Dinolingo Çocuklara İngilizce Öğretmekte Ne Kadar Başarılı?

Online İngilizce
Son güncelleme: 26 Temmuz 2024

Dinolingo Çocuklara İngilizce Öğretmekte Ne Kadar Başarılı?

Çocuklara İngilizce öğretme iddiasıyla yola çıkan platformların sayısı her geçen gün katlanıyor. Ailelerin, çocuklarının İngilizce öğrenmesi konusunda istekli olması çeşitli sistemlerle eğitim sunan çocuklar için online İngilizce uygulamalarının çoğalmasına sebep oluyor. Bu durum uygulama çeşitliliğini artırdığı için olumlu gibi gözükse de aslında ailelere çok fazla seçenek sunduğu için ideal yöntemi bulmalarını zorlaştırıyor. Bu yazıda da yine çocuklara İngilizce öğretmek üzere oluşturulmuş, çevrimdışı bir platform olan Dinolingo’yu inceleyeceğiz. Dinolingo’nun çalışma şeklinden fiyatına kadar her detaya göz atarak, bu platformun çocuklara İngilizce öğretme konusunda ne kadar başarılı olabileceğini tartışacağız. Lafı daha fazla uzatmadan Dinolingo incelememize başlayalım.


İçindekiler

  1. Dinolingo Ne İşe Yarar?
  2. Derssiz ve Öğretmensiz Eğitim
  3. Kısıtlı Yaş Aralığı
  4. Dinolingo Ücretleri Ne Kadar?
  5. Flalingo Kids ile Ailelerin İçi Çok Rahat

Dinolingo Ne İşe Yarar?

Dinolino “Çocuklar için dil eğitimi” mottosu ile kurulmuş bir İngilizce platformudur diyebiliriz. Bu platformda İngilizceyle beraber toplam 50 dil için eğitim sunuluyor. Tabii ki biz sadece kendi alanımız olan İngilizce eğitimini inceleyeceğiz. Dinolingo’ya online İngilizce uygulaması demek yanlış bir ifade olur çünkü bu platform çocuklara İngilizce eğitimini online dersler yoluyla verilmiyor. Ayrıca Dinolingo’da İngilizce öğrenen çocukların öğretmeni de yok. Peki bu uygulamanın eğitim şekli nasıl? Haydi bu konuya bir göz atalım.

Derssiz ve Öğretmensiz Eğitim

Yukarıda Dinolingo’da online ders sistemi bulunmadığını söylemiştik. Bu uygulama çocuklara online İngilizce dersleri sunmak yerine, çevrimdışı multimedya araçlarını tercih ediyor. Nedir bu multimedya araçları? Görseller, animasyonlar, şarkılar veya kısa videolar Dinolingo’nun çocuklara İngilizce öğretirken kullandığı araçlara örnek olarak gösterilebilir. Kelime ağırlıklı İngilizce eğitimi için oluşturulan bu küçük oyunlar Dinolingo’nun çocuklara sunduğu İngilizce eğitimi hizmetlerinin tamamını içeriyor. Yani bu platformda İngilizce öğrenmeye çalışan çocuklar Dinolingo’nun alıştırma olarak adlandırdığı bu animasyonlar dışında bir eğitim görmüyor. Bu durum Dinolingo’nun çocuklar için hazırladığı İngilizce eğitiminin verimliliğini sorgulamamıza neden oluyor. Çünkü internette her yerden çok benzerlerine ulaşabileceğimiz küçük animasyonlu oyunlar, çocuklara İngilizce öğretme konusunda tek başına yeterli olmayabilir. Yani Dinolingo’nun çocuklara ücretli olarak sunduğu eğitimin pek de özel olmadığını düşünüyoruz. 


Dinolingo çocuklara İngilizce öğretme platformunda online dersler olmadığı gibi öğretmen de yok. Çocuklara verilen eğitimlerde bir öğretmenden yardım almanın faydaları saymakla bitmez. Zaten her konuda yönlendirilmeye çok ihtiyaçlarının olduğu böyle bir dönemde çocukları İngilizce öğrenirken yalnız bırakmak hiç mantıklı değil. Çünkü öğretmensiz bir İngilizce eğitimi, çocukların tükettiği İngilizce içeriklerin güvenli olup olmadığını denetleyecek birinin olmaması anlamına geliyor. Ayrıca öğretmensiz bir İngilizce eğitiminde çocuklar hem ders içeriklerinde zorlandıkları zaman onlara yardım edecek birinin eksikliğini hissediyor, hem de eğitim süresince öğretmenin sunabileceği manevi destekten mahrum kalıyor. Bu da çocukların İngilizce eğitimi sürecinde motivasyonlarının düşmesine sebep oluyor.


Tüm bu sebeplere rağmen Dinolingo çocuklara İngilizce eğitimi sırasında ihtiyaç duydukları rehberliği ve desteği sağlayacak öğretmenleri eğitime dahil etmeyi tercih etmiyor. Zaten Dinolingo da çocuklara öğretmensiz İngilizce öğretme sistemlerinin pek arkasında durmuyor. İnternet sitelerinde kendilerine yöneltilen “Çocuğumun bir öğretmene ihtiyacı var mı?” sorusuna Dinoligo’nun “Çocukların öğrenimlerini bir öğretmenle desteklemeyi faydalı bulabilirsiniz.” şeklinde cevap vermesi eksikliklerinin farkında olduklarını gösteriyor.


Kısıtlı Yaş Aralığı

Dinolingo’nun internet sitesinde 2-14 yaş aralığındaki çocuklara hitap ettiği yazmasına rağmen, sundukları içeriklerin hem alt sınıra hem de üst sınıra hitap edip etmeyeceği konusunda şüphelerimiz var. Çünkü uzmanlara göre 2 yaş, çocukları her gün düzenli olarak ekran başına oturtmak için çok erken bir yaş. Yine Dinolingo’nun internet sitesinde çocukların her gün 15 dakika bu etkinlikleri yapması gerektiği yazdığını düşünürsek bu uygulama 2 yaşındaki çocuklara uygundur diyemeyiz. Ayrıca 14 yaşında, çoktan okula başlamış ve İngilizce derslerinde Dinolingo’nun animasyonlarla öğrettiği basit İngilizce içeriklerin hepsini öğrenmiş bir çocuk için Dinolingo çocuk işi kalabilir. Yani Dinolingo 2-14 yaş aralığına hitap ettiğini iddia etse de aslında bu platformu kullanabilecek yaş aralığı çok daha kısa diyebiliriz.

Dinolingo Ücretleri Ne Kadar?

Dinolingo çocuklar için İngilizce eğitimi platformunun aylık abonelik ücreti 19 Dolar. Yıllık planı tercih etmek isterseniz de, yıllık abonelik ücreti 199 Dolar. Dinolingo’nun abonelik satın alan kullanıcıya her dilin içeriklerini sunması hoşumuza gitse de, daha önceden de belirttiğimiz gibi internette çok benzerini bulabileceğiniz animasyonlu oyunlar için bu fiyatların çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Yani fiyat performans olarak değerlendirdiğimizde Dinolingo’nun ücretleri hiç makul değil diyebiliriz.


Flalingo Kids ile Ailelerin İçi Çok Rahat

Aileler çocukları için en uygun İngilizce öğrenme yöntemini bulabilsin diye bu yazıda Dinolingo’yu detaylıca inceledik. Fakat Dinolingo’nun çizdiği tablo bizleri pek memnun etmedi. Çocuklara İngilizce öğretmek üzere oluşturdukları materyallerin yetersizliği, online ders imkanı sunmamaları ve öğretmen eksikliği bu platformun gözümüzden düşmesine sebep oluyor. Aileleri olarak çocuğunuza İngilizce eğitimini eksiksiz sunan bir platform arayışında olduğunuzu biliyoruz. Bu sebeple sizleri her konuda mutlu edecek başka bir platform önerisiyle geldik. 

Flalingo Kids Artıları Flalingo Kids Eksileri
Çocuğunuzun Gelişimini Takip Edebileceğiniz Modüler Kurs Sistemi. KVKK izni alınmadan müşteri hizmetlerinin iletişime geçmesi.
Başlangıç seviyesinde olan çocuklar için Anadili Türkçe olan Profesyonel İngilizce öğretmeni seçenekleri. Bazı kullanıcıların teknik sorunlar yaşaması.
7/24 ulaşılabilir çözüm odaklı müşteri iletişim merkezi.
Tamamı kids sertifikalı öğretmenlerden birebir online canlı İngilizce dersleri.
Çocuklara Özel Oxford University Press Materyallerine 7/24 Sınırısız Erişim.
Çocuklara İngilizce Öğretimi Konusunda Uzman Öğretmenler.

Flalingo Kids çocuklar için online İngilizce platformu çocuklarla iletişimi kusursuz, alanında uzman online İngilizce öğretmenleriyle çocuğunuzu buluşturuyor. Bu profesyonel öğretmenlerin sağladığı online İngilizce dersleri sayesinde çocuklarınız kapsamlı bir İngilizce eğitimi alıyor. Ayrıca Oxford Üniversitesi yayınlarından Family&Friends kitapları çocuklarınıza İngilizce öğretebilmek için özel olarak tasarlanmış eğlenceli ve kaliteli içeriği ile çocuklarınıza İngilizceeğitimi sürecinde eşlik ediyor. Siz de çocuklarınızı Flalingo’nun profesyonel İngilizce öğretmenlerine emanet etmek ve içiniz rahat bir şekilde İngilizce öğrenmelerini seyretmek isterseniz Flalingo Kids’i ziyaret edebilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak