Novakid Fiyatları Ne Kadar? Çocuklar İçin Online İngilizce Platformu Novakid Deneme Dersi Deneyimi

Online İngilizce
Son güncelleme: 5 Ocak, 2024

Novakid Fiyatları Ne Kadar? Çocuklar İçin Online İngilizce Platformu Novakid Deneme Dersi Deneyimi

Novakids’te çocuklar için yalnızca online bireysel dersler mevcut. Haftada 3 dersten oluşan 1 aylık Novakid abonelik fiyatı 3792 Türk Lirası iken 3 aylık abonelik fiyatı toplam 9396 Türk Lirası’dır. Aynı paketin 6 aylık toplam fiyatı ise toplamda 17.064 Türk Lirasıdır. Yine aynı içerikteki paketin 12 aylık fiyatı ise 33.120 Türk Lirası tutuyor. Fakat bunlar daha düşük olan standart paket içerikleri için geçerli.


Bu paketlerin Premium olanlarında ise fiyatlarlar farklılaşıp daha pahalı hale geliyor. Premium paketlerde 1 aylık abonelik ücreti 6274 TL, 3 aylık abonelik ücreti toplamda 17.568 TL, 6 aylık abonelik fiyatı 33.480 Türk Lirası, son olarak da 12 aylık abonelik ücreti ise toplamda 64.944 Türk Lirası maliyetine geliyor. Novakid'in alternatifi, çocuklar için özel İngilizce sunan diğer platformların fiyatlarını avantajlarını keşfetmek için linke tıklamanız kâfi.

Bugünkü blog yazısını çocuklara online İngilizce öğreten Novakid platformunun fiyatlarını bilinçli ebeveynlere tanıtmak ve incelemek için ele aldım. 4-12 yaş arası çocuklar için online İngilizce dersleri mottosuyla hareket eden Novakid’e dair merak ettiklerinizi bu yazıda elimden geldiğince, en detaylı haliyle yanıtlamaya özen gösteriyorum.


Öncelikle kabul etmeliyiz ki, çocuklar için online İngilizce derslerinin başarıyla sonuçlanması için pek çok gerekliliğin yerine getirilmesi lazım. Çocukların en hassas dönemlerinde, kritik önem taşıyan İngilizce ile tanışma süreçlerinde aileler çok dikkatli olmalı. Online platformlarda ebeveynlerin dikkat etmesi gereken başlıca özellikler var. Platformdaki derslerin çocuğun dikkatini çekebilmek üzerine özel bir arayüz geliştirmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, platformdan velilere doğru düzenli bir geri bildirim akışı da sağlanmalı. Bu şekilde detaylı bir iletişim süreci içinde olmanın, başarıyı getireceğini düşünüyorum.


Pandemi dolayısıyla ben de kızımla birlikte online eğitimi deneyimledim. Gözlemlerime dayanarak itiraf etmeliyim ki, kızımın öğretmenini sevmesi, derslere karşı ilgi geliştirmesine ve başarılı olmasına doğrudan yol açtı. Bu yüzden eğitmen konusunun gerek online, gerek örgün eğitimde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizler için Novakid uygulamasını incelediğim bu yazıda, online İngilizce öğretmenleri de epey yer kaplayacak. Gerekli notları almaya hazır olun!


Öncelikle hepimiz için önemli olan paket fiyatlarından bahsetmek istiyorum.


Novakid 2024 Ocak Ayı Fiyatları

Haftada 3 ders 1 aylık paket (12 ders) 6274TL
Haftada 3 ders 3 aylık paket (36 ders) 17.568TL
Haftada 3 ders 6 aylık paket (72 ders) 33.480TL

Novakid Olumlu ve Olumsuz Özellikleri

Gelelim olumlu ve olumsuz taraflarını teraziye koymaya. Ağır basan taraf neresi; birlikte karar verelim. 


Ders Süreleri 25 Dakika

Öncelikle ilk olarak söyleyebileceğim olumlu tarafı derslerin süresi diyebilirim. Novakid’de ders süreleri 25 dakika. Bu uzunluktaki ders süreleri her ne kadar ilk başta uygun görünse de, küçük çocukların çok çabuk sıkılacağını akılda tutmak lazım. Novakid, belki de her öğrenci için özel olarak belirlenmiş bir süre üzerinden ders işlemeli. Çünkü küçük öğrencilerin dikkat süresi çok kısayken, her yaşta üzerine ekleyerek ilerliyor. Bu şekilde özelleşmiş bir içeriği ebeveyn olarak sizler talep edebilirsiniz belki. 


