Buddy.ai Uygulamasının Çocukların İngilizce Eğitiminde Rolü

Online İngilizce
Son güncelleme: 27 Haziran 2024

Buddy.ai Uygulamasının Çocukların İngilizce Eğitiminde Rolü

Buddy.ai uygulaması, çocuklar için İngilizce desteği sağlamasıyla birlikte velilerin ilgisini çeker hale geldi. Özellikle de küçük yaştaki çocuklar için telefon ve tablete bağlı bir İngilizce eğitimi süreci işleten Buddy.ai, faydaları kadar yarattığı soru işaretleriyle de ailelerin gündeminde. Bu içerikte Buddy.ai uygulamasının detaylarını ele alıp, çocuklara İngilizce eğitiminde neler sağladıklarına bakacağız. Yapay zeka ile çocukların İngilizce öğrenmesini destekleyen bu uygulamanın çaplı analizi için okumaya devam edin!


İçindekiler

1. Yapay Zekanın İngilizce Eğitimi Sağlamasının Ardındaki Çalışma Prensipleri

2. Yapay Zeka ile İngilizce Öğreten Buddy.ai Uygulamasına Yakından Bakalım

3. Aileler Çocuklar için İngilizce Konusunda Buddy AI'e Güvenmeli mi?

4. Çocuklara İngilizce Eğitimi Veren En İyi Çözümler


1. Yapay Zekanın İngilizce Eğitimi Sağlamasının Ardındaki Çalışma Prensipleri

Yapay zekanın üzerine temelleri atılan Buddy Aı uygulamasını analiz etmek için aceleye gerek yok. Bu uygulamanın getirisini ve götürüsünü daha iyi anlamak için, öncelikle yapay zekayı anlamamız gerekiyor.

Bu alanda, yapay zeka araçlarındaki geniş dil modelleri bizim İngilizce öğrenmememiz için karşımıza çıkıyor. Geniş dil modelleri (LLM), dille alakalı pek çok konuda bizleri asiste edebiliyor. Örneğin soru-cevap şeklinde diyalog kurma, çeviri, metin yazma, dil konusunda bilgi sağlama gibi özelliklerle İngilizce eğitimin bir parçası olarak sayılabilir. İşte yapay zekadaki geniş dil modelleri, yapay zeka ile İngilizce başta olmak üzere çeşitli dil öğrenme mecrasında bizlerin karşısına çıkıyor.


2. Yapay Zeka ile İngilizce Öğreten Buddy.ai Uygulamasına Yakından Bakalım

Buddy.ai uygulaması da ChatGPT'nin daha renkli ve yalnızca dil öğrenimi seviyesine indirgenmiş bir formu. Bu uygulamada dikkat çeken ilk özellik, sesli soru-cevap konusu oluyor. 


Buddy.ai uygulaması robotu, ekranda görünen bazı objelerin ismini çocuğunuza yöneltiyor ve çocuğunuz da sesli olarak yanıt veriyor. Bu uygulamada iletişim süreçleri daha çok kısa souru ve yanıta dayanıyor. Bu kolaylığıyla küçük çocukların uygulamadan faydalanması da mümkün oluyor.Ancak bu basitlik ve kolaylığın getirdiği dezavantajlar da var.


Bu dezavantajlardan ilki ise, çocukların dil seviyesinde bir artı sağlamaması. Yani çocukların İngilizce iletişim kurabilmesi için bu tarz kelime alıştırmaları epey basit kalacaktır. Ancak çocukların dil öğrenmeye karşın motivasyonlarını da artırabilir.


Diğer bir dezavantaj ise, bu uygulamanın yalnızca küçük bir yaş aralığı için ideal olması. Yani 4 yaşından sonrası için çocukların ilgisini çekmede başarılı olacağı konusunda şüpheler var.


Uygulamada özellikle beğenmekte güçlük çektiğimiz bir özellikten de bahsetmek isteriz. Bu özellik, seslerin çok yapay olması. Her ne kadar yapay zeka sanki bir arkadaşınızmış gibi davransa da, sonuçta bir makine. Ancak, daha da gelişen bu teknolojiye karşın Buddy.ai çocukların eğlenceli şekilde bir sese sahip değil. Bu da uygulamasının kalitesini epey düşürüyor. Hele de Buddy AI uygulamasının amacının çocuklara özel İngilizce içeriği sağladığını düşününce...


3. Aileler Çocuklar için İngilizce Konusunda Buddy AI'e Güvenmeli mi?

Buddy.ai uygulaması hakkında çok da söylenecek söz yoktu. Basit bir aplikasyon olan Buddy.ai, tamamen çocuklara özel bir tasarımla gelip, kelime alıştırması sağlıyor. Ancak, bu uygulama çocukların İngilizce eğitimine belirli ölçüde de katkı sağlıyor. Bu konuda herkes hemfikir olsa da, aileler Buddy.ai uygulamasına güvenmeli mi sorusunu da yanıtlamak gerekiyor. 


Buddy AI ile İngilizce Öğrenmenin Limitleri

Yukarıda da belirttiğim gibi, Buddy.ai uygulaması İngilizce kelime öğrenmede eğlenceli bir araç olsa da, çocuklara kazandıracakları çok kısıtlıdır. Özelliklede okul hayatında çocuğunuzun İngilizce bilmesi onun daha iyi okullarda ve sınıflarda okumasını hem devlet okullarında hem de özel okullarda mümkün kılacaktır. Ancak, çocuğunuzun belli bir İngilizce düzeyinde beceri kazanması için Buddy.ai'ye güvenmeniz doğru olmaz. Çünkü bu uygulama, daha fazlasını vaadetmiyor. Eğer çocuklarınız İngilizce konuşsun, anlasın isterseniz, çocuklar için bu online kurslar çok daha efektif olacaktır. 


Buddy.ai Çocuk Eğitiminde Yetersiz Kalıyor

Buddy.ai uygulamasına ailelerin güvenmemesinin bir diğer nedeni ise, öğretimin yanı sıra eğitimde de yetersiz kalıyor. Eğitimden kastımız, çocukları yetiştirirken onlara iyiyi güzeli öğretip, yanlışlardan uzak durmasını öğütlemek gibi temel ilkeleri kapsıyor. Bir öğretmen yalnızca bilgi vermek değil, iyi davranış verip kültür aşılamakla da meşgul. İçinde öğretmen olmayan ve bir makineye güvendiğiniz Buddy, tüm bu saydıklarımız için bir artı değer veremiyor.


Buddy AI Yorumları ve Ailelerin Güvenlerinin Suya Düşmesi

Buddy.ai konusunda aile yorumları ile bu uygulama güvenip güvenmeme konusunda aklınızdakileir netleştirebilirsiniz. Biz de bu hususta çeşitli yorumları ziyaret ettiğimizde, pek çok ailenin şikayetiyle karşılaşıyoruz. özellikle de otomatik olarak para çekilmesi konusunda pek çok şikayet mevcut. Şikayetvar sitesinde bu yorumları bizzat inceyebilirsiniz. 


buddy-ai-sikayetvar-yorumlari.webp

Kısacası görüyoruz ki, Buddy.ai hem eğitimdeki yetersizlik, hem de şikayet sayıları açısından değerlendirildiğinde yeterince güvenilir durmuyor.


4. Çocuklara İngilizce Eğitimi Veren En İyi Çözümler

Bu içerikte çocuklara online İngilizce öğretmek için yola çıkmış olan Buddy.ai uygulamasını değerlendirdik. Yapay zeka ile çocuklara İngilizce öğreten bu uygulamada maalesef yalnızca pratik imkanı var. Bu yüzden de bu uygulama aileler için yeterince güvenilir değil. Bu noktada çocukları için doğru İngilizce çözümü arayan aileler bir eğitmene, düzenli, eğlenceli, çocuklara özel ele alınmış çözümlere güvenmeli. Bunun için tek tıkla faydasını göreceğinize inandığımız çocuklar için online İngilizce kurslarını inceleyebilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak