Novakid Çocuklara İngilizce Konusunda Doğru Yer Mi? Yorum İncelemesi

Online İngilizce
Son güncelleme: 05-01-2024

Novakid Çocuklara İngilizce Konusunda Doğru Yer Mi? Yorum İncelemesi

İçindekiler


  1. Novakid İnceleme Özeti
  2. Novakid: Çocuklar İçin İngilizce Eğitimi Artıları ve Eksileri
  3. Novakid Kullanıcı Ebeveyn Yorumları- Şikayetvar Yorumları (65 Yorum)
  4. Novakid Kullanıcı Ebeveyn Yorumları- Ekşi Sözlük(40 Yorum)
  5. Novakid Kullanıcı Ebeveyn Yorumları- Trustpilot (739 Yorum)
  6. Novakid İngilizcetavsiye.com Sıralaması
  7. Sonuç : Novakid Çocuğum için Doğru Platform mu?

1. Novakid İnceleme Özeti

Novakid, çocuklar için birebir online özel dersler sağlayan bir İngilizce eğitim platformudur. Müşterilerin deneyimlerine dayanarak yaptıkları yorumlar çeşitlilik göstermektedir. Şikayetvar, Ekşi Sözlük, Trustpilot ve İngilizcetavsiye.com’daki toplam 844 yorumu incelediğimde bunların %55’lik kısmının platformdan memnun olan kullanıcılara ait olduğunu tespit ettim. Yorumların  %45’lik kısmının ise platformdan çeşitli nedenlerden dolayı memnun olmayan kullanıcılara ait olduğunu gördüm. Platforma ilişkin beğenilen özellikler arasında 7-24 dilediğin yerden İngilizce eğitimi alabilme özelliği ön planda.

Novakid’in en çok eleştiri aldığı ve olumsuz değerlendirmeye sahip olduğu başlıklar ise;

  • öğretmenlerin kalitesi,
  • müşteri hizmetlerinden cevap alınamaması,
  • uzun süre ders alınmasına rağmen istenen düzeyde gelişim elde edilememesi,
  • kredi kartından habersiz para çekilmesi,
  • geri iadelerin zamanında yapılmaması

konuları gelmektedir.


Tüm bu yorumlar ışığında, çocuklar için en iyi İngilizce eğitimi platformunu bulma çabasında olan ebeveynlere yönelik ilk tavsiyemiz Novakid kullanıcılarının platforma yönelik değerlendirmelerinin olumlu özelliklere odaklandığı kadar olumsuz özelliklere de odaklanmalarıdır. Bu nedenle kullanıcılara karar vermeden önce daha fazla araştırma yapmalarını öneriyorum. Her kullanıcının deneyimi farklı olabileceğinden, platformların sunduğu hizmetleri ve şartları da detaylı bir şekilde incelemek önemlidir.


2. Novakid: Çocuklar İçin İngilizce Eğitimi Artıları ve Eksileri

Novakid yorumlarına dayanarak platforma ilişkin olumlu ve olumsuz özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz: 


Artıları

  • Novakid, 4-12 yaş arası çocuklar için özel İngilizce dersleri sunan bir platformdur. Öğrenciler, 7/24 online olarak deneyimli öğretmenlerden ders alabilirler.

  • Novakid'in kullanıcı dostu arayüzü, öğrencilerin ve velilerin kolayca platforma erişmesini sağlar.

  • Novakid, esnek abonelik seçenekleri sunar. Öğrenciler, 1, 3, 6 veya 12 aylık abonelikler arasından istediklerini seçebilirler. Bu sayede, ders programını kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirler.

Eksileri


  • Sevilen bir öğretmeni yeniden bulmak ve onunla ders yapabilmek neredeyse imkansız. Bu durumda sürekli öğretmen değiştirilmesine neden olmaktadır. 

  • Deneme derslerindeki öğretmenlerin çok profesyonel olmasına rağmen, paket satın alımı gerçekleştikten sonra aynı kalitede Novakid öğretmeni bulunamamaktadır. 

  • Öğrenciler veya veliler herhangi bir sorun yaşadıklarında veya desteğe ihtiyaç duyduklarında, Novakid'in müşteri hizmetlerinden yanıt alamıyorlar ya da çok geç yanıt alıyorlar.

  • Kullanıcılardan teyit alınmaksızın kredi kartlarından üyelik uzatımı için para çekiliyor. Haber vermeden yapılan bu yenilemelerin iptal süreçleri zaman alıyor.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

  • Novakid platformundaki öğretmenleri, aksanları ve çocuklara İngilizce öğretimi konusunda yeterli düzeyde uzmanlığa sahip olmadıkları konusunda eleştiriler almaktadır. 

