EF English Live İşe Yarar Mı? Akıcı İngilizce Konuşturur Mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29 Ocak 2024

EF English Live İşe Yarar Mı? Akıcı İngilizce Konuşturur Mu?

Online İngilizce uygulamaları, bir nevi yatırım işlevi görüyor. Aslında yatırımdan daha da risksiz; doğru platform dilediğiniz akıcı İngilizceyi size kazandırabilir. Peki bunu sağlacak olan platform EF English Live olabilir mi? Bu yazıda, EF English Live'ın işe yarar olup olmadığını masaya yatırıyoruz. Acaba EF English Live, doğru bir İngilizce yatırımı mı?


İçindekiler


  1. Online İngilizce Uygulamaları Size Ne Kazandırır?
  2. İşe Yarar Bir Online İngilizce Uygulaması Nasıl Olmalı?
  3. EF English Live İşe Yarar Mı? Fayda Sağlar Mı?
  4. Sonuç: EF English Live Faydaları Çok Değişken

Online İngilizce Uygulamaları Size Ne Kazandırır?

Online İngilizce uygulamaları, nihayetinde size İngilizceyi anadilinizmiş gibi konuşma yetenekleri kazandırmalı. Bu söylediğim asla abartı değil; eğer bir dili konuşurken düşünme ihtiyacı hissetmiyor ve doğalca iletişim kuruyorsanız, artık o da dünyayla sizin aranızda bir köprü olmuştur. Bazen İngilizce düşünür, rüyalarınızı da İngilizce görürsünüz. Elbette sıkı ve planlı çalışmanın ekmeğini yiyecek olsanız da, size bu imkanı sağlayacak olan online İngilizce platformları da belli bir kalitede olmalıdır.


Şimdi gelin, online İngilizce eğitimi sonucunda neler edineceğinizi listeleyelim:


  • Farklı kültürden eğitmenler ve öğrencilerle tanışma,
  • Farklı tarzda aksanlara karşı kulak dolgunluğu geliştirme,
  • Yerel deyişleri öğrenme,
  • Konuşma egzersizleri sayesinde özgüven kazanma,
  • Dileğinize göre akademik İngilizce, genel İngilizce ya da iş İngilizcesi seçenekleriyle nokta atışı planlama,
  • Hem kelime, hem gramer kurallarını konuşarak öğrenme,
  • Okuma, dinleme, yazma ve elbette konuşma pratiklerini paralel yürütme,
  • Akıcı bir İngilizce konuşurken kurallara hakim olma.

İşe Yarar Bir Online İngilizce Uygulaması Nasıl Olmalı?

İşe yarar bir online İngilizce uygulaması, en nihai olarak yukarıda listelediklerimi temel olarak sağlamalıdır. Aksi halde, İngilizceyi öğrenmiş sayılmazsınız. İngilizcede asıl önemli olan, tek bir alana kanalize olmanın tam tersinde, her bir iletişim alanında yetkinlik kazanmaktır. Zaten geleneksel metotlardan vazgeçmemizin nedeni de budur. Çünkü genelsel yöntemlerde konuşma dahil edilmediği için İngilizcemiz hep eksik kalacaktır.


İşe yarar bir uygulamadaki en kritik element ise, birebir canlı derslerdir. Size asıl hız kazandıracak olan şey, birebir derslerin sayısı ve efektif kullanımı olacaktır.


Elbette bu derslerde karşılıklı pratik yapacağınız kişiler, yani eğitmenler de profesyonel olmalıdır. Öğrencinin ihtiyacına uygun bir anlatım geliştirmelidir. Örneğin öğrenci sıfırdan başladıysa, zor kelimeler yerine daha basit kelimeler kullanmalıdır. Uzun cümlelerden kaçınmakta fayda varken, eğitmenin aksanı da anlaşılır olmalıdır.


Ayrıca tüm bu derslerin işe yaraması için, öğrenciler yaptıkları yanlışlardan ders çıkarabilmeli. Öğrenciler, cümle kurduklarında hata yaptıklarını doğal olarak fark etmeyebilir. Öğretmenler de doğru bir tavırla bu hataları işaret etmelidir. Hata yaparak, düşerek kalkarak; ama en önemlisi bundan da ders alarak öğrenciler İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşma konusunda gelişecektir.

