Konuşarak Öğren Nasıl Bir Online İngilizce Kursudur?

Online İngilizce
Son güncelleme: 25 Mayıs 2024

Konuşarak Öğren Nasıl Bir Online İngilizce Kursudur?

Konuşarak Öğren nasıl konulu bu yazıda, markanın gerçekten de ismiyle uyum içerisinde İngilizce öğretip öğretmediğini inceleyeceğiz. Şaka bir yana, bugünkü konumuz Konuşarak Öğren isimli online İngilizce sitesinin eğitimde güvenilir bir yer olup olmadığını değerlendireceğiz. Bu eğitim kimi memnun bırakır, kimi üzer? Online İngilizce kursları arasında yer alan Konuşarak Öğren nasıl İngilizce öğretir, ya da iyi bir platform mudur gibi soruları yanıta kavuşturacağız.


İçindekiler

1. Konuşarak Öğren Nasıl Bir Platform?

2. Konuşarak Öğren Nasıl, Ne Yolla İngilizce Öğretir?

3. Konuşarak Öğren Yorumları Nasıl? Kullanıcı Onaylıyor mu?

4. Konuşarak Öğren Nasıldır Sorusuna Final Yanıtımız


Konuşarak Öğren Nasıl Bir Platform?

Konuşarak Öğren, Skype üzerinden eğitmenlere bağlanarak çeşitli sürelerde İngilizce dersler alacağınız bir program. Online İngilizce şemsiyesi altında yer alan bu platformu diğerlerinden ayıran özelliklere bakarak, asıl sorumuza daha derin ve açıklayıcı bir yanıt verelim.


Konuşarak Öğren Nasıl, Ne Yolla İngilizce Öğretir?

Konuşarak Öğren, İngilizce öğretme noktasında konuşma pratiklerini önceliyor. Ancak bunun yanı sıra da ders müfredatı ve eğitim danışmanlığı veriyor. Burada konuşma yeteneğine odaklanması, İngilizce eğitimindeki temel eksikliği giderme amaçlı. Peki, Konuşarak Öğren bunu nasıl yapıyor? Bunu ne yolla, ne özelliklerle mümkün kılıyor?

Konuşarak Öğren Ders Süreleri

Konuşarak Öğren, çeşitli ders süreleri sağlıyor. Yani sabit bir ders süresi yok; öğrenciler kendilerini rahat hissedecekleri 3 seçenek arasından birini belirleyip, paket satın alabiliyor.


Konuşarak Öğren 10, 20 ve 30 dakikalık 3 farklı ders süresi seçeneği sunuyor. Bu dersler, aynı zamanda Konuşarak Öğren ile günlük ders limitiniz anlamına da geliyor. Skype üzerinden bir eğitmene bağlanarak, seçtiğiniz süre boyunca ders işleyerek İngilizcenizi pekiştiriyorsunuz.


Ancak sizin de dikkatinizi çekmiştir; bu ders süreleri bir hayli kısa. En uzunu olan günde 30 dakika seçeneği bile normal şartlar altında kısa seçenek olarak geliyor. Bu noktada dikkatli olup, bu sürenin sizin için nasıl olacağını, fayda sağlayıp sağlamayacağını iyice düşünmeniz gerekir.


Konuşarak Öğren Bünyesinde Yer Alan Eğitimciler Kimler, Nasıllar?

Konuşarak Öğren uygulaması, öğretmenlerini "Amerikalı" diyerek öne çıkıyor. Aslında "Amerikalı" olmasından kasıt, size ders anlatacak kişilerin Amerika'da yaşıyor olması.


Peki bu ne demek? İyi mi kötü mü? Aslında ikisi de değil; eğitmenleri anadillerine, yaşadıkları yere ya da milliyetlerine göre kategorilemek doğru bir hareket olmaz. Yani hem etik açıdan, hem de eğitim açısından daha farklı bir tutum içinde olmalıyız. 



İngilizce eğitiminde öğretmenin görevi, öğrencilerle sohbet etmekten çok daha fazlasıdır. Bu noktada;


  • konu anlatma,
  • konu tekrarı,
  • konunun anlaşılmasını sağlama,
  • doğru ödevlendirme, öğrencinin cevaplarını analiz etme
  • dönüt sağlama

gibi çok daha teknik detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra öğrenciyi derse karşı destekleme, öğrenmeye teşvik etme ve ilerlemeyi sağlamak da ancak bir profesyonelde bulunacak özelliklerdir.


