İnteraktif Flalingo Grup Dersleri Sizin İçin Doğru Seçenek Mi?

Online İngilizce
Son güncelleme: 11 Mart 2024

İnteraktif Flalingo Grup Dersleri Sizin İçin Doğru Seçenek Mi?

Flalingo grup dersleri çok daha interaktif bir İngilizce eğitimi deneyimi sunsa da, yine de detaylı bir araştırma gerektiriyor. Çünkü bazı alternatif platformlara baktığımızda, grup derslerinin belirli bir standartı olmadığını görüyoruz. Her ne kadar birebir dersler daha iyi bir seçenek gibi görünse de, grup derslerinin sunduğu yeni kişiler tanıma ve onlarla il temasın İngilizce gerçekleşmesi, tam bir gerçek hayat simülasyonu sağlıyor. Çünkü şu bir gerçek ki, İngilizce'yi öğrenip hayatınızda kullanmaya başladığınız an, sizinle konuşacak kişiler artık eğitmenler olmayacaklar. Siz anlayasınız diye daha açık, anlaşılır ve yavaş konuşmayacaklar. Ya da, cümle kuramadığınız, yanlış yaptığınız noktada kimse size dönüt vermeyecek. Grup dersleri bu açıdan her öğrencinin deneyimlemesi gereken bir şey. Bu noktada hediye grup oturumları sunan Flalingo'nun da nasıl bir sistem kullandığını, avantajlarını ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken özelliklerini masaya yatıracağız. Böylelikle, grup dersi ile İngilizce konuşmak isteyen öğrenciler, bu platformun doğru yer olup olmadığı konusunda karar verebilir.


İçindekiler


1. Flalingo ile Grup Dersleri Deneyimi

1.1. Flalingo Grup Dersleri Katılımcı Sayısı

1.2. Grup Derslerinde Yer Alan Öğretmenler Kimdir?

2. Flalingo Grup Derslerini Alternatif Platformdan Farklı Kılan Özellikler

2.1. Planlı ve Müfredat Takipli Grup Dersi Deneyimi

2.2. Profesyonel Öğretmenlerin Liderliğinde Dersler

3. Flalingo Grup Dersleri Verim Kaybını Nasıl Önlüyor?

4. Özetle Flalingo Grup Derslerinin Kapısı Herkese Açık!


1. Flalingo ile Grup Dersleri Deneyimi

Flalingo, daha çok birebir online İngilizce dersleri ile tanınsa da, interaktifliğin dozunu arttırdığı hediye grup dersleriyle de konuşma pratikleri ve eğitim planı sağlıyor. Flalingo grup dersi deneyimi, bazı öğrencilerin kafasında soru işareti yaratabilir. Çünkü birebir derslerde tamamen özel bir yaklaşım varken, grup derslerinde bu dikkat diğer öğrencilere dağılabilir. Ancak bu grup derslerinin işlevsiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü birebir derslere kıyasla, grup derslerinde öğrenciler çok daha farklı açılardan düşünmek, konuşmak ve harekete geçmek durumundadır. İngilize'ye bu şekilde maruz kalmak öğretici bir deneyim olduğu kadar çok da eğlencelidir. Zaten grup dersleri de bu sebeplerle rağbet görüyor. Ancak, Flalingo grup dersleri nasıl bir deneyim sunuyor sorusu sizin için havada kaldıysa, bu sistemin temel özellikleri ile yanıtlar bulmaya çalışalım.

1.1. Flalingo Grup Dersleri Katılımcı Sayısı

Grup dersleri konusunda en belirleyici kriter, oturumların kaç kişilik olduğudur. Online İngilizce uygulamaları sunduğu birebir ders imkanıyla öne çıkarken, kim bundan vazgeçmek ister? Daha önce de vurguladığımız gibi, iki ders türü de bambaşka deneyimler sağlar. Ancak şunu da hatırlamalıyız ki, bu grup dersleri de cümbür cemaat işlenmek durumunda değil. Daha az sayıda kişi ile verim kaybı yaşamadan İngilizce öğrenmek mümkün. Flalingo'da bu dengeyi en fazla 4 öğrencili grup derslerinden yakalamaya çalışıyor. Elbette bu dersler de bir eğitmen eşliğinde gerçekleşiyor. Ancak dört kişinin aynı anda konuşarak İngilizce öğrenmesi için, Flalingo alanında uzman İngilizce öğretmenlerine güveniyor. Ayrıca diğer platformda bulunmayan bir özellik olarak, bu eğitmenleri tam zamanlı olarak bünyesinde topluyor. Bu da, Flalingo'nun grup derslerini çok daha önemsediği ve sorunları ilk baştan engellemeye çalıştığını gösteriyor. Bu konuya detaylıca değineceğiz.


1.2. Grup Derslerinde Yer Alan Öğretmenler Kimdir?

Flalingo grup derslerinde yer alan öğretmenler, dört öğrenciyi yönetecek ve onlara eş zamanlı feedback, yani geri dönüş sağlayacak profesyonellerdir. Örneğin, bir cümle kurarken yanlış kelime kullandınız. Eğitmen, doğru bir yaklaşımla bu kelimeyi düzeltmeniz için geri dönüş sağlamalı. Bu şekilde sadece konuşmak için konuşmuş olmaz, hatalarınızdan ders çıkarırsınız. Zaten İngilizce öğrenmenin sırrı da bu! Bunun yanı sıra, Flalingo'da eğitmenlerin diğer platformdakilerden farklı olduğunu söylemiştim. Genel olarak online İngilizce uygulamalarında eğitmenler ders başı şeklinde çalışırken, Flalingo bunları tam zamanlı çalıştırıyor. Bu da eğitmenler konusunda standartları yakalamaları, öğrencilerle düzenli dersler için imkan tanımaları ve öğrenim hedefleri için görev vermeleri anlamına geliyor. Bu da güvenilirlik, profesyonellik ve gerçek bir eğitim deneyimi demek.


2. Flalingo Grup Derslerini Alternatif Platformdan Farklı Kılan Özellikler

Az önce eğitmenler konusunda Flalingo'nun izlediği farklı ve kendine has stratejiden bahsettik. Her uygulama kendi eğitim ve hizmet politikasını, kendine has bir şekilde sunsa da, Flalingo bu konuya vurgu yapanlardan. Flalingo'nun dediğine göre, her öğrenci için ayrı bir öğretim programı hazırlanır ve sistemli bir süreç sağlanır. Sanırız ki, Flalingo yine çok benzerini grup dersleri için de yapacak. Gelin, Flalingo'nun grup dersi programını diğerlerinden ayıran özelliklere bir göz gezdirelim:


  • Öğrencilerin diledikleri zaman aynı eğitmenden grup dersi talep edebilmesi,
  • Eğitmenlerin tam zamanlı çalışması,
  • Grup dersi konularının ve tartışma sorularının önceden hazırlanmış olması,
  • Grup dersi planı gereği her öğrencinin eşit katılımının sağlanması,
  • Grup derslerinin öğrenim hedeflerini aksatmaması,
  • Grup dersleri için Oxford University Press materyallerinin sağlanması.

2.1. Planlı ve Müfredat Takipli Grup Dersi Deneyimi

Listelediğimiz Flalingo grup dersi özelliklerinden müfredat takibine daha yakından bakmalıyız. Çünkü Flalingo, bu özelliğini sıklıkla vurguluyor. Buradan anladığımız üzere, bu online İngilizce konuşma uygulaması bu özelliğine güveniyor. Temel olarak uygulamalar konuşma için gerekli ortam sağlasa da, Flalingo buna ek olarak dersleri konu konu ilerleterek öğrencilerine seviye atlatmak istiyor. Grup dersleri de birden fazla katılımcılı ve konuşma ağırlıklı olunca, diğer platformlar bunu sağlamakta zorlanıyor. Acaba, Flalingo hem konuşma, hem grup dersi, hem de ders planı takibini nasıl gerçekleştiriyor?


Flalingo, grup dersleri alanlara müfredat ilerlemesini iki şekilde sağlıyor;


birincisi dersler önceden yapılandırılmış, ikincisi ise öğrenciler dersleri aynı eğitmenlerden alabilir. Peki önceden yapılandırılmış dersler ne demektir?


Flalingo ile katılacağınız grup derslerinin odak konusu ve tartışma soruları önceden hazırlanmıştır. Bu konular ve sorular da müfredata uygun bir şekilde elden geçiriliyor. Bu da, Flalingo'nun sözünü ettiği seviye seviye ilerlemeyi mümkün kılıyor olmalı.


İkinci özellik için gelin diğer konuya bakalım.


2.2. Profesyonel Öğretmenlerin Liderliğinde Dersler

Flalingo'nun İngilizceyi en kapsamlı şekilde öğretme amacının gerçekleşmesi için güvendiği bir diğer özelliği ise eğitmenler. Buna da grup dersi özelinde bakacaksak, ders konusunda odaklanmanızı gerçekleştirecek, herkese söz hakkı tanıyıp eşit katılım sağlamanızı mümkün kılacak ve sizin öğrenim hızınıza göre satır arası notlar çıkaracak eğitmenler bu platformda yer almalı.


Diğer platformlarda eğitmen olmak için temel kriter İngilizce konuşmakken, Flalingo daha sıkı kurallar koyuyor. Bu kurallar eğitim deneyiminine sahip kişilerin öğretmen olması, İngilizce eğitimi sertifikaları ve çift aşamalı mülakat başarısı gibi sıralanıyor. Buna ek olarak grup dersleri ile öğrencilere hayallerindeki akıcı İngilizce için eğitmenler tam zamanlı olarak çalışıp, kontrol, düzen ve güven içinde çalışıyor. Bu şekilde grup dersleri ile İngilizce seviyeleri ve eğitim planından başarı kazanılması amaçlanıyor.

3. Flalingo Grup Dersleri Verim Kaybını Nasıl Önlüyor?

Flalingo grup derslerinin avantajı, İngilizce'yi interaktif şekilde, diğer öğrencilerle de konuşarak öğrenmek. Ama bazı öğrenciler bunu hayata geçirirken de özel İngilizce dersi konforundan vazgeçmek istemeyebilir. Bu noktada Flalingo o kadar iddialıysa, öğrencilerine grup derslerinden tam randıman sözü vermeli.


Grup derslerinin işlevsel olması için, birebir derslere endeksli bir sistem Flalingo'da bulunuyor. Her ne kadar bu yazıda grup derslerinden bahsetsek de, bunlar yalnızca hediye ders olarak beliriyor. Çünkü grup dersleri konuşma konusunda daha efektifken, düzenli konularla öğrenme noktasında birebir dersler daha gerçekçi bir çözüm. Grup derslerinde verim için aslında en büyük Flalingo kozu, birebir dersler oluyor. Bu birebir derslerde de yer alan FLAI raporuna da bir bakının derim.


Birebir derslerin olabildiğince başarı sağlaması için Flalingo da sanırız ki yapay zeka tabanlı ders analiz robotu FLAI'ya güveniyor. Bu robot grup dersleri sonrası sizin raporunuzu gerekirse kelime kelime vererek, hem geri dönüş, hem iyileştirme önerileri sunuyor. Gerekirse ödev de veriyor. Bu yapay zeka ile İngilizce öğrenme aracı hakkında tıklayarak bilgi sahibi olmanız tavsiye edilir. 


4. Özetle Flalingo Grup Derslerinin Kapısı Herkese Açık!

Bu yazıda, Flalingo grup derslerini araştırırken aklımızın köşesinde "kimin için" sorusu vardı. Flalingo, grup derslerini yapılandırıp planlı halde sunuyor. Bu da ister İngilizceyi sıfırdan öğrenen, ister sadece konuşma pratiği yapmak isteyen, ister IELTS'e çalışanlar için ideal hale getiriyor. Kısacası, Flalingo grup dersleri konusunda kapısını herkese açıyor. Özellikle de birebir derslerin beraberinde gelmesi, herkes için ideal format ve bol konuşmalı, bol aksanlı ve farklı fikirlerle dolu bir ders deneyimi sunuyor.

Blog ile İlgili Yorum Bırak