EF English Live ve EFSET Sertifikası Nedir?

Online İngilizce
Son güncelleme: 30 Ocak 2024

EF English Live ve EFSET Sertifikası Nedir?

İngilizcenizi bir sertifikayla taçlandırmak nasıl bir fikir? Sadece lafta değil, geçerli ve onaylı bir sertifikada da İngilizce bilginizi her yerde gösterebilmek, hayatınızda size pek çok getiri sağlayacaktır.


Bunları;


  • CV ve LinkedIn profiline ekleme,
  • İş başvurularında kullanma,
  • Eğitim hayatında ve okullara başvuruda kullanma,
  • Vize başvuru ve işlemleri sırasında kullanma

şeklinde sıralayalım bir. 


Şimdi de, size İngilize seviye tespit ve sonucunda da sertifika sağlayacak olan EF English Live'a bakalım. EF English Live, EFSET isimli bir sınav sonrası şayet başarılı olursanız, size bu sertifikayı sağlayacaktır. Bu yazıda, EFSET sınavı ve sertifikasını detaylandırıyoruz.


İçindekiler

  1. EF English Live Sertifikalarına Yakından Bakalım
  2. EFSET Sınavı İncelemesi
  3. EF English Live Kursları ve Sertifikası Konusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler
  4. EFSET Sertifikası Gerçekten Geçerli ve Onaylı Mı?
  5. EFSET ve EF English Live Özet

EF English Live Sertifikalarına Yakından Bakalım

EFSET sertifikası, EF English Live tarafından sağlanır ve İngilizce seviyenizi gösterir. Bu sertifika ile İngilizcenizi ödüllendirmeniz için, EFSET testinden de başarıyla geçmeniz lazım. 


EFSET testlerine, ayrıca kolayca ve ücretsizce de ulaşmanız mümkün. Yani EF English Live öğrencisi olmasanız da, kendinizi test edebilirsiniz. Bu bir yandan da şu demek; test sonucunda da sertifika elde etmek için elbette kayıt olmak gerekiyor.


EF English Live incelemesi içeren her yerde, her yazıda ve yorumda bu kayıt sorunu karşıma çıkıyor. EF English Live, size ücretsiz bir sertifika sunuyor ama karşılığında iletişim bilgisi alıyor. EF English Live'da geçerli para birimi, bizim bilgilerimiz. Burada burnuma hoş kokular gelmiyor. Neyse, sertifikalardan devam edelim.


EFSET testi, temel olarak iki şekilde geliyor. 15 dakikalık ve 50 dakikalık iki seçenek var. Kısa süreli olan, İngilizce seviyenize hızlıca bir göz atmanızı sağlıyor. Sonucunda sertifika almasanız da, sosyal medyada paylaşılır formatta. Bu test için EF, herhangi bir ücret ya da kayıt istemediğini açıkça belirtmiş.


İkinci bir seçeneğiniz olan 50 dakikalık test de, size sertifika sağlayacak yegane sınavdır. Bu sınavdan başarıyla ayrılmanız durumunda ücret ödemeksizin sertifikanızı elde edeceksiniz. Ancak anladığım kadarıyla, ücret yerine kişisel bilgilerinizi de sağlamanız gerekiyor.

EFSET Sınavı İncelemesi

15 dakikalık EFSET sınavı, boşluk doldurma ve dinleme bölümünden oluşuyor. Konuşma ve yazma bölümlerine dair bir sınav içeriği yok. Bu basit ve çok kısa süren testin sonunda, EF yine sizden bir ton bilgi istiyor; yani sözünü tutmuyor.


Ayrıca bu sorular çok basit. Hem çözmeniz açısından, hem de dizayn açısından. Kelime bilgisi ağırlıklı olması, EFSET testini sıradan bir online pratikten farksız kılıyor. Bilgiyi yeterli derece ölçtüğüne olanak veremeyeceğimiz bu test benim nezdimde sınıfta kalıyor.


50 dakikalık test ise, yine benzer boşluk doldurma ve dinleme metni sorularından oluşuyor. Yalnızca çok kısa, ve basit bir seviyede diyebileceğim okuma metni ve soruları vardı. Fakat 50 dakikalık testin dinleme soruları daha da çeşitlenmiş ve biraz daha sınayıcı hala gelmişti. EFSET belki iyi bir dinleme yeteneği testi yapıyor olabilir. Fakat diğer bölümlerde bir test içeriği sunmaması, bu sınavı kapsamsız yapıyor.


EF English Live Kursları ve Sertifikası Konusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Öncelikle EF English Live online İngilizce kursuna değinmek isterim. Her online İngilizce kursu gibi, bu uygulama da öğrencilere İngilizce konuşturma amacıyla yola çıkıyor. Eğitim sonunda öğrenciler ileri düzeydeki hedeflerine de varmak istiyorlar. Fakat her eğitim sonunda bir sertifika sağlanıyor olması, sizin İngilizce konuştuğunuzu göstermez.


Şayet EF English Live öğrencisi iseniz, her bir seviye için size sertifika sağlanacaktır. Fakat bu geçerli bir seviye tespit sınavına bağlı değildir. Hali hazırda anadilinizde kullanıp çözdüğünüz pratikleri tamamladığınız noktada, sistem sizi öğrenmiş sayıyor. Sertifika alsanız da, belki de yeterli seviyeye gelmeme şansınız da var.


Diğer bir konu da, EF English Live online İngilizce derslerine girmeden alacağınız bağımsız EFSET sertifikalarıyla alakalı. Bu sertifikayı bilgileriniz karşılığı alabilirsiniz. Ancak bir eğitimin altı çizilmediği için geçerli olmayacaktır. Sınav da kapsayıcı olmadığından dolayı, bu sertifika belli kurum ve kişilerce geçersiz dahi sayılabilir. Yani, internetten hızlıca edindiğiniz bu sertifikaya güvenerek yola çıkarsanız, yaya kalabilirsiniz.

EFSET Sertifikası Gerçekten Geçerli ve Onaylı Mı?

Bu konuda bilgi kirliliği olmaması için, EF English Live ile alacağınız sertifikaların geçerliliğine yeniden bakacağız. Şimdi bu sertifika türlerini ikiye ayırıp, yeniden inceleyelim:


EF English Live Sertifikalı Kursları

Eğer EF English Live sertifikası onaylı mı değil mi öğrenmek istiyorsanız, karşınıza online İngilizce kursu bilgileri çıkacaktır. Her seviye sonunda bir sertifika alacağınız için, online kurslar yerine "sertifikalı kurslar" ifade kullanılıyor. Siz sertifika hakkında bilgi almaya çalışırken, EF English Live İngilizce kursunun özelliklerini sıralıyor.


Örneğin, "sertifikalı kurslar CEFR onaylıdır" ibaresi sertifika ile ilgili değil, kurs düzeni hakkındadır. Yani CEFR onaylı olan sertifikalar değil, kurslardır. Bu sertifikaların sağlanma şekli sadece etkinlik tamamlama üzerinden gerçekleştiği için bir sınanma durumu da yoktur. Kısacası, seviye sonu ödülü geçerlidir diyemiyoruz.


EFSET Testleri ve Sertifikası

EFSET testleri ise, bu yazıda bahsettiğimiz ilk konuydu. EF English Live bünyesinde eğitim gören bir online İngilizce öğrencisi olmadan da, hem teste hem de sertifikaya ulaşabilirsiniz. İnternet sitesinde testleri herhangi bir kayıt ve gözetim olmaksızın yapıyorsunuz. Süre sonunda, bir form doldurarak kolayca ulaşabildiğiniz bu belgeye fiyat dahi biçilmemiş. Aslında belgelerin geçerlilik kazanması için kurumların da bunu onaylaması epey maliyetli oluyor.


Örneğin, Flalingo öğrencilerine sertifika olarak Oxford Placement Test isimli bir seviye tespit sınavına girmesine ön ayak oluyor. Bu sınav sonucu alınan sertifika da yine Oxford onaylı oluyor. Bu sınav ve onay sürecinde masrafları Flalingo karşılıyor. 


Kısacası, EFSET ve EF English Live sertifikalarının geçerliliği çok şüpheli. Şayet size hem eğitim, hem de onaylı sertifika sağlayacak olan kurslara göz atmak isterseniz, tıklayarak gerekli bilgilere erişebilirsiniz.


EFSET ve EF English Live Özet

Bu yazıda, EF English Live'ın ücretsiz uzantısı olan EFSET testleri ve sertifikasını inceledik. Epey basit dizayn edilmiş ve kapsamlılıktan uzak testlere bel bağlamamamız gerektiği sonucuna eriştik. Sonrasında ise, EF English Live online İngilizce platformunun öğrencilerine sağladıklarına baktık. Bu sertifikalar için bir test ve başarı gerekmeksizin, sadece uygulamadaki etkinlikleri tamamlamanız yetiyor. Bu da, konumuz olan sertifikaları geçerlilikten uzaklaştırıyor. Eğer size hem kaliteli eğitim, hem de bunun hakkını veren sertifikalı kursları arıyorsan, sıralamamız yol gösterici olacaktır.

Blog ile İlgili Yorum Bırak