EF English Live Deneme Süresi ve Para İade Şartlarını İncelemeden Kaydolmayın!

Online İngilizce
Son güncelleme: 27 Mart 2024

EF English Live Deneme Süresi ve Para İade Şartlarını İncelemeden Kaydolmayın!

EF English Live deneme dersi ararken, ya da müşteri hizmetleri ile görüştüğünüzde "paranız iade" ifadesiyle karşılaştınız mı? Ya da konu hakkında düşünmek için izin istediğinizde, memnun kalmamanız halinde paranızın iade edileceğini belirttiler mi? Evet, EF English Live epey iddialı bu konularda. Ama bazı konuların daha da açıklanması lazım. Bu yazıda da hedefimiz bu. EF English Live'ın telefonda verdiği güvenceye dayanarak bu serüvene başlamamakta fayda var. Bu yüzden gelin, detayları inceleyip meselenin aslını öğrenelim.


İçindekiler

  1. EF English Live Hakkında Özet Bilgileri Derleyelim
  2. EF English Live Deneme Dersleri ve Süresi
  3. EF English Memnuniyet Garantisi Nedir?
  4. EF English Live Gerçekten de Para İadesi Yapıyor Mu?
  5. EF English Live İade Şartları Hakkında Son Uyarılar
  6. Sonuç: EF English Live'a İnanmadan Düşünün

EF English Live Hakkında Özet Bilgileri Derleyelim

EF English Live iade konusuna geçmeden önce, bu platform hakkındaki bilgilerimizi tazelemekte fayda görüyorum. Çünkü bu iade işleri ilerledikçe konular kafa karıştırıcı bir hal alacak. Öncelikle, EF English Live'ın ders sistemini ve çalışma şeklini anlayalım hele.


EF English Live Çalışma Sistemi

Bu online İngilizce platformunda çalışma sistemi diğer rakiplerinden biraz daha farklı işliyor. Her ne kadar platform online olarak çalışsa da, satış stratejileri geleneksele daha yakın. EF English Live'ı inceleyen bir öğrenci, fiyatlar konusuna hiçbir yerden erişemiyor. Aramızda sır olarak kalsın, EF English Live fiyatları yalnızca burada var. 


Konumuza dönecek olursak, EF English Live satışları tamamen telefon aracılığıyla yapıyor. Öğrencinin bilgi almasında ise yine her yol, bu telefonla satış stratejisine dönmüş durumda.


Kendi websitesindeki formu doldurmadan, bu platform hakkında bilgi edinmek epey zor. Buraya kaydolduktan kısa bir süre sonra müşteri temsilcileri öğrencilere ulaşıyor. Burada temsilcinin dediğini de doğru olarak kabul ediyoruz bir nevi. İşte iade politikası konusunda da kullanıcıları zorlayan, asıl kurallar ve müşteri temsilcisinin ifade ettikleri arasındaki tutarsızlık oluyor.

EF English Live Ders Sistemi

EF English Live, uzun taahhütlerle grup dersi ve birebir ders karması paketler sunuyor. Paketlerdeki grup dersleri sayısı 30'tur. Fakat bazı öğrenciler, müşteri temsilcilerinin "sınırsız" olarak belirttiğini de söylüyor.


EF English Live'da ödemeniz gereken ücreti de aldığınız birebir ders sayısı belirliyor. Ayrıca, bir aylık sürede alacağınız en az ders sayısı 2 haftada 1 ders, en fazla ise haftada 3 dersten ibaret. Ayrıca, EF English Live'da seviye atlamak için de size sağlanan materyallerin de düzenlice yapılması gerekiyor.


EF English Live Deneme Dersleri ve Süresi

EF English Live, bazı platformlar gibi bir deneme dersi sağlamıyor. Ancak, sözleşmenizin başladığı andan itibaren ilk 14 günlük süre, deneme aşaması olarak geçiyor. Bu aşamada derslere girip, kaynaklara göz atabilirsiniz. Şayet memnun kalmazsanız, üyeliğinizi 14 gün içerinde sonlandırabilirsiniz. Bu aşamada, ödediğiniz ücret size aynı şekilde geri yansımalıdır. 


Ayrıca iptal tarihlerini de iyice kontrol edeniz. Geç kalırsanız, ya da sistemde bir hata dolayısıyla iptal talebiniz görünmezse, paranızı geri alma şansınız ortadan kalkabilir. Temkinli davranmayı elden bırakmayın lütfen.


EF English Memnuniyet Garantisi Nedir?

EF English Live, bunlara ek olarak bir de memnuniyet garantisi diye bir konudan bahsediyor. Bu memnuniyet garantisi, 3 aylık süreyi kapsıyor; tam 90 gün. EF English Live aynen şunu söylüyor; "biz sistemimize o kadar çok güveniyoruz ki, memnun kalacağınıza bahse gireriz". 


Telefondaki görüşmede, bu süre sonunda koşulsuz şartsız paranızı geri alabileceğinizi iddia ediyorlar. Fakat kullanım şartlarını incelerseniz, siz de önemli farklılıkları yakalayabilirsiniz. Aslında bu süre sonunda EF English Live'ı İngilizce öğrenemediğinize ikna etseniz dahi, almayı umduğunuz miktardan yüzde 30'luk bir kesinti yapılıyor. Yani siz yüzde yüz geri ödeme beklerken, yüzde 70'ini anca alabileceksiniz.


Diğer bir kural ise, derslere katılma ve materyal tamamlama konusunda oluyor. Eğer gerekli sayıdaki materyaller tamamlanmaz, derslere girilmezse, EF English Live memnuniyet garantisini size sunmama hakkına sahip.


Bir önemli not ise, bu sözleşme koşullarında EF English Live haber vermeksizin değişiklik yapıp yürürlüğe koymakta özgür. Yani, siz birinci ayda bu hakkınızdan faydalanıp ücret iadesi istediğinizde, bu kuralın yerinde yeller esebilir. Bu ucu açıklık sadece memnuniyet konusunda değil, çeşitli durumlarda da sorunlara gebe görünüyor.

EF English Live Gerçekten de Para İadesi Yapıyor Mu?

Aslında EF English Live size para iadesi sunuyor. Fakat şansınızı yaver gideceği tek durum, deneme süresi altında sunulan iki haftalık vazgeçiş süresi. Bu da, çoğu markanın sunduğu bir iptal seçeneği. Örneğin Flalingo için bu süre bir ayken, diğer platformlar bir hafta gibi bir süre tanıyor. Deneme dersi konseptinden uzak olsa da, müşteriyi tek seferde yakalayıp markaya tutundurmak için EF English Live iş görür bir strateji icat etmiş. 


Memnuniyet garantisi ise, biraz şüpheli. Çünkü bu konuda hal talep etmeniz için, EF English Live sizden İngilizce öğrenmediğinizin kanıtını isteyecek. Bu da absürt bir ispat yöntemi. Ayrıca paranızın yüzde 30'u da EF English Live'da kalacak. Bu da ilk başta söylenmiyor.


EF English Live İade Şartları Hakkında Son Uyarılar

EF English Live iade şartları hakkında son uyarıları da yapmak isterim. Bu platform, Türkiye'de çok fazla öğrenci ve mezuna sahip değil. O yüzden diğerleri kadar tanınmıyor ve hakkında da yorum yok. Bu platformu kullananların fikirleri ve deneyimlerine de rastlamıyoruz. Bu yüzden, EF English Live iade politikasına inanmak noktasında dayanağımız olmuyor.


Öte yandan, EF English Live'ın da Ekşi Sözlük operasyonundan bahsetmek istiyorum. Bu yazıda da gördüğünüz gibi, EF English Live hakkındaki tüm yorumları sildirmiş. Bu da sallantıda olan güvenimizi yıkıyor.


Sonuç: EF English Live'a İnanmadan Düşünün

Bu yazıda, EF English Live para iade politikasını inceledik. Öğrencilere telefonda garantiler ve iptal hakları tanıyan EF English'in vaatlerinin arkasını ne kadar doldurduğunu inceledik. Aslında 14 günlük süre deneme süresi değil, öğrencilerin iptal etme süresi. Pek çok hizmet ve uygulamada benzeri süreçler de var. Yani bu size tanınan ekstra bir hak değil. Öte yandan memnuniyet garantisi ise pek inandırıcı gelmeyip, tam iade sözünü dahi vermiyor. Sözleşme şartlarında belirtildiği üzere bu almanız gereken miktarda kesintiler var. Siz siz olun, telefon konuşmalarına inanmayın. İyice aslını, astarını araştırın. Aksi takdirde zararlı çıkmanız çok olası.

Blog ile İlgili Yorum Bırak