor. Bu nedenle, bugünkü yazımızı kabin memuru olmak isteyenler için kaleme aldık ve İngilizce sınavı konusundaki önemli bilgileri ortaya döktük. Yalnızca bilgi değil, sizler için faydalı olacağını düşündüğümüz öneriler de bu yazıda olacak. O halde anlatmaya koyulalım!


İçindekiler


  • THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce'nin Önemi
  • Hostes Adaylarının Hangi İngilizce Seviyesinde Konuşması Gerekiyor?
  • THY Kabin Memurluğu İngilizce Testi Hakkında Bilgiler
  • THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce Öğrenmeye Dair Öneriler
  • Sonuç: THY Hostes Adayları Mülakatlara Online İngilizce ve Flalingo ile Hazırlanıyor

THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce'nin Önemi

Havacılık alanında en önde gelen mesleklerden belki de ilki, kabin memurluğudur. Her uçuşta yolculara gerekli bilgileri veren, emniyeti ve düzeni sağlayan kabin memurları, iyi derecede İngilizce bilmelidir. Peki ama neden?


Havacılığın bir sektör olarak gelişmesi, dünyanın bir ucuna kolaylıkla hareket edebilmek ve farklı ülkelere gitme ve kültürleri tanıma fırsatını beraberinde getirmiş. Ulaşımı oldukça kolay hale getiren bu gelişmeler, dünya üzerindeki insan etkileşimini de çok hızlı bir şekilde arttırmış ve geliştirmiş. Hostesler de, uçağın güvenliğini kontrol eden ve düzeni takip eden kişiler olarak, her bir yolcu ile doğru iletişim kurma gibi çok kritik bir görev daha üstleniyorlar. Sadece yer göstermekle değil, panik anlarında yolculara sakin kalmasını tembihleyip bunu mümkün kılmak gibi zorlu görevlere de sahipler. Kısacası, tüm kritik anların iletişimi için kabin görevlileri sorumluluk altındadır.


İngilizce de dünya dili derken, kimse abartıya kaçmıyor. Dünya genelinde çoğu ülkede bu dili, çoğu kişi iyi düzeyde konuşuyor. Havacılık da elbette tek bir ülke, bölge ya da kıta kısıtlamasına gidemez. Global olmanın ön gerekiliği olan havacılık alanında yer alıp, pilotundan mühendisine, güvenliğinden yolcusuna iletişimi en doğru şekilde kurmak, kabin memurlarının görevidir ve bunu başarıyla yerine getirmeleri de ileri düzeyde İngilizce bilmekten geçer. İşte, kabin memurları için İngilizce sınavının zorunlu tutulması, onlara atanan kritik görevde İngilizce'nin kilit rol oynamasında yatıyor.

Hostes Adaylarının Hangi İngilizce Seviyesinde Konuşması Gerekiyor?

Hostes adaylarının İngilizce'yi iyi bilmesi yanı sıra akıcı bir şekilde konuşması da gerekiyor. Fakat, gerekli seviye, elimizdeki skalada nereye denk düşüyor?


Kabin memurluğu gözde mesleklerden ve her geçen gün başvuru sayısı katlanarak artıyor. THY tarafından belirlenen bir seviye olmasa da, bunu B2 olarak tanımlamak mümkün. Ancak, sınava olan yoğun katılım sebebiyle gerekli eleme aşamasında sizden bir soru fazla çözen, önünüze geçecektir. Kim bilir, belki bu bir soru sizin kabin memuru olmanıza engel de olabilir. O yüzden B1 ya da B2 olarak kabin memurluğu için İngilizce seviyesi şeklindeki tanımlara çok fazla güvenmeyiniz. Siz, kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeye bakınız. Özellikle de sözlü mülakat kısmı için bol bol pratik yapınız.


THY Kabin Memurluğu İngilizce Testi Hakkında Bilgiler

THY'de kabin memuru olmak o kadar da kolay değil çünkü rekabet çok fazla. Ayrıca, havacılık alanı da disiplin istemesi ile ünlü. Ancak bu zorluklar, hayallerinizden vazgeçmenizi gerektirmiyor. 


THY kabin memuru adayları, İngilizce sınavına iki farklı şekilde giriyor. İlk sınav  yazılı olup, uzaktan ve online bir şekilde gerçekleşiyor. Kelime bilgisi, gramer ve pratik yürütme gibi yetenekleriniz bu sınavda ölçülüyor. Burada daha çok İngilizce bilginiz ölçülürken, bir sonraki aşama aslında havacılığın kalbine giden yol desek yanlış olmaz.


Temel İngilizce bilgisi ve soru çözme ile atlattığınız ilk aşama işin kolay yanı. Bundan bir sonraki safhada, THY kabin memuru adayları sözlü bir mülakata tâbi tutuluyor. Burada en temel iletişim biçimi olan konuşma konusundaki yetenekleriniz ölçülüyor. Buraya atfedilen önemin de fazla olmasının nedeni, konuşma becerilerinin İngilizce bilgisini daha doğru yansıtması ve asıl iletişimin bu kanal üzerinden gerçekleşmesidir.


Daha önce de bahsettiğim gibi, güvenlik konusu havacılık alanında çok daha mühimdir. Yolcuların emniyeti içinse hostesler hem genel anonslar ile yardımcı olur, hem de bireylerle doğrudan iletişime geçerek öneri ve ikazlarda bulunur. Bu saydıklarımızın hepsinde, sizin de gördüğünüz gibi, konuşma ön planda.


Henüz sınava giren bir adaysanız, size ağır bir teknik ve havacılık İngilizcesi sorulmayacaktır. Ancak temel terimler ve mesleki jargondan sorumlu olacaksınız. Ayrıca, sizden daha iyi bir mülakat geçiren adayın önünüze geçeceğini de unutmayın. Yani, sözlü mülakata çok iyi hazırlanmalı ve havacılık alanına dair İngilizce olarak konuşmalısınız.


THY Kabin Memurluğu İçin İngilizce Öğrenmeye Dair Öneriler

Kabin memurluğunun ön şartı olan iyi derecede İngilizce bilgisini edinmeniz ve mülakatlardan başarıyla ayrılmanız için size belli tavsiyelerimiz var. Bunlardan ilki, yine mülakatın ilk ayağı olan yazılı sınav hususunda olacak.

Yazılı sınavda daha çok dil bilgisi kuralları hakimiyetinizi ve kelime bilginizi ön plana çıkarmanız lazım. Her ne kadar İngilizcenize güvenen ya da akıcı bir konuşmaya sahip bir birey dahi olsanız, bu sınavı küçümsemek gibi bir hatada bulunmayın.


Çünkü dil konusundaki bilgileriniz ve soru çözümü zaman zaman körelen bir yetenektir. Bu tarz sınava girecek bireylerin, seviye fark etmeksizin, bilgilerini diri tutması lazım. Bu yüzden bolca pratik yapmalısınız. Eğer bazı gramer konularında kendinize dair şüpheleriniz varsa, bunun da gayet doğal olduğunu unutmayın. Sınava kadar geçen süre içerisinde bu konuları özümsemenin yollarını arayın.


Diğer önerilerim ise sözlü mülakat aşamasına yönelik olacak. İşler ilk aşamada ne kadar iyi giderse gitsin, konuşma ve iletişim becerilerinin sınandığı bu bölümde sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Çünkü ilk sınavdaki performansınızı bu sınavda da göstereceksiniz gibi bir mantık yürütme yapmamalısınız.


Sözlü mülakatta İngilizce becerileriniz sınandığı kadar, insanlara yaklaşım tarzınız, iletişim tarzınız, akıcılık, kendine güvenli bir duruş gibi diğer elementler de ölçülüyor. Benzer kriterler, IELTS ve TOEFL gibi durumda da mevcut; sınava hazırlanırken bunu düşünebilirsiniz.


Öte yandan, spesifik bir iş kolu için mülakatta olduğunuzu unutmayın. Bu alana olan ilginizi de göstermeniz önemli olacaktır. Elbette burada "ilgim var" demek de yeterli olmayacaktır. Kabin memurluğu mesleğine ve havacılık alanına yönelik bir jargon edinmeye, sınava hazırlık aşamasında başlamanız size büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu da kelime ezberiyle olacak iş değil. Çünkü jargon olarak adlandırdığımız mesleki dil, daha çok cümlede kullanım tarzları ve durumları gibi pratik anlar için işlevsel olur. Bunları deyimler gibi düşünebilirsiniz. Kelimeler, asıl anlamlarından bağımsızca bir mesajı, çok farklı cümlelerle iletir. Yani jargon öğrenmek de iletişim ve konuşma becerisiyle birlikte geliyor. Bu alan konusunda bilgisi ve ilgisi olanlarla düzenli olarak konuşmak, sizin için en iyi hazırlık yöntemi olacaktır.


Kabin Memurluğu İçin Online İngilizce Dersleri

Kabin memurları için İngilizce'nin önemini biliyoruz. İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, istediğiniz kariyerin önündeki yazılı ve sözlü mülakatlar bariyer olmasın diye, gerekli ve yeterli bir hazırlığa girmelisiniz. Bunun için online İngilizce ne kadar doğru bir aracı olabilir?

Online İngilizce, kabin memurluğu İngilizce mülakatları için gayet uygun bir çalışma ve hazırlık yöntemidir. Çünkü, adaylar eğitmenlerle birebir görüşerek hem eksik oldukları konuyu vakit kaybetmesizin tamamlayabilir, hem de derslerde bolca konuşma pratiği yapar.


Ayrıca, online İngilizce dersleri tamamen sizin arzunuza göre şekillenir. Eğer gramer eksiği tamamlamak istemezseniz, tamamen sohbet ortamı içerisinde konuşma yetenekleri ve havacılık jargonuna odaklanabilirsiniz.


THY Kabin Memuru Adayları Flalingo'ya Uğramadan Mülakata Girmesin

Bizim size tavsiyemiz, Flalingo olacak. Online İngilizce platformları arasından Flalingo, müşteriye destek konusunda en başarılı platform olarak öne çıkıyor. Böylelikle, yurt içindeki bir sınava hazırlanma konusunda da size yardımı dokunacaktır. Ayrıca bu platformdaki eğitmenler sayıca fazla olduğu için, sizinle havacılık hakkında konuşacak birilerini bulacaksınız.


Flalingo'nun diğer bir avantajı ise, dilediğiniz eğitmenle istediğiniz zaman görüşmeniz. Daha doğrusu, bir eğitmen ile düzenli ders yapmanız, size Flalingo tarafından kolaylıkla sağlanıyor. Bu yönüyle Flalingo sektördeki tek online İngilizce platformu.


Yani size düşen, Flalingo'ya kayıt olmak ve ister akıllı eğitmen eşleştirme algoritması ile, ister eğitim danışmanınızdan talepte bulunarak bir eğitmen bulmanız ve derslere başlamanız. Konuşma dersler için de havacılık alanında bilgisi olan bir eğitmenle de dersler alarak, jargon konusunda kısa zamanda hem ilerleme kaydeder, hem de konuşma yeteneklerinizle ön plana çıkabilirsiniz.


İngilizce konusunda uzun vadeli ya da kısa süreli ihtiyaçlarınız varsa, Flalingo bu konuda da size en uygun paketi sunacaktır.

Sonuç: THY Hostes Adayları Mülakatlara Online İngilizce ve Flalingo ile Hazırlanıyor

Bu yazıyı, Ata'mızın "istikbal göklerdedir" sözünü kendine ideal edinmiş THY kabin memuru adayları için, karşılaşacakları İngilizce sınavları konusunda bilgi vermek ve öneri sunmak adına kaleme alındı. Bu yazıda, ilk olarak kabin memurları çin İngilizce'nin öneminden bahsettik. İletişimin önemli olduğu alanda boy gösteren hosteslerin de global bir dil olan İngilizce'yi bilmesi elzem. THY de bu yüzden iki mülakatla, adayların İngilizce seviyesi ve yeteneğini test ediyor. İlk aşama olan yazılı mülakat online olarak gerçekleşip, gramer ve kelime bilgisi yanı sıra pratik yeteneklerinizi ölçüyor. İkinci aşama sözlü mülakatta ,İngilizce konuşma beceriniz, mesleğe olan ilginiz, iletişim yetenekleriniz ve özgüvenli duruş size avantaj kazandıracaktır. Bu konularda taviz vermemeniz adına, mülakata hazırlanmanız için en doğru adres Flalingo. Bugün, Flalingo'da havacılık alanına dair tecrübesi ve ilgisi olan bir eğitmen bulup hızlıca hazırlanmaya başlayabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak