EF English Live Kullanıcı Deneyimi: Kullanan Memnun Mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29 Ocak 2024

EF English Live Kullanıcı Deneyimi: Kullanan Memnun Mu?

EF English Live kullanıcı deneyimi bugün masaya yatırdığımız kritik konu oluyor. Kullanıcı deneyimi, bir ürünü, markayı veya hizmeti kullananların yaşadığı genel tecrübeyi ifade ediyor. Acaba, EF English Live markası, nasıl bir Online İngilizce eğitimi deneyimini kullanıcısına sunuyor? Bu yazıyı okumadan, uygulamaya hızlı bir giriş yaparsanız pişman olursunuz.



İçindekiler:


  • Kullanıcı Deneyimi Neden Önemli?
  • İyi ve Kötü Bir Kullanıcı Deneyimi Nasıl Olur?
  • EF English Live Kullanıcı Deneyimi
  • EF English Live Kullanıcı Deneyiminden Ne Dersler Çıkarıyoruz?
  • Sonuç: EF English Live Kullanıcı Memnuniyeti Bir Kumar Mı?

Kullanıcı Deneyimi Neden Önemli?

Kullanıcı deneyimi konusundaki önemli hususlara online İngilizce hizmeti perspektifinden bakmakta yarar var. Bu süreçte yüz yüze iletişim söz konusu değilken, farklı kanallar aracılıyla gerekli bilgi akışı gerçekleşir. Bu da bazı yanlış anlaşılmalara, aksaklıklara, hak ihlallerine ve diğer sorunlara yol açabilir. Gelin, online İngilizce eğitimi alanların dikkat etmesi gereken noktaları özetleyelim.


Online İngilizce sürecinde, seviyeniz ve hedefiniz doğrultusunda canlı derslere online bir katılım sağlarsınız. Bazı dersler grup birlikteliği, bazısı da eğitmenle birebir birliktelik gerektirir. 


Eğer derslere katılımız için gereken altyapı konusunda uygulama yetersiz bir sistemle çıkagelirse, maalesef eğitiminiz büyük hasar alır. Derslerden kopmalar, derse katılamamalar gibi durumlar çok sık yaşanmaya başladığı noktada, asıl odağınız olan canlı derslere erişemediğiniz için eğitiminiz ilerleyemez.


Bir diğer nokta ise, derslere katılacağınız eğitmeni belirleme konusunda olacaktır. İngilizce öğrenimi özel ihtiyaçlar çerçevesinde donatılması gerekir. Uygulamalar da, “en özelleşmiş içerik bizde” diye müşteri çekmeye çalışır elbet. Fakat öğretmen seçme konusunda eğer sistem size dar bir havuz sağlıyor ve burada yer alan eğitmenler ihtiyacınıza ve tercihinize uymuyorsa, motivasyon eksikliği kapıda belirir. Bu da kullanıcı deneyimini negatif yönde etkiler.

En önemli konulardan biri de fiyatlandırma konusunda yaşıyor. Kullanıcılar sıklıkla hesaptan habersiz para çekimi konusunda büyük bir şaşkınlığa uğradığını çeşitli yerlerde dile getiriyor. Bunlara da yakından bakacağız. Bunun yanı sıra sözleşme süresinin ortasında da ürüne gelen ekstra ücretler kullanıcıyı eli kolu bağlı bırakıyor. Fiyatlar konusu, belki de kullanıcı - uygulama arasında gerçekleşen en büyük kırgınlıkların sebebi olabilir.


Bir online İngilizce platformunda kullanıcı deneyimini iyileştirecek en büyük etmenlerden biri ise erişilebilirlik. Öğrenciler ders notlarına, materyallere ve geçmiş derslere erişebilmeli. Böylelikle öğrenciler ilerlemenin seyrini izleyebilir. Ayrıca, ders öncesi ve sonrası çalışmalarda da efektif bir metottur.


Fakat kullanıcı deneyimi konusunda güvendiğimiz kişiler, online İngilizce platformunun müşteri destek ekibidir. İyi bir müşteri destek ekibi, yalnızca siz abone olana kadar değil, sonrasında da cevaplarınıza yanıt vermelidir. Online İngilizce uygulaması, öğrencisi ve öğretmeni arasındaki dengeyi iyi bir müşteri desteği sağlar. 


İyi ve Kötü Bir Kullanıcı Deneyimi Nasıl Olur?

Yukarıda bahsettiğim kullanıcı deneyiminin önemi sonrası, iyi ve kötü deneyimi de ayırt etmeliyiz. Bu noktada, tamamen sizin kendi deneyimize dayanmanız gerekecektir. Şayet uygulamayı kullanırken memnun ve motiveyseniz, işler sizin için iyi gidiyor demektir.


Fakat olan, bitene karşı bir huzursuzluk hissediyorsanız, problemlere karşı kendinizi savunmasız bir konumda görüyorsanız, işler iyi gitmiyor demektir. Eğer müşteri desteğinden de size kol kanat geren yoksa, kendinizi kötü bir deneyimin ortasında bulmuş olursunuz.


EF English Live Kullanıcı Deneyimi

Ana konumuza geldik bile. Şimdi, yukarıda belirttiğim önemli noktalardan hareketle ve bazı yorumlarla, EF English Live'ın kullanıcı deneyimi performansını ölçeceğiz. Bazı öğrenciler bu online İngilizce uygulamasından memnun kalırken, bazıları da sevmeyebilir. Kullanıcı deneyimi çok bireysel olmasına karşın, bazı sorunlar da genellenebilir.


Bu yazıda, EF English Live yorumlarını okumuştuk. Fakat siz de göreceksiniz ki, EF English Live Ekşi Sözlükte bile yorum sildirmiş, Şikayetvar'da tek bir yorumla dahi ilgilenmemiş. Bu durum da, öğrencilerin kötü deneyimlerine işaret ediyor. Daha da önemlisi, EF English Live'ın sorun çıktığı durumda seyirci kaldığını da ispatlıyor.


Fakat benim için göze çarpan en önemli etmen ise, öğrencilerin EF English Live platformu ile temas halinde oldukları ilk dakikadan başlıyor. Öğrenciler bu uygulamaya telefon, e-mail, isim ve soyismi bilgilerini vermeden, en basit fiyatları bile göremiyor.


Buna ek olarak, uygulamaya dair diğer detayları da öğrenebilmek için kart bilgisi girmeleri gerekiyor. Bu kadar çok kritik bilginin ilk adımda toplanması ise, kullanıcıda güvensizlik hissi oluşturuyor. Uygulamanın içindeki etkinlikler, eğitmenler ve diğer pek çok şey, hiçbir bilgi talep etmeden de sunulmalı. Bu yüzden öğrenciler çekiniyor ve uygulama hakkında bilgi almak için çareyi internette arıyor.


Bu bilgi alışverişi türünün de bir negatif yanı, bilgilerinizin kötüye kullanılması. Gerekli bilgileri aldığınız noktadan itibaren, telefonlarınız susmuyor. Bu kadar ısrarcı bir müşteri desteği de, bireyleri markadan soğutabilir.


EF English Live Kullanıcı Deneyiminden Ne Dersler Çıkarıyoruz?

Aslında, EF English Live kullanıcı deneyimi konusunda elimizde yeterli data olduğu tartışılır. Kullanıcı deneyimi konusunda bize en doğru bilgileri veren araçlar, genellikle öğrenci yorumları oluyor. Fakat EF English Live kullanıcı sayısı da o kadar fazla değil. İnternet sitesinde karşınıza çıkan rakamlar, "Education First" adlı kurumun dünyanın dört bir yanında hem yüz yüze hem de online olarak sağladığı eğitim hizmetlerinin sonucunda oluşmuş. Son zamanlarda çıkışa geçen online İngilizce öğrenme furyasında EF English Live henüz yeterli deneyime sahip sayılmaz. Özellikle de ülkemizde adeta ölü taklidi yapan bir uygulamaydı.


Her ne kadar EF English Live yorumları yetersiz olsa da, gördüğümüz limiti değerlendirmeler içinde pozitif bir yön bulmak da mümkün değil. Bu nedenle, sizi alternatifler çağırıyor da diyebiliriz.

Ayrıca, hepsini detaylıca görmek isterseniz, bu yazıda her bir uygulamanın açıklamasını da bulmanız mümkün. 


Sonuç: EF English Live Kullanıcı Memnuniyeti Bir Kumar Mı?

Sonuç: EF English Live uygulamasında kullanıcı memnuniyeti aramak; kumar oynamak mı? Aslında bir nevi evet. Bu markanın da içinde bulunduğu Education First gerçekten deneyimli olsa da, EF English Live, yurtdışı dil okullarının online kurslar ile tarih olmasından dolayı ortaya çıkıyor. Diğer ülkelerde daha aktif bir kitle yaratsa da, Türkiye'de EF English Live geniş bir hizmet ağına sahip değil. Hal böyle olunca, öğrenciler de memnuniyetsizliklerle boğuşuyor. Bu hikayeden çıkardığımız sonuç ise, online İngilizce eğitimi için alternatiflere bakınmak gerekliliği oluyor. Umarız ki, size en iyi deneyimi sunacak bir platformla doyasıya İngilizce öğrenebilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak