EF English Live Yorum Analizi: Öğrencisinden Dinleyelim

Online İngilizce
Son güncelleme: 26 Ocak 2024

EF English Live Yorum Analizi: Öğrencisinden Dinleyelim

EF English Live yorum analizi içeriğimize gelen İngilizce meraklılarına en tatmin edici yanıtları sağlamaya çalışacağım. EF English Live yorumlarını yorumladığımız bu analiz yazımızda, asıl amacımız bu uygulamanın sunduğu online İngilizce çözümlerinin tutarlılığı önündeki sır perdesini aralamak.


Satın alacağımız bir hizmete dair içimizde şüpheler, kafamızda soru işaretleri varsa, başvurduğumuz yer ve kişiler bu markanın kullanıcıları oluyor. EF English Live'ın doğru yer olup olmadığı konusunda bir karara varmaya çalışan İngilizce heveslileri ise, öğrencilerin yorumlarına bakabilir. Böylelikle, platformun sunduğu online İngilizce eğitimi, ders deneyimi ve müşteri destek gibi temel konularda başlarına gelecekleri önceden kestirebilir. Empati duygularınızın epey aktif rol oynayacağı bu yazımızda, bakalım EF English Live öğrencileri ve mezunları bu marka hakkında neler söylemiş?


İçindekiler:


  • EF English Live Kağıt Üzerinde Neler Sunuyor?
  • EF English Live Yorum ve Değerlendirmelerini Gözden Geçirelim
  • Öğrenci Yorumları EF English Live Vaatlerini Tasdik Ediyor Mu?
  • Sonuç: EF English Live Yorumları Bize Ne Anlatıyor?

EF English Live Kağıt Üzerinde Neler Sunuyor?

Yorumlar ile analiz edeceğimiz EF English Live uygulaması bize ne vaatlerde bulunuyor? Öncelikli olarak bu markanın muhtemel müşterilere yaklaşımını ele almakta fayda görüyorum. Çünkü EF English Live bünyesine katılacak olan İngilizce meraklıları, bu markanın online İngilizce eğitimi konusunda sunduklarına güvenen bu adımı atıyor. Şimdi gelin, yolu EF English Live ile kesişen bir öğrenci bu platforma üye olarak neleri edinmeyi planlayacak; listeleyelim:


  • 7/24 Online Dersler
  • Anadili İngilizce olan profesyonel eğitmenler
  • Birebir Dersler ve Grup Dersleri
  • Rekabetçi fiyatlar
  • Memnuniyet Garantisi
  • Özelleştirilmiş içerik
  • EF markasının tecrübesi ve yüksek eğitim kalitesi
  • Kesin sonuç
  • 7/24 Müşteri Desteği

EF English Live Yorum ve Değerlendirmelerini Gözden Geçirelim

Bu bölümde, EF English Live vaatler - gerçekler çizelgesini oluşturmamız için faydalanacağımız en değerli ve güvenilir kaynak olan öğrenci yorumları pusulamız olacak. Buyurun başlayalım.


EF English Live Ekşi Sözlük Yorumları

Online İngilizce platformlarının Ekşi Sözlük bünyesindeki itibarı bizler için çok kıymetli. Çünkü uygulamalar adına açılan başlıklarda yorum yapanların ezici çoğunluğu ürünü deneyimleyenlerden oluşuyor. Ayrıca farklı fikirden, eğitim geçmişinden, meslekten çeşitli görüşler de, markayı farklı perspektiflerden ele almamıza yardımcı oluyor. İşaret edeceğim yorumlardaki kullanıcı isimleri sizi yorumun kendisine götürecektir. Gelin, EF English Live Ekşi Sözlük yorumlarına bakalım:


"hakkında yazılan her şeyi sildirmiş olan ingilizce dil öğrenme platformu. zamanında haklarında pek çok şikayet vardı.fiyatları konusunda sitesinde herhangi bir bilgi bulunmaz, bu konuda şeffaflık yoktur. ayrıca danışmanları aracılığı ile verdikleri fiyatlar da şu anda online dil öğrenme platformları arasındaki en yüksek ücrete sahiptir.sistemlerini değiştirdiklerini iddia ediyorlar ama bu konuda da elle tutulur bir değişiklik görünmüyor henüz. ancak türkçe konuşan danışman katmışlar bünyelerine, bu en azından olumlu bir gelişme platform adına."

bi baksana


"bu platform hakkında tonlarca olumsuz yorum vardı hepsi silinmiş. şimdi adamlar yeni bir sayfa açmışlar ve oradan başlıyorlar. oh ne ala memleket... EF English Live english gibi bunlarda fiyat vermiyorlar. kullanıcının numarasını bir alalım da nasıl olsa ondan sonra ikna ederiz hesabı yapıyorlar. ancak bunların farkı sizin tüm datalarını dünyanın her yerindeki student recruiting şirketlerine satmaları. çünkü zaten kendileri de ABD başta olmak üzere üniversitelere öğrenci yerleştiren bir platform. amaçları size ingilizce öğretmekten ziyade data avı yapıp bilgilerinizi aldıktan sonra eğer yurt dışı eğitimle ilgileniyorsanız size yurt dışı eğitim satmak."

medications


Ekşi Sözlük'te var olan iki yorum da, benzer şeyden yakınıyor. Evet, koca Ekşi Sözlük'te EF English Live için yalnızca iki yorum var. Ve ikisi de gerçekten EF English Live hakkında pek iç açıcı olmayan beyanlarda bulunuyor.


Bunların gerçekliğine bakalım: Evet, EF English Live bu kadar tecrübeli olduğunu ve çok kişiye İngilizce konuşturduğunu iddia ediyorsa, hakkında yorum olmaması imkansıza yakın. Bu da EF English Live'ın yorum sildirdiği ihtimalini destekliyor.

EF English Live Trustpilot Yorumları

Trustpilot, Türkiye'de henüz yeni yeni tanınsa da, dünyanın her yanından kullanıcıları bir araya getirip, markalar ve hizmetler hakkında en doğru bilgiyi yaymaya çalışan bir platform. Şimdi buradaki yorumlardan bazılarını size göstereceğim. Fakat şu uyarıyı yapmam gerek: Trustpilot yorumları İngilizce elinde bulunuyor. Şimdilik iletişim sıkıntısı çekmememiz için bunları Türkçe halinde sunacağım. 


Karşıma çıkan ilk yorumu getiriyorum. Henüz taze, 3 gün öncesine ait.


"(5 Üzerinden 3 Yıldız)

Çok sayıda Güney Afrikalı öğretmene sahipsiniz. Güney Afrika'dan çok iyi öğretmenler var, ancak çoğunluğunun kötü bir tutumu var ve bu platformda çalışmak için gerekli becerilere sahip değiller, benim görüşüme göre. Biliyorum, EF bu öğretmenlerle para tasarrufu yapıyor, ancak bu EF'nin kalitesini etkiliyor."

Jose Manuel


Şimdi karşıma çıkan ikinci yorumu paylaşıyorum:


"(5 üzerinden 3 yıldız)

Platformdan memnun değilim, güncellediler ve şimdi öğretmen arama seçeneğim yok, sadece 3 öneri sunuyorlar ve benim seçmem gerekiyor... Bunu sevmiyorum, dostça olmayan öğretmenler var ve diğerleri ise nazik. Öğretmeler var ve öğretme sabrına sahipler, ama maalesef onları arayamıyorum. Ayrıca daha fazla okuma ve telaffuz pratiği yapmak istiyorum."

Beatriz


Üçüncü yorumu es geçmek de olmaz:


"(5 Üzerinden 2 Yıldız)

Sıkıldım, her ders aynı süreci içeriyor. Çekici olması için değişiklik yapmanız gerekiyor."

Diana


Şayet bana inanmayıp "bu kadar da olmaz" diyorsanız cımbızlama yapmadığımı göstermek için olduğu gibi ekran görüntüsü aldım ve sizlerle paylaşıyorum.


ef English live, EF English live trustpilot

Peki buradan ne anlıyoruz: eğitmen kalitesinin bahsedildiği kadar olmadığı ve amatör öğretmenlerin yer aldığı, ilk edinimlerimizden. İkincisi ise, dilediğiniz eğitmenle esnekçe buluşma imkanı da bazı öğrenciler için geçersiz. Şayet Trustpilot notları konusunda hangi platformun en başarılısı olduğunu merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. 


EF English Şikayetvar Yorumları

Yerel Trustpilot diyeceğimiz, herkesin bildiği ve yardım için göz attığı bir diğer yorum platformu da Şikayetvar. Özellikle olumsuz yorumlarla derdine derman arayanların buluştuğu bu platform, markalara gerekli aksiyonları alması için de aracı oluyor. Ayrıca her bir çözüm için de markalar ekstra skor ve itibar kazanıyor.


Şikayetvar'da yine çok fazla EF English Live yorumu yok. Olan yorumlardan bir tanesi online İngilizce hizmeti için değil, yurtdışı danışmanlık hizmeti konusundaki şikayetini bildirmiş. Ama bir tane yorum da aradığımız online İngilizce deneyimi üzerine geliyor. Ekran görüntüsünü paylaştığım bu yorumun kendisine, buraya tıklayarak ulaşmanız mümkün.


ef English live şikayetvar

Burada da müşteri desteği konusunda sıkıntı yaşamış bir öğrenci var. EF English Live hakkında fiyat bilgisi için bile bir sürü iletişim bilgisi bırakıp, sürekli aramalara maruz kaldığınızı düşününce, yardım konusunda benzer aktiflikte olmamaları garip görünüyor. Ayrıca, bu kullanıcımız gibi 3 EF English Live öğrencisi de benzer sorundan yakınır halde.


Öğrenci Yorumları EF English Live Vaatlerini Tasdik Ediyor Mu?

Bu noktaya kadar;


  • EF English Live Ekşi Sözlük yorumları
  • Trustpilot Değerlendirmeleri
  • Şikayetvar yorumları

yakın takibimizdeydi.


Buradaki incelemelerden sonra gördüğüm ilk şey, EF English Live'ın geniş bir kitleye ulaşamadığıydı. Belki dünyada farklı eğitim sistemleri ile müşteri kitlesi oluştursa da, online İngilizce uygulaması girişimiyle Türkiye'de pek tutulmamış.


İkinci bir husus ise, kullanıcı yorumlarını sildirmek gibi bir gaflete düşüştü. EF English Live eleştiriyi kaldıramıyor olsa demek ki, Ekşi Sözlük gibi bi platformda ne var ne yok kesmiş atmış. Bu, gözümüzde EF English Live'ın değerini düşürüyor.


Üçüncü bir konu ise, eğitmenlerin profesyonellik seviyesinin vaat edilenden daha düşük olmasıydı. Özellikle EF English Live Trustpilot yorumlarında eğitmenden ve dersten memnun kalmayan öğrenci çok fazla.


Dördüncüsü ise, bilgi alma sürecinden sonra telefonunuzu susturmayan müşteri desteği ekibinin, öğrenci olup sorun yaşadığınızda yanıt vermiyor oluşu. Pek çok öğrenci ödeme noktasında sıkıntı yaşadığını ya da eğitmen seçme hakkında sorun olduğunu bildirse de, EF English Live bu yorumlara gereken özeni vermemiş gibi.


Buradan Ne Anlıyoruz?

EF English Live vaatleri ve öğrenciye sundukları büyük oranda örtüşmüyor. Öğrenciler şikayetlerle öne çıkarken, memnuniyet bildiren sayısı çok az. En can alıcı nokta ise, EF English Live'ın Ekşi Sözlük'te yorum sildirme cüreti göstermesi oluyor.


Sonuç: EF English Live Yorumları Bize Ne Anlatıyor?

EF English Live yorumlarını yorumladığımız, vaatlerinin karşılığını ölçtüğümüz bu analiz yazısının kapanış bölümüne vardık bile. Deneyim kozunu oynayan EF English Live'ın aslında online İngilizce konusunda -özellikle ülkemizde- kısıtlı bir kitleye ulaştığını gördük. Daha da önemlisi, buradan da memnun ayrılan pek yok. Uluslararası düzeyde baktığımızda pek çok EF English Live kullanıcısı da derslerden ve eğitmenlerden memnun kalmamış duruyor. Şayet bu inceleme sonrası şüpheleriniz pozitif düşüncelere evrilmediyse, online İngilizce eğitiminde çok kaliteli işler çıkaran diğer platformlara da bakmanızı tavsiye ederiz.

Bu linke tıkladıktan sonra İngilizce yolculuğunuza eli boş devam etmeyip, kendinize çok iyi bir rehber bulacağınıza eminim. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak