Konuşarakİngilizce Online Platformu Fayda Sağlıyor Mu?

Online İngilizce
Son güncelleme: 29 Temmuz 2024

Konuşarakİngilizce Online Platformu Fayda Sağlıyor Mu?

Online İngilizce eğitimi veren platformların her birinin yenilikçi bir tarz benimseyerek fark yaratmak istediğini biliyoruz. Konuşarakİngilizce online dil kursu da, diğer İngilizce eğitimi veren platformlardan farklı bir yol izlediğini iddia eden bir online İngilizce kursu diyebiliriz. Bu online İngilizce platformu, İngilizce öğretirken teorik bilgi yerine konuşma pratiğinin üzerinde durarak daha etkili bir İngilizce eğitimi verdiğini söylüyor. Fakat gerçekten teorik bilgilerden tamamen sıyrılarak konuşma pratiği ile İngilizce öğrenmeye çalışmak fayda sağlar mı? Bu kurs İngilizce öğretmekte tek başına yeterli mi? Konuşarakİngilizce online platformunun ücretleri ne kadar?  Haydi bu soruların cevapları ışığında Konuşarakİngilizce online İngilizce kursu hakkında detaylı bir inceleme yapalım.


İçindekiler

  1. Konuşarakİngilizce Online İngilizce Kursu Nasıl Çalışıyor?
  2. Sadece Konuşma Pratiği Yapmak İngilizce Öğretir Mi?
  3. Konuşarakİngilizce Eğitmenlerini Tanıyalım
  4. Konuşarakİngilizce Ücretleri Ne Kadar?
  5. Kapsamlı Bir İngilizce Eğitimi İçin Flalingo

Konuşarak İngilizce Online İngilizce Kursu Nasıl Çalışıyor?

Konuşarakİngilizce online İngilizce platformu yukarıda da bahsettiğimiz gibi konuşma pratiği temelli bir İngilizce eğitimi yürütüyor. Bu platformda İngilizce eğitimi 3 ayrı seviye için sunuluyor. Konuşarakİngilizce bu seviyeleri konuşamıyorum, konuşuyorum ve akıcı konuşuyorum olarak adlandırıyor. Ayrıca bu platform sunduğu İngilizce eğitimini 2 konuya göre ayırıyor. Bu konular yetişkin ve junior olarak isimlendiriliyor.


Yani Konuşarakİngilizce online İngilizce kursu hem yetişkinler için hem de çocuklar için İngilizce eğitimi sunuyor. Bu platformda online ders süreci ise, derslere katılmadan önce Konuşarakİngilizce online platformunun sunduğu videolarla hazırlık yapıp sonrasında online derse katılma şeklinde ilerliyor. Peki sadece bu derslerin konuşma pratiği ağırlıklı olması gerçekten faydalı mı? Bu sorunun cevabını birlikte inceleyelim.

Sadece Konuşma Pratiği Yapmak İngilizce Öğretir Mi?

Konuşma pratiği yapmanın İngilizce eğitimi sürecinde ne kadar önemli bir rolü olduğunun hepimiz farkındayız. Öyle sanıyoruz ki, Konuşarakİngilizce online İngilizce kursu da konuşma pratiğinin önemini fazlasıyla kavrayarak platformlarının teması haline getirmişler. Fakat bu hamleyi yaparken dil eğitiminin birçok parçadan oluşan bir bütün olduğunu unutmuşlar diyebiliriz. Çünkü her ne kadar konuşma pratiği yapmak İngilizce öğreniminin önemli bir parçası olsa da bu, başka önemli parçalar olmadığı anlamına gelmiyor. Yani dil öğrenirken konuşma pratiği yapmanın yanında, dil bilgisi kurallarını öğrenmek ve kelimelerin yazılışları hakkında bilgi sahibi olmak da çok önemli. Özellikle İngilizcenin yazıldığı gibi okunan bir dil olmaması, sadece konuşarak öğrenme tekniğini oldukça tehlikeli bir hale getiriyor.


Örneğin, konuşma pratiği esnasında öğrendiğiniz ve telaffuzunu çok iyi bildiğiniz bir kelimeyi resmi bir ortamda yazmanız gerektiğinde doğru bir şekilde yazamamanız, profesyonelliğinize gölge düşürebilir. Bu sebeple Konuşarakİngilizce online İngilizce platformunun benimsediği bu İngilizce eğitimi yöntemi o kadar da iyi olmayabilir. Yani online İngilizce platformlarının dil eğitiminde bir noktaya odaklanıp diğer becerileri tamamen yok sayması eğitimden alınan verimi bir hayli düşürebilir. Bu yüzden Konuşarakİngilizce online İngilizce kursunun da sunduğu eğitimde sadece konuşma pratiğine odalanarak yanlış bir yol izlediğini söyleyebiliriz.


Konuşarak İngilizce Eğitmenlerini Tanıyalım

Konuşarakİngilizce online İngilizce platformunun internet sitesine bir göz attığımızda, eğitmenlerinin bilgilerini paylaştıkları bir sayfa görüyoruz. Fakat bu platformda görev yapan her eğitmenin bilgilerini tek tek incelemek istediğimizde çoğu yabancı öğretmenin eğitim bilgilerinin girilmediğini fark ediyoruz. Ayrıca bazı eğitmenlerin yeterli öğretmenlik eğitimleri bulunsa da bazılarının mimarlık gibi İngilizce öğretmenliğinden tamamen alakasız bölümlerden mezun olduğunu görüyoruz. Haliyle bu durum Konuşarakİngilizce online platformunda İngilizce dersi veren eğitmenlerin yeterliliğini sorgulamamıza neden oluyor. Çünkü İngilizce öğretmenliği yapabilmek için İngilizce bilmenin yeterli olmadığını ve öğretmenlik yapabilmek için bu işin eğitimin alınması gerektiğini biliyoruz. Yani öğretmenlik eğitimi olmadığı halde Konuşarakİngilizce dil kursunda İngilizce dersleri veren bazı öğretmenler, bu platformun profesyonel bir İngilizce eğitimi sunmasının önünde engel teşkil ediyor.


Konuşarakİngilizce Ücretleri Ne Kadar?

Konuşarakİngilizce online İngilizce platformunun ücretleri haftalık ders sayısı, ders süresi ve kaç aylık abonelik aldığınıza bağlı olarak değişiklik gösteriyor. İşte detaylar;


45’er dakikalık İngilizce dersi1 ay boyunca2583.36₺
45’er dakikalık İngilizce dersi3 ay boyunca7413.12₺
45’er dakikalık İngilizce dersi6 ay boyunca haftada14320.80₺
45’er dakikalık İngilizce dersi12 ay boyunca26956.80₺

Kapsamlı Bir İngilizce Eğitimi İçin Flalingo

Konuşarakİngilizce online İngilizce platformunu tüm detaylarına incelediğimizde, dil eğitiminde karşılaşmak istemeyeceğimiz bazı sorunlarla karşılaştık. Mesela bu platformun İngilizce eğitiminde sadece konuşma pratiğine yoğunlaşması bu sorunlardan biri diyebiliriz. Yine incelemelerimiz sonucu Konuşarakİngilizce’de ders yapan bazı öğretmenlerin profesyonel olmadığını fark ettik. Konuşarakİngilizce platformunun bu olumsuz özellikleri bizleri alternatif bir online İngilizce platformu arayışına itti.


Flalingo online İngilizce platformunun eğitim paketlerinin içeriği oldukça zengin. Çünkü Flalingo İngilizce eğitiminde her becerinin eşit bir şekilde geliştirilmesi gerektiğine inanıyor ve buna uygun olarak çeşitlendirilmiş bir eğitim sunuyor. Yani Flalingo online İngilizce platformunda konuşma pratiğinin yanı sıra, yazma, okuma ve anlama becerileriniz için de türlü aktiviteler yapılıyor. Bu sayede İngilizceyi eksik bir nokta bırakmadan bir bütün halinde öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca Flalingo’nun eğitimli ve sertifikalı öğretmenleri sayesinde alanında profesyonel insanlarda İngilizce dersi alma şansı buluyorsunuz. Bu özellikleri sayesinde Flalingo’nun kapsamlı ve kaliteli bir İngilizce eğitimi için doğru adres olduğunu söyleyebiliriz.

Blog ile İlgili Yorum Bırak