Kısacası, Konuşarak Öğren eğitmenlerine baktığımızda, "bu kişiler bana İngilizce öğretir" dedirtecek bilgiler yok. Bu bilgilerin bir Amerikan kumaşıyla örtülmesi de aslında eğitmen olarak alınanların geçerli sertifikası, yeterli deneyimi ve gerekli becerilerinin olmadığını gösteriyor. Yani sadece İngilizce konuştuğu için Konuşarak Öğren'de yer alan bir kişiden İngilizce öğrenmeye çalışmanız işten değil.

Konuşarak Öğren Eğitim Materyalleri

Online İngilizce eğitimi konusunda eğitim materyallerine gerekli önem verilmediğini siz de gözlemlemiş olabilirsiniz. Dil öğrenirken sözlükler, gramer kitapları ve ders kitapları gibi temel kaynaklarla haşır neşir olduk hepimiz. Ancak bu süreçte aldığımız eğitim de pratiğe yansımadığı için online İngilizce kursu arayışına girdik.


İngilizce eğitiminde geleneksel modellerin yanılmasını bir kenara bırakıp, aslında eğitim kaynaklarının önemini yeniden hatırlamamız lazım. Çünkü biliyoruz ki ders kadar ders dışı da İngilizce konuşmamızda önemli. Derste ele alınan konuların hatırda kalıcı olması için düzenli tekrar ve bol pratik için kaliteli eğitim kaynakları ve bunların bir düzen içinde kullanılması epey kritik.


Peki Konuşarak Öğren bunu yapıyor mu?


Konuşarak Öğren, materyal olarak ders notu hazırlıyor. Bunlar belirli bir okulun ya da yayınevinin hazırladığı kaynaklar değil. Hızlı bir konu anlatımı ve karışık pratiklerle bezenmiş PDF'ler olaraka amatör bir izlenim brakıyor. Yani masrafsız ve internetin her köşesinde varolan bu kaynaklar, online İngilizce kursu işlevi görecek bir platformda bulunmamalı diye şahsi notumu düşmek isterim. Peki sizin bu konuyla ilgili görüşleriniz neler?


Konuşarak Öğren Yorumları Nasıl? Kullanıcı Onaylıyor mu?

Konuşarak Öğren nasıl bir uygulama sorusuna en doğru ve tatmin edici yanıtı, yine Konuşarak Öğren kullanıcıları verecektir. Bu online İngilizce kursunun iyi mi kötü mü olduğunu incelersek, maalesef çok iç açıcı bir durum görünmüyor. 


Şikayetvar üzerinde epey negatif bir durum sergileyen Konuşarak Öğren, 100 üzerinden 59 almış. Bu platformda olumlu yorum yerine şikayet olduğunu hesaba katarsak, kullanıcı deneyiminin negatifliği konusunda daha net bir fikrimiz oluşacaktır.


konuşarak öğren şikayetvar, konuşarak öğren nasıl

Konuşarak Öğren uygulamasının kullanıcı deneyimi konusunda neler sağladıp neler sağlamadığına dair öğrenmeniz gereken çok şey var. Tıklayarak, Konuşarak Öğren yorumları ve değerlendirmeleri hakkındaki geniş kapsamlı yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 


Konuşarak Öğren Nasıldır Sorusuna Final Yanıtımız

Konuşarak Öğren nasıl bir uygulama ve İngilizceyi nasıl öğretir sorusuna son kez bakalım isteriz. Konuşarak Öğren standart İngilizce eğitimlerinde eksik olan konuşma pratiklerini size ismiyle vaat eden bir uygulama. Bu yönüyle dikkat çekse de, ne kadar faydalı olacağı konusuna dair de şüphelerimizi bu yazıda ele aldık. Bu uygulamanın nasıl İngilizce öğrettiğine baktığımız noktada, kısa süreli dersler, profesyonellikleri şüpheli olan eğitmenler ve yetersiz kaynaklarla kalitesiz bir platform imajı çiziyor. Öğrenci değerlendirmeleri ise bizim şüphelerimizi yanıltır şekilde değil. Bu noktada, Konuşarak Öğren'e temknli yaklaşmanızın yanı sıra, alternatif platformları da düşünmenizi öneririz. 2024 yılının konuşarak İngilizce öğreten platformlarına tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak