Flalingo Kids Uygulaması Analizi: Aileler İçin Güvenilir Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 6 Nisan 2024

Flalingo Kids Uygulaması Analizi: Aileler İçin Güvenilir Mi?

Flalingo Kids uygulamasını bu yazıda aileler için analiz ediyoruz! Pek çoğunuzun bildiği gibi, Flalingo Kids çocuklar için İngilizce dersleri veren online bir kurs. Bu online İngilizce öğretimi platformunda çocuklar öğretmenlerle İngilizce dilini konuşarak öğreniyorlar. Ailelerin de çocuklarına karşı en büyük sorumluluğu iyi bir eğitim sağlamaksa, belki de İngilizce konuşmalarına ön ayak olmak ikinci sırada yer alıyor. Bu yüzden çocuklar için İngilizce dersi sağlamak önemli. Flalingo da tam bu amaca, çocuklara İngilizce eğitimi sağlamakla mükellef bir uygulama. Peki, bu uygulama çocukların İngilizce eğitimi için doğru yer mi? Buna ancak, detaylı bir Flalingo analizi ile karar verilebilir. Analiz bizden, karar anne-babalardan!


Bu yazıda;


  1. Çocuklar İçin Online İngilizce Kursları Nasıl Çalışır?
  2. Flalingo Kids Uygulamasının Hızlı Bir Tanıtımı
  3. Flalingo Kids Çocuklar İçin Online İngilizce Uygulamasının Detaylı Analizi
  4. Flalingo Kids'te Aileler ve Çocuklar Emin Ellerde!

konularını bulabilirsiniz.


Çocuklar İçin Online İngilizce Kursları Nasıl Çalışır?

Konuya hızlı bir giriş yapmadan önce, çocuklar için online İngilizce kursu konseptine bakalım. Her ne kadar artık hayatımızın büyük kısmı online düzlemde geçse de, eğitim noktasında belli alışkanlıklarımız var. Bu yüzden ebeveynler, online İngilizce öğretimi konusunu tanımayabilir ya da sıcak bakmayabilir. Ancak, online İngilizce kursları herkesin sandığından daha yaygın. Bunun nedeni ise, online İngilizce kursunun kendine has avantajlarıdır. Bu avantajlar ise;


  1. Özel İngilizce derslerinin, yüz yüze kurslara kıyasla daha ekonomik ve etkili olması,
  2. Online İngilizce kurslarında yer alan eğitmenlerin çoğunun ana dilinin İngilizce olması
  3. Online İngilizce uygulamaları ile derslere istediğiniz yer ve zaman katılma rahatlığı,
  4. Online İngilizce derslerinde, dilin konuşularak, daha etkili şekilde öğrenilmesi

şeklinde karşımıza çıkıyor. Ancak, her online İngilizce uygulaması çocuklar için dizayn edilmemiştir. Bu yüzden aileler "çocuklar için online İngilizce kursu" şeklinde arama yapmalı, tamamen özel bir platform bulmalıdır.

Çünkü çocuklar için online İngilizce kursunda yer alan eğitmenler, dersler, kaynaklar ve uygulama dizaynı çok daha farklıdır. Bunun nedeni, çocukların eğitim ihtiyaçlarının yetişkinlerden daha farklı olmasıdır. Çocuklar derslere odaklansın, dersleri sevsin ve İngilizce'yi öğrensin diye, online İngilizce kursları daha farklı şekilde oluşturulmuştur. Ancak en önemlisi, çocuklara özel online dil dersleri veren uygulamalarda yer alan öğretmenlerdir. Bu öğretmenler, çocuklarla doğru iletişimi kurup, onların anlayacağı şekilde ders anlatacak yetkinlikte olmalıdır. Yani, bu eğitmenler çocuk gelişimi konusunda deneyimli, bilgili ve farkındalık sahibi olmalıdır. Çocuklara özel hazırlanmış online İngilizce kursunun genel özelliklerini de sıralayacak olursak;


  1. Eğlenceli ve renkli, bir uygulama ile çocukların dikkatini çeken,
  2. İçindeki eğitmenlerle birlikte çocuklara ideal şekilde dersler veren,
  3. Çocukların ders sırasında ve sonrasında İngilizce eğitimlerini doğru materyallerle destekleyen,
  4. Aileleri çocuğun gelişimi ve durumundan haberdar eden,
  5. Esnek ders saatleri ile ailelere ve çocuklara uyum sağlayabilen,
  6. Çocuklara İngilizceyi doğru şekilde, doğru seviyede öğreten,
  7. Her yaş için uyumlu, özelleştirilmiş ders programı sunan,
  8. Çocuklara İngilizceyi konuşarak öğreten
  9. Ne çok uzun, ne de çok kısa dersler veren,
  10. Çocuğun İngilizce konusunda gelişimini düzenli şekilde raporlayan

uygulamalarla karşılaşabilirsiniz. Acaba Flalingo Kids, bu uygulamalardan biri mi? Hangi özelliği, nasıl sunuyor? Aileler çocuklarını Flalingo Kids isimli online İngilizce kursuna emanet etmeli mi?

Flalingo Kids Uygulamasının Hızlı Bir Tanıtımı

Şimdi bir de Flalingo Kids uygulamasını tanıyalım. Flalingo Kids, çocuklar için özelleştirilmiş bir online İngilizce uygulamasıdır. Flalingo isimli kurs yetişkinler için farklı kategorilerde İngilizce öğretiyor. Ancak çocuklar için, tamamen farklı bir sisteme sahip. Şimdi, alt başlıklarla Flalingo Kids platformunu analiz edelim.


Flalingo Kids Çocuklar İçin Online İngilizce Uygulamasının Detaylı Analizi

Flalingo Kids uygulamasını analiz etmenin en iyi yolu, alt başlıklar halinde konuyu detaylandırmaktır. Böylece uygulamanın genel hatlarına bakmış olur, yukarıdaki özelliklerle karşılaştırabiliriz. İlk olarak eğitmenlerden başlayıp konu konu inceleyelim o halde.


Flalingo Kids Uygulamasında Çocuklara Hangi Eğitmenler İngilizce Öğretecek?

Muhtemelen, ailelerin aklındaki en önemli soru, bu platformda yer alan eğitmenlerle ilgili olabilir. Çünkü online İngilizce kursunda yer alan eğitmenler, çocuklarla doğrudan iletişime geçecek yegane kişilerdir. Bu da büyük sorumluluk demek.


Flalingo Kids eğitmenlerine baktığımızda gördüğümüz en önemli şey, her eğitmenin 2 ya da 3 aşamalı mülakatlardan geçmiş olması. Bu da, Flalingo Kids uygulamasının, platformda yer alacak eğitmenleri seçerken ince eleyip sık dokuduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra, bu eğitmenlerin bazılarının anadili de İngilizce. Böylelikle çocuklar İngilizce'yi doğru bir aksandan duyabilir. Bu da büyük avantaj sağlıyor. Ancak, siz de biliyorsunuz ki birinin anadilinin İngilizce olması, onu doğru bir eğitmen yapmıyor. Flalingo, eğitmenlerinin profesyonel olmasını da istiyor. Eğitim sertifikası olmayan kişiler bu platformda yer alamıyor. Ayrıca Flalingo Kids, eğitmenlere deneyim şartı da koşuyor.


Bu eğitmen alım kriterleri, Flalingo Kids'i öğretmenler bakımından güvenilir kılıyor. Ancak anadil durumuna dönersek, eklememiz gerekenler var. Bu platformda öncelik anadil değil, öğretmenlerin yetkinliği ve güvenilirliği. O yüzden, işinde başarılı kişiler de bu platformda yer alıyor. Anadili fark etmeksizin pek çok eğitmen -başarılı mülakatlar sonucu- bu platformda yer alabilir. Eğer çocuğunuz çok küçükse ve anne-baba olarak siz de İngilizce'yi yeterince bilmiyorsanız, ilk aşamada Türkçe bilen bir eğitmenden yardım alabilirsiniz. Dersler sırasında Türkçe konuşmayacak olsa dahi, ilk bir kaç ders için sizi yönlendirebilir. Bu da çocukların ve ailelerin İngilizce online derslere daha hızlı adapte olup, vakit kaybetmemesine de fayda sağlar. Bu noktada seçim şansınızın olduğunu belirtebiliriz.

Flalingo Kids Uygulamasında Ders Programı ve Seviyeleri

Flalingo Kids uygulaması, 4-12 yaş arası için online İngilizce kursu ve dersleri verir. Gördüğünüz gibi, bu yaş aralığında okuma-yazmaya başlamış çocuklar olduğu kadar, çok küçük çocuklar da var. Elbette çocuklar İngilizce öğrenmeye mümkün olduğu kadar erken yaşta başlamalı. Peki, Flalingo Kids gerekli hassasiyeti her yaş grubu için gösterebilecek mi?


Flalingo Kids, çocukların İngilizce seviyesi ve yaş faktörüne göre ayrı ayrı sunuyor. Hali hazırda okula başlamış ama İngilizcesi sıfır olan da, henüz okula gitmeyen ama belirli bir İngilizce seviyesi olan da bu platformda yer alıyor. Her yaş ve seviye için belirli eğitim standartı var. Flalingo Kids uygulaması da çocukların öğrenim planını bu standartlara göre hazırlıyor. Öğretmenler de bu plana uygun şekilde, çocukların anlayacağı en doğru yoldan ders anlatıyor. Bu noktada, Flalingo Kids uygulamasının materyalleri de çok kritik. Flalingo Kids, Oxford University Press'in çocuklar için hazırladığı bir İngilizce eğitim serisini hediye olarak veriyor. Bu serinin ismi ise Family and Friends. Burada hem yaşa, hem de seviyeye yönelik ayrı kitaplar mevcut. Kaynaklarla desteklenen dersler de hem yaş hem seviye göz önünde bulundurularak hazırlanmış programı takip ediyor. Bu konuda Flalingo Kids dersleri çocuklar için verimli olur diyebiliriz.


Flalingo Kids ve Aileler İçin Özel Danışmanlık Desteği

Çocuklar için İngilizce kursu ve özelliklerini sıralarken, aileler için de duruma dair bilgilendirme yapılmasının öneminden bahsetmiştik. Flalingo Kids de farklı şekillerde danışmanlık hizmeti veriyor. Öncelikle, çocuğun seviyesi belirlendikten sonra doğru programın belirlenmesi için eğitim danışmanı sizi yönlendiriyor. Buna haftalık kaç saat ders olacağı, eğitmen seçimi ve ders öncesi-sonrası yapılması gerekenlere dair yönergeler de dahil. 

Çocukların platforma kaydı doğru şekilde gerçekleştikten sonra da aileler ve uygulama arasında iletişim kopmuyor. Çocuklar dersi kaçırmasın diye gerekli mesaj ailelere iletiliyor. Ders sonunda ise, dersin işleyişine ve öğrencinin performansına göre bir rapor da veriliyor. Bu raporun ismi FLAI. Bu rapor, yapay zeka ile öğrencinin konuşmalarının analizi sonrasında veriliyor. Öğrencinin seviyesi, iyi olduğu yönler ve gelişme konusunda ipuçlarla aile ve çocukların destekçisi oluyor. FLAI konusunu aileler kesinlikle incelemeli. O konuda gerekli bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz. 


Flalingo Kids'e Dair Diğer Önemli Detaylar

Flalingo Kids analizimizde uygulamanın sunduğu en temel özellikleri detaylıca inceledik. Ancak ayrıntılara da yer vermemiz lazım. Flalingo Kids'e dair önemli detayları listeleyim.


  1. Flalingo Kids uygulaması ile öğrencilere gerekli sertifikalar sağlanır.
  2. Bu uygulamanın müşteri memnuniyet oranları çok yüksektir. Herhangi bir sorunda direkt iletişim kurup, çözüm odaklı davranan bir ekip vardır.
  3. Flalingo Kids uygulamasında canlı dersler kaydedilir. Derste olmaması gereken durumların yaşanması bu şekilde önlenir ve güvenli ortamdan emin olunur.
  4. Aileler Flalingo Kids derslerini indirebilir. Bu şekilde ders tekrarı da yapmalarına olanak tanınır.
  5. Flalingo Kids uygulamasında çocuklar sevdikleri öğretmenlerden düzenli dersler alabilirler. Bu özellik çoğu online İngilizce kursunda yoktur.

Flalingo Kids'te Aileler ve Çocuklar Emin Ellerde!

Flalingo Kids incelemesi yaptığımız bu yazıda ne sonuca vardık? Flalingo Kids gerçekten güvenilir mi? Çocuklar için doğru online İngilizce kursu Flalingo Kids mi? Bu soruların yanıtlarının hepsi pozitif gibi görünüyor. Flalingo Kids uygulamasında her şey aileler gönlünü ferah tutsun diye hazırlanmış. Özellikle aileler her adımın takipçisi olsun diye kurulan siste ile aileler ve çocuklar emin ellerde demek mümkün. Ayrıca öğretmen kalitesiyle de öne çıkan Flalingo Kids, bu uygulamaya olan beğeni ve güveni de arttırıyor. Sonuç olarak, Flalingo Kids analizi güzel sonuçlar veriyor. Bu uygulama elde ettiği başarı ile çocuklara İngilizce'yi etkin şekilde öğretebilir. Biz analizi yaptık, şimdi de karar ebeveynlerde!

Blog ile İlgili Yorum Bırak