VIPTalkers Online İngilizce Kursu Etkili İngilizce Öğretebilir Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29 Temmuz 2024

VIPTalkers Online İngilizce Kursu Etkili İngilizce Öğretebilir Mi?

İngilizce öğrenmenin pratik ve etkili bir yolu olarak görülen İngilizce uygulamalar, son zamanlarda İngilizce öğrenmek isteyen birçok kişi tarafından tercih edilir olmaya başladı. Bu uygulamalar evden ayrılmadan hızlı İngilizce öğrenme şansı sunduğu için insanların beğenisini topluyor. Elbette, insanlar bu konsepte ilgi gösterdikçe, online platformların sayısı da gittikçe artıyor. Bu durumda, İngilizce öğrenmek isteyen insanların her gün bir yenisi eklenen online İngilizce platformlarının içinden kendilerine uygun olanı bulmaları da zorlaşıyor. Çünkü bu platformların her biri çeşitli yöntemler kullanarak rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor. Bu sebeple bu rekabetçi pazarın içinde siz ideal online İngilizce platformunu ararken yorulmayın diye sizin yerinize araştırmalar yapıyorum. Bu yazıda inceleyeceğimiz platform olan VIPTalkers da yine diğer online İngilizce uygulamalarından farklı olduğunu iddia ediyor. Ancak incelememiz sonucunda bunun doğru olup olmadığına birlikte karar vereceğiz. Hazırsanız detaylı VIPTalkers incelememize başlayalım.


İçindekiler

  1. VIPTalker Nedir?
  2. VIPTalkers Gerçekten Özel Mi?
  3. Eğitim Materyali Eksiği
  4. Sabit Ders Saatleri
  5. Flalingo ile Eksiksiz İngilizce Eğitimi

VIPTalkers Nedir?

Öncelikle VIPTalkers online İngilizce kursunu genel hatlarıyla tanımakla başlayabiliriz. VIPTalkers online İngilizce platformu 5 farklı türde online İngilizce eğitimi sunuyor. Bunlar çocuklar için İngilizce, yetişkinler için İngilizce, CEFR, sınav hazırlığı ve kurumsal İngilizce olarak geçiyor. Yani çoğu online İngilizce uygulamasında olduğu gibi bu platformda da İngilizce öğrenmek isteyenler kendi ihtiyaçlarına uygun bir eğitim bulabiliyor. Ayrıca yine çoğu İngilizce eğitimi sunan platformda olduğu gibi VIPTalkers’ta da öğretmen seçimi yapmanız mümkün. Peki birçok online İngilizce uygulamasının sunmayıp VIPTalkers’a özel olan bir fırsat var mı? Bu sorunun cevabına birlikte göz atalım.

VIPTalkers Gerçekten Özel Mi?

VIPTalkers online İngilizce kursunun, diğer online İngilizce platformları ile birçok özelliğinin benzer olduğunu söyleyebiliriz. Elbette olumlu özellikleri olsa da, bu özelliklerin hemen hemen her online İngilizce platformunda olması, neden VIPTalkers İngilizce kursunu tercih etmeliyiz diye sorduğumuz noktada yeterli bir cevap sağlamıyor. Bu noktada en doğru kararı verebilmek adına VIPTalkers online İngilizce platformunun bazı eksikliklerinden de bahsetmemiz gerekiyor.


Eğitim Materyali Eksikliği

VIPTalkers online İngilizce platformunu enine boyuna incelemek amacıyla ele aldığımız bu yazıda, ders kaynaklarını konusunu da es geçmemeliyiz. Çünkü İngilizce öğrenirken kaliteli eğitim materyallerinin öğrenciye destek olan önemli unsurlardan biri olduğunu söleyebiliriz. Yani ideal kaynaklarla İngilizce eğitimi hız kazanırken, yanlış kaynaklar kullanıldığında veya eğitim materyali eksikliği yaşandığında öğrencinin İngilizce eğitiminden aldığı verim oldukça düşebilir. Bu konuda detaylı bir araştırma yapabilmek amacıyla VIPTalkers online İngilizce kursunun internet sayfasını inceliyorum. Fakat sundukları online İngilizce eğitimine dair birçok detay paylaşsalar da eğitim materyalleri konusunda bir bilgi bulamıyorum. Bu İngilizce eğitimi platformunun web sitesinde ders materyallerine değinmemesini, ellerinde yeterli kaynaklar bulundurmamalarına bağlıyorum. Çünkü her online İngilizce platformunun gibi VIPTalkers da, kaliteli eğitim materyallerinin reklamını yapmaktan mutluluk duyardı. 


Sabit Ders Saatleri

VIPTalkers online İngilizce kursunun web sitesini incelediğimizde gözümüze çarpan bir diğer olumsuz özellik ise, online ders sürelerinde tek bir seçenek olması diyebiliriz. Online İngilizce eğitimi veren platformların, derslerine dair her şeyi öğrencilerinin tercihleri doğrultusunda şekillendirdikleri bilinirken VIPTalkers İngilizce kursunun bütün öğrencilere sadece 25 dakikalık online İngilizce dersi seçeneği sunması onu rakiplerinin gerisine düşürüyor. Çünkü online eğitim platformlarının tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birinin de öğrencilere kişiselleştirilmiş bir eğitim fırsatı sunmaları diyebiliriz. VIPTalkers online İngilizce kursu herkese sadece 25 dakikalık online ders seçeneği sunarak öğrencilerin özel ihtiyaçlarını göz ardı ediyor.


Örneğin bazı öğrencilere 25 dakika ders süresi fazla gelirken bazılarına yetmeyebilir. İki durumda da VIPTalkers’da online İngilizce dersi alan öğrenciler derse odaklanma problemi yaşar ve İngilizce eğitiminden aldıkları verim düşer. Yani küçük bir detay gibi gözüken online ders süresi aslında İngilizce eğitiminin gidişatına yön verebilir. Bu sebeple her öğrencinin ihtiyaçlarını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak ders süresini kişiselleştirmenin çok önemli bir konu olduğunu söyleyebiliriz.


Vip Talkers Online İngilizce Ne Sunuyor, Ne Sunamıyor?

Bu blog yazımızda VIPTalkers hakkında detaylı bilgi sağlamaya çalıştık. Yer yer rakipleriyle kıyaslayarak özelliklerini incelediğimiz VIPTalkers online İngilizce platformunun bazı noktalarda çok geride kaldığını görüyoruz. Örneğin ders süresi konusunda öğrencilerine seçenek sunmayan VIPTalkers, kişiselleştirilmiş bir online İngilizce eğitimi sağlayamıyor. Yine aynı şekilde eğitim materyallerini tanıtmayan VIPTalkers, kaliteli ders kaynaklarına sahip online İngilizce platformlarının gerisine düşüyor diyebiliriz. Peki VIPTalkers incelememizde karşılaştığımız bu olumsuz özellikleri barındırmayan bir online İngilizce kursu yok mu? Elbette var.

Bir Viptalkers Alternatifi: Flalingo

Flalingo online İngilizce platformu, sağladığı Oxford Üniversitesi yayınlarından eğitim kaynakları ile, İngilizce öğrenmek isteyenlere kaliteli bir ders materyali eşliğinde eğitim alma fırsatı sunuyor. Yani Flalingo eğitim materyalleri konusunda, VIPTalkers’ın önüne geçmeyi başarıyor. Yine VIPTalkers’ın olumsuz bir özelliği olarak karşımıza çıkan sabit ders saatleri konusunda da Flalingo, 25 dakikanın yanına 50 dakikalık ders seçeneği de ekleyerek öğrencilere seçme fırsatı tanıyor. Böylece İngilizce öğrenmek isteyenler Flalingo’da kendi tercihlerine göre oluşturdukları ders programıyla rahat ediyor. Ayrıca Flalingo online İngilizce kursunun profesyonel İngilizce öğretmenleri her ihtiyaca uygun İngilizce dersleri verebiliyor. Yani çocuklar, yetişkinler, iş ingilizcesi öğrenmek isteyenler veya sınava hazırlananlar Flalingo’da ihtiyaçlarına uygun bir İngilizce eğitimi alabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanında Flalingo online İngilizce kursu bir de yapay zeka aracı FLAI’yi İngilizce eğitimine dahil ederek kusursuz bir eğitim anlayışına sahip olduğunu hissettiriyor. FLAI her ders sonrası çıkardığı kişiye özel raporlarla, öğrencilere nası bir yol çizmeleri konusunda yardımcı oluyor. Yani Flalingo online İngilizce platformunun yenilikçi İngilizce eğitimi sisteminde eksiği değil fazlası olduğunu görüyoruz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak