Sertifikalı Online İngilizce Kursları İncelemesi: En Geçerli Sertifika Kimde?

Online İngilizce
Son güncelleme: 7 Ocak 2024

Sertifikalı Online İngilizce Kursları İncelemesi: En Geçerli Sertifika Kimde?

Sertifikalı online İngilizce iursları İncelemesi yazımızın odağındaki bu belgeler ne işe yarar?Artık İngilizce öğrenmek iyi bir kariyer, sosyal yaşam, eğitim ve kişisel gelişim için büyük bir faktör haline geldi. Hatta artık İngilizce anlamak yetmiyor; iyi derece konuşuyor olmak da gerekiyor. Bu yüzden online İngilizce kursları giderek daha da popülerleşiyor. Fakat bu kursların hepsi kaliteli eğitimler vermiyor. Ayrıca, bir işe başvurduğunuzda İngilizce bildiğinizi kanıtlamanızın istenmesi de büyük bir olasılık. Bu gibi durumlarda işvereninize bir sertifika sunmanız gerekebilir. Dolayısıyla, online İngilizce kursları arasında seçim yaparken hem kaliteli hem de sertifika sağlayan bir kurs seçmeye dikkat etmelisiniz. Bu yüzden, bu yazımda sizlerle sertifika veren online İngilizce kurslarından bahsedeceğim. 

Sertifika Veren En İyi Online İngilizce Kursları


Flalingo, Cambly ve EF English Live öğrencilerine sertifika sağlayan kurslar. Dolayısıyla, sizlere bu kurslar ve sertifikaları hakkında bilgiler vereceğim.

Flalingo Online İngilizce Kursu ve Sağladığı Sertifikalar


Rakiplerinin eksik kaldığı yönleri tamamlamasıyla bilinen Flalingo, sertifika konusunda da birçok rakibinin önüne geçiyor. Sertifikalı kurslar arasında giren Flalingo ile 30 saat ders yaptığınızda, dil öğrenme çalışmalarına aktif katıldığınızı gösteren bir belge alırsınız. Buna online sertifikaya ek olarak, Flalingo ile programınızı tamamladığınızda ücretsiz bir şekilde Oxford Replacement Test’e katılabilir ve sertifika alabilirsiniz. Flalingo zaten öğrencilerine Oxford University Press kütüphanesine sınırsız erişim sağladığı için eğitim sürecinde bu sınava da hazırlanmış oluyorsunuz. Dolayısıyla, sertifikayı almaya hak kazanma ihtimaliniz artıyor. Ayrıca, hem Flalingo’nun öğrencilerine sağladığı kaynaklar hem de Oxford Replacement Test dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford tarafından hazırlandığı için geçerliliği ve kalitesi de oldukça yüksek oluyor. 


Flalingo Trustpilot: Kullanıcılar Ne Diyor?


Size bir tavsiye vereyim. Online İngilizce kursu seçerken edineceğiniz sertifika kadar, eğitimin kalitesi de önemli. Aksi takdirde elinizde sertifika olsa da dilinizde İngilizce olmayabilir. Bu yüzden uygulamayı deneyimlemiş kişilerin değerlendirmeleri de, kurs sonrası İngilizce öğrenip öğrenemeyeceğinize dair size kıymetli fikirler sağlayacaktır.


Gelelim Flalingo'ya... Flalingo kullanıcıları sıklıkla kaydettikleri gelişmeyi Trustpilot adlı uygulamada girdikleri yorumlarla ifade edip güzel puanlar veriyor. Flalingo 5 üzerinden tam 4.7 puan alıyor. Görünen ki, Flalingo sertifika kadar doğru bir eğitimle başarılı bir İngilizce sağlıyor.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

Cambly Sertifikası Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Cambly ise online İngilizce sertifikası konusunda Flalingo’nun gerisinde kalıyor. Cambly web sitesinde sertifikaya dair bir bilgi bulmak oldukça zor. Yalnızca 2021 yılında yazılmış bir blog yazısında sertifika hakkında kısa bir paragraf bulunuyor. Burada da 10 saat özel ders aldığınızda sertifika kazanabileceğiniz bilgisi yer alıyor. Fakat yazının iki yıl önce yazılmış olması ve Cambly’nin web sitesinde bu konu hakkında bilgi olmaması benim bu sertifikaya şüpheli yaklaşmama yol açtı. Birçok işveren için Cambly’nin verdiği sertifikayı geçerli görmeyebilir. 


Cambly Trustpilot

Flalingo konusunda Trustpilot yorumları sertifika ve daha fazlasında bilgi sağlamıştı. Aynı durum Cambly için de geçerli. Gelin şimdi Cambly hakkında kullanıcılar ne demiş, inceleyelim.


Maalesef Cambly, rakibi Flalingo kadar iyi şekilde anılmamış. Son yorumlar ekseriyetle negatifken, Cambly 5 üzerinden 3.8 almış.


Cambly, Cambly trustpilot

EF English Live Sertifika Veriyor mu?