3. Novakid ŞikayetVar Yorumları

ŞikayetVar, markaların da önemsediği bir platform. Burada markalar kendileri için şikayette bulunan müşterilerle iletişime geçip, itibarlarını iyileştirmek adına hızlıca çözüm üretimine girişiyor. ŞikayetVar platformu üzerinde Novakid ile ilgili de birçok yorum var. 


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

Novakid buradaki 65 şikayetin 25 tanesini çözmüş; 40 tanesini ise çözmemiştir. Çözümsüz kalan şikayet sayısının bu denli yüksek olması Novakid’in karnesi açısından oldukça büyük bir eksidir. Kullanıcıların şikayetleri incelendiğinde kullanıcılar fiyatların sözleşmeden sonra arttığından ve onayladıkları taksit fiyatından daha fazla ödeme bildirimi aldıklarından şikayetçi olmuşlar. Ayrıca  çocukların sevdikleri öğretmen ile devam edememesinin öğrenme süreçlerini kötü etkilediğinden bahsetmişlerdir. Özellikle platformun deneme dersi yaptırdığı ”kaliteli” öğretmenlerin sonrasında platformda bulunamadığı konusunda çok fazla yorum alan Novakid, bu türden şikayetlerin hiçbirini çözüme ulaştıramamıştır. 


''Novakid Bir Yıllık Üyeliğe Fiyat Artışı''

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Denemeyi Yapan Öğretmen Dolu’’

Kızımın deneme dersi çok iyi bir öğretmen ile yapıldı. Buna istinaden üye olduk. Ama denemeyi yapan öğretmen dolu olduğu bahanesi ile başka öğretmen sundular. Başka öğretmen seçmek zorunda kaldık. Dersler başlamadan birkaç gün önce 2. Ders için yedek öğretmen atandı mesajı geldi. İlk derse birkaç saat kala yedek öğretmen atandı mesajı geldi. İlk dersten bu şekilde düzensiz olduklarının kanaatine vardım ve üyeliği iptal ettim. Henüz üyelik param iade olmamış. İyi olsaydı herkese önerirdim novakid i.

-Mehdi/ Şikayetvar


''Sabit Fiyat Politikası Yok''

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Derse Giremediğim İçin Haklarım Sıfırlandı’’

Novakid 'den çocuğum için bir paket almıştım. Ancak, bazı özel nedenlerle 3 ay giriş sağlayamadık. 3 aylık süre sonunda 3 ay giriş yapmadığınız için tüm haklarınızı kaybettiniz mesajı geldi. Öncesinde herhangi bir uyarı mesajı filan gelmedi. Bu şekilde bir uygulama olamaz. En azından 2-3 gün öncesinde bir uyarı olabilir. Ben dondurma gibi bir yola gidebilirdim. Ama haberim olmadığı ve bu konuda uyarılmadığım için bir anda bütün hakkım kayboldu. Kesinlikle şikayetçiyim. Haklarımı acil şekilde geri istiyorum.

-İlkay/ Şikayetvar


''Novakid Öğretmen Dersi Bıraktı''

Gelen mailde de görüldüğü üzere çocuğum birkaç kere esnedi diye öğretmen dersi bıraktı ve çıktı! Çocuğum bağlantı koptu sanıp bekledi bir de. Ne kadar gurur kırıcı bir davranış! Üstelik bir de para ödüyoruz bu dersler için. Bu mudur karşılığı ya ne kadar ayıp!

-Fatoş/ Şikayetvar


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

''Anlaştığın Fiyat Üzerinden Zam Olduğunu İlk Kez Sizden Öğrendim''

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

4. Novakid Kullanıcı Ebeveyn Yorumları- Ekşi Sözlük (40 Yorum)

Herhangi bir konuyu merak ettiğimizde, ya da satın almak istediğimiz ürün ya da hizmetin gerçek kullanıcı yorumlarını görmek istediğimizde Ekşi Sözlük’e bakarız. Ben de çocuklar için online İngilizce eğitimde akıllara gelen Novakid platformunun yorumlarına ve kullanan ebeveynlerin geribildirimlerine baktım. Aslında çok fazla yorum yok. Satış pazarlama açısından uzun uzun platformun ne kadar iyi olduğunu anlatan entryler bulunuyor. Ya da başka markaların kendi reklamlarını yapmak için Novakid’i kötüleyip kendi sitelerinin linkini paylaşanlar var. Bu sebeple, gerçek kullanıcı olduğunu düşündüğüm entrylere yer vereceğim. Bu kullanıcılar, genelde Novakid’i beğendiklerini dile getirmişler. Ancak müşteri hizmetlerine ulaşamamaktan, Novakid ücretlerinin habersiz artışından, yaşanan bağlantı sorunlarından ve bunun telafi edilmemesinden yakınıyorlar. İşte Ekşi Sözlük Novakid yorumları ve ebeveyn değerlendirmeleri:


‘’Filipinler’den Bağlanan Öğretmenin Bağlantısı Kopar’’

Filipinler’den bağlanan öğretmenin bağlantısı kopar, kadın bağlanınca özür diler. bu böyle 5 kez tekrar eder. son bağlantı kopunca ders biter. yazarsın böyle böyle oldu diye. cevap. inceledik bağlantı sizin cihazınız yüzünden kesilmiş.bunlar, garantisi benim diyip, arızalı malı bile bile sana satan esnafa rahmet okuturlar. global yönetimi nasıl bilmiyorum ama novakid türkiye böyle. uzak durun, pişmanlık, sinir stres kaynağı.

-Ajannick/ Ekşi Sözlük


‘’Müşteri Hizmetleri Etkin Çalışmıyor’’

Dersler faydalı, öğretmenler de iyi fakat dediğim gibi, sorularınızın cevabını alamıyorsunuz.üyeliğimi yenileyeceğim, onlar bana ulaşacağına ben ulaşmaya çalışıyorum ona rağmen ulaşamıyorum :) özellikle olduğunu düşünmeye başladım.kampanyadan yararlanmayalım diye yapıyorlar sanki. soru soruyorsun 5 gün geçiyor alakasız bir cevap alıyorsun. tekrar yineliyorsun cevap yok… ilginçler.whatsapp’ları da iptal.

-swarovsky/ Ekşi Sözlük


5. Novakid Kullanıcı Ebeveyn Yorumları- Trustpilot (737 Yorum)

Trustpilot, Şikayetvar gibi kullanıcıların şikayetlerini paylaştığı ve markaların da önem verdiği bir platformdur. Fakat platforma genelde yurtdışındaki yabancı kullanıcılar yorum yapıyor. Bu yüzden de platformda her dilden yorum var. Çocuklar için İngilizce eğitimi veren Novakid için en yüksek sayıda yorum yapılan platform da Truspilot olmuştur. Karar verme aşamasında da değerli gördüğüm kaynaklardan biridir.


Ebeveynler genelde Novakid uygulamasından memnun. Ancak çocukların sevdikleri öğretmen ile devam edemediklerini ve ders veriminin düştüğünü söylüyorlar. Ayrıca çocukların ilgisini çekmek için ders sürelerinin çok kısa olduğundan şikayetçi olmuşlar. Ana dili İngilizce olmayan öğretmenler olduğu için çocuklarının telaffuzlarını düzeltmemelerinden de ayrıca rahatsız olduklarını belirtmişlerdir. Ders içeriğinin ise sıfırdan İngilizce öğrenen bir çocuk için uygun olmadığını söyleyen kullanıcılar da mevcut. Aşağıda memnuniyet grafiğini görebilirsiniz:


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

Yorumlar her dilden olduğu için sizler için bazı yorumları Türkçeye çevirdim. İşte o yorumlar:

‘’Öğretmenlerin Rezarvasyon İptali Yapmaları’’

Öğretmenlerin planlanmış dersi sürekli iptal etmesinden hoşlanmıyorum. Ayrıca takvimde uygun oldukları vakitleri bulmak da zor. Son olarak, öğretmenlerin çoğunluğunun Filipinler'den olması da göz ardı edilemez. İdeal olan dünyanın her yerinden öğretmenlerimizin olmasıdır.

-Konstantinos/ Truspilot


''Öğretmen Paula Harika''

Öğretmen Paula harika! Ama o kadar da harika olmayan bir şey de şu ki, en başta tüm dersleri planlamam gerektiğini ve şimdi öğretmen Paula'nın artık boş yeri olmadığını bilmiyordum.

-DN/ Trustpilot


‘’Kızım Öğretmeni Anlamadı’’

Kızım öğretmeni anlamadı. Ders  seviyesinin üzerindeydi. Öğretmeni anlayamadığı için yıldız alamadı ve hüsrana uğradı.

-Sia/ Trustpilot


‘’Dersler Kısa’’

Dersler kısa, öğretmen çocuğa bazı şeyleri anlatmıyor, kelime dağarcığı zayıf, her ders aynı kelimeler. Öğretmenin internet bağlantısı çok zayıf. 0

-Yakup/ Trustpilot


‘’Öğretmenler Telaffuz Konusunda Kötü’’

Öğretmenler çocukların kelimelerin telaffuzu üzerinde çalışmıyorlar.