EF English Live İşe Yarar Mı? Fayda Sağlar Mı?

Şimdi elimizdeki kriterleri terazinin bir yanına, EF English Live'ın sunduklarını diğer yanına koyalım. Bakalım, EF English Live işe yarar mı?


EF English Live Eğitim İlkesi

EF English Live, ne birebir ders, ne de grup dersi sağlıyor. Fakat onun yerine birebir ve grup dersi karması sunuyor. Bu platformdaki grup derslerinde katılımcı sayısı az değil. Diğer uygulamalar 3 kişilik gruplar sunarken, EF English Live 8 kişiye kadar çıkıyor. Bu da, ders ortamının verimini epey düşürüyor.


EF English Live2ın sunduğu birebir derslerin sayısı da epey az. En fazla, haftada 3 günlük paketler sunuluyor. Fakat bu süre, diğer platformlardaki ortalama süreye tekabül ediyor. Şayet uzun süreli planları olan bir öğrenciyseniz, bu sayı ile hedefe ulaşmak zaman alacaktır.


EF English Live Özelleştirilebilir Mi?

Öte yandan, belki sınavlar için hazırlanan bir öğrencisiniz. Ya da iş İngilizcesine odaklı bir eğitime ihtiyacınız var. EF English Live, sizi sadece programın bir köşesine bırakacaktır. Bu platformda her ne kadar içerik olarak farklı opsiyonlar sunulsa da, alacağınız dersler fark etmiyor. Sadece çalışma materyalleri farklılaşıyor. Özel bir plan ve müfredat oluşma durumu EF English Live'da mevcut değil.


EF English Live Düzenli ve Planlı Çalışma

Her ne kadar öğrencilerle, öğretmenlerle interaktif dersler eşliğinde farklı kültürler tanıma ve aksanlar duyma imkanınız olsa da, dersler arasında bir devamlılık sağlamanız mümkün değildir.


Bunu, EF English Live eğitim kadrosunu incelememize binaen ifade ediyorum. Bu yazıda da göreceğiniz üzere, pek çok kullanıcı eğitim kadrosundaki kalitenin stabil olmamasından yakınıyor. Bu da, düzenli olarak İngilizce öğrenme konusunda destek olmuyor.


Ayrıca materyal konusunda da şikayet alan bu uygulama, grup derslerinin sayısal avantajını nasıl kendi lehine kullanıyorsa, sizden de onu bekliyor. Ancak öğrencilerin bunu hayata geçirmesi mümkün görünmüyor. Çünkü İngilizce öğrenme süreci kişiden kişiye değişir.


EF English Live Grup Derslerinden Fayda Görmek Mümkün Mü?

Ayrıca, grup dersleri de seviye bazlı açılsa da, EF English Live bu seviyeleri ucu açık şekilde grupluyor. EF English Live'ın bir kur olarak tanımladığı süreyi, bazı kurslar, kaynaklar ve uygulamalar 3 kurluk tanımlayabiliyor. Örneğin, A1 bir kursa, A1.1, A1.2, A1.3 şeklinde de basamaklara ayırmak mümkün. Yani bir derste hem ileri düzeyde öğrenciler olabilir, hem de herkesin farklı bir konuda yatkınlığı ve zayıf yönü olacaktır. Bu da aldığınız İngilizce dersinin verimini düşürecektir. Eğer bir platform birebir ders sağlamak için gerekli altyapıya sahipse, öğrenciden bunu sakınmamalı diye düşünüyorum.


Sonuç: EF English Live Faydaları Çok Değişken

Bu yazımızda, EF English Live işe yarar mı sorusunu yanıtlamaya çalıştık. İngilizce konuşamama lanetinden efektif bir şekilde kurtulmak isteyenler, EF English Live ile karşılaşabiliyor. Fakat bu platform, yeterli bir sistem sağlayamıyor. Az sayıda birebir ders, özelleştirilmiş müfredat eksikliği, kalabalık grup dersleri, eğitmen kalitesindeki tutarsızlık ve materyal kullanışsızlığı ile EF English Live'ın muhtemel faydaları konusunda emin olamıyoruz. Şayet farklı platformlara da göz atmak isterseniz, 2024'ün en iyi online İngilizce uygulamaları sıralamamız sizi bekliyor.

Blog ile İlgili Yorum Bırak