Flalingo Sertifika Veriyor Mu? Flalingo Sertifikası Geçerli Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 09-01-2024

Flalingo Sertifika Veriyor Mu? Flalingo Sertifikası Geçerli Mi?

İçindekiler: 


  1. İngilizce Sertifikası Neden Önemli?
  2. Flalingo İngilizce Sertifika
  3. Flalingo Sertifikası Geçerli Mi?
  4. Flalingo Sertifikası Sayesinde İş Bulanlar
  5. Flalingo Trustpilot Yorumları ve Sertifikadan Daha Fazlası
  6. Sonuç

1. İngilizce Sertifikası Neden Önemli?


Bundan 5 yıl önce bir işe başvururken İngilizce bildiğinizi iddia etmeniz yeterli olabiliyordu. Fakat artık İngilizceyi sadece anlamak veya üstünkörü bilmek yeterli değil. İngilizceyi iyi derecede biliyor ve akıcı bir şekilde konuşabiliyor olmanız gerekiyor. Hatta çoğu iş başvurusunda bu da yeterli olmuyor ve İngilizce eğitimi aldığınızı kanıtlamanız gerekiyor.


Bunu kanıtlamanın yolu da bir sertifikaya sahip olmaktan geçiyor. Ayrıca, İngilizce sertifikasına sahip olmak yalnızca iş hayatında değil, eğitim hayatınızda da gerekli olabiliyor. Diyelim ki lisans eğitiminizi tamamladınız ve yüksek lisans yapmak istiyorsanız. Bu durumda iyi derece İngilizce bilmeniz ve bunu kanıtlamanız gerekiyor. Hele bir de yüksek lisansınızı yurtdışında yapmak istiyorsanız kesinlikle bir sertifikaya ihtiyacınız var. Sertifikanız sayesinde başvurduğunuz üniversiteye İngilizce eğitimi aldığınızı kanıtlayabilirsiniz. Fakat bu noktada sertifikanızın güvenli bir kurumdan alınmış olması da gerekiyor. Dolayısıyla, ben de bu yazımda sizlere Flalingo ve sağladığı sertifikalar hakkında kısa bilgi vermek istedim. Öğrenmek için okumaya devam edin! 

2. Flalingo İngilizce Sertifika


Flalingo 30 saatlik derslerini tamamlayan kullanıcılarına bir sertifika sunuyor. Bu sertifika ile kullanıcılar hem İngilizce bilgilerini hem de böyle bir kurs aldıklarını kanıtlayabiliyorlar. Fakat bazı kurumlar köklü üniversitelerin sınavları sonucu alınan sertifikaları tercih edebiliyor. Bu noktada Flalingo kullanıcılarına yine yardımcı oluyor. Flalingo’da İngilizce eğitim programınızı tamamladınız farz edelim. Flalingo, herhangi bir ücret talep etmeksizin sizin Oxford Replacement Test’e katılmanızı mümkün kılıyor. Bu test sonucunda bir sertifika alarak İngilizce yeteneklerinizi tescillemiş olabilirsiniz. Oxford Replacement Test  de yine Oxford University Press tarafından hazırlanıyor. Flalingo da öğrencilerine Oxford University Press kütüphanesine ücretsiz ve sınırsız erişim sağlıyor. Yani, Flalingo’dan aldığınız eğitim boyunca aslında bu teste hazırlanıyorsunuz. Dolayısıyla, ekstra çaba sarf etmenize gerek kalmadan geçerli bir sertifika almaya hak kazanıyorsunuz.  


3. Flalingo Sertifikası Geçerli Mi?


Flalingo’nun sunduğu iki sertifika da geçerli. 30 saatlik eğitiminizi tamamladıktan sonra alacağınız sertifikayı CV’nize ekleyebilir ve iş başvurularınızda kullanabilirsiniz. Fakat bu sertifikayı bazı kurumlar kabul etmeyebilir. Örneğin, Avrupa’da bir ülkede yüksek lisans yapmak istediğinizde oradaki üniversiteler bu sertifikayı geçerli görmeyebilir. Bu yüzden, Flalingo ile İngilizce eğitiminizi tamamlayıp sonrasında Oxford Replacement Test sınavına girmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu sınav Oxford Üniversitesi tarafından hazırlandığı için Avrupa’da bulunan üniversitelerde de iş başvurusu yapacağınız köklü kurumlarda da geçerli sayılacaktır. Kısaca, Flalingo sayesinde ücretsiz iki sertifika almaya hak kazanabilir ve bu sertifikaları istediğiniz alanda kullanarak İngilizce bilginizi kanıtlayabilirsiniz. Ayrıca, unutmayın ki Oxford Üniversitesi sosyal bilimlerde dünyanın en iyi üniversitesi sayılıyor. Bu yüzden, İngilizce eğitiminde de oldukça önemli bir yer tutar ve CV’nizde bulunması sizi rakiplerinizden bir adım öne taşır.

4. Flalingo Sertifikası Sayesinde İş Bulanlar


Flalingo öğrencilerine sertifika sunuyor ve bu sertifikalar çeşitli yerlerde geçerli sayılıyor. Bu yüzden, sizlere daha iyi örnek olabilmesi için Flalingo sertifikası almış ve bu sayede istediği işe kabul edilmiş iki kişinin deneyimini paylaşmak isterim: 


“Merhaba, ben Sude, 26 yaşındayım. İyi bir üniversitenin inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldum. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisinden başarılı bir şekilde mezun olduğum için iş bulma sürecimin yaşıtlarımın büyük bir kısmından daha rahat olacağını düşünmüştüm. Fakat mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl alanım dışı işler yaptıktan sonra gerçeklerin farkına vardım. Köklü firmalarda çalışmak istiyordum fakat hepsi iyi İngilizce bilen çalışanlar arıyorlardı. Bu yüzden, istediğim gibi bir iş bulabilmem oldukça zaman aldı. İngilizcem kötü değildi fakat daha önce bir kurstan eğitim almadığım ve uzun süre İngilizce konuşma fırsatım olmadığı için ne İngilizce bilgimi kanıtlayabiliyordum ne de akıcı bir şekilde konuşabiliyordum. Bu süreçte Flalingo karşıma çıktı ve hakkında yapılan yorumları okuduktan sonra platforma abone olmaya karar verdim. Flalingo sayesinde iki sertifika edinmiş oldum. Öncelikle yaklaşık üç ay içerisinde 30 saatlik İngilizce eğitimimi tamamladım ve onaylı bir sertifika almaya hak kazandım!"


"Bu sertifikayı kazanmak özgüvenimi büyük ölçüde arttırdı. Bunun nedenleri İngilizce eğitimimde belli bir yere gelmiş olmam, bu süre zarfında gelişimime bağlı kalmam ve İngilizcemin yalnızca 3 ay içinde ne kadar geliştiğini görebilmemdi. Sonrasında bu motivasyon ile İngilizce eğitimimi tamamladım ve Oxford Replacement Test’e girmeye hak kazandım. Testten önce oldukça gergindim çünkü sertifika kazanıp kazanamayacağıma emin değildim. Fakat testten gayet iyi bir puanla geçtikten sonra korkumun boşa olduğunu anladım. Flalingo ile olan eğitimim zaten beni bu sınava hazırlamıştı. Sonrasında eğitim almadan önce başvurduğum ve dönüş alamadığım firmalara tekrar başvurdum. Bu sefer 2 firma dönüş yaptı ve ikisi arasında bir seçim yaparak istediğim işe girdim.” -Sude Taşkıran, İnşaat Mühendisi


“Merhaba, ismin Serkan, 24 yaşındayım. Ortalama bir üniversitenin işletme bölümünden iki yıl önce mezun oldum. Üçüncü sınıftayken dijital pazarlamaya yönelmeye karar verdim ve kendimi bu alanda geliştirmeye çalıştım. Fakat mezun olduktan sonra çalışmak istediğim ajanslardan ya dönüş alamadım ya da olumsuz dönüş aldım. İşimde iyi olabileceğimi ve yeterli yetkinliğimin olduğunu biliyordum ama ajanslardan kabul edilmemek özgüvenimi çok düşürmüştü. Bir gün olumsuz dönüş aldığım bir ajanstan İngilizce bilgimi kanıtlamam istendi. İngilizcem B2 seviyesindeydi ama herhangi bir sertifikam yoktu. Daha sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Flalingo kullanmaya başladım. Seviyem iyi olduğu için eğitimim çok uzun sürmedi ve eğitimimi bitirdikten sonra Oxford Replacement Test sınavına girdim. Sınav sonrası sertifika almaya hak kazandım. Sertifikamı CV’me ekleyerek çalışmak istediğim ajanslara tekrar başvurdum. Dönüş aldığım ajanslardan birisiyle görüştüm ve önümüzdeki hafta işe başlayacağım! Flalingo sayesinde geçerli bir sertifika alarak hem İngilizcemi geliştirdim hem de sertifika alarak istediğimi işe girmeyi başardım. Teşekkürler Flalingo!” -Serkan Akyol, Pazarlama Uzmanı

5. Flalingo Trustpilot Yorumları ve Sertifikadan Daha Fazlası


Flalingo her ne kadar sertifika sunsa da, bunun altını kazandırdığı İngilizce yeterlilikleri ile doldurabilecek bir platform olmalı. Elbette, İngilizce öğrenmeye başlamadan önce de kullanıcılar şüpheye düşüyor olabilir. Bu durumda, İngilizce konuşma becerisi yakalamış Flalingo mezunları ve yorumları devreye giriyor. Tüm dünyadan kullanıcısı olan ve markaların değerlendirildiği platform Trustpilot, bu noktada gerekli fikirleri edinmenize yardımcı olabilir. Flalingo, Trustpilot 'ta 5 üzerinden 4.7'lik bir puanla tüm rakiplerinden daha fazla olumlu değerlendirme almış durumda. Linke tıklayarak yorumları bizzat inceleyebilirsiniz.


flalingo, flalingo trustpilot, online İngilizce

6. Sonuç


Sonuç olarak, Flalingo kullanıcılarına iki sertifika sunuyor ve bu sertifikalardan ikisi de çeşitli yerlerde geçerli sayılıyor. Dolayısıyla, İngilizce sertifikasına ihtiyacınız varsa Flalingo ile hem kaliteli bir İngilizce eğitimi alabilirsiniz hem de eğitiminizi tamamladıktan sonra sertifikanızı alabilirsiniz. Flalingo hakkında detaylı bilgi almak için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Flalingo kullananların deneyimlerini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Blog ile İlgili Yorum Bırak