-Amneh/ Truspilot


‘’Yerli Olmayan Öğretmenler’’

Şimdiye kadarki en kötü deneyimim. Müşteri hizmetleri şaka gibi ve yerli olmayan öğretmenler benden daha kötü İngilizce konuşuyor! Uzak durun...

-Ula/ Trustpilot


‘’Gelişigüzel ve Verimsiz Bir Deneyim’’

Uzun süre kalıcı öğretmenlik sağlamıyorlar. Kızımın orada okuduğu bir ay boyunca 3-4 tane yedek öğretmen geldi. Bir keresinde vekil bir öğretmen, ona daha önce diğer öğretmenle yaptığı sınıfın aynısını öğretti. Ayrıca bir keresinde ders, başlaması gereken saatten sadece birkaç saat önce bir öğretmen/okul tarafından iptal edildi.

Bu okuldaki deneyim gelişigüzel ve verimsizdi.

-Margarita/ Trustpilot


"Ders İçeriği/ Müfredat"

Dersler iyi değil. İngilizce konuşma becerisine değil, sadece kelime ve gramer kurallarına vurgu yapıyorlar. Hayal kırıklığına uğradım.

-lezky/ Truspilot


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Başlangıç Seviyesindeki Bir Çocuk İçin Değil’’

Başlangıç seviyesindeki bir çocuk, bir yetişkinin yardımı olmadan dersleri tamamlayamaz. Birkaç dersten sonra seviye yüksiyor ve çocuk artık fazladan yardım almadan ne yapması istendiğini anlayamıyor.

-İsimsiz/ Truspilot


‘’Dersin Süresi İlgi Çekmek İçin Çok Kısa’’

Deneyimim genel olarak iyiydi ama iki yorumum var. Öncelikle, dersin süresi ilgi çekebilmek için çok kısa, çocuğun konuya dahil olabilmesi için 40 dakika gibi bir şey olabilirdi. Ayrıca öğretmenler Asyalılar ve ağır bir aksanla konuşuyorlar, bundan hoşlanmadım.

-Heba/ Trustpilot


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

‘’Müşteri Hizmetlerine Ulaşamıyorum’’

Ben ders alana kadar, beni aramayı ve sorduğum her soruyla ilgilenmeyi bırakmadınız. Paranızı aldığınız an neredeyse bir haftadır beni arayacak birini bulmaya çalışıyorum... İşlerin bu şekilde ele alınmasından hoşlanmıyorum ve derslerini ne kadar sevsem de diğer dersler bittikten sonra devam etmeyi düşünmüyorum.

-Tal/ Trustpilot


ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

6. Novakid İngilizcetavsiye.com Sıralaması

Novakid, 2024 yılında İngilizcetavsiye.com sitesinin yaptığı sıralamada, çocuklar için online İngilizce eğitimi veren platformlar arasında 8,1 değerlendirme puanı ile dördüncü sırada yer alıyor.

ingilizce öğrenme,online ingilizce öğrenme,evde ingilizce öğrenme

7. Sonuç: Novakid Çocuğum İçin Doğru Platform Mu?

Çocuklara İngilizce öğretmek yetişkinlerinkinden farklı olarak, onların benzersiz öğrenme modellerini ve ihtiyaçlarını tanıyan, hassas ve sezgisel bir yaklaşım gerektirir. Çocukların doğal olarak kısa olan dikkat süreleri merkeze alınmalı. Çocukların meraklarını, enerjilerini ve doğuştan gelen eğlence anlayışlarını kullanan, incelikle hazırlanmış bir pedagojik yaklaşım bu süreçte olmazsa olmazdır. İdeal online İngilizce öğrenme platformu, kendi öğrenme stillerine göre uyarlanmış ilgi çekici, etkileşimli bir ortam sağlamalıdır.

Novakid güzel bir platform. Fakat Novakid'in verimli olmasının ders aldığınız eğitmene bağlı olarak değiştiği de malum. Novakid de, birden fazla öğretmen ile tek öğretmene bağlı kalınmamasının faydasını vurguluyor. Tabii ki bütün öğretmenlerin hepsi aynı kalitede ise bu mümkün olabilir. Ama yapılan yorumlarda çocuklara İngilizce öğretme konusunda pek fazla eğitimli olmayan öğretmenler ile karşılaşan kullanıcılar var. Ebeveynler çocukları için her şeyin en iyisini isterler. Bu yüzden bütün bu değerlendirmeleri, yorumları inceleyerek en doğru kararı ebeveynler olarak sizlerin verebileceğini unutmayın. 

Blog ile İlgili Yorum Bırak