Lexiconmeet Online İngilizce İle Yapay Zekayı Nasıl Birleştiriyor?

Online İngilizce
Son güncelleme: 23 Temmuz 2024

Lexiconmeet Online İngilizce İle Yapay Zekayı Nasıl Birleştiriyor?

Son dönemlerde, gelişen teknolojisinin de etkisiyle online dil eğitimine yapay zeka teknolojisini dahil etmek çok popüler. İngilizce eğitiminde yapay zekanın görünürlüğünün artmasıyla online İngilizce öğrenmek isteyen insanların da bu konudaki hevesi artıyor. Bu sebeple artık neredeyse bütün online İngilizce öğreten platformlarını yapay zeka araçları ile işbirliği halinde görebiliyoruz. Lexicon da bu online İngilizce öğreten platformlardan birisi diyebiliriz. Peki yapay zeka İngilizce eğitiminde nasıl bir fayda sağlıyor? Lexicon nasıl çalışıyor? Yapay zekayı İngilizce eğitimine nasıl dahil ediyor? Lexicon online İngilizce kursunun fiyatları ne? Bu soruların cevaplarını, Lexicon’u ilk kez duyanlar ya da daha detaylı öğrenmek isteyenler için inceyeleyelim.

İçindekiler

  1. Dil Eğitiminde Yapay Zeka
  2. Lexiconmeet Kapsamlı Bir Online İngilizce Platformu Sayılır mı?
  3. Lexicon Nasıl Bir Yapay Zeka Teknolojisi Kullanıyor?
  4. Lexiconmeet Sertifika Sağlıyor Mu?
  5. Ezber Bozan Yapay Zeka: Flalingo’dan FLAI

Dil Eğitiminde Yapay Zeka

Günden güne yapay zekaya karşı katlanarak artan ilgiyi hep birlikte takip ettiğimizi düşünüyorum. Bu yapay zekaya yönelik git gide artan heyecan ve alakanın sebebinin yapay zeka teknolojisinin son dönemlerde katettiği yollar olduğunun da farkındayız. Çünkü yapay zeka araçlarının son dönemlerde yapabildiği şeyler tüm dünyayı şaşkınlığa uğratıyor. Peki ama yapay zeka gelişmeleri İngilizce eğitiminde nasıl etkili oluyor? İşte bu sorunu cevabı dil eğitiminde yapay zeka araçlarının kullanımının neden bu kadar arttığını anlamamıza olanak tanıyor. Şöyle ki, yapay zekanın dil becerileri alanında elde ettiği başarılar hiç küçümsenecek bir boyutta sayılmaz. 


Dil alanında gelişmesi ve eğitimde faydalı olabilmesi için yapay zekanın yapması gereken ilk şey iletişim becerilerini geliştirmesi diyebiliriz. Yapay zeka araçları bu konuda epey gelişiyor. Natural Language Process adı verilen doğal dil işleme yazılımı sayesinde yapay zeka araçları insan dilini anlama, işleme ve yorumlama özelliklerini kazanıyor. Böylece dil eğitiminde öğrencinin ihiyacı olan anlarda bu dil becerilerini kullanarak hataları tespit edebiliyor ve öğrenciye yol gösterebiliyor. Yani yapay zekanın dil alanında bu kadar mesafe katetmesinden sonra dil eğitiminde kullanılmasının hiç şaşırtıcı bir durum olmadığını söyleyebiliriz. 


Lexiconmeet Kapsamlı Bir Online İngilizce Platformu Sayılır mı?

Lexicon online İngilizce kursunu kısaca online İngilizce imkanı sunan bir eğitim platformu olarak tanımlayabiliriz. Bu platformun en önemli özelliği yapay zeka teknolojisini sunduğu İngilizce eğitimine dahil etmesidir diyebiliriz. İnternet sitelerinde bizi karşılayan yazıdan anladığımız kadarıyla Lexicon, öğrencilerine online İngilizce derslerinde onlara eşlik etmek üzere bir öğretmen ve bir yapay zeka aracı sunuyor.  Haydi Lexicon ve yapay zeka konusuna yakından bakalım.


Lexiconmeet'te Öğretmenler Gerçekten Uzman Mı?

Lexiconmeet internet sitesinde her ne kadar “uzman öğretmenler ve yapay zeka ile İngilizce konuşmanızı hızlandırın” gibi bir slogan kullansalar da, öğretmenlerini hangi kriterlere göre seçtiklerini gösteren bir yazı bulamıyorum. Lexicon'un öğretmenlerinin eğitimine dair bir bilgi sunmaması şu anlama geliyor. Diğer bazı eğitim platformları gibi, istihdam sağlayan şirketlerden düşük maliyetli eğitmen alıyorlar. Bu öğretmenlerin gerçek bir eğitimi olmadığı için sertifikalı bir öğretmene göre çok daha düşük ücretlere çalışabiliyorlar. Böylece Lexiconmeet de az bir bütçe ile büyük paralar kazanabiliyor. Elbette eğitmenlerinin profesyonel olmaması Lexiconmeet platformunda sunulan eğitimin kalitesini doğrudan etkiliyor. Bunun sonucu olarak da profesyonellikten uzak bir marka olarak görülmelerine sebep oluyor.


Lexicon Nasıl Bir Yapay Zeka Teknolojisi Kullanıyor?

İnternet sitesine girer girmez anlaşılabileceği üzere Lexicon sunduğu online İngilizce eğitiminde yapay zeka teknolojisinden oldukça faydalanıyor. Ders esnasında öğrencinin İngilizce kullanımını analiz eden Lexicon’un yapay zeka aracı bu detayları öğrenciye sunarak gelişimine katkı sunmaya çalışıyor. Fakat Lexiconmeet isimli online İngilizce uygulamasının nasıl bir yapay zeka aracından faydalandığı konusuna geldiğimizde işler biraz değişiyor. Lexicon’un online İngilizce derslerinde kullandığı yapay zeka aracı her ne kadar bu konuda az veya orta derecede bilgiye sahip olanlara kusursuz görünse de, aslında değil. Şöyle ki Lexicon ve daha birçok online İngilizce eğitimi veren platform, yapay zeka teknolojisini eğitimlerine dahil etmek istediklerinde bunu en kolay yoldan yapmaya çalışıyorlar. Yani insanlar için yapay zekanın her türlüsünün şaşırtıcı oluşundan faydalanarak kendilerini geliştirmeye gerek duymuyorlar. Bu ne demek?


Yapay zeka araçları oluşturulurken belirli bir amaca hizmet etmesi düşünerek yapılır. Fakat bu yapay zeka sistemlerini sonradan kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenlenleyerek özelleştirmeniz de mümkün. Bu işlemin adı ise fine-tuning olarak geçiyor. Bu işlem yapılan değişiklikler yapay zeka sisteminin yeni görevinde daha kaliteli ve sorunsuz bir hizmet sunmasını sağlıyor. Peki Lexiconmeet derslerde kullanmak üzere hazır yapay zeka sistemini alıp yeterince özelleştiriyor mu? Yapay zekayı derslerine dahil eden birçok platform gibi Lexicon’un da yeterli seviyede fine-tuning yapıp yapmadığı kafamızda soru işaretleri bırakıyor.


Lexiconmeet Sertifika Sağlıyor Mu?

Lexiconmeet online İngilizce platformunun sitesinde çoğu bilgi gibi sertifika bilgisinin de eksik olduğu gözümüze çarpıyor. Bu sebeple Lexicon online İngilizce kursunun dersleri tamamlayan öğrencisine bir sertifika sunmadığını varsayıyoruz. Fakat bu hiç önemsiz bir konu değil. Çünkü İngilizce eğitimi sonunda eğitim aldığınız kurumdan bir belge almadığınız takdirde hayatınızın birçok yerinde İngilizce bilginizi kanıtlayamazsınız. Tabii sosyal ortamlarda konuşarak İngilizce bildiğinizi kanıtlamanız mümkün fakat aynısı profesyonel hayat için geçerli değil. Çünkü iş hayatında sözlere değil CV’nizde yer alan eğitimlere bakılıyor. Bu nedenle aldığınız online İngilizce eğitimini CV’nizde belgeli bir şekilde sunabilmenizin yolu eğitim sonu sertifikası almakla mümkün oluyor. Ancak Lexiconmeet bunu sağlayabilecek bir online eğitim platformu olmadığını eğitim sonu sertifikası vermeyerek bizlere gösteriyor.

Ezber Bozan Yapay Zeka: Flalingo’dan FLAI

Lexiconmeet online İngilizce platformunun yapay zeka teknolojisi ile harmanlayıp sunduğu İngilizce eğitimine birlikte yakından baktık. Yeni nesil teknolojik sistemleri İngilizce eğitimine dahil etmesini takdir ederken Lexicon’un bazı eksikliklerini gün yüzüne çıkarmış olduk. Örneğin bu eksikliklerden biri bu platformun İngilizce eğitimi sonrası öğrencilerine bir sertifika sağlamaması diyebiliriz. Sertifika almayacaksam, yani İngilizce eğitimi aldığımı kanıtlayamayacaksam zamanımı harcamamın ne anlamı var diyorsanız, buna zorunda değilsiniz. Çünkü ihtiyaçlarınızı karşılayacak başka bir platform biliyoruz. 


Flalingo online İngilizce platformu, özel olarak geliştirilmiş yapay zeka aracı FLAI ile öğrencilerinin eğitim boyunca rehberlik hizmeti almasını sağlıyor. FLAI uygulaması, Flalingo’da alınan her İngilizce dersi sonrası öğrenciye özel bir rapor çıkarıyor. Bu ders sonu raporu öğrencinin İngilizce eğitiminde başarılı ve eksik olduğu noktaları işaretleyerek ona yol gösteriyor. Ayrıca Flalingo öğrencilerine eğitim sonunda sunduğu sertifika ile alınan İngilizce eğitimini belgelendiriyor. Bu sayede öğrenciler profesyonel hayatta da İngilizce bildiklerini rahatlıkla kanıtlayabiliyor.

Blog ile İlgili Yorum Bırak