Uygulama Arayüzü

Siteye giriş yaptığınız da eğlenceli animasyonlarla sizi karşılaması hem göze hem kulağa hitap etmesi çocuklar için ilgi çekici kılıyor. Ben bile Novakid ile ders işlemek istedim. Her ne kadar arayüzü güzel planlansa da, bu uygulama iyi bir eğitimci kadrosu ile taçlandırılmadığı müddetçe çocuklarınız için faydalı olamaz. Ben de bu sebeple lafı kısa tutup en kritik noktaya ilerlemek istiyorum.


Türkçe Bilmeyen ve Profesyonel Mesleği İngilizce Öğretmenliği Olmayan Eğitimciler

Deneme dersinin ilk dakilalarında karşılaştığım en kritik olumsuzluk, öğretmen hakkındaydı. Bize mi denk geldi bilinmez; derse giren eğitmen aslında İngilizce öğretmeni değildi; yalnızca İngilizce bilen biriydi. Sonrasında araştırdığımda Novakid'in işe alım politikalarının çok sıkı olmadığını da kendim gözlemledim. Bu yüzden, benzer olayın sizin başınıza da gelmesi bir hayli olası. Ayrıca deneme dersine giren öğretmenin Türkçe bilmiyor olması bu yaş çocuklar için büyük bir problem arz ediyor. Ebeveyn olarak sizin de İngilizce bilgileriniz kısıtlıysa, iletişim konusunda büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.


Deneme derslerine ya da paket derslerine veli girmek zorunda mı? Girmek istese bile İngilizce bilmek zorunda mı? Bu noktada Türkiye’de eğitim veren bir platformun Türkçe bilen profesyonel İngilizce öğretmenleriyle çalışmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Neyse, bu olayın devamını merak ediyor musunuz? İşte sürecin ilerleyen dakikalarında başımıza gelenlere bakın!


Kızım Öğretmenle İletişim Kuramadı

Bir komedi furyası, kızım deneme dersine girdi ama ne öğretmen onu anlıyor, ne kızım öğretmeni... Yapılan seviye belirleme sınavında kızımın İngilizce seviyesi haliyle başlangıç seviyesinde çıktı. Ancak karşımıza çıkan Filipinli bir öğretmen oldu. Başlangıç seviyesinde olan kızımla öğretmenin İngilizce olarak anlaşması imkansız hale geldiği için kızım dersin 5. dakikasında dersi bırakmak istedi… Çünkü o yaştaki çocuklarda doğal olarak İngilizce öğrenme bilinci yok. Yaşadığı deneyimi anlamlandıramadığı gibi iletişim de kuramayınca dersi bırakması anlaşılır.


Ulaşması İmkansız Müşteri Hizmetleri

Diğer hayati problem ise sitelerinde canlı destek sağlanamıyor olması. Bir anne olarak soracağım soruları yöneltebileceğim bir destek birimine ulaşamamak bence büyük bir problem. Üstelik defalarca aramama, Whatsapp üzerinden yazmama ve sitelerindeki chat panellerine dahi yazmam bir sonuç vermedi.


Novakids Güvenilir Mi?

Novakids genel olarak güvenli gibi görünse de fiyatlarıyla göz korkutuyor. Ayrıca çocuklar memnun kalmadığı zaman iptal etme şansınız da bu müşteri desteğiyle zorlu olacak gibi görünüyor. Bu şüpheye bir de diğer kullanıcıların yaşadığı mağduriyet eklenince insanlar ister istemez platformdan soğuyabiliyor. Yine de size en iyi şekilde hizmet edebilmek için ŞikayetVar sitesinde bu konuda yazılmış bazı değerlendirmelere değinerek neler olabileceğini göstermek istiyorum. Bu sorunların bazıları sonradan çözülmüş olsa da bir platformun kullanıcıyı en baştan böyle bir mağduriyete düşürmemesi gerektiğine inanıyorum. İşte ŞikayetVar sitesinde NovaKid fiyatlarına dair birkaç serzeniş:

‘Novakid 12 Aylık Satın Aldığım Pakette Fiyat Artışı’

Bu şikayette Evrim adında bir kullanıcı NovaKids üzerinden 12 aylık paket almasına rağmen ilk aydan fiyatlara zam geldiğini ve aldığı paketin de bu zamdan etkilendiğini belirtmiş. 


"Novakid fiyatlar zamlanmadan önce 12 ay taksitle haftada 3 ders ve 12 aylık paketi taksitli seçtiğimde 12 aylık sabit ödeme planı çıkardı. Ve bu 12 ay boyunca kredi kartınızdan 1306₺ çekilecek şekliden idi. Daha bir ay geçti şimdi 1506₺ çekmişler. Zamlandı fiyatlar diyor. Yani ben neden 12 ay sana söz veriyorum o zaman? O fiyat garantisiyle söz veriyorum. Bir şeyi 12 taksitle alıyorsunuz ve sonra size zam geldi ilk aydan artık taksitleriniz arttı. Bu ticaret anlayışında yok. O zaman 12 aylık paketin bir anlamı yok. İptal etmek istiyorum oda olmuyor 12 aylık anlaştın diye. E ben 12 aylık anlaşmamdan vaz geçemiyorum ama siz anlaşmayı değiştirip zam yapıyorsunuz. O zaman 12 aylık paket satmayın. İndirimden önceki son günler demeyin. Bu insanlar nasıl güvenecek. Öğretmenlerden çok memnunuz ama sistemde hata var. Gerçekten bu böyle olmamalı. Şimdi müşteri kaybı olmayacak mı bu? Size tavsiye vermek isterim; zam yapacaksanız 12 aylık üyelik satmayın. Güven problemi oluyor ve her nakadar öğretmenden memnun olunsa bile o sisteme bir daha yatırım yapmak istemiyorum. Başka bir arayışa geçer insanlar. İnsanların güvenini kaybetmeyin. 1 kişi bir müşteri değildir bir yatırımdır." -Evrim, ŞikayetVar.


Novakid Kredi Kartımdan Her Ay Ödeme Çekmiş

Barış isimli bir başka kullanıcı da benzer bir şekilde mağdur olmuş. Sorunu sonrasında çözülmüş olsa da keşke böyle bir hiç yaşanmamış olsaydı. Barış ŞikayetVar’a yazdığı yorumunda kartından habersiz bir şekilde toplam 18 bin TL çekildiğini ve bunun daha önce satış temsilcisiyle anlaştıklarının aksine fiyatlarda artış yaşanmış.


"Novakid den satış temsilcisiyle yazılı mesaj görüşmelerimizde kasım ayında 1 kez ödeme yapıp mayıs ayına kadar haftada bir ders kullanarak sisteme kayıt olabileceğimiz teyit edildi fakat bizden her ay rakam artırarak önce 2 katı fiyat artmış sonra 3 katı arttırıp her ay kredi kartımdan çekim yapmışlar eşim de her ay ödediğimiz bir şey sanıp ödemiş. Bizden kullanmadığımız derslerin ücreti bilgimiz dahilinde olmadan alınmış. Nasıl otomatik ödemeye alındı kart onun da farkında değilim. Öyle bir talimat vermedim sistem bunu otomatik yapıyor herhalde. Günlerdir aranmayı bekliyorum aranacaksınız 1-3 gün içinde majı geliyor sonra arayan yok mesaja dönen yok muhatap yok ben benden haksız yere alınan6 aylık ödemeleri geri istiyorum. Ödenmediği takdirde yasal faiziyle yasal yollardan talep edeceğim tam 18.000 TL para çekmişler bizden. Fotolarda paylaşıyorum gereğinin yapılmasını istiyorum" -Barış, ŞikayetVar.

Sonuç olarak, Novakid İngilizce platformunda çocuğum için yaşadığım deneyimin çok da iç açıcı olduğunu söyleyemeyeceğim. Platformun çocuklara uygun biçimde dizayn edilmesinin dışında olumlu bir özellikten bahsedemeyeceğim. Ulaşılamayan müşteri hizmetleri, başlangıç seviyesindeki çocuklar için Türkçe konuşan öğretmenler seçeneği olmaması ve profesyonel mesleği İngilizce öğretmeni olmayan sözde eğitimcilerin derslere girmesi ise platforma yönelik eleştirilerim. Fakat bu noktada çocuklar için online İngilizce derslerinden vazgeçmek doğru olmaz. Alternatif platformlarla daha iyisine her zaman erişebilirsiniz. Linke tıklayarak diğer seçeneklere bakmanızı tavsiye ederim.

Aslı ŞENER, Anne

Blog ile İlgili Yorum Bırak