EF English Live ise kullanıcılarına tamamladıkları her seviye için bir sertifika sunuyor. Ayrıca, EF English Live’da eğitimini tamamladıktan sonra EFSET sınavına ücretsiz olarak katılabiliyorsunuz. Bu sınavdan başarıyla geçerseniz dijital bir sertifika kazanıyorsunuz. Fakat unutmamanız gereken nokta bu sertifikanın yalnızca iki yıl boyunca geçerli olduğu konusu. İki yıl geçtikten sonra sertifikayı herhangi bir yerde kullanma şansınız kalmıyor.


EF English Live Trustpilot


Flalingo ve Cambly için sarfettiğimiz sözler, elbette EF English Live için de geçerli. Sertifika, onaylanması gereken bir İngilizce yeterliliği oldukça kıymetlidir. Peki EF English Live, bunu sağlayabiliyor mu?


Trustpilot platformda EF English Live da Flalingo'nun epey gerisinde kalmış ve Cambly'den yalnızca 10'da 1'lik kadar iyi bir performans sergileyebilmiş. 


Sertifika Vermeyen Online İngilizce Kursları


Rakiplerinin aksine Preply, LiveXp ve italki ise kullanıcılarına herhangi bir sertifika sunmuyor. Flalingo, EF English Live ve Cambly’den farklı bir mantıkta çalışan bu üç platform rakiplerinden sertifika konusunda arka planda kalıyor. Öğrencilerine düzenli ders programları ve ders takip sistemi sunmayan bu platformlar, eğitimlerini tamamlayanlara dahi bir sertifika sunmuyor. Dolayısıyla, bence bu platformlar kullanıcılarına kaliteli bir İngilizce eğitimi sunmadıkları için, sertifikanın kanıtlayacağı bir şey olmaması üzerine sertifika vermiyor olabilirler. Bu da bana sorarsanız bu platformları İngilizce kursu değil yalnızca İngilizce konuşma partneri bulma uygulaması haline geliyor.


Hangi Sertifikalı Online İngilizce Kursunu Seçmelisiniz? 

Sevgili okuyucular, sizlerle sertifika sağlayan ve sağlamayan online İngilizce kurslarını paylaştık. Peki, bu kurslardan hangisini seçmelisiniz? Bence kaliteli bir eğitim almak için kesinlikle sertifika sağlayan bir kursu seçmelisiniz. Yani, Flalingo, EF English Live veya Cambly arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu kurslar arasında seçim yapabilmenizi kolaylaştırmak adına sizlere kısa bilgiler sunacağım. Fakat daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Sertifika veren online İngilizce kurslarını karşılaştırırken bence en önemli etkenler platformların eğitim kalitesi ve müşteri destek biriminin çalışma biçimi olmalıdır. Bir platformun eğitim kalitesi ise öğretmenlerinden ve derslerde kullanılan materyallerden anlaşılır. Dolayısıyla, bence Cambly, EF English Live ve Flalingo arasında seçim yapabilmek için öncelikle bu özellikler karşılaştırılmalıdır. Yani, aldığınız sertifikanın hakkını vermesi için kaliteli bir İngilizce eğitimi geçmişini ispat etmelidir.


Eğitim Kalitesi


Öğretmen kalitesi konusunda Cambly ve EF English Live; Flalingo’dan bir adım geride kalıyor. Bunun nedeni, Cambly ve EF English Live’den farklı olarak Flalingo, öğretmenlerinden hem sertikalarının olmasını hem de lisans eğitimini tamamlamış olmasını bekler. Sonuç olarak, bu konuda Flalingo rakiplerinden bir adım öne geçmektedir. İyi eğitim kalitesi de, elde edeceğiniz sertifikanın geçerliliğini arttırır.


Müşteri Destek Birimi


Online İngilizce kurslarında öğrencilerin sıkıntıları iletebilecekleri ve akıllarındaki sorulara cevap bulabilecekleri tek birim müşteri destek hattıdır. Bu nedenle, bir platformun müşteri destek biriminin efektif çalışması o platformun öğrencilerine verdiği değeri ve kalitesini gösterir. Dolayısıyla Flalingo, EF English Live ve Cambly’nin müşteri destek birimlerini incelemek oldukça önemli. 


Bu üçü arasında inceleme yaparsak, Flalingo yüksek kullanıcı değerlendirmeleri ile öne çıkıyor. Sertifika almanız gerektiği an sorun yaşarsanız, bu konuda danışmanız gereken birim size çözüm odaklı yaklaşmalıdır. Aksi takdirde İngilizce öğrenimi motivasyonu sağlayan sertifikanızı almanız bile tehlikeye girebilir. Bu noktada iyi bir müşteri desteği hattı, size istediğiniz geçerli sertifika konusunda belirleyici bir role sahiptir.

En Geçerli Sertifika Kimde? Hangi Online İngilizce Kursunu Seçmeliyim?

Sonuç olarak, Flalingo, EF English Live ve Cambly online İngilizce sertifikası sağlayanlar arasında öne çıkan uygulamalar oluyor. Ancak her biri, farklı geçerlilikte sertifikaları, farklı şartlarla sağlıyor. Ancak Flalingo hem eğitim kalitesi ile hem de müşteri destek biriminin efektif çalışması ile rakiplerinden bir adım öne geçiyor. Bu yüzden, bence sertifika veren online İngilizce kurslarının birinden eğitim almak istiyorsanız tercihiniz kesinlikle Flalingo’dan yana olmalı. Bu platformları detaylı incelemek ve karşılaştırmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak