İngilizce Kumbaram Nedir? İngilizce Konusunda Ne Sağlar

Online İngilizce
Son güncelleme: 1 Mart 2024

İngilizce Kumbaram Nedir? İngilizce Konusunda Ne Sağlar

İngilizce Kumbaram nedir? Her gün internette İngilizce öğretme vaadi ile karşınıza çıkan bir diğer uygulama da İngilizce Kumbaram nasıl bir platform sağlıyor? Sosyal medyadaki geniş kitlesiyle dikkat çeken bu uygulama, meğer İngilizce eğitimi de sağlıyormuş. Ancak çok fazla tanınırlığı yok. Bu sebeple bu yazıda İngilizce Kumbaram isimli bu platformu ele alıp, sağladığı online İngilizce hizmetini masaya yatıracağız. 


İçindekiler

1. İngilizce Kumbaram Instagram Hikayesi

2. İngilizce Kumbaram Nasıl Bir İngilizce Öğrenimi Sunar?

3. İngilizce Kumbaram Fiyatları Nedir?

4. Bu Site ile Doğru Bir İngilizce Eğitimi Almak Mümkün Mü?

5. Online İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Gerçekçi Tavsiyeler ve Listenin Bir Numarası Flalingo


1. İngilizce Kumbaram Instagram Hikayesi

İngilizce Kumbaram, bir Instagram hesabından, online İngilizce kursuna dönüşen bir markadır. Hap bilgilerle ilgi çeken ve bir milyon takipçiye ulaşan bu İngilizce odaklı hesap, arkasına aldığı kitleye güvenerek online İngilizce hizmeti sunmaya başlamış. Yani online İngilizce kursu olarak tanınıp bir kitle oluşturmaktansa, tam tersi yönde hareket etmiş. Bu sitenin hikayesi de önce takipçi bulmak, sonra onları ücret ödeyen öğrenciler haline getirmek diyebiliriz.

2. İngilizce Kumbaram Nasıl Bir İngilizce Öğrenimi Sunar?

İngilizce Kumbaram, online İngilizce dersleri sunan bir platformdur. Bu platformda eğitmenler yer alır ve öğrencilerlerle özel İngilizce dersleri işler. Diğer markalar gibi, dil öğretme misyonu, öğrencilere akıcı bir İngilizce sağlamaktır. Bu uğurda da İngilizce Kumbaram, diyalog ağırlıklı bir ders akışı planlar.


2.1. İngilizce Kumbaram Ders Sistemine Yakından Bakış

İngilizce Kumbaram her ne kadar konuşarak öğrenme metodunu hayata geçirmeye çalışsa da, bu konuda yeterli altyapısı yok denilebilir. Bu şüpheyi ortaya çıkaran sebeplerden ilki, diğer online İngilizce platformlarına kıyasla, eğitmen çeşitliliğindeki azlıktır. Diğer online İngilizce uygulamaları anadili İngilizce olan, yerli ve yabancı eğitmenlerle çeşitli ve renkli bir kadro yaratıyor. Bunun avantajı ise öğrencileri İngilizce konuşmaya zorlamak ve gerçekçi bir deneyim yaşatmak. Buna ek olarak, öğrenciler farklı aksanlarla eğitim aşamasında tanışıyor. Bu da gelecekte karşılarına çıkacak farklı aksanlara karşın kulak dolgunluğu yaratıyor. Ayrıca farklı kültürleri tanımanın yanı sıra, öğrenciler yabancı öğretmenlere kendi kültürlerini de tanıtıyor. Bu da gayet efektif bir konuşma pratiği yöntemi.


İngilizce Kumbaram ders sistemine ait diğer şüphelerin oluşmasında rol alan diğer faktörlerden de bahsetmek lazım. Örneğin paket içeriği olarak sunulan dersler. Bu uygulama hakkında bilgi almak istediğiniz zaman, tanınan ders hakkını ister gramer, ister konuşma olarak temalandıracağınız vaadi veriliyor. Aslında ister gramer konusu, ister günlük bir konuya odaklanın, İngilizce konuşmak derslerin omurgasını oluşturmalı. Yani konuşma dersi diye bir kategorilendirme, online İngilizce kurslarına aykırı. Elbette konuşma noktasında öğrenciyi harekete geçirecek temalara odaklanmakta sorun yok. Ancak, her dersin odağı ne olursa olsun, öğrenci konuşmadıkça verim almak zorlaşacaktır.

2.2. İngilizce Kumbaram Nasıl Bir Ders Programı Sağlıyor?

İngilizce Kumbaram ders içeriği ve programı olarak belirli bir müfredat sağlamıyor. Sunduğu paketlerde de haftalık 2 ders hakkı bulunuyor. Bu dersler de 25, 30 ya da 40 dakika sürüyor. Bu süreyi planlamakta öğrencilere esneklik payı bırakılmış. Öğrenciler ders saatinden kısarak, bir derslik hak biriktirebilir.


2.3. İngilizce Kumbaram Deneme Dersi Veriyor Mu?

Esnek eğitim paketi ve birebir eğitmenlerle ders veren popüler online İngilizce platformlarına yakın bir deneyim sunmaya çalışan bir uygulama İngilizce Kumbaram. Bu açıdan bakarsak, deneme dersi konusu da meraklısının aklına takılacaktır. Ancak bu uygulama herhangi bir deneme dersi sağlamıyor. Uygulama eğitim sistemi, ders içerikleri, fiyatları gibi pek çok konuda kendini açık etmeyi sevmiyor. Yani bu uygulamanın sitesini ziyaret eden, neredeyse hiçbir işe yarar bilgi edinemiyor. Bu tarz bilgiler için iletişim kanallarına başvurup, bir İngilizce Kumbaram yetkilisiyle doğrudan iletişime geçmeniz gerekiyor. Belki de kişiden kişiye göre değişen hizmetleri de olabilir. Bu noktada biz deneme dersi fırsatı göremedik. Belki de bir başkasına tanınmış olabilir.


3. İngilizce Kumbaram Fiyatları Nedir?

Bir önceki bölümde, İngilizce Kumbaram hakkında detaylara ulaşmanın biraz güç olduğuna değinmiştik. Aslında İngilizce Kumbaram hakkındaki en büyük soru işareti fiyatlar noktasında karşımıza çıkıyor. Ancak, bu fiyatları öğrencilere doğrudan sunmak yerine, kişiye özel teklif tarzında iletiliyor. Ancak bu platformda biz elimize geçen bilgileri size sağlamakla mükellefiz. Şimdi gelin, İngilizce Kumbaram fiyat tablosunu inceleyelim.


3 Aylık6 Aylık12 Aylık
600 Dakika Ders Hakkı1250 Dakika Ders Hakkı2500 Dakika Ders Hakkı
Haftada 2 DersHaftada 2 DersHaftada 2 Ders
5780 TL Aylık Ücret3300 TL Aylık Ücret1900 TL Aylık Ücret
17.340 TL Toplam19.800 Toplam22.800 Toplam 

4. Bu Site ile Doğru Bir İngilizce Eğitimi Almak Mümkün Mü?

İngilizce Kumbaram uygulamasıyla tanışmanın yanı sıra, bu site hakkında bilgi arayan öğrencilerin yanıtlamak istediği belli bir soru var. O da, İngilizce Kumbaram faydalı mı sorusu. İngilizce Kumbaram aslen bir sosyal medya fenomenliğinden kursa evrilmiş bir online İngilizce öğrenim sitesi. Yani uygulama olarak gerekli eğitim deneyiminin olmamasının yanı sıra çok uluslu bir yapıya da sahip değil. Bu da, kursun etkinliğini kısıtlayan bir element olarak hesaba katılabilir. 


Bunun yanı sıra, uygulamanın sağladığı kaynaklar da diğer online İngilizce kurslarına nazaran yetersiz sayılabilir. Bu uygulama yalnızca kelime ve basit alıştırma uygulaması sağlıyor. Bu uygulama, yine sitenin kendine ait ve fiyatını 250 TL olarak belirlemişler. Her bir kaydolan öğrenci için bu uygulamaya ücretsiz erişim var. Ancak Instagramdan doğmuş bir kursun sunduğu bu uygulama da ileri seviye İngilizce öğrenmek isteyenler için amatör nitelikte görünüyor.

Bu ve daha fazlasını bir arada değerlendirdiğimizde ise, bu bölümde aradığımız sorunun yanıtı negatif oluyor. Yani İngilizce Kumbaram uygulaması ile beklenilen başarıya ulaşmanız biraz zor görünüyor. Uygulamanın amatörlüğü, yerele sıkışması, kaynak eksikliği ve belirli bir planı olmaması bu uygulamayı yeterince iyi ve faydalı grubuna dahil edemiyor. Ancak, bu içeriğimizi ziyaret ederek İngilizce Kumbaram gibi bir tarzda online İngilizce dersleri sağlayan platformların hikayesini daha yakından inceleyebilirsiniz. 


5. Online İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Gerçekçi Tavsiyeler ve Listenin Bir Numarası Flalingo

Bu yazıda İngilizce Kumbaram online dil öğrenme platformunu merak edenlere yönelik bir yazı ele aldık. En önemlisi de sitede yer almayan paket ve fiyatları da siz online İngilizce öğrenenlerle paylaştık. Şeffaf olmayan paketleri ve hakkında bilgi verilmeyen eğitim içeriği ile bu uygulama şüphe uyandırıyor. Gerekli analizleri de yaptığımız zaman, uygulamanın rakiplerinden epey geride kaldığını da gördük. Bu noktada İngilizce Kumbaram uygulamasını araştıranlar için de gerçekçi tavsiyelerimiz var. Eğer İngilizce'yi akıcı konuşmak istiyorsanız, İngilizcetavsiye platformumuzda çeşitli uygulamalar ve sıralamaları var. Öğrencilerin yorumları ve uygulama içerikleriyle Flalingo platformu öne çıkıyor. Flalingo, İngilizcetavsiye platformumuzda yer alan en iyi uygulama olarak listenin birinci sırasında bulunuyor. Yalnızca birebir ders paketleri sunan bu uygulamada yerli-yabancı pek çok sertifikalı eğitmenler var. Binlerce lira tutan Oxford University Press kaynaklarıyla da Flalingo profesyonel bir eğitim sağladığını ispatlıyor. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak