Konuşarak Öğren Yorumlar ve Kullanıcı Deneyimi İncelemesi: Hem Memnuniyet Hem Hayal Kırıklığı

Online İngilizce
Son güncelleme: 09-01-2024

Konuşarak Öğren Yorumlar ve Kullanıcı Deneyimi İncelemesi: Hem Memnuniyet Hem Hayal Kırıklığı

Konuşarak Öğren yorum ve kullanıcı deneyimi açısından ilk bakışta ne çok iyi ne de çok kötü gibi görünmüyor. Fakat net bir karara erişmek için yorumları detaylı incelemem gerektiğine karar verdim ve araştırma yolculuğuma başladım. Bu süreçte Ekşi Sözlük, Şikayetvar ve Google Review sitelerindeki toplam 254 yorumu okuyarak karar vermeye çalıştım. 

İçindekiler:

  1. Konuşarak Öğren: Kısa Kısa Notlarla Tanıyalım
  2. Konuşarak Öğren Artıları ve Eksileri
  3. Konuşarak Öğren Uygulamasının En Çok Övülen Özelliği 
  4. Konuşarak Öğren Platformunun En Çok Şikayet Edilen Özelliği
  5. Konuşarak Öğren Ekşi Sözlük Yorumları 
  6. Konuşarak Öğren Şikayetvar Değerlendirmeleri 
  7. Konuşarak Öğren Google Review Değerlendirmeleri 
  8. Sonuç: Konuşarak Öğren Nasıl? Bir Şans Vermeye Değer Mi?

Konuşarak Öğren: Kısa Kısa Notlarla Tanıyalım

İncelemeye başlamadan önce size Konuşarak Öğren hakkında bilgi vermek isterim. Konuşarak Öğren kullanıcılarına Amerikalı öğretmenlerle 10, 20 veya 30 dakikalık dersler yaparak İngilizcelerini geliştirme imkanı sunan bir platform.


Ben de bu platformu sizler için incelemeye karar verdim, incelemem boyunca Ekşi Sözlük, ŞikayetVar ve Google Reviews platformlarından toplam 254 yorumu okudum. Bu süreçte gördüm ki kullanıcılar Konuşarak Öğren’in esnek bir program sunarak öğrencilere istedikleri zaman ders yapma seçeneğini oldukça seviliyor. Fakat, satın alım gerçekleştikten sonra kullanıcılarına yardımcı olmadıkları ve sorunlarını çözmedikleri iddialarını da göz ardı etmemeliyiz. Üstelik birkaç yıl önceki yorumlarda insanların fiyatlardan şikayetçi olması ama güncel yorumlarda sadece kaliteden bahsetmeleri de bence oldukça önemli bir nokta. Bu yorumlar doğrultusunda kendi adınıza karar vermeniz için sizi incelememle baş başa bırakıyorum. 


Benim Değerlendirme Puanım3.2/5
İnternet Yorum ve Şikayetlerinin Ortalaması3,3/5
En Sevilen ÖzellikÖzgür Bir Eğitim Sunmaları
En Sevilmeyen ÖzellikKullanıcılarının Yaşadıkları Sorunları Çözmeye Yardımcı Olmamaları
Müşteri Destek Birimi İletişimiSatış Gerçekleştikten Sonra İletişim Kurulamıyor

Konuşarak Öğren Artıları ve Eksileri

Konuşarak Öğren platformu, kullanıcısına avantaj sunduğu kadar dezavantajlı durumlar da yaratabilir. Yani hem artı yönleri hem eksi yönleri illa ki olacaktır. Şimdi gelin, bunları liste halinde meraklısıyla buluşturalım.


Artıları

  • Öğrencinin istediği yerden istediği zaman eğitim alması,
  • Bol bol konuşma pratiği yapma imkanı,
  • Anadili İngilizce olan öğretmenlerle çalışmaları.

Eksileri

  • Satın alımdan önce çok ilgili görünürken sonrasında sorunları çözmeyi kabul etmemeleri,
  • Satış yapmak için sık sık aramaları,
  • İade yapılamaması.

Konuşarak Öğren Uygulamasının En Çok Övülen Özelliği 

Kullanıcı yorumlarına göre Konuşarak Öğren’in en sevilen özelliği sundukları özgür ve esnek eğitim ilkeleridir. Bu sayede öğrenciler istedikleri yerden istedikleri zaman seanslara katılıp İngilizceler  konuşma yeteneklerini rahat bir şekilde gerçekleştiriyor. Açıkçası online İngilizce eğitimi veren bir platformun en çok övülen özelliğinin bu olması beni biraz endişelendirdi. Bunun sebebi ise bu özellikleri halihazırda İngilizce online ders veren bütün platformların barındırması. Bence bu durum, Konuşarak Öğren’in diğer online İngilizce öğrenme sitelerinden bir adım önde değil, belki de geride olduğunu gösteriyor. 


en-sevilen-özellik.webp

Konuşarak Öğren Platformunun En Çok Şikayet Edilen Özelliği

Değerlendirme sürecimde okuduğum 254 yorumdan anladığım kadarıyla, Konuşarak Öğren’in en çok şikayet edilen özelliği çözüm odaklı olmamaları. Anlaşılan o ki, siteye kayıt olduktan sonra hızlı bir şekilde sizinle iletişime geçip kendilerini tanıtmak ve satış yapmak istiyorlar. Ben de siteye ücretsiz özelliklerine göz atmak için kaydoldum ve bir saat geçmeden Konuşarak Öğren temsilcisi beni aradı. Bu tek seferlik bir şey olacaksa bence onlar için bir artı fakat satış yapmak için sürekli ısrar ederek arayacaklarsa büyük bir eksi olur. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla da maalesef ikinci seçenek daha olası görünüyor.


en-sevilmeyen-özellik.webp

Konuşarak Öğren Ekşi Sözlük Yorumları 

Siteyi iyice değerlendirebilmek için Ekşi Sözlük Konuşarak Öğren başlığındaki 87 entry’nin tamamını okudum. Bu yorumların 35’inin olumlu, 34’ünün olumsuz kalan 18'inin ise karasız, bilgi almak isteyen veya Konuşarak Öğren’in bir marka ismi olduğunu anlamamış insanların entry’lerinden oluştuğunu gördüm. Size olumlu yorumların bu kadar çok olmasının sitenin iyi olduğunu söylemek isterdim. Fakat hem olumlu ve olumsuz yorumların sayısı çok yakın hem de olumlu yorumların reklam olduğunu iddia eden çok fazla yorum var. Bazı sözlük yazarları da, yorumları istek üzerine yazdıklarını belli etmiş. Bu yüzden, platform bu noktada benim için samimiyetini yitirmiştir. Kendi kararınızı vermeniz için sizlerle entry’lerden bazılarını paylaşacağım.


’Satış Odaklı’

“sadece satış odaklı bir sistem, dersler nasıl gidiyor, teknik aksaklık var mı, hoca size göre mi vb. hiç sorun şirketin umurun da değil. 3 ay sağlıklı kullandım. sonrasında yeni paket satmak için her gün aradılar , 6 aylık yeni paket aldım ama sorunları çözmüyorlar, dersleriniz ve paranız boşa gidiyor. tavsiye etmediğim dil öğrenme sistemidir.” -enlem ve boylam, Ekşi Sözlük


‘Dolandırıcılık Kursu’

“dolandırıcılık kursu, hata edip bir kere girmeyin. tamamen para odaklı bir yer ne koparırsam kârdır mantığıyla çalışıyorlar memnun kalmayınca iade mottolarınıda hiç bir zaman gerçekleştirmiyorlar. kendilerine bu şekilde bir şikayette bulunursanız hatayı bir şekilde size getiriyorlar. profesyonellik dışı bir kuruluş.”


dolandırıcılık-kursu.webp

‘Pr Yaptırma Peşindeler’

“inanılmaz pr yapmaya çalışan yerdir. benden de bizzat istenmişti buraya kayıtlı olan bir çaylak tarafından pr yapılması. demem o ki burda yazılanlara pek bakmayın.

kayıtlı olan kişilere yorum adı altında pr yaptırma peşindeler maalesef. açıkça istiyorlar bunu. ondan bu aşırı övgü dolu hikayeler.

dileyen yeşillendirsin kanıtlarım pr işini.”


‘Başarılı Bir Öğrenme Yöntemi’

“para bayıldığımız kurslara ve dersanelere nazaran fiyat/performans açısından bakarsak başarılı bir öğrenme yöntemi, şahsen ben yabancı dilimi bu şekilde biraz olsun geliştirdim. ancak gerçekten dil öğrenmek isteyen arkadaşların yurt dışına gitmelerini ve orada öğrenmelerini tavsiye ederim. öyle bir imkânı olmayan arkadaşlara da konuşarak öğren gibi online eğitim veren ingilizce eğitim kurumlarından eğitim almalarını salık veririm. ücretsiz deneme dersleri var. deneyin derim.” -numerey12, Ekşi Sözlük


‘Benimle Benden Çok İlgileniyorlar’

“benim ingilizce öğrenmemle, benden daha çok ilgilenen sistem. şaka yapmıyorum. bu maddeyi kişisel deneyimimi anlatmak için yazmak istedim. şirkettekiler çok değişikler, bu kadar ilgiye alışmamışız. sürekli takipteler; ne öğrendiğimi, ne kadar öğrendiğimi, derslerimin nasıl geçtiğini, eğitmenimin görüşlerini günü gününe takip edip, beni utandırmak suretiyle çalışmak zorunda bırakıyorlar. sorunum olsa pat diye çözüyorlar, ders kaçırsam benden çok önemseyip katılmamı sağlamaya çabalıyorlar, rahat anlıyor muyum, öğrenme keyfim yerinde mi buna acayip dikkat ediyorlar. şirketin eğitmenleri ilgili diye yazan çok olmuş ama ekip de çok profesyonel. ingilizce öğrenmek konusunda kararlıysanız, yol arkadaşınız olarak böyle birilerini seçmeniz akıllıca oluyor. pahalı diyenler bunu düşünsün. pahalı falan değil, az bir şey fiyat farkı var. üstelik bu farkın ne yüzden olduğunu eğitmen kalitesinden de, ekipten de, videosu- quizleri- alıştırmaları: tüm malzemelerden de çok iyi anlıyorsunuz.” -askbazi, Ekşi Sözlük


‘Yorumlar Fake Duruyor’

“yorumlar fake duruyor, ilgilenecek arkadaşlar şikayetvar.com daki yorumları da okurlarsa, buradaki yorumlara ne kadar tezat bir durum olduğunu görebilirler.” -alekhine87, Ekşi Sözlük 


Bu arkadaşın çağrısıyla ve yorumların gerçek olmadığı iddiasıyla ben de araştırmama şikayetvar üzerinden devam etme kararı aldım. Peki Şikayetvar kullanıcıları neler demiş? Öğrenmek için okumaya devam edin.


Konuşarak Öğren Şikayetvar Değerlendirmeleri 

konuşarak-öğren-şikayet-var.webp

Şikayetvar Konuşarak Öğren yorum sayısı 70 ve bu şikayetlerin sadece 17'si çözülmüş. Ayrıca, bu platform Şikayetvar dahilinde 5 üzerinden 2.7 almış. Yani şu an için Ekşi Sözlükte buraya bakmamızı öneren kişi oldukça haklıymış. Daha detaylı bir inceleme için bu şikayetlerden bazılarına bakalım: 


‘Konuşarak Öğren Sorun Çözmüyor’ 

""Konuşarak Öğren" kurumu ile ilgili müşteri hizmetlerinin sorununa çözüm bulmak yerine verdikleri cevaplar : 1. Sistemimiz bu şekilde ilerliyor. 2. İade hakkınız kesinlikle yok. 3. Sadece sesli bir görüşme ve çoğu zaman ses konusunda problem yaşanıyor (eğitmenin arkasından sesler geliyor, uğultu oluyor vb.). 4. Sorun çözülmeyince bununla ilgili şikayet almıyoruz. 5. Eğitmenlerin hangisinin sizin için daha uygun olduğunu belirlemek için bir ses kaydı, video kaydı yok. Tüm eğitmenleri değiştirerek kendiniz karar vermeniz gerekiyor. 6. Seviyenizin gelişimi yönüyle herhangi bir yazılı geri dönüş yok. Ne durumda idiniz şu anda hangi seviyedesiniz? Belli değil. 7. Haklı olsanız da sistemleri ile ilgili bir konuya asla müdahale etmiyorlar.” 


sorun-çözmüyor.webp

‘Almadığımız Eğitim İçin Para Ödedik’

“Konuşarak Öğren'den yıllar önce bir buçuk yıl boyunca eğitim almıştım ve o zaman memnun kalmıştım. Bu yüzden yaklaşık iki ay önce de kardeşim için 1 aylık deneme paketi aldım. Fakat ilk derste öğretmen çok isteksiz bir şekilde konuşmuş, sonraki birkaç günde ders verimsiz geçince adapte olamadığımızı söyleyip iade etmek istedik. Satın almadan önce sürekli mailler geliyordu ve koşulsuz iade yapabileceğimiz yazıyordu. Bu maillerden birindeki görüntüyü yükledim, satarken de memnun kalmazsanız koşulsuz iade sözü verildi ancak iade etmek istediğimizde ilk başta derslerin yüzde 90 kısmına katılmamız gerektiği söylendi. Sonra da 1 aylık eğitim için iade yapılamayacağı söylendi. Sonrasında ise zaten ne mail geldi ne arayan soran oldu. Karşımızda muhatap bulamadık. Almadığımız bir eğitim için yaklaşık 5000 TL para ödedik. Satana kadar peşinizi bırakmıyorlar ancak bir derdiniz olduğunda maalesef kimse yardımcı olmuyor. Bir daha da asla buradan eğitim satın almam.” -Yasemin, Şikayetvar


‘Rahatsız Edici Reklamları’ 

“Instagram'dan reklamı çıkarın. konusarakogren.com isimli siteye bilgi edinmek için bilgilerimi yazdım, aradılar. Uygun olmadığını ve istemediğimi söyledim. Akabinde defaatle tekrar aradılar. Sert bir dille artık istemediğimi belirttim, şimdi de WhatsApp ile tanıtım mesajı atmışlar.” -Recep, Şikayetvar


‘Para Peşindeler’

“Konuşarak Öğren İngilizce para alma İngilizce'den soğutma platformu. Ben üç aylık İngilizce programı aldım, almaz olaydım. Tamamen yalan oldu. İngilizce tekrar devam edecektim bu fiyattan tamam dedi. Satıştaki abla sonra iki katı fiyat çekti. Para fazla alma peşinde.” -Sevgi, Şikayetvar


Konuşarak Öğren’in Çözüme Kavuşturduğu Bir Şikayet

“Hoca hasta olduğu için danışmanlar bana ders değişikliği için arama yapmışlar fakat ben rehberime kaydetmediğim için dönüş yapmadım. Ders telafileri yapıldı ve nazik geri dönüşte bulundular. teşekkürler ” -Soner, Şikayetvar


Konuşarak Öğren Google Review Değerlendirmeleri 

Konuşarak Öğren için Google’da 97 değerlendirme bulunuyor ve platform burada 5 üzerinden 3.9 puan almış. Şikayetvar ile Google arasındaki bu puan farkı yadsınamaz. Bu bariz farkın nedenini oldukça merak ettim. Dilerseniz birlikte bu yorumları bir gözden geçirelim. İşte Google Review yorumlarından bazıları: 


Olumlu Yorumlar


'Oldukça Memnunuz’

“ Düzenli olarak eğitim aldığımız bir kurum ve oldukça memnunuz. Ekip arkadaşlarım ile bir süredir eğitim görmekteyiz ve eğitmenler oldukça profesyonel ve yabancı eğitmenler olduğu için gayet başarılılar. İngilizce kursu olarak kesinlikle Tavsiye ederim.”


oldukça-memnunuz.webp

‘Direkt İlgileniyorlar’ 

“ İnternet üzerinde vermekte oldukları İngilizce konuşma kursu hizmetinden oldukça memnunum. Bir süredir arkadaşımla deneyimliyoruz ve herhangi bir sorunla karşılaştığınızda direkt olarak ilgileniyorlar.” -Emirhan Duman, Google Review


Açıkçası bu iki olumlu yorumun en güncel yorumlar olması ve şikayetlerin iddialarının aksine iddialarda bulunmaları tarafsız olmayabileceklerini düşündürdü. Fakat elbette bunu bilemeyiz o yüzden, kararı size bırakıyorum. 


Olumsuz Yorumlar


‘Biz Ettik Siz Etmeyin’

“Sakın denemeyin. İlk günden problem yaşadık. 23 yıllık öğretmenim. İngilizce biliyorum. Oğlum için başladım. Ne ders saatleri doğru düzgün organize edildi ne öğretmenler. Sürekli sorun yaşadık. Bize sormadan öğretmen değişimi, ders saatlerinde defalarca, aranmama gibi durumlarla karşılaştık. Aradığımızda WhatsApp ya da telefonla kimseye ulaşamadık. Bu durumdan şikayetçi olunca da bizim tepkilerimize şaşırarak fazla tepki gösterdiğimizi söylediler ve gereksiz kızgınlıkla suçladılar. Ömür törpüsü oldu. Paramla psijolojik işkence satın aldım. Aman diyorum lütfen bu yorumu okuyun ve kendinizi ya da yakınlarınızı ateşe atmayın. Çok kötü bir kurum, iletişim diye bir şey yok.İşlerini doğru düzgün yapmayıp günün sonunda sizi suçluyorlar. Rezilliğin dibini yaşattılar. Paranız, zamanınız ve sağlığınız değerliyse bu kurumla iletişime sakın geçmeyin!!! Biz ettik siz etmeyin” -Fulya Thaki, Google Review.


‘Kesinlikle Uzak Durun’ 

“Kesinlikle uzak durun ben yandım siz yanmayın. Vaad ettikleri şeylerin hepsi üye olduktan sonra paralı olduğunu göreceksiniz en az kursa ödediğiniz para kadar. Öğretmenleri kendi öğretmenleri değil dışarıdan ayarladıkları ne idüğü belirsiz kişiler. Sistemleri berbat aldığınız dk nın yarısından fazlası öğretmenle iletişime geçebilme çabasına gidiyor. Görüntülü konuşma yok. Dersler program dahilinde gidiyor diyecekler kaynak var diyecekler inanmayın 10. sınıf materyaller kayıt olmayın oldurmayın kanmayın reklamlarına süslü sözlerine. Buradan duyurayım sırf terbiyesizliklerinden dolayı sıkıntınızı söyleyin hiçbir ücret istemiyorum size hukuki yolu göstereceğim.” -A.F.A, Google Review


‘Kesinlikle İnanmayın’

“ Kesinlikle inanmayın herşey parayı alana kadar daha sonradan herhangi bir sorunuzla ilgilenmiyorlar çağrıları kayıt altına almıyorlar KVKK kurallarına aykırı çağrı merkezindeki kişiler sizi başınızdan atmak için yalan şeyler söylüyor daha sonradan biz böyle bişe demedik ispatlayın diyorlar. Haliyle çağrıları da kayıt altına almıyorlar paranızı çöpe atmayın eğitimleri çok kötü amatörce”


kesinlikle-inanmayın.webp

Sonuç: Konuşarak Öğren Nasıl? Bir Şans Vermeye Değer Mi?

Bence Konuşarak Öğren sadece konuşma pratiği yapmak isteyen kullanıcılar için uygun bir platform olabilir. Bu amaca sahip kişiler bu platforma bir şans verebilir. Fakat genel olarak gördüğümüz olumsuz yorumlar da şüphe uyandırıcı. Özellikle bunların iade sorunlarından ve müşteri temsilcilerinin satış tamamlanana kadar çok sık arayıp daha sonrasından ve hiç ilgilenmemelerinden oluşması bu platformu denememek için büyük sebepler.


Ayrıca, Konuşarak Öğren’in diğer platformlardan artısı olduğunu düşünmediğim için sadece konuşma pratiği yapmak isteyenlerin de başka platformlara yönelmelerinin daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle sizlere tavsiyem kapsamlı araştırmalar sonucu kararınızı vermeniz. İhtiyaçlarınıza en doğru yanıtı veren ve bu süreçte sizi üzmeyeceğinden emin olduğunuz platformlardan ders almakta fayda var.

Bu araştırmalara vakit ve enerji harcamak istemezseniz web sitemizi ziyaret ederek diğer 11 online İngilizce öğrenme uygulaması hakkında yazdığımız değerlendirmeleri okuyabilir, kampanyalara göz atabilir hatta beğendiğiniz platformları karşılaştırarak kesin bir karar verebilirsiniz. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak